Ειδήσεις

0 user comments
Αποδείχτηκε αθώος και η CCP ζήτησε συγγνώμη. [UPDATE]
25 Απριλίου, 22:35
0 user comments
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι πρόκειται για λάθος και πως "το Twitch δεν άκουσε καλα".
25 Απριλίου, 22:05
0 user comments
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες διεξαγωγής και οι συλλεκτικές φιγούρες που περιλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου.
25 Απριλίου, 21:18
0 user comments
Η εταιρεία δεν σκοπεύει να ανακοινώσει κάποιο νέο Switch φέτος.
25 Απριλίου, 20:38
0 user comments
Πωλούνται σε διάφορα Etsy stores.
25 Απριλίου, 20:04
0 user comments
Ο τρόμος πλησιάζει.
25 Απριλίου, 19:48
0 user comments
FPS
Νέο τρέιλερ με τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού. [UPDATE]
25 Απριλίου, 19:25
5 user comments
Περάσαμε τέλεια στην πρώτη μας έκθεση στην Κύπρο! [UPDATE]
25 Απριλίου, 18:45
0 user comments
Έρχεται στις 28 Ιουνίου.
25 Απριλίου, 17:06
0 user comments
Κυκλοφορεί η έκδοση για PC. [UPDATE]
25 Απριλίου, 16:54
0 user comments
Πειράξτε και τους χάρτες!
25 Απριλίου, 16:33
6
Επιχείρηση εξόντωσης.
25 Απριλίου, 15:01
0 user comments
FPS
  Ακούγεται το Modern Warfare 4 σε βίντεο. [UPDATE]  
25 Απριλίου, 14:27
Ειδήσεις Adventures Call of Cthulhu

Call of Cthulhu

Friday, 26 Oct 2018  | in Adventures | Γράφτηκε από τον Γρηγόρης Βούλγαρης   | (14 σχόλια)
Γρηγόρης Βούλγαρης
Hot
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/18/8f/a6/call-of-cthulhu-new-trailer-69-1539877022.jpg
 

Call of Cthulhu

Στην δημοσιότητα το launch τρέιλερ. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 17/1/14] Η Frogwares, developer της σειράς Sherlock Holmes και του Magrunner: Dark Pulse, δουλεύει πάνω σε ένα νέο Call of Cthulhu game, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας έκδοσης Focus Home Interactive.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε μέσω Twitter, όπου και συνοδεύτηκε από τις πρώτες εικόνες concept art τις οποίες και μπορείτε να θαυμάσετε στο τέλος του άρθρου.

Στην παρούσα φάση δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα για το εν λόγω game, αν και η Focus Home Interactive σημείωσε πως θα κυκλοφορήσει για "PC και για next gen κονσόλες", επομένως υποθέτουμε πως εννοεί τα PS4 και Xbox One (να βάλουμε και το Wii U;). Όσον αφορά το ύφος του παιχνιδιού δεν μπορούμε παρά να κάνουμε μόνο εικασίες, επομένως θα σας ενημερώσουμε όταν έχουμε κάτι καινούριο από πλευράς developers.

[UPDATE: 26/2/16] Έπειτα από δύο χρόνια χωρίς κανένα νέο από το project, το Call of Cthulu φαίνεται να ξαναέρχεται στην επιφάνεια.

Η ανακοίνωση για την ανάπτυξη του Call of Cthulu έγινε τον Ιανουάριο του 2014 από την εκδότρια εταιρία Focus Home Interactive και την εταιρία ανάπτυξης Frogwares. Μετά την αρχική αυτή ανακοίνωση δεν υπήρξε καμία καινούρια ενημέρωση, γεγονός που έδειχνε πως μάλλον το project είχε εγκαταλειφθεί.

Παρόλα αυτά πρόσφατα δημιουργήθηκε καινούριο επίσημο site για το Call of Cthulu. Στο site αυτό βλέπουμε πως το όνομα της Frogwares έχει εξαφανιστεί και την θέση του έχει πάρει αυτό της Cyanide Studios. Η Cyanide Studios είναι γαλλική εταιρία ανάπτυξης, γνωστή κατά κύριο λόγο για το Blood Bowl και πιο πρόσφατα για το Styx: Master of Shadows. Το site μέχρι στιγμής είναι υπό κατασκευή και δεν έχει γίνει καμία άλλη επίσημη ανακοίνωση.

[UPDATE 2: 26/2/16] Πριν από λίγες ώρες δημοσιεύθηκε ανακοίνωση στην facebook page του Call of Cthulhu.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση λέει: "Το σύμπαν του H.P.Lovecraft ζωντανεύει στο Call of Cthulhu της Cyanide. Αποκαλύψτε τα σκοτεινά μυστικά ενός μυστηριώδους νησιού σε αυτό το RPG-investigation με στοιχεία horror και stealth". Η ανακοίνωση αυτή συνοδεύεται από δύο screenshots.

[UPDATE 3: 13/5/16] Η Focus Home Interactive έδωσε πριν από λίγες ώρες στην δημοσιότητα δύο νέα screenshots από το επερχόμενο Call of Cthulhu – The Official Video Game, αποκαλύπτοντας παράλληλα αρκετές ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το σενάριο του.

Το Call of Cthulhu – The Official Video Game αποτελεί ουσιαστικά μια μεταφορά του ομώνυμου pen and paper RPG της εταιρείας Chaosium και λαμβάνει χώρα στο Darkwater Island. Βάση σεναρίου αναλαμβάνετε τον ρόλο του Edward Pierce, ενός βετεράνου του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος εργάζεται πλέον ως ιδιωτικός ντετέκτιβ στην Βοστόνη. H αποστολή σας είναι ερευνήσετε τα αίτια του τραγικού θανάτου της Sarah Hawkins και της οικογένειάς της στο Darkwater Island. Όπως είναι αναμενόμενο βέβαια η έρευνα θα σας οδηγήσει να ανακαλύψετε τα τρομακτικά και υποχθόνια μυστικά που κρύβονται στα σκοτεινά νερά του Darkwater Island... εκεί όπου ο Μέγας Κθούλου κοιμάται και ονειρεύεται.

Οι πληροφορίες που έχουμε ως τώρα στην διάθεσή μας όσον αφορά το gameplay κάνουν λόγο για ένα Adventure με RPG και stealth στοιχεία. Stealth μηχανισμούς είχαμε δει πάντως και στο Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth.

[UPDATE 4: 10/6/16] H Focus Home Interactive έδωσε στην δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ του Call of Cthulhu: The Official Video Game, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στην προσεχή E3 μαζί με τις υπόλοιπες κυκλοφορίες της γαλλικής εκδότριας εταιρείας (Vampyr, The Technomancer, Styx: Shards of Darkness κ.α.).

Θυμίζουμε ότι στα μέσα του περασμένου μήνα η Cyanide μας είχε δώσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το σενάριο του Call of Cthulhu: The Official Video Game, με βάση τις οποίες αναλαμβάνετε τον ρόλο του ντετέκτιβ Edward Pierce. O τελευταίος καλείται να εξερευνήσει τα αίτια γύρω από τον θάνατο της Sarah Hawkins και της οικογένειάς της στο Darkwater Island. Αυτή την φορά όμως οι developers μας δίνουν επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το sanity system που θα συναντήσουμε στο νέο Call of Cthulhu.

Με βάση τις νέες πληροφορίες στην επερχόμενη δημιουργία της γαλλικής εταιρείας θα υπάρχει ένα sanity system και κατ' επέκταση όσο περισσότερο πλησιάζετε στην αλήθεια και στα πραγματικά αίτια του θανάτου της Sarah Hawkins, τόσο πιο πιθανό είναι να αρχίζετε να χάνετε τα λογικά σας και να μην γνωρίζετε ποια γεγονότα είναι πραγματικά και ποια αποκυήματα της φαντασίας σας. Παράλληλα όμως μόνο αν πλησιάσετε στα όρια της τρέλας θα μπορέσετε να δείτε την αλήθεια, οπότε θα πρέπει να διαχειριστείτε το sanity σας με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να μπορέσετε να φέρετε εις πέρας την αποστολή σας. Έναν αντίστοιχο gameplay μηχανισμό είχαμε δει στο Eternal Darkness: Sanity's Requiem, αλλά και στο πρόσφατο Darkest Dungeon.

[UPDATE 5: 19/1/17 - Νέο gameplay trailer] H Focus Home Interactive έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο τρέιλερ για το επερχόμενο Call of Cthulhu, με τίτλο "Depths of Madness".

[UPDATE 6: 15/6/17 - Νέο gameplay trailer] Στα πλαίσια της έκθεσης E3 δημοσιεύθηκε ένα νέο gameplay trailer για το Call of Cthulhu.

Περιέχει βία, τρόμο, μέχρι και...θάνατο κι επιστροφή στο ανθρώπινο σώμα. Απ' ότι φαίνεται ο ήρωας πρέπει να έχει πέσει θύμα απαγωγής. Δείτε το gameplay trailer παρακάτω:

[UPDATE 7: 23/8/18 - Gamescom gameplay trailer] Η Focus Home Interactive δημοσίευσε ένα νέο gameplay τρέιλερ στην φετινή Gamescom. Στο βίντεο επεξηγούνται οι διάφοροι τρόποι με τους οποίους θα μπορείτε να κάνετε τις έρευνές σας και τα διάφορα skills τα οποία θα σας βοηθήσουν να χτίσετε κομμάτι-κομμάτι σκηνές του παρελθόντος και να διαλευκάνετε την υπόθεση που έχετε αναλάβει. Φυσικά, στον κόσμο του H.P. Lovecraft, η γνώση πολλές φορές συνοδεύεται από παραφροσύνη.

Δείτε το βίντεο:

[UPDATE 8: 10/9/18 - Gameplay βίντεο] Ένα νέο gameplay βίντεο κυκλοφόρησε για το Call of Cthulhu. Έχει διάρκεια μίας ώρας και σε αυτό θα δείτε τους developers στον ρόλο του πρωταγωνιστή:

[UPDATE 9: 21/9/18 - Gameplay video με τα skills] Κυκλοφόρησε νέο gameplay video του Call of Cthulhu.

Το παρακάτω βίντεο δημοσιεύθηκε από την εταιρεία ανάπτυξης του παιχνιδιού, Cyanide Studio και μας παρουσιάζει λίγο ακόμα περιεχόμενο από το επερχόμενο pen and paper RPG. Συγκεκριμένα βλέπουμε τον Pierce να εξερευνά το Darkwater Island. Στο παιχνίδι, οι παίκτες θα χρειαστεί να βασιστούν στα διαθέσιμα upgradeable skills. Χρησιμοποιώντας τα Spot Hidden και Investigation skill paths, θα μπορείτε να βρείτε περισσότερα στοιχεία, να οδηγήστε σε συμπεράσματα και να ξεκλειδώνετε διαλόγους.

Θα έχετε επίσης τα Eloquence και Psychology. Σημαντικό ρόλο θα έχει και το Strength skill, ενώ τα skills ολοκληρώνονται με τα Medicine και Occultism.

[UPDATE 10: 18/18/18 - Νέο ατμοσφαιρικό trailer] Η Focus Home Interactive δημοσίευσε ένα νέο τρέιλερ για το Call of Cthulhu. Το βίντεο προβάλλει διάφορες θετικές κριτικές από previews, ανάμεσα στις οποίες φαίνονται στιγμιότυπα από την τρομακτική ατμόσφαιρα του παιχνιδιού, ενώ το βίντεο είναι ντυμένο με ανατριχιαστική μουσική. Δείτε το τρέιλερ παρακάτω:

[UPDATE: 26/10/18 - Το launch τρέιλερ] Το Call of Cthulhu είναι μόλις τέσσερις μέρες μακριά και η τρομακτική ατμόσφαιρά του ταιριάζει απόλυτα με το κλίμα της Halloween εβδομάδας.

Το τρέιλερ ξεκινάει σε ένα δάσος, προφανώς χωρίς ίχνος φωτός, ενώ δείχνει την άτυχη Sarah Hawkins να τρέχει για να σωθεί. Κάποιες αναμνήσεις της ξυπνούν και φαίνεται να ζωγραφίζει ένα πορτρέτο στο ηλιοβασίλεμα.

Ο εφιάλτης ξεκινά όταν βλέπουμε το σώμα της Hawkins σωριασμένο στο έδαφος. Εσείς, με τον χαρακτήρα  του Edward Pierce θα προσπαθήστε να λύσετε το μυστήριο γύρω από τον θάνατο της. Το παιχνίδι θα είναι διαθέσιμο για PC, Playstation 4 και Χbox One στις 30 του Οκτώβρη.

Για εκτενέστερη συζήτηση επισκεφθείτε το σχετικό forum topic.

Tο Call of Cthulhu θα κυκλοφορήσει στις 30 Οκτωβρίου 2018 για PC, PS4 και Xbox One. Για εκτενέστερη συζήτηση επισκεφθείτε το σχετικό forum topic.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 GNate (Level 8) 17/01/2014 16:53
Από τα καλύτερα Horror.Ατελείωτ ες ώρες με την πρώτη έκδοση στα PC.
#2 +1 Zaratoth (Level 28) 17/01/2014 22:29
Cthulhu game, ε; Αναμένω με σάλια να τρέχουν.
#3 +1 GamerPs3maniac (Level 16) 17/01/2014 23:38
Δεν ξέρω τη σειρά αλλά μακάρι να βγει καλή.
#4 jester (Level 19) 20/01/2014 09:50
Αγαπημένος τίτλος και αγαπημένη θεματολογία! Ελπίζω να μη τα κάνουν θάλασσα...Περιμ ένω με αγωνία να μάθω περισσότερα!
#5 the_prophet1987 (Level 22) 27/02/2016 22:46
Αν και δεν έχω παίξει κανένα απο τα CoC games,εδώ και πολύ καιρό ήθελα να κάνω την αρχή με το Dark Corners of The Earth το οποίο όμως δε μου έκατσε :P.
Μακάρι να βγεί κάτι καλό απο αυτή τη νέα(παλιά) προσπάθεια και να δούμε κανένα teaserακι σύντομα,δε θα με χαλούσε καθόλου.
#6 ashbringer (Level 25) 14/05/2016 19:01
Ότι έχει σχέση με Cthulhu και Lovecraft είναι τέλειο.“That is not dead which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die.”
#7 MikeGee (Level 6) 12/06/2016 13:20
Νομίζω ότι έχει γίνει ενα λάθος στο άρθρο. Αυτό το παιχνίδι φτιάχνεται εξαρχής απο την Cyanide Studios. Υπάρχει και δεύτερο παιχνίδι με θεματολογία Cthulhu και ονομάζεται The Sinking City, το οποίο φτιάχνεται απο την Frogwares.
#8 δημπαν (Level 6) 12/06/2016 14:26
Πολύ καλό και δυνατό παιχνίδι! Ανυπομονώ!!!
#9 ashbringer (Level 25) 21/01/2017 09:05
Ήταν καιρός να φτιαχτεί ένα game με θέμα και χαρακτήρες που προέρχονται απο την αρρωστημένη φαντασία του H.P Lovecraft.Το συγκεκριμένο παιχνίδι πιστεύω ότι θα είναι αξιόλογο.
#10 Dovahkiin (Level 22) 15/06/2017 22:57
Η θεματολογία και τα κείμενα του Lovecraft αποτελούν πολύ αξιόλογη έμπνευση για τη δημιουργία horror παιχνιδιών. Το συγκεκριμένο φαίνεται πολύ ενδιαφέρον κι ας ελπίσουμε να μας μεταφέρει την ανατριχίλα και τον τρόμο που μας προκαλεί κι ο ίδιος ο συγγραφέας με τις ιστορίες του.
#11 ashbringer (Level 25) 16/06/2017 08:53
Πολύ ωραίο το τρέιλερ.Σε βάζει για τα καλά στην ατμόσφαιρα του τίτλου.
#12 +1 the_prophet1987 (Level 22) 16/06/2017 12:21
Αρρώστησα με το trailer,σκέψου τι έχει να γίνει με το παιχνίδι...
#13 Dovahkiin (Level 22) 16/06/2017 14:18
Quoting the_prophet1987:
Αρρώστησα με το trailer,σκέψου τι έχει να γίνει με το παιχνίδι...

Μακάρι να μας "αρρωστήσει" όπως δείχνει και το trailer κι ας ελπίσουμε το περιεχόμενό του να είναι εξίσου καλό ή και καλύτερο. Το περιμένω πώς και πώς!
#14 akiszax (Level 21) 18/10/2018 21:10
Αν και ο τίτλος δεν έχει καμιά σχέση με το game, και απο οτι το είδα είναι ένα κλασικό Adventure Game. Ειναι καλό και η εικόνες η τα videos τα λενε ολα, για την ατμοσφαίρα που προσφέρει.

Top-game-of-the-month 

 

Notification