GameWorld

Darksiders
Η εποχή της αποκάλυψης ξεκίνησε!

Είδος: Action/Adventure
Format: PS3 (review), Xbox 360
Εκδότης: THQ
Ανάπτυξη: Vigil Games
Διάθεση: Zegetron (210-6856000)
Παίκτες: 1
Επίσημο Site: www.darksiders.com
Κυκλοφορία: 8/1/2009

Forum: Official Topic



Όταν η ανελέητη βία του God of War, συνάντησε την Adventure πλευρά της, γεννήθηκε το Darksiders, με σκοπό να σκορπίσει παντού το μήνυμα στης αποκάλυψης. Το Darksiders είναι ένα παιχνίδι δράσης από την νέα στο χώρο Vigil Games, που έχει αναλάβει και το Warhammer 40K MMO. Προσφέρει ωμή βία, σε συνδυασμό με αρκετούς γρίφους, οι οποίοι απαιτούν σκέψη και δεξιοτεχνία προκειμένου να λυθούν. Από τη στιγμή που αναλαμβάνετε το ρόλο ενός από τους τέσσερις καβαλάρηδες της αποκάλυψης, όλα είναι πιθανά.



Σενάριο
Η ιστορία του Darksiders ξεφεύγει έστω και λίγο από τα κοινότυπα σενάρια και μας μεταφέρει στην εποχή της αποκάλυψης. Κεντρικός ήρωας της υπόθεσης είναι ο War, ο οποίος κρατάει τον τίτλο του “Καβαλάρη της αποκάλυψης”. Το καθήκον των καβαλάρηδων είναι να διατηρούν την ισορροπία της κόλασης και του παράδεισου επάνω στη Γη και να τιμωρούν όποιον υπερβεί τα όρια. Κατά έναν περίεργο τρόπο όμως, ο War καλείται να έρθει στη Γη και αμέσως κατηγορείται ότι έσπασε την ισορροπία, για την οποία δουλεύει. Πλέον οι δυνάμεις του καλού και του κακού στρέφονται εναντίον του War και ένα ανελέητο κυνηγητό ξεκινά σε όλη τη Γη.



Gameplay
Η ελευθερία κινήσεων και η δυνατότητες του κεντρικού ήρωα War, είναι μερικά από τα στοιχεία που μας έκαναν, να ασχοληθούμε λίγο παραπάνω με το Darksiders. Το παιχνίδι χρησιμοποιεί το σύστημα ελέγχου από τρίτο πρόσωπο και η αλήθεια είναι πως μοιάζει αρκετά με το Spider-Man: Web of Shadows. Η καταστροφή που έχει επέλθει στη Γη, δίνει την ευκαιρία στις δυνάμεις του σκότους και του παραδείσου να συγκρουστούν επάνω σε ένα τεράστιο νεκροταφείο, το οποίο παλιά συνήθιζε να είναι ο κόσμος μας.

Μπορεί ο War να έχει αρκετά μεγάλες διαστάσεις και να φοράει πανοπλία, ωστόσο αυτό δεν τον εμποδίζει από το να κινείται γρήγορα, να πραγματοποιεί διπλά άλματα στον αέρα και να εκτελεί τους αντιπάλους με ένα αστραπιαίο χτύπημα. Η μάχη στο Darksiders έχει πολλά κοινά στοιχεία με το God of War και το Devil May Cry. Σίγουρα η βία δεν είναι ίδια με εκείνη του φονιά Kratos, αλλά το παιχνίδι προσφέρει πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ώστε να ξεμπερδεύετε μία ώρα αρχύτερα, με τους δαιμονικούς αντιπάλους. Για να επιτεθείτε χρησιμοποιείτε το τετράγωνο και ο War εκτελεί μερικά δυνατά combos, με τα οποία μπορείτε εύκολα να ξεκάνετε πολλούς εχθρούς ταυτόχρονα. Τα combos αυτά είναι πολύ απλά και δεν χρειάζεστε ιδιαίτερες ικανότητες για να τα πραγματοποιήσετε.

Στο Darksiders δεν θα παιδευτείτε με τις τακτικές μάχης, αφού το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πιέζετε συνεχώς το κουμπί της επίθεσης και οι εχθροί θα πέφτουν κάτω σαν μύγες. Εκτός από το αρχικό σπαθί, ο ήρωας εξοπλίζεται και με ένα τρομερό scythe (δρεπάνι), το οποίο μπορεί να προσφέρει πολλά έξτρα kills, αν το χρησιμοποιήσετε την ώρα που έχετε πάρει φόρα και βρίσκεστε ανάμεσα σε πολλούς εχθρούς. Για να μην καταντήσει όμως βαρετό το παιχνίδι, η προγραμματιστική ομάδα έριξε στο πεδίο της μάχης και από έναν τελικό αρχηγό για κάθε επίπεδο. Η συγκεκριμένη κίνηση θυμίζει πολύ τη φιλοσοφία του Devil May Cry, η οποία παρόλα αυτά λειτουργεί πολύ σωστά, κορυφώνοντας τη δράση και τις υλικές ανταμοιβές.



Αφού φτάσετε στο τέλος της κάθε πίστας, έρχεστε αντιμέτωποι με κάποιο μεγάλο, άσχημο και αδιανόητα δυνατό αντίπαλο. Όταν όμως μιλάμε για τον καβαλάρη της αποκάλυψης, οι τελικοί αρχηγοί δεν φαντάζουν και τόσο τρομακτικοί. Έτσι, εκτός από τις κανονικές επιθέσεις που έχετε στη διάθεσή σας, μπορείτε να σερβίρετε στους μεγαλόσωμους κακούς διάφορα αυτοκίνητα και άλλα τεράστια αντικείμενα, τα οποία θα τους τραυματίσουν άμεσα και βαθιά. Τις περισσότερες φορές οι αρχηγοί είναι αρκετά προβλέψιμοι, με τη στρατηγική τους να αποκαλύπτεται μέσα στα πρώτα δύο ή τρία λεπτά. Στη συνέχεια το καθήκον σας είναι να περιμένετε τον κατάλληλο χρόνο, έτσι ώστε να επιτεθείτε και να τους καθαρίσετε με συνοπτικές διαδικασίες.

Καθώς περιπλανιέστε στις πίστες του Darksiders, θα συναντήσετε πολλούς γρίφους και μικρά puzzles, τα οποία χρήζουν επίλυσης, προκειμένου να προχωρήσετε παρακάτω. Η δυσκολία τους δεν είναι μεγάλη και το παιχνίδι σας ανταμείβει με καινούργια κομμάτια εξοπλισμού και κινήσεις, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Δεν πρόκειται να μαζεύετε χρήματα ή ψυχές για να δείτε πράσινο φως και να αναβαθμίσετε τον χαρακτήρα σας. Η πρόοδός σας μέσα στο παιχνίδι επιβραβεύεται, με ότι σας είναι απαραίτητο, ώστε να συνεχίσετε την πορεία σας προς τη λύτρωση. Άξιο αναφοράς είναι και το σύστημα εκτέλεσης των εχθρών. Όταν έχετε δείρει πολύ άσχημα κάποιον αντίπαλο και εκείνος βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης, τότε θα εμφανιστεί στην οθόνη ένα από τα τέσσερα κουμπιά του χειριστηρίου. Αν το πατήσετε, θα δείτε ένα μικρό animation με κεντρικό θέμα τον άμεσο αποκεφαλισμό ή ξεκοίλιασμα του άμοιρου δαίμονα!



Η περιπέτειά σας με το Darksiders θα διαρκέσει περίπου 15 ώρες, μέσα στις οποίες θα έχετε ζήσει τον πόλεμο της αποκάλυψης, αλλά θα έχετε και την ευκαιρία να λύσετε μερικούς γρίφους, προκειμένου η σπιρτάδα του μυαλού σας να μείνει ανέπαφη από την επαναλαμβανόμενη σφαγή. Δυστυχώς ο τίτλος της Vigil Games δεν διαθέτει επιπλέον modes και η αλήθεια είναι πως ελάχιστοι gamers θα κάτσουν νε τερματίσουν το παιχνίδι για δεύτερη φορά.

Σφάξτε τους πάντες με το τεράστιο σπαθί του War και ζήστε την περιπέτεια της αποκάλυψης!



Γραφικά
Η ελευθερία κινήσεων εντός του παιχνιδιού είναι πολύ μεγάλη και μάλιστα αρκετά επίπεδα μας θύμισαν έντονα την περιπέτεια του Spider-Man: Web of Shadows. Δυστυχώς η ομοιότητα των μέτριων γραφικών υπάρχει και στο Darksiders, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Η προγραμματιστική ομάδα έχει χρησιμοποιήσει έντονα χρώματα, προκειμένου να κρύψει τα μοντέλα που αποτελούνται από μικρό αριθμό πολυγώνων, ενώ τα περιβάλλοντα δεν μπορούν να μας πείσουν ότι βρισκόμαστε ένα στάδιο μετά την τρομακτική αποκάλυψη, αφού οι χαρακτήρες και τα τοπία θυμίζουν λίγο από κόμικ της Marvel.

Το σημαντικό πρόβλημα που κάνει τη ζωή μας δύσκολη είναι η ξαφνική πτώση του frame rate όταν εμφανίζονται πολλοί εχθροί στην οθόνη. Εκτός αυτού όμως, το frame rate πέφτει ακόμη και όταν μονομαχείτε με κάποιον τελικό αρχηγό, αφού τα εφέ που δημιουργούνται από τις εκρήξεις αδρεναλίνης τους, δεν έχουν προγραμματιστεί σωστά, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να παίξουμε όπως πρέπει.



Ήχος
Το soundtrack του Darksiders φαίνεται να πλαισιώνει καλά την ιδέα της αποκάλυψης, με μουσικά κομμάτια που δίνουν έντονο ρυθμό στις μάχες που λαμβάνετε μέρος. Την καλή απόδοση του ήχου συνεχίζουν να την υποστηρίζουν και οι χαρακτήρες με τους διαλόγους και τις κραυγές στο πεδίο της μάχης. Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τα cutscenes είναι πολύ κοντά σε εκείνη της αποκάλυψης, αλλά εν τέλει το σκηνικό καταστρέφεται εξαιτίας των γραφικών.

Επίλογος
Γενικά, το Darksiders είναι ένα αξιόλογο Action/Adventure, το οποίο για να επιβιώσει χρησιμοποιεί πολλά διαφορετικά gameplay στοιχεία. Η ομοιότητά του με το God of War, αλλά και οι RPG επιρροές καταφέρνουν να ξεσηκώσουν τους χρήστες, έτσι ώστε να συνεχίσουν την περιπέτειά μέχρι το τέλος.


Θετικά:
- Οι κινήσεις και τα combos του ήρωα
- Πολλές διαθέσιμες αποστολές
- Οι αναβαθμίσεις του ήρωα με νέες κινήσεις και εξοπλισμό
- Θα σας κρατήσει για αρκετές ώρες

Αρνητικά:
- Το frame rate πέφτει αρκετά όταν εμφανίζονται αρκετοί εχθροί στην οθόνη
- Τα γραφικά δεν είναι ανάλογα του ύφους του παιχνιδιού
- Η ιστορία δεν καταφέρνει να κορυφώσει την ένταση
- Η έλλειψη των επιπλέον modes

Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5
Ήχος: 8
Gameplay: 8
Αντοχή: 7.5
Γενικά: 7.8

Μία περιπέτεια επικών σφαγών και διαστάσεων, η οποία παρά τα τεχνικά της προβλήματα, αποτελεί μια ευχάριστη εμπειρία.

Κωνσταντίνος Κουτσούμπας

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

theo_dor9821 10.0 / 10 Wed 31 Mar 10
Το παιχνίδι είναι πάρα πολύ καλό!!Έχω λιώσει για 6ώρες συνεχόμενες.Τα γραφικά είναι super.Το gameplay δεν παίζεται.Γενικά είναι κάψιμο.
obsessedgeorge Thu 18 Mar 10
Μολις πεσει λιγο η τιμη θα το αγορασω στα σιγουρα! Πολυ ωραιο παιχνιδι, που το νοικιασα ταχαν για να το τερματισω, και κατεληξα να παιζω 14+ ωρες και ακομα φαινεται οτι εχει ψωμι ακομα! Prepare for WAR!!!!!
bond 9.5 / 10 Sun 14 Mar 10
το παιχνιδι ειναι πολυ καλο που θα σε κρατησει για πολυ καιρο
reinko24 8.0 / 10 Sat 13 Mar 10
Πολύ καλό σεναριο αλλα αν το παίξεις 2 μέρες συνεχόμενα κάνεις όλα τα side missions και γενικά το λιώσεις μετά σου έρχετε μαι επιθυμία να το επιστρέψεις πίσω μακάρι να βγεί DLC..
obsessedgeorge 10.0 / 10 Thu 4 Feb 10
Τέλειο παιχνίδι, που σε κρατά στην οθόνη για 20 ώρες+!
chichie 10.0 / 10 Fri 29 Jan 10
Πολύ ωραία τα γραφικά και τα εφέ που περιλαμβάνει το παιχνίδι!Και μου άρεσε το γεγονός ότι διαρκούσε κοντά είκοσι ώρες!Κράταγε το ενδιαφέρον!
alexrabbito 10.0 / 10 Mon 25 Jan 10
Το παιχνιδι ειναι πολυ καλο με αρκετα στοιχεια απο παιχνιδια που μου αρεσουν,το απολαυσα πληρως,εχει καλο σεναριο και ολα δειχνουν οτι θα υπαρξει και συνεχεια!
dimososir 8.0 / 10 Sun 24 Jan 10
Πολυ καλο το παιχνιδι.Μου πηρε γυρω στις 35 ωρες να το τελειωσω.Περιμενετε να πεσει η τιμη του για αγορα.Το συνηστω σε οσους κυνηγουν trophies και achievements πολυ ευκολο Platinum.
taskounis 7.0 / 10 Sat 23 Jan 10
Αρκετά ενδιαφέρον κατά την γνώμη μου.Ωστώσο η μικρή αντοχή όπως διαβάζω είναι ένα τεράστιο μείον.

Συνεργασίες






Νέα Reviews

  1. 5.5
  2. 5.8
  3. 8.2
  4. 7.4
  5. 6.8
  6. 6.9
  7. 7.5
  8. 8.8
  9. 8.0
  10. 8.3

Chat

Latest Message: 5 hours, 17 minutes ago
  • BigBoss : Ερωτήσεις στο forum... Αν και αναφορές σε πειρατικά ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ
  • panagiotisgr : γεια σας παλικαρια ειμαι καινουργιος στο φορουμ και ψαχνω για να κατεβασω το Rome: Total War.που πρεπει να κοιταξω για να το βρω?ξερει κανεις να μου πει?
  • thereaper : Στο forum, ψάχνεις το αντίστοιχο θέμα και κάνεις την ερώτησή σου με ελληνικά και όχι Greeklish.
  • mitsopedo : alo
  • mitsopedo : pws mporw na katebasw to patch gia to pro ?
  • mitsopedo : re pedes na rwtisw ?
  • kostisu2 : gia
  • thereaper : Που να τον καταλάβω; Θα πάρει καιρό μέχρι να μάθω και πότε είναι η γιορτή σου...
  • BigBoss : δεν καταλαβαινεις τον Άγιο Big Boss?
  • BigBoss : σιγα :D
  • thereaper : Αμάν ρε Boss! Τώρα με το νέο άβαταρ δεν μπορώ να καταλάβω ποιος γράφει!
  • kammeno souv : χρονια πολλα nickthegreek
  • BigBoss : Όλες οι απορίες και οι παρατηρήσεις σας πρεπει να γράφονται στο forum. (οχι greeklish)
  • maxhtec1994 : paidia an kai xerw oti argisa ligo, iparxei edw to elliniko patch gia pes10 se ps3?
  • Manos : Όλα είναι οκ τώρα. Ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις. Πλέον διορθώθηκαν σχεδόν όλα τα bugs. Όσοι επιθυμούν αλλαγή username μπορούν να στείλουν e-mail στο «email»

Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Add Site to Favorites
Add Page to Favorites
Make Homepage
Print Page

Shortlists




GameWorld Desktop