E3 2016: Sony press conference

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
6
E3 2016: Sony press conference

E3 2016: Sony press conference

Νέο God of War, Death Stranding από τον Kojima, κυκλοφορία The Last Guardian και Horizon: Zero Dawn.

[Αρχική δημοσίευση: 16/5/16] Μέχρι στιγμής μπορεί η Sony να μην έχει ανακοινώσει επίσημα όλες τις λεπτομέρειες για την συνέντευξη τύπου της στη φετινή E3, ωστόσο μπορούμε να κάνουμε μία πρώτη εκτίμηση των όσων περιμένουμε.

Καταρχήν είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εμφανιστεί το Gran Turismo Sport διότι κυκλοφορεί επίσημα στις 12 Οκτωβρίου για το PS4. To Horizon: Zero Dawn που είναι το πιο πολυσυζητημένο exclusive θα είναι βέβαιο ότι θα παίξει στην πρώτη γραμμή της Sony. Το Detroit: Become Human της Quantic Dream για το οποίο έχουμε δει μέχρι στιγμής μόνο τρέιλερ, είναι ένα ακόμη video game που μπορεί να κάνει hype, έστω κι αν οριακά προλαβαίνει το έτος. Το WiLD άφησε θετικές εντυπώσεις στην πρώτη του εμφάνιση, αν και μετά τις μέτριες πωλήσεις του Far Cry Primal δείχνει ότι δύσκολα θα προσελκύσει πολύ μεγάλο κοινό.

Έπειτα, υπάρχει μία σειρά από exclusives που περιμένουμε φέτος αλλά δεν έχουν ακόμη επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας. Πρόκειται για τα Bound, το Dreams της Media Molecule, Gravity Rush 2, Nioh, The Tomorrow Children, Nier: Automata, το Robinson: The Journey της Crytek για το PlayStation VR και γενικώς διάφορα ακόμη VR games. Τέλος, για το The Last Guardian, κάθε πρόβλεψη μπορεί να πέσει έξω. Ας μείνουμε καλύτερα με την απορία και την αγωνία του αν θα το δούμε.

Σχετικά με τις φήμες που αφορούν το PlayStation Neo, την φημολογούμενη 4K αναβαθμισμένη κονσόλα PS4, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μάθουμε περισσότερα από την Sony, η οποία μέχρι και σήμερα τηρεί σιγή ιχθύος. Ασφαλώς δεν έχει αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο εμφάνισης της κονσόλας αυτής στην E3. Η ύπαρξή της είναι σίγουρη σύμφωνα με μαρτυρίες στο NeoGAF αλλά το θέμα είναι πότε θα αποκαλυφθεί, με τις τελευταίες φήμες να κάνουν λόγο για Σεπτέμβριο.

[Σύνοψη] Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου της Sony στην έκθεση E3 2016, η οποία κράτησε 1 ώρα και 20 λεπτά. Θα μπορούσε να κρατήσει το καθιερωμένο δίωρο, ωστόσο η Ιαπωνική εταιρεία δεν θέλησε να κουράσει. Μπήκε κατευθείαν to the point και κέρδισε τις εντυπώσεις.

Αριθμητικά η Sony έχει στη φετινή E3 τα περισσότερα exclusives. Συγκεκριμένα η συνέντευξη τύπου ξεκίνησε με το νέο εντυπωσιακό God of War, στο οποίο ο Kratos δίνει...πόνο στους βίκινγκς επιβεβαιώνοντας τις φήμες. Το Days Gone της Sony Bend Studio θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες των οπαδών του The Last of Us. Παράλληλα, τα Horizon: Zero Dawn, Detroid: Become Human και The Last Guardian πλησιάζουν στην κυκλοφορία τους. Από τα συγκεκριμένα τρία games, τα πρώτα δύο άφησαν άριστες εντυπώσεις με τα gameplay βίντεό τους, ενώ για το The Last Guardian δημοσιεύθηκε μόνο ένα τρέιλερ.

Ο Hideo Kojima έκανε την εμφάνισή του για να παρουσιάσει κι αυτός με τη σειρά του το PS4 exclusive που αναπτύσσει σε συνεργασία με την Sony. Ο ηθοποιός Norman Reedus μπορεί να μην συμμετείχε στο P.T. ωστόσο θα συμμετάσχει στη νέα του αυτή προσπάθεια με την ονομασία Death Stranding. Δυστυχώς, τόσο μετά τον χαμό του P.T., όσο και με την απώλεια του Allison Road ("πνευματικού διαδόχου" του) δεν θα καταφέρουμε να έχουμε ένα Survival Horror αντάξιο των προσδοκιών μας και θα παραμείνουμε για πάντα με το demo εντός του PS4. Εκτός κι αν αλλάξει κάτι συνταρακτικά στο μέλλον. Παρουσιάστηκε επίσης το Resident Evil: Biohazard. Άκρως ατμοσφαιρικό, το νέο παιχνίδι της Capcom πιθανότατα θα είναι multiplatform.

Τέλος, η Insomniac Games αναπτύσσει ένα νέο Spider-Man για το PS4 και μένει να δούμε τι έχει να μας προσφέρει καθώς για αρχή το μόνο που προβλήθηκε ήταν ένα τρέιλερ. Πέραν όλων αυτών, αξίζει να τονίσουμε ότι η Sony έχει από πίσω ορισμένα ακόμη exclusives, όπως το Gran Turismo Sport για το οποίο προβλήθηκε απλά ένα τρέιλερ, αλλά κι ορισμένα indie games. Λογικά κάποια από τα games της ίσως κρατηθούν για την Gamescom ή την Paris Games Week ώστε να υπάρχει υλικό για παρουσίαση. Σε κάθε περίπτωση, η Sony κέρδισε τις εντυπώσεις και πλέον μένει να αποφασίσετε στο forum του GameWorld ποια εταιρεία έκανε την καλύτερη εντύπωση στην E3 2016.

[UPDATE: 17/5/16] H συνέντευξη τύπου της Sony θα λάβει χώρα την Τρίτη 14 Ιουνίου στις 04:00. Ετοιμαστείτε λοιπόν για μεγάλο ξενύχτι, καθώς την προηγούμενη μέρα στις 13 Ιουνίου έχουμε και τις συνεντεύξεις τύπου των Ubisoft και Microsoft, καθώς επίσης και το PC Gaming Show.

Δείτε την press conference live
Παρακολουθήστε την συνέντευξη τύπου της Sony στην E3 2016 live στο Gameworld.gr.

[LIVE UPDATE] Το live update μας θα ξεκινήσει στις 04:00 ξημερώματα Τρίτης. Συντονιστείτε για να δούμε την συνέντευξη τύπου παρέα.

[LIVE UPDATE]

04:00: Η συνέντευξη τύπου ξεκίνησε υπό την μουσική της ορχήστρας της Sony και ενός gameplay video από...το νέο God of War! Αν μη τι άλλο τα γραφικά του είναι εντυπωσιακά, ενώ διακρίνεται και το Spartan Rage μέσα σε ένα εντυπωσιακό boss fight.

04:16: O Shawn Layden, πρόεδρος της Sony Worldwide Studios, ανέβηκε στο stage δίνοντας συλληπητήρια για την πρόσφατη τραγωδία. Κάτι αντίστοιχο έγινε και στη συνέντευξη τύπου της Ubisoft.

04:18: Ανακοινώθηκε το Days Gone, ένα exclusive της Sony Bend Studio.

04:22: Προβλήθηκαν αποσπάσματα από το The Last Guardian και για πρώτη φορά ημερομηνία κυκλοφορίας. Η 25η Οκτωβρίου 2016. Για να δούμε αν θα τηρηθεί!

04:23: Το Horizon: Zero Dawn είναι το επόμενο exclusive για το οποίο προβλήθηκε gameplay βίντεο. Το real-time σύστημα μάχης εντυπωσιάζει, ενώ η ηρωίδα μπορεί να εξημερώσει τα ρομποτικά ζώα και να τα χρησιμοποιήσει στο σαφάρι της. Υπάρχουν επίσης επιλογές διαλόγων αντίστοιχες με αυτές του Mass Effect. Ο δε σχεδιασμός του user interface μας προϊδεάζει για μια ευρεία γκάμα όπλων, τα οποία θα αποκτάμε και θα craftάρουμε στην πορεία. Τα γραφικά και το soundtrack του παιχνιδιού δείχνουν αν μη τι άλλο προσεγμένα.

04:30: Σειρά έχει το Detroit: Become Human. Στο συγκεκριμένο βίντεο ένα ανδροϊδές επιχειρεί να σώσει ένα αθώο παιδί από τα χέρια κακοποιού. Εδώ η Quantic Dream ξεκαθαρίζει πως οι αποφάσεις σας θα αλλάζουν την ιστορία. Ο ήρωας σύμφωνα με το cutscene ονομάζεται Connor.

04:34: Ακολουθεί το Resident Evil: Biohazard. Το βίντεο εμφανίστηκε και έγινε private για λίγο. Εμείς το παραθέτουμε ωστόσο. Έρχεται 24 Ιανουαρίου 2017, αλλά δεν διευκρινίστηκε αν πρόκειται για exclusive (κάτι εξαιρετικά δύσκολο). Ο Layden διευκρίνισε ότι θα μπορείτε να το παίξετε με PlayStation VR

04:40: Το PlayStation VR θα κυκλοφορήσει στις 13 Οκτωβρίου στην τιμή των 400 ευρώ. 50 VR games θα γίνουν διαθέσιμα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016. Θα θυμίσω εδώ ότι με βάση τα όσα είδαμε πέρυσι στην Gamescom έχουμε πει κατ' επανάληψη πως είμαστε απαισιόδοξοι τόσο για το Oculus Rift, όσο και για το PlayStation VR όσον αφορά την ποιότητα των games, την πρακτική χρήση και τα genres που υποστηρίζουν.

04:43: Ωστόσο παρουσιάστηκε το Farpoint, ένα First-Person Shooter VR game, το οποίο σε αντίθεση με τα "αδελφάκια" του διαθέτει πολύ καλά γραφικά. Έρχεται φέτος τον Οκτώβριο.

04:46: Σειρά είχε ένα τρέιλερ του Final Fantasy XV, το οποίο επίσης θα υποστηρίζεται από το PlayStation VR.

04:48: Ανακοινώθηκε το Call of Duty: Modern Warfare Remastered.

04:55: O Shawn Layden ανακοίνωσε ότι τα πρώτα τρία Crash Bandicoot θα κυκλοφορήσουν σε remastered έκδοση στο PS4 σε συνεργασία με την Activision. Επίσης, ο Crash θα εμφανιστεί ως φιγούρα στο Skylanders. Σχετικά με ολοκαίνουργια έκδοση Crash Bandicoot στο PS4 ουδεμία λέξη. Ακόμη.

04:58: Ανακοινώθηκε πως το Lego Star Wars: The Force Awakens θα κυκλοφορήσει demo πρώτα στο PS4.

05:02: O Hideo Kojima εμφανίστηκε στο stage, μίλησε για πρώτη φορά σε press conference σερί αγγλικά και παρουσίασε το Death Stranding. Το νέο του video game στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Norman Reedus.

05:06: Νέο Spider-Man έρχεται στο PS4 από την Insomniac Games. Κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσει exclusive, καθώς η Sony τόνισε στη συνέντευξη τύπου της το "In development for PS4" διαφημίζοντάς το παρέα με τα exclusives της.

05:09: Παρουσιάστηκε gameplay βίντεο για το Days Gone (PS4 exclusive) της Sony Bend Studio. Βάση σεναρίου, παρατηρούμε ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε ζόμπι κι εσείς καλείστε να επιβιώσετε. Το σκηνικό γύρω με τα ζόμπι να σας ορμάνε από παντού είναι τρομακτικό. Σε ορισμένα σημεία τρέχουν κατά πάνω σας σαν τις κατσαρίδες. Το assault rifle του ήρωα δεν είναι αρκετό για τα εκατοντάδες άτομα που ορμάνε κατά πάνω του κι έτσι χρησιμοποιεί μολότοφ. Πάντως η βία είναι απαράμιλλη.

05:17: Η συνέντευξη τύπου έκλεισε...κάπως απότομα χωρίς να παρουσιαστεί gameplay video του Gran Turismo Sport και ενδεχομένως κάποια indie games. Η Sony μας συνηθίζει σε ένα γεμάτο δίωρο, όμως τώρα αποφάσισε να πάει σε μια τακτική κάπως πιο "μαζεμένης συνέντευξης τύπου". 

Μάθετε περισσότερα για τις συνεντεύξεις τύπου των Microsoft, EA, Ubisoft και Bethesda στην κατηγορία Ειδήσεις/Events. Συζητήστε για την E3 2016 σε αυτό το forum topic

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Mystique (Level 23) 17/05/2016 20:13
Επιτελους να μαθω μερικες ουσιαστικες πληροφοριες για το νεο playstation να μπορω να βαλω ενα προγραμμα στο τι θα κανω. Αυτο μονο περιμενω να δω απ'την Sony.
#2 Lordwinter (Level 28) 14/06/2016 02:25
Λίγες ώρες έμειναν μόνο. Για να δούμε τι θα μας παρουσιάσει η Sony και κυρίως αν θα ανακοινώσει το νέο μοντέλο του PS4.
#3 +1 geololj (Level 28) 14/06/2016 05:34
Εντάξει, πολύ δυνατή η press conference της Sony! Ξεκίνησε με βόμβες και συνέχισε δυνατά. Crash Bandicoot Remasters, Death Stranding από Kojima με Norman Reedys, God of War, Days Gone... είχε τα πάντα!
#4 Lordwinter (Level 28) 14/06/2016 05:56
Quoting geololj:
Εντάξει, πολύ δυνατή η press conference της Sony! Ξεκίνησε με βόμβες και συνέχισε δυνατά. Crash Bandicoot Remasters, Death Stranding από Kojima με Norman Reedys, God of War, Days Gone... είχε τα πάντα!

Θα συμφωνήσω είχε μια μεστή παρουσία στην E3 και δεν μας κούρασε καθόλου, αφού οι ανακοινώσεις διαδέχονταν η μία την άλλη.
#5 ashbringer (Level 25) 14/06/2016 07:18
Πολλές και καλές ανακοινώσεις απο την Sony με πιο ενδιαφέρουσα κατα την γνώμη μου την παρουσίαση του Death Stranding απο τον Hideo Kojima.Χαίρομαι επίσης που θα δώ άλλο ένα εκπληκτικό God Of War.
#6 Agent94 (Level 13) 14/06/2016 11:48
Πολυ καλη παρουσιαση με πολλα παιχνδια.Αυτο που με χαλασε ειναι οτι τα περισσοτερα δεν ειχαν ημερομηνια κυκλοφοριας ή εστω κατι στο περιπου.Να ξερουμε θα βγει το 2017 ή θα μας πανε στο 2018.
#7 DoUzOs (Level 27) 14/06/2016 12:10
God of War και Death Stranding για μένα. Όντως, η Sony είχε τα περισσότερα exclusives φέτος και η παρουσίασή της ήταν πολύ δυνατή!
#8 +1 Mario07 (Level 22) 14/06/2016 13:59
Πολύ ωραία πράγματα από την Sony. Spiderman και God of War 4 πολύ δυνατά. Θα έβαζα και Death Stranding, αλλά δεν έχουμε δει ακόμα πολλά πράγματα.
#9 Marston (Level 12) 14/06/2016 17:08
Η sony σίγουρα ήταν η πιο απολαυστική μπορώ να πω. Με τόσες ανακοινώσεις ήταν πλήρες νομίζω εκτός βέβαια από το gran turismo sport. Αλλά μικρό το κακό :zzz
#10 MikeGee (Level 6) 14/06/2016 17:26
Το Infinite Warfare γιατι δεν αναφερεται καθολου στο αρθρο;; Και στο kotaku το ιδιο.... Παιζει κατι και δεν το ανεβασατε το βιντεο που εδειξε στο Sony Press Conference?
#11 Scorcher (Level 21) 14/06/2016 18:44
Quoting MikeGee:
Το Infinite Warfare γιατι δεν αναφερεται καθολου στο αρθρο;; Και στο kotaku το ιδιο.... Παιζει κατι και δεν το ανεβασατε το βιντεο που εδειξε στο Sony Press Conference?


Τίποτα δεν παίζει φίλε μου, απλά όταν γινόταν η press conference η Activision δεν ανεβασε το βίντεο απευθείας στο κανάλι της. Ορίστε το άρθρο που γυρεύεις.

http://www.gameworld.gr/component/content/article/180-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/fps/24857-call-of-duty-infinite-warfare-gameplay-videos
#12 kirgas (Level 9) 14/06/2016 21:01
Πολύ καλά παιχνίδια, God of War, Death Standing. Αλλά το Detroit become human της quantic dreams με εντυπωσίασε. Το περιμένω πως και πως. Απλά για PS4K ή PS4 Neo κουβέντα... Εδώ έχασε εντυπώσεις σε σχέση με την Microsoft αλλά μπορεί και απλά να περιμένει για να χτυπήσει στον κατάλληλο χρόνο.
#13 Verbal (Level 14) 14/06/2016 23:31
Αρκετά διαφορετική προσέγγιση η Sony από την Microsoft.
Εκεί που η Microsoft μας έδειξε όχι μία αλλά δύο καινούριες κονσόλες η sony κράτησε τα χαρτιά της κρυφά και μας έδειξε μόνο games. Δυστυχώς δεν με εντυπωσίασε κάτι ιδιαίτερα πέραν του God of War και του Detroit Become Human αλλά δυστυχώς δεν είμαι και ο μεγαλύτερος φαν της Quantic Dream οπότε ο χρόνος θα δείξει για αυτό. Το Days Gone φάνηκε αρκετά εντυπωσιακό πάλι με τις ορδές των ζόμπι να ορμάνε τρέχοντας αλλά παραμένει zombie game και έχω σταμτήσει να ενθουσιάζομαι με αυτά εδώ και χρόνια. Το νέο Spiderman ελπίζω να βγεί καλό και το γεγονός πως το έχει αναλάβει η Insomniac μου δίνει ελπίδες πως ο Spidey θα κάνει στροφή ποιότητα στο gaming. Ο Kojima δεν μας έδειξε τίποτα οπότε δεν εκφέρω γνώμη.
#14 LimeBone (Level 16) 15/06/2016 02:09
Η Sony έκανε δυναμική εκκίνηση στην συνέντευξη Τύπου της. Δεν θέλω να μπω σε συγκρίσεις. Πρώτα απ'όλα με ενθουσίασε το God of War. Μετά με ισοπέδωσε το Resident Evil VII: Biohazard. Κρατάω ακόμα το Batman: Arkham VR, την ανακοίνωση για Crash Bandicoot 1-2-3 remasters και το όμορφο cinematic trailer του Death Stranding. Σαν trailer μόνο, αφού δεν έχουμε δει κάτι άλλο.
#15 drpaneas (Level 8) 15/06/2016 10:50
Όλα φαίνονται να ειναι ένα-και-ένα.
#16 MikeGee (Level 6) 15/06/2016 10:53
Quoting Scorcher:
Quoting MikeGee:
Το Infinite Warfare γιατι δεν αναφερεται καθολου στο αρθρο;; Και στο kotaku το ιδιο.... Παιζει κατι και δεν το ανεβασατε το βιντεο που εδειξε στο Sony Press Conference?


Τίποτα δεν παίζει φίλε μου, απλά όταν γινόταν η press conference η Activision δεν ανεβασε το βίντεο απευθείας στο κανάλι της. Ορίστε το άρθρο που γυρεύεις.

http://www.gameworld.gr/component/content/article/180-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/fps/24857-call-of-duty-infinite-warfare-gameplay-videos

Ευχαριστώ Scorcher, απλά αυτό που ήθελα να θίξω είναι οτι διαβάζοντας κανείς το Live Update άρθρο, δεν φαίνεται πουθενά οτι έδειξαν το καινούργιο παιχνίδι, παρα μόνο το remastered, είναι σοβαρή παράλειψη!!
#17 +1 The Joker (Level 4) 15/06/2016 13:29
Πολυ χαρηκα με το Resident Evil 7 και ακομα πιο πολυ με τα remaster του Crash.Ανυπομονω για πιο πολλες πληροφοριες οσον αφορα το παιχνιδι του Kojima το οποιο φαινεται να εχει φοβερο σεναριο.Φοβερη στιγμη που περνει στα χερια του το νεκρο παιδι του (?) .Φτιαξε μας kojima!
#18 geololj (Level 28) 15/06/2016 15:46
Χθες σχολίασα ότι η συνέντευξη Τύπου της Sony ήταν δυνατή και το πιστεύω ακόμα. Με μια δεύτερη σκέψη όμως, ψιλο-απογοητεύτ ικα. Μονοτονία από Action Adventures και τα περισσότερα games έρχονται το 2017 ή και αργότερα. Days Gone και Horizon: Zero Dawn οι αγαπημένες μου στιγμές από όσα έδειξαν πάντως. Απογοητεύτηκα με το Detroit: Become Human. Αν και το περίμενα ότι θα είναι πάλι στο στυλ του Heavy Rain, ευελπιστούσα να δούμε ένα κανονικό game από την Quantic Dream και όχι μια ταινία με QTEs πάλι. Γαμώτο.
Notification