Ειδήσεις

0 user comments
Ξεπέρασε κατά πολύ τον στόχο του. [UPDATE]
07 Δεκεμβρίου, 16:50
4 user comments
Φουντώνουν οι φήμες εν όψει State of Play. [UPDATE]
07 Δεκεμβρίου, 16:19
3 user comments
Θα ανακοινωθούν 15 νέα games. [UPDATE]
07 Δεκεμβρίου, 15:38
0 user comments
Throwback σε εποχές MSX.
07 Δεκεμβρίου, 15:24
0 user comments
Η εταιρία ωστόσο θα συνεχίσει να το υποστηρίζει.
07 Δεκεμβρίου, 15:05
0 user comments
FPS
Αποφέροντας κέρδη ύψους 90 εκατομμυρίων δολαρίων. [UPDATE] 
07 Δεκεμβρίου, 14:33
0 user comments
Έτοιμοι για νέα περιπέτεια με τον Kirito;
07 Δεκεμβρίου, 13:55
0
Κυρίαρχος του χρόνου, σκλάβος των συναισθημάτων.
07 Δεκεμβρίου, 12:52
0 user comments
Μπείτε στα σανδάλια του Ιησού και πολεμήστε τον Σατανά.
07 Δεκεμβρίου, 12:52
0 user comments
FPS
Θα χρειαστείτε καλύτερο σημάδι για το μέγιστο dammage.
06 Δεκεμβρίου, 22:59
0 user comments
Trial περίοδοι για τα Imperator: Rome και Fallout 76, ενώ το Bad North: Valhalla Edition διατίιθεται δωρεάν στο Epic Games Store.
06 Δεκεμβρίου, 21:37
0 user comments
Υπέγραψε συμβόλαιο με την Skybound Entertainment.
06 Δεκεμβρίου, 21:26
Reviews The Inner World
Comments (1)

The Inner World Hot

Το μέλλον του κόσμου στα χέρια του πιο αγαθού ήρωα.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/b4/b0/92/the-inner-world-box-43-1499779237.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Το μέλλον του κόσμου στα χέρια του πιο αγαθού ήρωα.

Η εταιρεία ανάπτυξης Fizbin ήθελε να δημιουργήσει ένα κλασικό Point and click Adventure με puzzles που αποτελούν πρόκληση και μια συναρπαστική ιστορία. Η αλήθεια είναι ότι… προσπάθησαν! Οι λέξεις “Classic” και “Retro” είναι πλέον συνώνυμες με τα Adventures. Στο crowfunding αν ρίξετε μια πρόχειρη ματιά θα δείτε ότι δύο στα τρία games στο Kickstarter ή στο Indiegogo κάθε μήνα αναφέρουν ότι θα αναβιώσουν το κλασσικό και το retro στυλ στα videogames. Στην περίπτωση του The Inner World σχεδόν συνέβη αυτό!

Το The Inner World είναι linear αλλά αυτό είναι λογικό καθώς πρόκειται για Αdventure game όπου κύριος πυλώνας είναι το story. Κάθε τοποθεσία έχει σχεδόν ένα χαρακτήρα με τον οποίο πρέπει να μιλήσετε και ένα puzzle για να λύσετε. Κάθε φορά που λύνετε ένα puzzle, η πλοκή αρχίζει να αναπτύσσεται όλο και περισσότερο και μαθαίνουμε διάφορα για το έχει συμβεί στην Asposia και για ποιο λόγο ο πρωταγωνιστής μας δε γνωρίζει τίποτα για όλα αυτά. Για πάμε μαζί όμως να ρίξουμε μια πιο αναλυτική ματιά στο The Inner World.

innerworld 1Καλώς ήρθατε στην Asposia
Η Asposia είναι ένας μυστήριος κόσμος. Περικυκλωμένη από σκουπίδια και ενάντια σε όλους τους νόμους της φυσικής, η Asposia βρίσκεται στο κέντρο αυτού του χάους και αερίζεται μόνο από τρεις μεγάλες πηγές ανέμων. Σε αυτό τον κόσμο ζει ο ήρωάς μας, ο Robert, ένας αφελής και αγνός νεαρός ο οποίος μεγαλώνει στο τελευταίο μοναστήρι των ανέμων. Έχοντας μια απλή και ταπεινή ζωή σαν μουσικός του μοναστηριού ζει μαζί με τον βραβευμένο ηγέτη και θετό πατέρα του, τον Conroy. Όλα όμως αλλάζουν καθώς η μία πηγή μετά την άλλη άρχισαν να υπολειτουργούν και οι θεοί των ανέμων αρχίζουν να σκορπούν το τρόμο πετρώνοντας τους κατοίκους της Asposia.

Έτσι ξαφνικά ο Robert βρίσκεται μπλεγμένος σε διάφορα αναπάντεχα σκηνικά και πρέπει να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά τον κόσμο έξω από το μοναστήρι! Παρέα με τη μυστηριώδη Laura, τις καλές προθέσεις του και χωρίς τη παραμικρή ιδέα για τις πράξεις του, ο Robert θα λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης των ανέμων. Θα γνωρίσει διάφορους περίεργους Asposians καθώς και μερικά περίεργα ζωάκια και επιπλέον θα λύσει διάφορα puzzles και γρίφους που μόνο σ’αυτό τον κόσμο θα μπορούσαν να υπάρχουν.

innerworld 1


Τι παραπάνω διαθέτει από ένα απλό Point and click Adventure;
Αν είστε αρκετά «παλιός» στο χώρο των Adventure games, τα puzzles που διαθέτει ο τίτλος θα σας φέρουν στο μυαλό αναμνήσεις καλές αλλά και κακές. Τα περισσότερα λύνονται με τη χρήση του inventory και τη μίξη διάφορων αντικειμένων που θα βρίσκετε στη πορεία σας. Μερικά είναι πάντως αρκετά ζόρικα και θα σας παιδέψουν αλλά για καλή μας τύχη υπάρχει βοήθεια. Με το πάτημα του LT σας εμφανίζεται ένα σημειωματάριο το οποίο σας δίνει διάφορα hints για το τι χρειάζεστε για κάθε πρόβλημα που εμφανίζεται στη σταδιοδρομία σας. Προτείνω βέβαια να το παλέψετε μόνοι σας και μόνο όταν «κολλάτε» σε κάποιο σημείο να το συμβουλεύεστε. Δε χρειάζεται να ανησυχείτε για τυχόν αποτυχίες καθώς δε μπορείτε να χάσετε. 

Το story και το gameplay μπορεί να μην εντυπωσιάζουν, αλλά όταν το ξεκινήσετε θα θέλετε σίγουρα να το ολοκληρώσετε.

Ο έλεγχος του Robert είναι πάνω κάτω ο συνηθισμένος του είδους. Με τον αριστερό μοχλό κινείστε και διαθέτετε ένα πλήκτρο για επιλογές, ένα για το inventory, ένα για να εμφανίζει και ένα για να επιλέγει τα hotspots, ένα για να βγάζει την ειδική ικανότητα του Robert, τη μύτη-φλογέρα, και τέλος, η χρήση της βοήθειας που ανέφερα παραπάνω. Η περιήγηση στο inventory καθώς και η περισυλλογή αντικειμένων ακολουθούν τη πεπατημένη καθώς είναι πολύ απλή και εύχρηστη και αν χρειαστεί να συνδυάσετε ή να ελέγξετε κάποια αντικείμενα δε θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα. Θα βόλευε πάντως περισσότερο η χρήση cursor καθώς για να επιλέξετε κάποιο hotspot που βρίσκεται για παράδειγμα στο κέντρο της οθόνης θα πρέπει να κάνετε scrolling ανάμεσα στα υπόλοιπα ή να μετακινήσετε τον Robert προς τα εκεί. Για την ολοκλήρωσή του τίτλου χρειάστηκα γύρω στις 5 ώρες και πιστέψτε με, πρέπει να διαθέτετε αρκετή υπομονή αφού θα επαναλαμβάνετε κάποια πράγματα μέχρι να τα πετύχετε σωστά.

innerworld 1
Η Peppa συναντά τον Tim Burton;
Όλο το concept του τίτλου θυμίζει παλαιότερες επιτυχίες του είδους όπως τα 2D cartoon γραφικά της Lucas Arts και της Sierra αλλά με μια μεγάλη χαρακτηριστική διαφορά. Δεν χρησιμοποιήθηκαν τεράστια pixels και χαμηλή γραφική ανάλυση αλλά αντιθέτως, πιο smooth απεικονίσεις και υψηλότερη ανάλυση. Θα τολμήσω να πω ότι αυτή η γραφική απεικόνιση δε θυμίζει τα games των ‘90s αλλά μάλλον ήταν αυτό που ήθελαν να απεικονίσουν τότε τα games των 90s!

Σε γενικές γραμμές τα γραφικά είναι καλά και δένουν άψογα με το υπόλοιπο σύνολο του τίτλου αλλά δε φέρνουν και την επανάσταση στο είδος. Οι χαρακτήρες είναι πρωτότυποι και έχουν χιουμοριστικό design με τον Robert και το περιστέρι να κλέβουν τη παράσταση. Φανταστείτε τη Peppa το γουρουνάκι να συναντά τις ταινίες του Tim Burton όπως το Nightmare Before Christmas. Το αποτέλεσμα από αυτή τη συγχώνευση; Ένα cartoon που θυμίζει το συμπαθητικό χοιρίδιο αλλά σε πιο ώριμο και σκοτεινό ύφος. Τα backgrounds είναι πολύ όμορφα και με αρκετές λεπτομέρειες αλλά το animation και το lipsync δεν είναι στο ίδιο επίπεδο. Δε χαλάει το σύνολο αλλά αν οι developers έδιναν παραπάνω προσοχή θα μιλάγαμε για αριστούργημα.

innerworld 1

Υπάρχει αρκετός διάλογος ο οποίος είναι ταυτόχρονα χιουμοριστικός και διασκεδαστικός και οι ηθοποιοί που δάνεισαν τις φωνές τους έκαναν πραγματικά άψογη δουλειά. Η μουσική στο background ταιριάζει απόλυτα και δε κουράζει καθόλου (όχι ότι θα σας ξετρελάνει κιόλας).

Άραγε τι θα συμβεί στον Robert; Θα ενηλικιωθεί; Θα πάρει το κορίτσι; Θα χάσει την αθωότητά του; Θα σώσει το κόσμο; Για να πάρετε απαντήσεις θα πρέπει να το δοκιμάσετε και να το ολοκληρώσετε! Το The Inner World είναι ένας τίτλος του οποίου το gameplay και το story του είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά. Απλά δεν είναι για όλους. Μόνο οι adventure-λάγνοι θα το απολαύσουν 100%.

Θετικά
- Κλασικό Point and click Adventure
- Eξαιρετικό voice acting
- Συναρπαστικό story
- Όμορφα puzzles

Αρνητικά
- Δε προσφέρει κάτι καινούργιο στο είδος
- Μηδαμινό replayability και μικρή διάρκεια
- Τα animations και το lipsync χρειάζονταν παραπάνω δουλειά
- Μακροσκελείς διάλογοι

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 8
Gameplay: 7
Αντοχή: 5
Γενικά: 6.7

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία την οποία, ανεξάρτητα από μερικά αρνητικά στοιχεία, θα ευχαριστηθούν οι λάτρεις του είδους.

Μάρκος Ασκανιάν 

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 Phobos (Level 22) 11/07/2017 16:29
Μου ξύπνησε αναμνήσεις από το Monkey Island 3, αλλά και από τα καρτούν που έπαιζαν σαββατοκύριακο πρωί στην τηλεόραση. Ενδιαφέρον φαίνεται! :)

Top-game-of-the-month 

 

Notification