Black Desert Online: Guide για τα classes

Hot
Γιώργος Λόλας
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
 
0.0 ()
1
Black Desert Online: Guide για τα classes

Black Desert Online: Guide για τα classes

Γνωρίστε τα classes και επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει.

Το Black Desert Online, το sandbox MMORPG που περιμέναμε χρόνια, ξεκινάει σήμερα Τσικνοπέμπτη και επίσημα την πορεία του και στην Ευρώπη. Έτσι, αποφάσισα να σας παραθέσω μερικές πληροφορίες για κάθε class του BDO ώστε να έχετε μια πρώτη εικόνα που ελπίζω να σας βοηθήσει να επιλέξετε την κλάση που σας αρέσει περισσότερο με βάση το play style της.

Όπως έχουμε αναλύσει ήδη στο preview, το combat system του Black Desert Online ακολουθεί το Action μονοπάτι και λειτουργεί με την λογική των combos, τα οποία σας δίνουν την δυνατότητα να εκτελέσετε skills σε αλληλουχία για να σπείρετε τον όλεθρο στις τάξεις των αντιπάλων σας. Οι μάχες είναι εντυπωσιακές και γρήγορες, ως εκ τούτου, το grinding δεν καταντάει βαρετό. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτον, δεν υπάρχει κάποιο αποκλειστικό healing class (οι Wizards μπορούν πάντως να λειτουργήσουν και ως support) και δεύτερον, συναντάμε ένα soft-lock σύστημα στη στόχευση των εχθρών, δεν υπάρχει δηλαδή το γνωστό tab-targeting.

Μέσω αυτού του guide, θα δούμε τα βασικά γνωρίσματα κάθε class, καθώς και τα θετικά και αρνητικά τους στοιχεία. Αυτή την στιγμή, η ευρωπαϊκή έκδοση του Black Desert Online διαθέτει οκτώ classes (ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με επτά, αφού η Witch είναι η female εκδοχή του Wizard). Μελλοντικά, αναμένεται να προστεθούν τα αντίστοιχα των Blader/Plum και Ninja/Kunoichi.

Warrior
Οι Warriors αποτελούν το class που βρίσκεται πιο κοντά σε αυτό που γνωρίζουμε ως “tank” στα υπόλοιπα MMORPG. Παρόλα αυτά, αν και παίζουν με long sword και shield και διαθέτουν αρκετά blocks και taunts, τα περισσότερα skills τους έχουν επιθετικό χαρακτήρα. Έχουν υψηλό defense, αρκετό mobility και κάνουν μεγάλο damage.

Είναι ένα σχετικά εύκολο στην εκμάθηση class για τους αρχάριους, λόγω του υψηλού defense και του αρκετά καλού damage. Για να κάνετε όμως master τους Warriors, θα χρειαστείτε εξάσκηση στο πότε θα κάνετε block και πότε θα επιτίθεστε. Είναι εξαιρετικοί στο solo PvP και αρκετά καλοί επίσης στο group PvP χάρις στο survivability τους.

Τύπος: Tank, DPS
Δυσκολία: 3/5
PvP: 4/5
PvE: 4/5
Siege: 4/5

Θετικά:
- Πολύ καλό sustain damage
- Καλοί στο PvE
- Καλοί στο PvP
- Καλό crowd control
- Mobility
- Damage
- Block damage με το defense stance

Αρνητικά:
- Δύσκολο να συγχρονίσετε τα block σας
- Μικρό attack range

 

Ranger
Χρησιμοποιούν ένα long bow και dagger και το movement σε συνδυασμό με το dexterity τους, σας επιτρέπουν να κάνετε kite τους αντιπάλους σας. Μπορούν να επιφέρουν αρκετό damage από απόσταση και είναι πολύ καλοί στο grinding. Στα αρχικά levels, θα δυσκολευτείτε λίγο στο leveling, κυρίως λόγω του χαμηλού τους defense, αργότερα όμως, δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα.

Λόγω των AoE skills, του mobility και του CC (crowd control) που διαθέτουν, είναι αρκετά δυνατοί τόσο σε 1vs1 PvP, όσο και σε large scale PvP και στα sieges. Πρόκειται για ένα πολύ διασκεδαστικό class στο παίξιμο, διαθέτει όμως σχετικά πολύπλοκα combos.

Τύπος: Ranged DPS
Δυσκολία: 3/5
PvP: 4/5
PvE: 4/5
Siege: 5/5

Θετικά:
- Πολύ υψηλό mobility
- Μεγάλο damage
- Αρκετό AoE
- Εξαιρετικοί στο PvP
- Δυνατοί στο PvE
- Balanced class για όλες τις δουλειές

Αρνητικά:
- Σχετικά δύσκολο leveling στην αρχή
- Πολύπλοκα combos
- Χαμηλό defense

 

Sorceress
Ένα διασκεδαστικό class που παίζει τόσο από απόσταση, όσο και σε melee. Διαθέτει μέτριο defense και μια πλειάδα από AoE skills που βοηθάνε πολύ τις Sorceress στο PvE. Είναι ένα πολύ καλό class για 1vs1 PvP, αλλά θέλουν αρκετή προσοχή και σωστά εκτελεσμένα combos στο group PvP και στις πολιορκίες.

Τύπος: Close Range Caster
Δυσκολία: 4/5
PvP: 4/5
PvE: 4/5
Siege: 3/5

Θετικά:
+ Τρομεροί στο PvE
+ Καλοί στο 1vs1 PvP
+ Υβριδικό mid-range class με ενδιαφέρον play style
+ AoE skills
+ Καλό sustain damage
+ Υψηλό mobility

Αρνητικά:
- Μέτριο έως χαμηλό defense
- Θέλουν προσοχή στο group PvP και στα siege
- Σχετικά δύσκολο στην εκμάθηση class

 

Berserker
Οι γίγαντες της παρέας αποτελούν μια ενδιαφέρουσα περίπτωση με διασκεδαστικό play style λόγω του μεγέθους τους. Πρόκειται για DPS class με χαρακτηριστικά που συναντάμε στα Tank. Παίζουν με dual axes και χρησιμοποιούν grabs και throws, ανεβάζοντας γενικά το crowd control τους στα ύψη. Θα τους βρείτε στην πρώτη γραμμή στο group PvP και τα sieges, το χαμηλό τους mobility όμως, τους δημιουργεί μικρά προβλήματα στο solo PvP. Η χαμηλή τους δυσκολία στην εκμάθηση και το χαοτικό τους playstyle, έχουν ως αποτέλεσμα οι Berserkers να είναι ένα από τα πιο fun classes του Black Desert Online.

Τύπος: Melee DPS
Δυσκολία: 1/5
PvP: 3/5
PvE: 4/5
Siege: 4/5

Θετικά:
+ Πολύ εύκολοι στο παίξιμο
+ Τρομεροί στο PvE
+ Καλοί στο group PvP
+ Αρκετό AoE
+ Πολύ CC
+ Μοναδικό και διασκεδαστικό play style

Αρνητικά:
- Αδυναμίες στο solo PvP

 

Tamer
Οι Tamers προσφέρουν μαζί με τους Berserkers ένα από τα πιο ενδιαφέροντα play styles και λόγω των AoE skills που διαθέτουν, το PvE μετατρέπεται σε μια αρκετά διασκεδαστική εμπειρία. Το combat style του συγκεκριμένου class είναι γρήγορο, ενώ το χαμηλό defense αντισταθμίζεται από το υψηλότατο mobility.

Στο level 20 θα αποκτήσετε την δυνατότητα να κάνετε summon ένα combat pet που θα σας βοηθήσει στη μάχη, ενώ μόλις φτάσετε στο level 49, θα έχετε πρόσβαση σε ένα ακόμα combat pet, το οποίο μάλιστα θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως mount, επιτρέποντάς σας να μάχεστε ενόσω το καβαλάτε. Λόγω της εξάρτησης των Tamers από τα summons τους, το group PvP θα είναι για εσάς μια πρόκληση.

Τύπος: Melee με combat pet
Δυσκολία: 2/5
PvP: 3/5
PvE: 5/5
Siege: 4/5

Θετικά:
+ Μοναδικό play style
+ Γρήγορο combat
+ Τρομερές στο PvE
+ Αρκετό mobility και AoE
+ Καλό sustain damage
+ Εύκολο στην εκμάθηση class

Αρνητικά:
- Χαμηλό defense
- Σχετικά αδύναμοι στο group PvP

 

Valkyrie
Το συγκεκριμένο class θυμίζει τους Warriors, με την διαφορά ότι έχετε στη διάθεσή σας κάποια healing και buff skills, δίνοντάς τους support γνωρίσματα. Παίζουν με σπαθί και ασπίδα, έχουν αρκετά knock down skills και υψηλό survivability. Ένα αρκετά δυνατό class στο PvP και εύκολο στο παίξιμο.

Τύπος: Tank, DPS
Δυσκολία: 2/5
PvP: 4/5
PvE: 3/5
Siege: 3/5

Θετικά:
+ Τρομερό sustain damage
+ Καλοί στο PvE και στο PvP
+ Καλό CC
+ Party buffs και heal
+ Block damage με το defense stance
+ Μπορούν να κάνουν damage και από μεγαλύτερο range σε σχέση με άλλα melee classes
+ Το Divine Power

Αρνητικά:
- Περιορισμένο mobility

 

Wizard/Witch
Το κλασικό magic caster class με αρκετά AoE spells, slows, knock downs και stuns. Παίζουν με staff και dagger και πέρα από το υψηλό damage, μπορούν να λειτουργήσουν και ως support, λόγω των healing spells, των shield buffs και το γεγονός ότι μπορούν να αναστήσουν τους συμπαίκτες τους. Εύκολο class που χρειάζεται σωστή διαχείριση του mana.

Οι Wizards είναι πολύ δυνατοί στο group PvP και τα sieges, αλλά λιγότερο δυνατοί στο 1vs1 PvP, εκτός και αν τους πιάσετε στον ύπνο και είστε σε θέση να κάνετε stun και knock downs. Είναι επίσης αρκετά δυνατοί στο PvE λόγω του AoE και του μεγάλου range και μπορείτε να μάχεστε εύκολα μαζί τους ακόμα και όταν βρίσκεστε επάνω στο άλογό σας.

Τύπος: Support Caster, DPS
Δυσκολία: 2/5
PvP: 3/5
PvE: 5/5
Siege: 5/5

Θετικά:
+ Πολύ υψηλό mobility
+ Μεγάλο DPS
+ AoE
+ Αρκετά καλοί στο PvP, ειδικά σε group PvP και sieges
+ Balanced class για όλες τις δουλειές

Αρνητικά:
- Σχετικά δύσκολο leveling στην αρχή
- Μερικά πολύπλοκα combos
- Χαμηλό defense

 

Ελπίζουμε αυτό το guide να σας βοηθήσει να επιλέξετε πιο εύκολα με ποια classes θα ασχοληθείτε. Καθεμία από τις επτά διαθέσιμες επιλογές παρουσιάζει διαφορετικό play style, παρόλο που όλες λειτουργούν ως DPS. Επιλέξτε το class που σας αρέσει περισσότερο, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, αλλά και με τους στόχους σας (PvE, PvP, Sieges). Σε μελλοντικό guide θα ασχοληθούμε με άλλα στοιχεία του Black Desert Online, όπως το node management, τους workers, τα trade runs και τα professions.

Εσείς με ποιο class θα παίξετε;

Διαβάστε το preview του Black Desert Online και συζητήστε εκτενώς για το sandbox MMORPG της Pearl Abyss στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Glamorous (Level 27) 03/03/2016 17:43
Πολύ ωραίο το guide Γιώργο! Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου αφού δεν κατάφερα να παίξω στα διάφορα beta sessions του Black Desert Online. Μου κάνει εντύπωση πως υπάρχουν classes με τόσο μικρό δείκτη δυσκολίας όπως ο Berserker. Λογικά θα είναι από αυτά τα classes που επιλέγουν όλοι προκειμένου να ανέβουν 40 level σε μία ημέρα. Μόλις έχω access στο συγκεκριμένο MMO πάντως, θα επιλέξω τον Ranger :D
#2 +1 Mystique (Level 23) 03/03/2016 17:50
Παντα Healer παιρνω αλλα δεν βλεπω εδω να υπαρχει δυστυχως οποτε θα αρκεστω σε μια Sorceress. Πολυ melee την βλεπω αν και μου αρεσει να ριχνω spells απο αποσταση ασφαλειας.
#3 +1 nikaba (Level 2) 03/03/2016 18:24
πολυ ωραιο guide!! παιδια θα ηθελα να ζητησω μια χαρη καθως δεν ειμαι σιγουρος γιαυτο το παιχνιδι θα μπορουσε καποιος να μ δωσει ενα 7 days pass να το δοκιμασω ? Καθως δεν ειχα την τυχη να ειμαι σε καποιο Beta Phase... Ευχαριστω πολυ!
#4 +1 geololj (Level 28) 03/03/2016 21:10
Quoting Mystique:
Παντα Healer παιρνω αλλα δεν βλεπω εδω να υπαρχει δυστυχως οποτε θα αρκεστω σε μια Sorceress. Πολυ melee την βλεπω αν και μου αρεσει να ριχνω spells απο αποσταση ασφαλειας.

Μπορείς να επιλέξεις και τον Wizard ή την Witch. Έχουν AoE healing και self heal, καθώς και buffs. Είναι αρκετά χρήσιμοι στο party. Η Valkyrie έχει επίσης heal και buffs.

Quoting nikaba:
πολυ ωραιο guide!! παιδια θα ηθελα να ζητησω μια χαρη καθως δεν ειμαι σιγουρος γιαυτο το παιχνιδι θα μπορουσε καποιος να μ δωσει ενα 7 days pass να το δοκιμασω ? Καθως δεν ειχα την τυχη να ειμαι σε καποιο Beta Phase... Ευχαριστω πολυ!

Νίκο θα κοιτάξω αν έχω κανένα guest pass και θα σου στείλω. :-)

Quoting Glamorous:
Μου κάνει εντύπωση πως υπάρχουν classes με τόσο μικρό δείκτη δυσκολίας όπως ο Berserker. Λογικά θα είναι από αυτά τα classes που επιλέγουν όλοι προκειμένου να ανέβουν 40 level σε μία ημέρα. Μόλις έχω access στο συγκεκριμένο MMO πάντως, θα επιλέξω τον Ranger :D

Χαχα οι Berserkers είναι μουρλοί! Κάφροι θα έλεγα. Εγώ έχω μια Witch, αλλά δε ξέρω αν θα είναι η main μου. Κι εγώ για Ranger σκεφτόμουν.
#5 +1 Blood King (Level 25) 03/03/2016 22:00
Φοβερός ο οδηγός των κλάσεων George, είναι game για πολύ κάψιμο από όσα βλέπω και θέλει παίκτες με πολλές ώρες ελεύθερου χρόνου για να το χαρούν.
#6 +1 Mystique (Level 23) 04/03/2016 18:49
Θελω οπωσδηποτε να εχει καποια healing spells ο χαρακτηρας οποτε θα κοιταξω και την Witch η την Valkyrie. ;-)
Notification