Προβλήματα στο YouTube μετά το καλοκαιρινό update

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
2
Προβλήματα στο YouTube μετά το καλοκαιρινό update

Προβλήματα στο YouTube μετά το καλοκαιρινό update

Αναλυτικό βίντεο με όλα τα προβλήματα. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 13/9/17] Μετά το καλοκαιρινό update του YouTube πολλά είναι τα προβλήματα που παρατηρούνται αυτές τις ημέρες στο μεγαλύτερο site για video sharing.

Ξεκινώντας από το user interface, τα παράπονα χρηστών σε διάφορα sites και forums για τον flat σχεδιασμό και την μονοχρωμία είναι πολλά. Επίσης, μετά την αναβάθμιση σχεδιασμού για τα smartphones, πολλοί είστε εκείνοι που δεν λαμβάνετε ειδοποιήσεις στο κινητό σας με ήχο. Αυτά είναι μόνο ορισμένα από τα θέματα που βλέπετε όσοι βρίσκεστε απ' την μεριά του viewer.

Για έναν YouTuber, ακόμα και μια απλή λειτουργία, όπως το να αλλάξει θέσεις στις Playlists του καναλιού του ή να προσθέσει βίντεο σε Playlist, θέλει ένα παραπάνω κλικ. Συγκεκριμένα, χρειάζεται να κάνουμε κλικ στο κουμπί "Edit Layout" και τότε θα μας εμφανιστεί...το παλιό user interface του YouTube για να κάνουμε τις αλλαγές μας.

Προβλήματα σε monetization και upload
Από σήμερα το πρωί υπάρχει ένα ανεξήγητο πρόβλημα σε ορισμένα κανάλια (και σε αυτό του GameWorld), βάση του οποίου δεν μπορούμε να ανεβάσουμε βίντεο (εμφανίζεται σφάλμα "Η μεταφόρτωση ακυρώθηκε"/"The upload was aborted"). Το πρόβλημα αφορά τυχαία κανάλια. Για παράδειγμα στο κανάλι του GameWorld.gr δεν έχουμε θέμα με το account ή κάποιο dispute. Απλά δεν μπορεί να ανέβει βίντεο παρότι έχουμε δοκιμάσει διαφορετικά βίντεο, από 5 διαφορετικούς browsers και από τρία διαφορετικά PC (σε διαφορετικές περιοχές).

Πέραν αυτού, περίπου 1 στα 5 βίντεο που ανεβαίνει εμφανίζει θέμα με το monetization. Το YouTube μαρκάρει το βίντεο ως "Ακατάλληλο για διαφημιστές" (την στιγμή που δεν έχει τίποτα το περίεργο) και μας βάζει να ζητήσουμε "Επανεξέταση" για να γίνει το monetize. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που το YouTube αρνηθεί, δεν θα μπορείτε να λάβετε έσοδα από το εκάστοτε βίντεό σας. Η κίνηση αυτή δεν έχει να κάνει με το αν βρίσκεστε ή όχι σε κάποιο Network. Ισχύει για όλα τα κανάλια ανεξαρτήτως περιεχομένου.

Τι προβλέπεται στο εξής
Μετά από το συγκεκριμένο update, προφανώς το YouTube έχει πάρει την απόφασή του και δύσκολα θα αλλάξει κάτι σύντομα. Θυμίζουμε ότι με το update που είχε υπάρξει πριν από μερικά χρόνια είχαν εξαφανιστεί κάποια απλά και αυτονόητα μενού, όπως η επιλογή να δεις τα βίντεό σου. Το URL /my_videos (όπου διαχειριζόμαστε τα βίντεό μας) το έχω προσωπικά στα Favorites. Μιας και το αναφέραμε, υπάρχουν επίσης κι άλλα προβλήματα, όπως για παράδειγμα η επ άπειρον καθυστέρηση στο loading του URL /my_videos που χρειάζεται κάθε φορά ένα refresh.

Προς το παρόν το βασικότερο πρόβλημα είναι να λυθεί το θέμα "Η μεταφόρτωση ακυρώθηκε" για να ανεβάσουμε το επόμενο βίντεό μας.

[UPDATE: 16/9/17 - Βίντεο με αναφορά στα προβλήματα του YouTube] Στο σημερινό μας βίντεο σας αναλύουμε όσα γράψαμε και στο σχετικό άρθρο τρεις ημέρες πριν.

Το πρόβλημα με το Upload των βίντεο στο κανάλι του GameWorld.gr διορθώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στις 20:00, όταν και μισή ώρα μετά ανεβάσαμε το νέο μας βίντεο με το Fifa 18, το οποίο λόγω ώρας δεν πήρε ανάλογες προβολές με αυτό το Fifa (οι προβολές μετρούν κυρίως μέσα στο πρώτο 24ωρο). Όπως και να 'χει, το βασικότερο πρόβλημα με το YouTube είναι ότι τυχαία βίντεο γίνονται flag ως "Ακατάλληλα για διαφήμιση". Αν πατήσετε την επιλογή "Review" τότε αναμένετε να "Εγκριθεί το βίντεο από το YouTube ότι είναι όντως κατάλληλο για διαφήμιση". Το βράδυ της Πέμπτης, όταν μπορέσαμε να ξανανεβάσουμε βίντεο, είδαμε ότι το live της Δευτέρας με το PES 2018 είχε εγκριθεί ως προς το monetization. 

Υποθέτουμε λοιπόν -και το λέμε σε όσους έχετε κανάλι- ότι το μπλοκάρισμα ανεβάσματος βίντεο στο YouTube ισχύει όταν ζητάτε review για βίντεό σας. Θα σας προτείναμε, τουλάχιστον για το προσεχές διάστημα, να μην ζητάτε review για βίντεο που δεν γίνονται monetize, μιας και το YouTube μπορεί να κόψει και σε εσάς το Upload. Αυτό το λέμε με κάθε επιφύλαξη, καθώς στους περισσότερους το να ζητήσουν review για βίντεό τους που έχει γίνει flag, λογικά δεν θα τους κόβει το Upload. Ακόμη όμως κι αν υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να προκύψει πρόβλημα, εμείς οφείλουμε να σας το αναφέρουμε.

Διαφημίστε τα δικά σας βίντεο στο YouTube subforum μας. Δείτε ακόμη το νέο update του YouTube Gaming.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 BoBKiD (Level 15) 13/09/2017 21:03
Κλασικά προβλήματα μετά από κάθε major update του youtube.
Το ίδιο περίπου είχε συμβεί όταν είχε εισαχθεί η δυνατότητα πολλαπλών καναλιών σε ένα λογαριασμό. Ευτυχώς τότε τα έλυσαν.
#2 aims (Level 20) 16/09/2017 16:07
και λιγα τους χωνει ο Μανος στο τελευταιο του βιντεο..
Ειναι κριμα,που παει το yt βρε παιδια?
Εντωμεταξυ,το εξωφρενικο(που δειχνει κ ποσο επιφανειακοι ειναι στην πολιτικη τους) αν βαλεις πχ ενα τραγουδι ή ενα αποσπασμα τηλ.εκπομπης/αθ λητικου αγωνα κ διχως να εχεις πνευματικα δικαιωματα κ σου κανουν αναφορα,σου κατεβαζουν αμεσως το βιντεο..
Αν ομως καποιος βαλει εμετικα βιντεο (που σε πολλες χωρες του κοσμου,θα επεφεραν ποινικες κυρωσεις οπως πχ βιντεο που εξυμνουν το ναζισμο ή περιυβριση νεκρου οπαδου κλπ),δεν πας εσυ να κανεις 100 αναφορες?το βιντεο το αφηνει επανω!
Notification