Ειδήσεις

0 user comments
Κίνηση 3 σε 1 από την Epic Games.
24 Σεπτεμβρίου, 00:32
0 user comments
Η κόντρα με την Apple δεν φαίνεται να έχει τέλος.
23 Σεπτεμβρίου, 23:09
0 user comments
Θα πρέπει να αγοράσουν το Spider-Man: Miles Morales και να δώσουν επιπλέον χρήματα για το remaster.
23 Σεπτεμβρίου, 22:46
0 user comments
RPG
Σύμφωνα με το πιο πρόσφατο βίντεο της Larian Studios.
23 Σεπτεμβρίου, 22:14
0 user comments
Ένα από τα πιο ξεχωριστά games του PS2 επιστρέφει.
23 Σεπτεμβρίου, 21:34
0 user comments
RPG
Θα χρειαστείτε τουλάχιστον 8GB RAM και 70GB στο σκληρό δίσκο.
23 Σεπτεμβρίου, 21:08
0 user comments
Τριάντα ένα χρόνια μετά από την πρώτη του κυκλοφορία.
23 Σεπτεμβρίου, 20:55
0 user comments
Hackers βγάζουν μέχρι και 20.000 δολάρια τη μέρα απ' το Fortnite.
23 Σεπτεμβρίου, 20:32
3 user comments
Επίσημη περίληψη. [UPDATE]
23 Σεπτεμβρίου, 19:45
0 user comments
Η Bethesda την είχε παρουσιάσει στην E3 2019.
23 Σεπτεμβρίου, 19:28
0 user comments
Ημερομηνία προβολής. Για πρώτη φορά ψηφιακά. [UPDATE]
23 Σεπτεμβρίου, 18:40
Reviews 10 Second Ninja X
Comments (1)

10 Second Ninja X Hot

Σφάζοντας σε δέκα δευτερόλεπτα.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/ca/17/e1/10-second-ninjax-box-87-1502587555.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Σφάζοντας σε δέκα δευτερόλεπτα.

Διανύουμε μια εποχή όπου όλοι μας κινούμαστε σε δευτερόλεπτα σε έναν κόσμο ωρών, ημερών, μηνών και χρόνων. Ήταν επόμενο μια εταιρεία ανάπτυξης video games λοιπόν να αναπτύξει ένα τίτλο στον οποίο τα πάντα διεξάγονται μέσα σε δευτερόλεπτα και κλάσματα της θεμελιώδους αυτής χρονικής μονάδας. Η ανεξάρτητη εταιρεία ανάπτυξης Four Circle Interactive που εδράζεται στο Λονδίνο, μπορεί να διαθέτει μόλις τέσσερα άτομα προσωπικό εντούτοις μιλάμε για… παμφάγους gamers και λάτρεις της βιομηχανίας όσο κανένας. 

Το 2014 η Four Circle Interactive έδωσε τα διαπιστευτήριά της ολοκληρώνοντας το 10 Second Ninja, ένα project το οποίο πάλευε στον ελεύθερο χρόνο του ο game designer της εταιρείας Dan Pearce από την εποχή που φοιτούσε στο πανεπιστήμιο. Το εξωφρενικό του σενάριο μας χάρισε τον ρόλο ενός νίντζα αποφασισμένου να απαλλάξει τον κόσμο από μια λεγεώνα ρομπότ – ναζί και τον αρχηγό τους, ρομπότ Χίτλερ! Το στενό χρονικό περιθώριο κάθε level και τα εξαιρετικά Platform στοιχεία οδήγησαν στην αξιοσημείωτη εμπορική του επιτυχία και έβαλαν τα θεμέλια για την αναβαθμισμένη του έκδοση, το 10 Second Ninja X που θα μας απασχολήσει εδώ.

10 second ninjax 1 
Πειρατές εναντίον Νίντζα
Οι εκπροσωπούντες την πειρατική… τέχνη είναι γνωστοί κατεργάρηδες που αρπάζουν ανθρώπους και εμπορεύματα χωρίς να σκέφτονται το κακό που πράττουν αλλά μόνο το κέρδος που εισπράττουν. Ο Captain Greatbeard είναι ο χειρότερος ανάμεσά τους γιατί όχι μόνο άρπαξε τον νίντζα μας στο ιπτάμενο σκαρί του αλλά φυλάκισε και τους φτερωτούς φίλους του εντός μεταλλικών ρομποτικών σωμάτων. Η αποστολή σας είναι ξεκάθαρη αλλά καθόλου απλή. Ξεψαχνίστε όλα τα τμήματα του σκάφους, καταστρέψτε τα ρομπότ απελευθερώνοντας τα πτηνά και ξεκαθαρίστε τους λογαριασμούς σας με τον τρελό πειρατή.      

Αρκετά λεπτά μετά το ξεκίνημα του 10 Second Ninja X θα αναρωτηθείτε που πήγαν τα δύο Χ τα οποία έπρεπε να βρίσκονται κολλητά με το Χ στο τέλος του τίτλου καταδεικνύοντας ότι, από πλευράς δυσκολίας, το παιχνίδι είναι ταινία για… ενηλίκους. Τα 10 levels του πρώτου κόσμου φεύγουν νεράκι μέσα σε λίγη ώρα αλλά με αρκετό μόχθο και σχεδόν πάντοτε, το τελευταίο διαθέσιμο δευτερόλεπτο, κερδίζοντας ένα από τα τρία stars. Έκπληκτοι θα διαπιστώσετε ότι οι επόμενοι κόσμοι έχουν εισιτήριο στην πόρτα τους και η τιμή του είναι υψηλή, τουτέστιν δύο stars. Αυτό σημαίνει επιστροφή στα περασμένα levels και εξαντλητικό παίξιμό τους έως ότου πετύχετε τον χρόνο που θα σας δωρίσει τα επόμενα stars. 

Γρήγορα ανακαλύπτετε ότι το 10 Second Ninja X δεν ακουμπάει όλο το βάρος του στο Platform. Δεν εξαντλείται στην αξιοποίηση των  γρήγορων αντανακλαστικών και την άψογη συνεργασία ματιού - χεριού ώστε να αποκτάτε εύκολα πρόσβαση στις πλατφόρμες και να κόβετε γρήγορα τους εχθρούς σας με την κατάνα και τα σούρικεν. Η προσεκτική παρατήρηση ενός επιπέδου, ο υπολογισμός του χρόνου που καταναλώνει η οποιαδήποτε κίνηση και το χάραγμα της τέλειας στρατηγικής του προσφέρουν την αίγλη ενός Puzzle. Ο συνδυασμός έντονης σκέψης και εκτέλεσης που θέλει μεγάλη επιδεξιότητα είναι και ο ισχυρότερος κινητροδότης για να ασχοληθείτε μαζί του. 

Μόλις ξεπεράσετε τον εκνευρισμό των συνεχών θανάτων που οδηγούν σε restart και πετύχετε την πρώτη σας νίκη "τριών αστέρων" θα γεμίσετε ικανοποίηση συγχαίροντας τον εαυτό σας για το κατόρθωμα. Μην προσπαθήσετε να φτιάξετε συγκεκριμένα μοτίβα που ίσως ακολουθεί το παιχνίδι γιατί η χρησιμότητά τους θα αποδειχθεί βραχύβια. Αρχίζοντας από απλές πλατφόρμες και στατικά ρομπότ που περιμένουν το μοιραίο χτύπημα θα βρεθείτε σύντομα στην ανάγκη να αποφύγετε ηλεκτρικούς φράκτες που σας κόβουν τον δρόμο, Στην συνέχεια θα πρέπει να υπολογίσετε μοχλούς που ανεβοκατεβάζουν πατώματα, πεδία που αντανακλούν τα σούρικεν, βαριά αντικείμενα που επιχειρούν να σας λιώσουν σαν σκνίπα και φυσικά το big boss.          

Ποιος στην χάρη σας πτηνά του παιχνιδιού, ένας νίντζα σφάζεται για σας με την "αλίτ" των πειρατών.

 

Αντίπαλοι - σημαδούρες
Μοιάζει απίστευτο αλλά ούτε ο Greatbeard, βασικός ανταγωνιστής σας και boss που δεν θα το αντιμετωπίσετε μόνο μια φορά, δεν ξεφεύγει από τον κανόνα των δέκα δευτερολέπτων. Ποτέ άλλοτε δεν αντιμετωπίσαμε boss με τόσο αγχωτικό χρονικό περιθώριο και για αυτό το λόγο βιώσαμε όλη την έξαψη της μοναδικής εμπειρίας. Ο Greatbeard είναι μάλιστα ο μοναδικός εχθρός σας που κινείται απειλητικά εναντίον σας αλλά και γενικά. Η… αλυγισιά των ρομπότ που κατοικοεδρεύουν στα levels εξηγείται αν αναλογιστείτε ότι πρόκειται για φουκαριάρικα πτηνά που έχουν περιβληθεί την μεταλλική φυλακή τους, αν κινούνταν κιόλας η δυσκολία του παιχνιδιού θα γραφόταν άμεσα στα ρεκόρ Γκίνες. 

10 second ninjax 2

Στο πρωτότυπο 10 Second Ninja οι αντίπαλοι ήταν εξαπλωμένοι σε 40 levels. Εδώ θα καθαρίσετε αρχικά 60 levels με άλλο ένα σαραντάρι να σας περιμένει στη γωνία. Old school game που σέβεται τον εαυτό του χωρίς μυστικές περιοχές και mini games δεν υφίσταται. Στο 10 Second Ninja Χ είναι θεμιτό να αλητέψετε λιγάκι στο σκάφος του Greatbeard, αναζητώντας κρυφά δωμάτια, ορισμένα εκ των οποίων θα σας κάνουν να ξεκαρδιστείτε στα γέλια με το περιεχόμενο τους. Έχετε το νου σας για δύο mini games με σημαντικότερο εκείνο που "προσλαμβάνει" ένα φασματικό νίντζα για να σας δείξει την τελειότερη πορεία σε ένα level, μην το πολυχρησιμοποιήσετε όμως και χάσει το παιχνίδι την μαγεία του. 

Ένα πέρασμα των 100 επιπέδων του παιχνιδιού να το υπολογίσετε γύρω στο επτάωρο και να διπλασιάσετε τον χρόνο αυτό αν επιχειρήσετε να αντλήσετε τρία stars παντού. Πιστεύουμε ότι μόνο οι φανατικότεροι ανάμεσά σας θα τολμήσουν το δεύτερο εγχείρημα με τους περισσότερους να μένουν απόλυτα (και δικαιολογημένα) ικανοποιημένοι διαλύοντας τον Greatbeard και απελευθερώνοντας τα πτηνά.     

    

Γραφικά για 16μπιτα μηχανήματα
Το 10 Second Ninja X περιέχει μια μακριά αλυσίδα εικόνων πλεγμένων με γραφικά παλιάς κοπής. Δεν υπάρχει τίποτα το πρωτότυπο ή το εντυπωσιακό στις οθόνες κανενός level απλά μια προσπάθεια μονταρίσματος του φόντου και των πατωμάτων να δείξουν λίγο "χαρακτήρα" και να μην είναι επαναλαμβανόμενα. Μεγάλη επιτυχία κρίνουμε την περιοχή Greatbeard Arcade με το λατρεμένο θέμα του "ουφάδικου" να κυριαρχεί. Εκτιμήσαμε εξίσου την  φουτουριστική περιοχή με τα πολύχρωμα πατώματα που ανεβοκατεβαίνουν και το σύνολο του πλοίου του Greatbeard που έχει διαφορετικό τόνο ανά τμήμα του. Τα animations του νίντζα και των λιγοστών κινούμενων στοιχείων στα levels διαθέτουν την θανάσιμη ακρίβεια ενός πραγματικού πληρωμένου δολοφόνου. 

Η μουσική και τα ηχητικά εφέ είναι «κλειδωμένα» στην αισθητική περασμένων δεκαετιών οπότε θα σας ξενερώσουν αν μπείτε στο παιχνίδι με προσδοκίες voice acting και κινηματογραφικού soundtrack. Θα βολευτείτε με ήχους οι οποίοι μοιάζουν δανεικοί από 8μπιτα μηχανήματα αλλά μην σας στενοχωρήσει αυτό, η ηχητική επένδυση είναι τουλάχιστον λειτουργική. Με αυτό εννοούμε ότι προσαρμόζεται στο περιβάλλον που κινείστε, με κορυφαίο παράδειγμα το Greatbeard Arcade όπου θα νοιώσετε ακουστικά ότι μπήκατε σε arcade με δεκάδες παίκτες να τα δίνουν όλα ενάντια στους ψηφιακούς τους εχθρούς.   

10 second ninjax 3

Ευλογημένοι οι πτωχοί τω… κέρματι
Η φτωχή παραγωγή ευτυχώς δεν εξυπακούεται και φτωχό περιεχόμενο γιατί αν συνέβαινε ποτέ κάτι τέτοιο τα μισά indie games θα πετάγονταν στον σκουπιδοτενεκέ μας. Το 10 Second Ninja X κοιτά κατάματα την λυτή του εμφάνιση γι’ αυτό και προσφέρεται στην τιμή των δέκα ευρώ, μια τιμή που μπορούν να σηκώσουν οι περισσότερες τσέπες. 

Με πρωταγωνιστή ένα νίντζα, μια από τις συμβολικότερες μορφές της gaming κουλτούρας, σας προτρέπει να καθαρίσετε δεκάδες προκλήσεις με το νου σας στους δείκτες του ρολογιού. Περιέχει μπόλικο χιούμορ και αστραπιαία δράση ενώ παράλληλα ικανοποιεί όσους αναζητούν Platform συγκινήσεις. Οι απολαμβάνοντες τις σπαζοκεφαλιές επίσης δεν θα μείνετε ανικανοποίητοι αφού σε όλα τα levels απαιτείται μπόλικη σκέψη για το χάραγμα της τέλειας πορείας. Όσοι πιστοί προσέλθετε.   

Θετικά: 
- Άψογος συνδυασμός Action, Platform και Puzzle  
- Ικανοποιητική διάρκεια με έξτρα περιεχόμενο
- Ακονίζει τις δεξιότητες μας στο έπακρο
- Λογική τιμή 
- Τέλεια ανταπόκριση του συστήματος χειρισμού στις εντολές μας

Αρνητικά:
- Γραφικά και ήχος περασμένων δεκαετιών
- Υψηλό επίπεδο δυσκολίας
- Πολύ συχνά restart των levels και αδιάκοπη επανάληψη τους 

Βαθμολογία
Γραφικά: 6 
Ήχος: 7 
Gameplay: 7.5 
Αντοχή: 7 
Γενικά: 7.1 

Αν δεν είστε υπομονετικοί και οπαδοί της "παλιάς σχολής" δεν θα σας κάνει.  

Γιάννης Μοσχονάς

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 23/08/2017 09:32
Φτιαγμένο για λίγους προφανώς διότι με τέτοιο βαθμό δυσκολίας οι περισσότεροι σίγουρα θα εγκαταλείψουν.Ε ξαιρετικό platform πιστεύω.Challen ge accepted! Πολύ ωραίο άρθρο απο τον Γιάννη.

Top-game-of-the-month 

 

 

 

 

Notification