10 RPG που πρέπει να παίξετε το 2015

Hot
Χριστιάνα Θάνου

Χριστιάνα Θάνου  

Now playing: Immortals Fenyx Rising.
 
0.0 ()
1
10 RPG που πρέπει να παίξετε το 2015

10 RPG που πρέπει να παίξετε το 2015

Μία χρονιά-σταθμός στην ιστορία των RPG!

Οι RPG players, συνήθως δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της μικρής διάρκειας όσον αφορά στα αγαπημένα μας games. Όταν αποφασίσουμε να ασχοληθούμε με κάποιο νέο παιχνίδι του είδους μας, γνωρίζουμε πως θα περάσουμε εβδομάδες ή μήνες μαζί του μέχρι να εξερευνήσουμε ακόμα και το τελευταίο μέρος του χάρτη ή να δοκιμάσουμε όλα τα builds του χαρακτήρα μας. Αυτό σημαίνει πως πρακτικά δενόμαστε με ένα RPG game για κάμποσο καιρό, “μπαίνουμε” στον κόσμο του και στην συνέχεια χρειαζόμαστε το μικρό "cooldown" μας μέχρι να έχουμε την όρεξη να ασχοληθούμε σοβαρά με τον επόμενο τίτλο.

To 2014 κυκλοφόρησαν πολύ σεβαστά RPG τα οποία κάποιοι από εσάς ίσως να μην έχετε τερματίσει ακόμη. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα Dark Souls II και Dragon Age: Inquisition τα οποία διαθέτουν πολλές ώρες gameplay και τα συνεχόμενα DLC προσφέρουν ακόμα περισσότερο περιεχόμενα. Στην ίδια κατηγορία ίσως ανήκει για κάποιους και το Blooborne, το οποίο αναγκάστηκαν να παρατήσουν από πολύ νωρίς λόγω της υψηλής δυσκολίας του. Σήμερα δημιουργήσαμε μια λίστα με τα RPG που πρέπει να παίξετε μέσα στο 2015. Ορισμένα από τα games της λίστας έχουν κυκλοφορήσει στις αρχές του χρόνου, άλλα θα τα δούμε αργότερα και μερικά κατά πάσα πιθανότητα θα κυκλοφορήσουν ενός του έτους παρόλο που αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί 100%.

10)Blackguards 2
Εταιρία ανάπτυξης: Daedalic Entertainment
Εκδότης: Daedalic Entertainment
Κυκλοφορία: 20/1/15

blackguards2

To Blackguards 2 είναι ένα RPG το οποίο διαθέτει turn-based σύστημα μάχης. Αποτελεί συνέχεια του πρώτου The Dark Eye: Blackguards. Εδώ η πρωταγωνίστρια είναι η Cassia, μία προδομένη σύζυγος η οποία έχει στόχο να να ανέβει στο Shark Throne και να κυβερνήσει. Οι τρεις εναπομείναντες ήρωές μας δέχονται να την βοηθήσουν και το ταξίδι ξεκινάει.

Το turn-based σύστημα μάχης στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι για όλα τα γούστα. Θα πρέπει να σκεφτείτε στρατηγικά τις επόμενες κινήσεις σας και να προσέξετε τις επιλογές σας καθώς έχουμε να κάνουμε με παιχνίδι ρόλων το οποίο μπορεί να πάρει διαφορετική τροπή ανάλογα με τους διαλόγους σας. Όταν δεν θα πολεμάτε, θα ασχολείστε με το να αναπτύξετε τον χαρακτήρα σας. Στην διάθεσή μας έχουμε πλέον νέα όπλα, gear αλλά και είδη εχθρών. Το Blackguards 2 έχει αποσπάσει μέτριες κριτικές αλλά αν έχετε παίξει το πρώτο μέρος ή αν η ατμόσφαιρά του μπορεί να σας συνεπάρει αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία.

9)Bastion (PS4 remaster)
Εταιρεία ανάπτυξης: Supergiant Games
Εκδότης: Warner Bros. Interactive Entertainment
Κυκλοφορία: 7/4/15

bastion

Το Bastion κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2011 και απέσπασε θετικές κριτικές. Πρόκειται για ένα γνωστό πλέον Action RPG με ισομετρική κάμερα το οποίο έχει για πρωταγωνιστή τον Kid. Τα γεγονότα του σεναρίου λαμβάνουν χώρα στην Caelondia, μια κατεστραμένη πόλη την οποία ο πρωταγωνιστής Kid προσπαθεί να επαναφέρει.

Το φετινό Bastion κυκλοφορεί μόνο για PS4 και στην ουσία αποτελεί remaster των προηγούμενων εκδόσεων. Ουσιαστικές διαφορές δεν θα βρείτε εκτός από το upscale στα γραφικά έτσι ώστε να φαίνεται ένα αξιόλογο αποτέλεσμα στην κονσόλα της Sony. Μπορεί να μην έχουμε να κάνουμε με ολοκαίνουρια κυκλοφορία αλλά είναι ένας καλός τρόπος για να γνωρίσετε τον τίτλο. Η developer εταιρία του Bastion, Supergiant Games, κυκλοφόρησε πέτυσι το Transistor, ένα Action RPG παρόμοιου στυλ το οποίο ενδεχομένως να θέλετε να δείτε.

8)The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited (PS4, Xbox One)
Εταιρεία ανάπτυξης: ZeniMax Online Studios

Publisher: Bethesda
Κυκλοφορία: 9/6/15

the-elder-scrolls-online-tamriel-unlimited

Το MMORPG της Bethesda κυκλοφόρησε πέρυσι στα PC και παρότι δεν αναπτύχθηκε από την βασική ομάδα του The Elder Scrolls, μας χάρισε όμορφες PvE στιγμές στο σύμπαν της ομώνυμης σειράς. Φέτος ήρθε η σειρά των κονσολών να το γευτούν και παρότι δεν έχουμε συνηθίσει πολλά MMORPG στις κονσόλες, η συγκεκριμένη αγορά δείχνει να παίρνει τα πάνω της το τελευταίο διάστημα.

Το The Elder Scrolls Online κοστίζει 50 ευρώ και αφού το αγοράσετε δεν πληρώνετε κάποια συνδρομή. Θα σας χαρίσει δεκάδες ώρες gameplay, ενώ η συγκεκριμένη έκδοση περιέχει σημαντικές αλλαγές στο user interface, κάτι που την έκανε πιο..."console friendly". Πόσο μάλλον όταν έχετε να διαχειριστείτε quests, inventory, map κι ένα σωρό πράγματα, τα οποία η Zenimax χώρεσε επιτυχώς. Συν τις άλλοις, η ποιότητα των γραφικών δίνει μια εμπειρία σχεδόν αντάξια των PC (κάτι δύσκολο σε MMORPG), ενώ κινήσεις όπως για παράδειγμα το dodge, είναι πολύ πιο εύκολες όταν εκτελούνται με controller. Αν δεν έχετε παίξει την περυσινή έκδοση των PC και είστε console gamer και MMORPG fan τότε ευκαιρία να το πράξετε τώρα.

7)Darkest Dungeon (PC, Mac, Linux, PS4, PS Vita)
Εταιρεία ανάπτυξης: Red Hook Studios
Εκδότης: Red Hook Studios
Κυκλοφορία: 2015

Darkest-Dungeon

Τα Roguelikes φαίνεται να βρίσκονται στο προσκήνιο τον τελευταίο καιρό και να ανεβαίνουν πολύ στην εκτίμηση των gamers. Θα μου πείτε...γιατί όχι; Είναι ”ξαδέρφια” των RPG, προσφέρουν έντονο και σύντομο gameplay, περιλαμβάνουν ικανοποιητικό lore και καταφέρνουν να μας νευριάσουν χάρις στο perma-death. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα The Binding of Isaac κα Faster Then Light.

Στο Darkest Dungeon παίζετε ως ο πρωταγωνιστής και ξεκινάτε κληρονομώντας μια έπαυλη. Μέχρι εδώ ωραία, σωστά; Το σπίτι αυτό όμως έχει ένα μικρό πρόβλημα...μία πύλη στο υπόγειο από την οποία μπαίνουν δαίμονες και μαντέψτε ποιος καλείται να καθαρίσει. Το Darkest Dungeon διαθέτει 15 hero classes, το καθένα με τα προτερήματά του ανάλογα την περίσταση. Ενδιαφέρον είναι το σύστημα “Resolve” το οποίο αντικαθιστά το κλασικό “Level” και αυξάνεται με ανάλογα με τις επιδόσεις σας. Τα γραφικά είναι cell-shaded και δημιουργούν μια gothic ατμόσφραιρα η οποία γίνεται πιο έντονη καθώς όσο προχωράτε στις πίστες, τόσο πιο σκοτεινές γίνονται!

Το Darkest Dungeon αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Steam σε Early Access και θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το 2015.

6)Hand of Fate (PC, Mac, Linux, PS4, Xbox One, PS Vita)
Εταιρεία ανάπτυξης: Defiant Development
Εκδότης: Defiant Development
Κυκλοφορία: 17/2/15

hand-of-fate-topper-dealer

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως προσομοιωτής Pen & Paper RPG παλιάς σχολής. Πρόσφατα γράψαμε review για την PC έκδοσή του στο GameWorld και μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε πολλά από το συγκεκριμένο είδος στο οποίο ανήκει το HoF, να σας εγκλιματίσουμε. Ανοίγετε το Hand of Fate και βλέπετε μπροστά σας έναν μυστήριο τύπο ο οποίος θα αφηγηθεί την ηρωική περιπέτειά σας. Καθώς παίζετε, προσπαθείτε να αντεπεξέλθετε στα εμπόδια αλλά καμιά φορά δεν είναι αρκετή η θέλησή σας καθώς τα νήματα κινεί ο DM.

Την περισσότερη ώρα που θα παίζετε Hand of Fate θα βλέπετε μπροστά σας κάρτες οι οποίες κρύβουν κινδύνους ή πολύτιμα αντικείμενα. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως σε περίπτωση μάχης, το παιχνίδι αλλάζει σε real-time combat και στη συνέχεια επιστρέφει στην ήρεμη προηγούμενη κατάσταση. Θα λέγαμε πως το Hand of Fate είναι ένα περίεργο υβρίδιο μεταξύ Action, Pen n Paper RPG και Card Game. Κάθε φορά που ξεκινάτε ένα επίπεδο τα βήματα αλλάζουν ενώ αν πεθάνετε ακόμα και στο 90%, σας γυρνάει πίσω από την αρχή. Ψάχναμε κάτι σαν το Hand of Fate και για να είμαστε ειλικρινείς η Defiant Development αν και νέα στον χώρο του development, έκανε τρομερή δουλειά με τον συγκεκριμένο τίτλο.
 

5)Xenoblade Chronicles X (Wii U)
Εταιρεία ανάπτυξης: Monolith Soft, Nintendo SPD
Εκδότης: Nintendo
Κυκλοφορία: Δεκέμβριος 2015

xenoblade

To Xenoblade Chronicles X θα αποτελέσει με σιγουριά ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα games του 2015 για Wii U. Πρόκειται για ένα Action RPG το οποίο αποτελεί πνευματικό διάδοχο του Xenoblade Chronicles για το Wii και κομμάτι της σειράς Xeno. Για του λόγου το αληθές, το Chronicles X έχει κυκλοφορήσει ήδη στην Ιαπωνία από τα τέλη Απριλίου αλλά εμείς θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Δεκέμβρη για να το παίξουμε.

O νέος τίτλος θα ακολουθήσει τα χνάρια των προηγούμενων. Τα γεγονότα του Xenoblade Chronicles X θα διαδραματίζονται σε έναν τεράστιο κόσμο ο οποίος είναι ανοιχτός για εξερεύνηση πάνω σε γιγάντια ρομπότ τέσσερις φορές μεγαλύτερα από το ύψος του χαρακτήρα μας. Ξαφνικά θα βρεθούμε στο 2054 όπου ο κόσμος βρίσκεται υπό σοβαρή απειλή εξαφάνισης από εξωγήινες φυλές και θα πρέπει να μετακομίσουμε σε έναν νέο πλανήτη. Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως δεν μιλάμε για sequel του Xenoblade Chronicles όσον αφορά στην ιστορία αλλά πολλά χαρακτηριστικά σημεία του όπως το σύστημα μάχης, quest log κ.α παραμένουν παρόμοια, ενώ το Wii U Gamepad θα δώσει νέο αέρα στο gameplay καθώς θα λειτουργεί ως πηγή πληροφοριών.

Στην E3 2015 η Nintendo ανακοίνωσε προ λίγων ημερών ότι το Xenoblade Chronicles X θα έρθει μέσα στο φετινό Δεκέμβριο, ακόμα και στην Ευρώπη. Το περιμένουμε λοιπόν με ανυπομονησία καθώς θα αποτελέσει ένα από τα λίγα καλά φετινά exclusives στο Wii U.

4)Pillars of Eternity (PC, Mac)
Εταιρεία ανάπτυξης: Obsidian Entertainment
Εκδότης: Paradox Interactive
Κυκλοφορία: 26/3/2015

pillars

Η Obsidian Entertainment ξεκίνησε δειλά την καμπάνια της στο Kickstarter για το Pillars of Eternity. Η εταιρεία ανάπτυξης, γνωστή από τα Neverwinter Nights 2, Fallout: New Vegas κ.α, κατάφερε να φτάσει το ποσό που ζητούσε μέσω της γνωστής πλατφόρμας και να δημιουργήσει τον τίτλο που ήθελε τόσο καιρό. Το Pillars of Eternity είχε μόλις αρχίσει να σχηματίζεται όταν οι επενδυτές άρχισαν να βάζουν εμπόδια τα οποία είχαν να κάνουν με αναφορές σε λεπτά θέματα όπως η σκλαβιά και η χρήση ναρκωτικών.

Fast forward στον Μάρτιο του 2015 και βλέπουμε το Pillars of Eternity ολοκληρωμένο στα PC μας και εμάς να μην ξέρουμε ακόμα τι μας περιμένει. Αν είστε λάτρεις των RPG της σχολής Baldur’s Gate και...lore freaks, τότε αυτός ο τίτλος θα γίνει αμέσως ο νέος αγαπημένος σας. Το Pillars διαθέτει έξι races, πολλά factions, έναν τεράστιο αριθμό από NPC και πολύ lore από πίσω.

Οι διάλογοι σε διάφορα σημεία αλλάζουν κατεύθυνση ανάλογα με τις σχέσεις που έχετε με τον συνομιλητή σας και ποτέ δεν είναι φρόνιμο να κρατάτε την ίδια στάση απέναντι σε όλους. Μπορεί ο ένας NPC να εκτιμήσει την ευγένειά σας αλλά ο άλλος να την κοροϊδέψει με αποτέλεσμα να σας πάρει για μαλθακό και να μην σας σεβαστεί όσο θα έπρεπε. Βλέπουμε πως η Obsidian μας καλεί να χρησιμοποιήσουμε το ένστικτό μας αλλά και τις γνώσεις μας για να φερθούμε κατάλληλα στον καθένα έτσι ώστε να έχουμε αποτελέσματα τα οποία θα μας ευνοούν. Το PiIllars of Eterity διαρκεί περίπου 40 ώρες τις οποίες θα ευχαριστηθείτε αρκετά, ειδικά αν είστε fans του είδους.

3)Bloodborne (PS4)
Εταιρεία ανάπτυξης: From Software
Εκδότης: Sony
Κυκλοφορία: 24/3/2015

bloodborne

Η From Software έχει γίνει πλέον από τις πιο γνωστές εταιρείες ανάπτυξης χάρις στην επιτυχία που σημείωσε το Dark Souls II. Το μακράς διάρκειας gameplay που χαρακτηρίζει την σειρά και η μεγάλη δυσκολία στην ολοκλήρωση ακόμα και μιας φαινομενικά απλής μάχης, αποτελούν δύο μόνο από τα μυστικά της επιτυχίας. To 2015, η From Software έβαλε στόχο να συνεχίσει το βασανιστήριό της, αυτή την φορά με την ονομασία Bloodborne, ένα Action RPG αποκλειστικό του PS4.

To Bloodborne μοιάζει αρκετά με τους τίτλους της σειράς Dark Souls. Παρόλα αυτά, το σενάριο είναι τελείως διαφορετικό και η ιστορία λαμβάνει χώρα σε έναν ξεχωριστό κόσμο, οπότε δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα σε περίπτωση που γνωρίσετε τι εστί From Software με αφορμή το Bloodborne. Οφείλουμε να ομολογήσουμε πάντως πως θα πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή και να είστε έτοιμοι να πεθάνετε οποιαδήποτε στιγμή. Το Bloodborne δεν είναι "άλλο ένα RPG". Κάποιοι το έχουν χαρακτηρίσει αριστούργημα, άλλοι “Death Simulator”. Το πως θα το ονομάσετε εσείς, το αφήνουμε στην κρίση σας μόλις σας πεταχτεί από το πουθενά ένας σχεδόν αόρατος εχθρός με δάδα και δρεπάνι. Αποτελεί το καλύτερο PS4 exclusive και στο review που υπάρχει στο link της περιγραφής το αναλύσαμε εκτενώς.

2)The Witcher 3: Wild Hunt (PC, PS4, Xbox One)
Εταιρεία ανάπτυξης: CD Projekt RED
Εκδότης: CD Projekt RED
Κυκλοφορία: 19/5/15

thewitcher3

Ας ξεκινήσουμε πρώτα λέγοντας πως το The Witcher 3 Wild Hunt διαθέτει κόσμο κατά 35 φορές μεγαλύτερο από αυτόν του The Witcher 2: Assassin of Kings. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε την σειρά, απλά σας ενημερώνουμε ότι ο κόσμος του είναι μεγαλύτερος ακόμα κι από του Skyrim, το οποίο πιθανόν και έχετε παίξει για να διαβάζετε το παρόν άρθρο. Το βασικό storyline διαρκεί περίπου 30 με 40 ώρες, υπάρχει δυνατότητα να παίξετε με δεύτερο χαρακτήρα σε διάφορα σημεία και θα βρείτε πολλά side quests τα οποία εκτοξεύουν την διάρκεια σε πάνω από 100 ώρες.

Αν το όνειρό σας ήταν να σκοτώνετε τέρατα επί πληρωμή, τότε το The Witcher 3 είναι ο κατάλληλος τίτλος για εσάς καθώς παίζετε ως ο Geralt of Rivia ο οποίος ως Witcher κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά. Αν πάλι δεν “ψήνεστε” τόσο για hardcore σφαγές και επικές μάχες, μπορείτε να ολοκληρώσετε διάφορα side quests τα οποία από μόνα τους έχουν βαθύτερο lore από γνωστά games (σ.σ. γουχ γκουχ). Όπως βλέπετε το The Witcher 3 είναι ένα RPG για όλα τα γούστα και σίγουρα θα ικανοποιήσει κάθε fan με τις ατελείωτες ώρες εξερεύνησης και τα...30 φινάλε του. Πιστεύω ότι ανέλυσα τα πάντα εκτενώς στο παραπάνω review.

1)Fallout 4 (PC, PS4, Xbox One)
Εταιρεία ανάπτυξης: Bethesda Game Studios
Εκδότης: Bethesda Softworks
Κυκλοφορία: 10/11/15

fallout-new-vegas-wallpaper-2

Η Bethesda τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω της στην φετινή Ε3 και απέσπασε με σιγουριά τα περισσότερα χειροκροτήματα όταν ανακοίνωσε και παρουσίασε το Fallout 4. Οι προηγούμενοι τίτλοι της γνωστής σειράς αγαπήθηκαν από τους RPG παίκτες ανά τον κόσμο, όπως και η σειρά The Elder Scrolls άλλωστε, με αποτέλεσμα τα τελευταία πέντε χρόνια να περιμένουμε με ανυπομονησία για κάποια νέα ανακοίνωση. Στην Ε3 2015, ο Todd Howard, Game Director της Bethesda Game Studios, μας έδειξε λίγο από το gameplay του Fallout 4.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι το character creation το οποίο μας εγκληματίζει από την αρχή με το customization που θα δούμε παρακάτω. Όσο ανεβαίνουμε level, οι επιλογές για ξεκλείδωμα νέων στολών και εξαρτημάτων τους πληθαίνουν με αποτέλεσμα να έχουμε την δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια μοναδικά δική μας στολή που ταιριάζει στις ανάγκες μας. Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε πως το Fallout 4 θα τρέχει σε 1080p και 30 frames τόσο στις κονσόλες νέας γενιάς αλλά και στα PC. Η διάρκειά του θα φτάνει τις 400 ώρες μέσα στις οποίες θα δοκιμάσετε την μάχη, τα RPG στοιχεία, τα minigames αλλά και το crafting που με 700 modifications στα όπλα θα δίνει μία μοναδική αίσθηση στην πολυαναμενόμενη έκδοση της σειράς. Αν κάποιοι πίστευαν ότι φέτος θα έχουμε μάχη μεταξύ The Witcher 3 και Bloodborne, τότε λογάριαζαν...χωρίς τον ξενοδόχο, καθώς η Bethesda μας εξέπληξε με το επικείμενο -και απρόσμενο κατά πολλούς- λανσάρισμα του Fallout 4 στις 10 Νοεμβρίου.

Η καλύτερη RPG χρονιά
Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες gaming θεωρούμε το 2015 ως μια χρονιά-σταθμό στην ιστορία των RPG. Σκεφτείτε απλά ότι έχουμε τρεις AAA τίτλους από Bethesda, CD Projekt RED και From Software, επιστροφή παιχνιδιών τύπου Baldur's Gate, καθώς και πλήθος πολλών ακόμη RPG που αξίζουν την προσοχή μας, χάρις στην καλή δουλειά των indie game developers. Απ' την λίστα απουσιάζουν τα Deep Down και Final Fantasy XV τα οποία δεν έχουν ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας, δεν παρουσιάστηκαν στην E3 και όπως όλα δείχνουν δεν θα κυκλοφορήσουν εντός της χρονιάς. Επίσης, ίσως θα παρατηρήσατε ότι λείπει -και δικαιολογημένα- το The Division. Το MMO Third-Person Shooter με στοιχεία RPG της Ubisoft τείνει περισσότερο προς το Shooting και γι' αυτό αποφασίσαμε να το εξαιρέσουμε. Κατά τα άλλα η γκάμα των 10 τίτλων πιστεύουμε ότι θα καλύψει και τα πιο απαιτητικά γούστα. Από τους hardcore RPGάδες, μέχρι εκείνους που αποζητούν ένα βαθύ σενάριο.

Αυτή ήταν η λίστα μας για τα RPG του 2015. Το μόνο σίγουρο είναι πως στο τέλος της χρονιάς πολύ λίγοι από εσάς θα έχουν καταφέρει να παίξουν έστω και την πρώτη πεντάδα της λίστας. Από εμάς πάντως...you have a new quest. Όταν παίξετε κάποιο απ' τα παραπάνω RPG τότε γράψτε μας και την αναλυτική άποψή σας στο RPG subforum του GameWorld.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ThanosRipper (Level 15) 24/06/2015 13:07
Συμφωνώ Χριστιάνα! Πολλά RPG φέτος!!! ;-)
#2 +1 Professor_Severus_Snape (Level 28) 24/06/2015 13:21
Εξαιρετική παρουσίαση, πολύ αναλυτική και εύστοχη. Από αυτά τα παιχνίδια θέλω σίγουρα να παίξω τα Witcher 3 και Pillars of Eternity κι από εκεί και πέρα το Fallout 4. Αν είχα PS4 θα είχα σε περίοπτη θέση και το Bloodborne.
#3 +1 thief (Level 9) 24/06/2015 13:30
Το πε και το κανε τελικα ο Μανος Χριστιανα.Σε επηρεασε και εβαλες το Fallout 4 πρωτο.
Παντως πως γινεται να βαζετε ενα παιχνιδι που δεν ξερετε αν εχει bugs και ειναι playable,πολυ καλη γνωση του gameplay του και το βασικοτερο αν θα κυκλοφορησει το 2015.Πολλες φορες παιχνιδια που λενε μια ημερομηνια κυκλοφορουν μια αλλη για να μην πεσουν πανω σε θηρια.
#4 Myrmidon (Level 21) 24/06/2015 13:43
RPG και ξερο ψωμι.....Kαι ερχονται και αλλα, πχ Sword Coast Legends το Σεπτεμβρη...και ακομα περισσοτερα του χρονου.
#5 Akis 7 (Level 20) 24/06/2015 13:50
Νουμερο 1 και νουμερο 2!!!!
Τι να πεις για αυτα τα 2....
#6 supermario644ever (Level 20) 24/06/2015 14:02
Fallout 4 , witcher 3 , Pilars of eternity και είσαι μέσα
#7 +3 tonyler (Level 23) 24/06/2015 14:31
Αυτο που λετε :''Πρεπει να το παιξεις'' ,ενω ακομα δεν εχει κυκλοφορησει ειναι ενας απο τους σοβαρους λογους που οι εταιρεις σας εκμεταλλευονται με τα pre-orders''...
Δεν προκειται να παιξω κανενα απο αυτα τα 10-οχι επειδη δεν μ'αρεσουν-απλα επειδη ειμαι κολημμενος με diablo RoS αυτη τη στιγμη,
#8 kin1 (Level 6) 24/06/2015 16:40
Οπως ειπε ο supermario644ev er : Fallout 4 , witcher 3 , Pilars of eternity. Και εγω αυτα κραταω. Τα αλλα.... :S
#9 ashbringer (Level 25) 25/06/2015 13:09
Δώσε μας rpg να τρελαθούμε Χριστιάνα.Όλη η λίστα εκπληκτική.Pill ars of Eternity πάνω απο όλα και hand of fate για τους παλιούς rpgάδες.
#10 +1 zerocool7545 (Level 8) 25/06/2015 21:17
Μήπως βιαζόμαστε να βάλουμε το Fallout 4 μέσα στα καλύτερα RPG του 2015;
Καταρχάς μπορεί να πάρει παράταση, το έχουμε δει ουκ ολίγες φορές να συμβαίνει.
Δέυτερον και συμαντικότερο που το ξέρετε ότι όντως θα είναι καλό παιχνίδι;Μπορεί η παρουσίαση και τα trailer να είναι παραπλάνηση (εύχομαι ολόψυχα να μην είναι).Μπορεί να είναι broken και unplayable, μπορεί ..... πολλά μπορεί.
Πέρα από το foul με το Fallout 4 η λίστα περιέχει διαμάντια!
#11 ΖΓ (Level 11) 25/06/2015 21:47
Πολύ καλά game, δεν μου άρεσαν βέβαια αυτά που είχαν καρτουνήστικα γραφικά και το παιχνίδι με της κάρτες, γενικά τέτοια παιχνίδια με ξενερώνουν: Hand of Fate, Bastion
#12 Manos (Level 39) 26/06/2015 03:12
Quoting zerocool7545:
Μήπως βιαζόμαστε να βάλουμε το Fallout 4 μέσα στα καλύτερα RPG του 2015;
Καταρχάς μπορεί να πάρει παράταση, το έχουμε δει ουκ ολίγες φορές να συμβαίνει.
Δέυτερον και συμαντικότερο που το ξέρετε ότι όντως θα είναι καλό παιχνίδι;Μπορεί η παρουσίαση και τα trailer να είναι παραπλάνηση (εύχομαι ολόψυχα να μην είναι).Μπορεί να είναι broken και unplayable, μπορεί ..... πολλά μπορεί.
Πέρα από το foul με το Fallout 4 η λίστα περιέχει διαμάντια!

1)Όλα τα Top 10 βασίζονται σε ακριβείς ημερομηνίες κυκλοφορίας και όχι σε "πιθανές ακυρώσεις".
2)Η Bethesda από το Morrowind και μετά σε καμία μεγάλη κυκλοφορία (Oblivion, Fallout 3, Skyrim) δεν πέφτει κάτω από 9 καθώς είναι η πιο αξιοσέβαστη εταιρεία που υπάρχει σε θέμα development (AAA titles, μεγάλος κύκλος development και προσεγμένο τελικό αποτέλεσμα). Αν βγούμε λάθος λοιπόν και το Fallout 4 δεν είναι το καλύτερο της χρονιάς, στις 10/11 μπορείς να έρθεις να μας το πεις.
3)Το ότι το Fallout 4 είναι "foul" είναι καθαρά δική σου προσωπική άποψη. Κατά την άποψη των περισσότερων δικαίως μπήκε στη λίστα.
Η πολιτική του άρθρου "Upcoming games" υπάρχει σχεδόν σε όλα τα gaming sites του πλανήτη. Και ορισμένες φορές δεν πέφτει μέσα διότι υπάρχουν καθυστερήσεις, αναβολές παιχνιδιών κτλ. Το ότι το παρόν άρθρο περιέχει RPG που ήδη κυκλοφόρησαν και ταυτόχρονα τίτλους που θα κυκλοφορήσουν είναι διότι λόγω καθυστέρησης της ανακοίνωσης του Fallout 4, κατ' εξαίρεση αυτό το Top 10 ολοένα και καθυστερούσε. Αν το βγάζαμε στις αρχές της χρονιάς τότε θα παραλείπαμε το σημαντικότερο παιχνίδι κι εκεί θα υπήρχε μεγάλη κατακραυγή από όσους έβρισκαν το άρθρο με καθυστέρηση και δεν πρόσεχαν την ημερομηνία.

Τέλος, στο τέλος του σχολίου σου, έγραψες μια κακόβουλη πρόταση προς το GameWorld περί "μη υπεύθυνης στάσης" (κοινώς υπονοείς ότι είμαστε ανεύθυνοι με απλά λόγια) που θίγει την αξιοπιστία του GameWorld και η οποια έγινε edit βάση των όρων χρήσης.
Στο προφίλ σου η τελευταία δραστηριότητα ήταν (πέρα από τους διαγωνισμούς) η εξής:
- Φόρος 20% στις διαφημίσεις του Internet: Σχόλιο για να δηλώσεις αντίθεση στο άρθρο
- 6 μήνες πριν: Κάποια σχόλια για να μπεις στο Game of the Year.
- 8 μήνες πριν: Όλα τα World of Warcraft expansions με 15 ευρώ: Σχόλιο για να δηλώσεις αντίθεση στο άρθρο.

Επειδή αυτή η δυσαναλογία "Μέσα σε ένα χρόνο μόλις 4 σχόλια και τα 3 αρνητικά" δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά με το account σου κι ότι ενδέχεται να προέρχεσαι από άλλο site, απλά θα σου αναφέρω ότι σε περίπτωση που συνεχίσει η ίδια δυσαναλογία, είτε σε αυτή την είδηση, είτε σε άλλες ειδήσεις, την επόμενη φορά δυστυχώς δεν θα μπορείς να σχολιάζεις. Δεν ξέρω αν θα είναι...9 στις 10 normal τα σχόλιά σου ή 4 στις 5, αλλά 10 χρόνια τώρα, τέτοιες περιπτώσεις ανενεργών χρηστών έχουμε δει πολλάκις. Υπάρχει συνήθως ένα 99,5% των χρηστών που σχολιάζει σε ένα site γιατί μπήκε να διαβάσει ειδήσεις και ένα 0,5% (τυχαία τα ποσοστά) που δεν μπήκε για αυτό το λόγο, αλλά επειδή προσπαθεί να το βγάλει αναξιόπιστο, δήθεν πίσω από την μάσκα της "καλοπροαίρετης κριτικής". Μετά από 10 χρόνια στην πιάτσα ξέρω πολύ καλά τι ισχύει με τους "Μη σταθερούς χρήστες που εμφανίζονται απ' το πουθενά σε τυχαίες περιπτώσεις". Οπότε ας το αφήσουμε εδώ.
#13 +1 PaterAntonios (Level 9) 26/06/2015 13:45
Πολύ καλό το Top 10, αν και δεν έχω παίξει τα περισσότερα. Προσωπικά ίσως πρόσθετα και σαν μπαλαντέρ το TES V Skyrim διότι παίζεται ακόμα και σήμερα και πιστεύω θα παίζεται μέχρι να κυκλοφορήσει το Fallout ή ενδεχομένως και το επόμενο TES, ίσως και μετά απ'την κυκλοφορία αυτών.
#14 deviljim92 (Level 12) 27/06/2015 02:40
Ωραία παρουσίαση! Έχω παίξει το Bloodborne και τώρα λιώνω witcher 3 ωραία rpg games αναμένουμε και το fallout 4! :)
#15 Silender (Level 7) 04/07/2015 09:14
Quoting Manos:
Στο προφίλ σου η τελευταία δραστηριότητα ήταν (πέρα από τους διαγωνισμούς) η εξής:
- Φόρος 20% στις διαφημίσεις του Internet: Σχόλιο για να δηλώσεις αντίθεση στο άρθρο
- 6 μήνες πριν: Κάποια σχόλια για να μπεις στο Game of the Year.
- 8 μήνες πριν: Όλα τα World of Warcraft expansions με 15 ευρώ: Σχόλιο για να δηλώσεις αντίθεση στο άρθρο.

Επειδή αυτή η δυσαναλογία "Μέσα σε ένα χρόνο μόλις 4 σχόλια και τα 3 αρνητικά" δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά με το account σου κι ότι ενδέχεται να προέρχεσαι από άλλο site, απλά θα σου αναφέρω ότι σε περίπτωση που συνεχίσει η ίδια δυσαναλογία, είτε σε αυτή την είδηση, είτε σε άλλες ειδήσεις, την επόμενη φορά δυστυχώς δεν θα μπορείς να σχολιάζεις. Δεν ξέρω αν θα είναι...9 στις 10 normal τα σχόλιά σου ή 4 στις 5, αλλά 10 χρόνια τώρα, τέτοιες περιπτώσεις ανενεργών χρηστών έχουμε δει πολλάκις. Υπάρχει συνήθως ένα 99,5% των χρηστών που σχολιάζει σε ένα site γιατί μπήκε να διαβάσει ειδήσεις και ένα 0,5% (τυχαία τα ποσοστά) που δεν μπήκε για αυτό το λόγο, αλλά επειδή προσπαθεί να το βγάλει αναξιόπιστο, δήθεν πίσω από την μάσκα της "καλοπροαίρετης κριτικής". Μετά από 10 χρόνια στην πιάτσα ξέρω πολύ καλά τι ισχύει με τους "Μη σταθερούς χρήστες που εμφανίζονται απ' το πουθενά σε τυχαίες περιπτώσεις". Οπότε ας το αφήσουμε εδώ.


Κι εγώ δεν γράφω συχνά σχόλια και όταν γράφω είναι συνήθως για να δηλώσω αντίθετη άποψη σε κάτι άλλο που διάβασα(συντάκτ η ή αναγνώστη).
Αυτό δε σημαίνει ότι δεν είμαι ενεργός χρήστης, μπορεί απλά να μου αρέσει να διαβάζω χωρίς να σχολιάζω και να σχολιάζω μόνο όταν κάτι με βγάζει από τα ρούχα μου. Και προφανώς δεν ενημερώνομαι μόνο από εσάς. Να περιμένω την ίδια αντιμετώπιση λοιπόν?

Sorry Μάνο αλλά το σχόλιο του Zerocool(με τον οποίο ουδεμιά σχέση έχω εντός/εκτος site) δε δικαιολογεί τη στάση σου.


Επίσης, αρκετά από τα παιχνίδια που αναφέρονται: δεν είναι του 2015, κάποια είναι early access και κάποια άλλα δεν έχουν ΚΑΝ κυκλοφορήσει.
Φάουλ.
Notification