ZX Spectrum Next

Hot
Μάνος Μαρίνος
Μάνος Μαρίνος

Μάνος Μαρίνος  

Νow playing: Super Mario Odyssey (Switch), Assassin's Creed Unity (PS4)
 
0.0 ()
1
ZX Spectrum Next

ZX Spectrum Next

Επανέκδοση του κλασικού home computer.

Το ZX Spectrum επανέρχεται στο προσκήνιο με νέες λειτουργίες.

Το ZX Spectrum Next θα είναι συμβατό με όλα τα περιφερειακά και τα games του πρώτου ZX Spectrum. Παράλληλα, το εν λόγω home computer θα έχει διάφορες βελτιώσεις κι επεκτάσεις προκειμένου να τρέχει λογισμικά που δημιουργήθηκαν πιο πρόσφατα. Μερικές από αυτές τις βελτιώσεις θα αφορούν τις υψηλότερες ταχύτητες του επεξεργαστή και διάφορα graphics modes.

Το project του ZX Spectrum Next ξεκίνησε από τους Henrique Olifiers, game designer και συνιδρυτή της Bossa Studios (Surgeon Simulator, I Am Bread και Worlds Adrift) και τον Jim Bagley, πρώην προγραμματιστή σε ZX Spectrum games όπως τα Cabal και Midnight Resistance. Στο project συμμετέχουν ακόμα δυο ρέτρο χάκερς και ο Rick Dickinson που σχεδίασε το αρχικό Sinclair.

Ο αρχικός στόχος στο Kickstarter ήταν τα 250.000 δολάρια, ποσό που έχει ήδη συγκεντρωθεί. Η σελίδα στο Kickstarter αναφέρει ως ημερομηνία κυκλοφορίας τον Ιανουάριο του 2018. Παράλληλα, αναφέρεται ότι το ZX Spectrum Next θα αποστέλλεται παγκοσμίως σε όποιον συνεισφέρει άνω των 175 δολαρίων.

Διαβάστε για το Sinclair ZX Spectrum Vega και συζητήστε γενικότερα για τα ZX Spectrum στο αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 25/04/2017 17:28
Αθάνατο Spectrum και αξέχαστες εποχές.Καιρός να το ξαναδούμε λοιπόν.
#2 kirgas (Level 9) 05/07/2017 22:41
Θα ήταν καλό να αποστελλόταν σε μορφή ασύνδετων εξαρτημάτων που θα τα συγκολούσε ο χρήστης όπως παλιά...
Notification