Driveclub

Hot
Μάνος Γρυπάρης
REVIEWED ON PS4  

Σε πάει μια κόντρα; 

Σε πάει μια κόντρα; 

Σε πάει μια κόντρα; 

Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι gamers αγοράζουν κονσόλα είναι τα exclusive racing που βρίσκουμε σε αυτές και που δεν γίνονται ποτέ port στα PC. Οι Nintendo, Sony και Microsoft έχουν δώσει μεγάλη βάση σε αυτό το genre, με την Sony να μην παραδίδει τα καλύτερα δυνατά Gran Turismo, τουλάχιστον σε σύγκριση με την ποιότητα του τρίτου και του τέταρτου μέρους.

Το PS4 εδώ κι ένα χρόνο δεν είχε exclusive racing, κάτι που ισχύει σε Xbox One και Wii U. Βέβαια επειδή το Mario Kart ανήκει στα combat racing, η κόντρα εστιάζεται κυρίως ανάμεσα σε Forza Motorsport και Gran Turismo. Με το Gran Turismo 7 να βρίσκεται υπό ανάπτυξη για το PS4 και η κυκλοφορία του να αργεί, η Sony δεν θα μπορούσε να αφήσει την Microsoft να "αλωνίζει" με τα Forza Motorsport 5 και Forza Horizon 2. Έτσι, φρόντισε να αναθέσει στην Evolution Studios, δημιουργό των WRC για το PS2 και MotorStorm για το PS3, να δημιουργήσει ένα exclusive racing που θα καλύψει τις ανάγκες των fans του είδους.

Το Driveclub ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2013 κατά την διάρκεια της PS4 press conference. Η Evolution Studios δεν είχε καταφέρει μέχρι σήμερα να δημιουργήσει ένα AAA racing, που να πλησιάζει τα επίπεδα των "μεγάλων". Ακόμα και τα τελευταία MotorStorm είχαν τα προβλήματά τους. Κατά συνέπεια και πάντοτε με βάση τα όσα είχαμε δει, το Driveclub δεν αναμενόταν σε καμία περίπτωση να αποτελέσει "Forza killer", παρά κυρίως να "χρυσώσει το χάπι" και να μπορέσει να προσφέρει μια αγωνιστική εμπειρία στους κατόχους της νέας κονσόλας της Sony. Πάμε λοιπόν να δούμε όσα έχει να μας προσφέρει.

Η τζάμπα έκδοση
Όσοι έχετε συνδρομή PlayStation Plus θα μπορέσετε να κατεβάσετε την free έκδοση του Driveclub στο PS4, η οποία περιλαμβάνει 11 κούρσες από την Ινδία και 10 αυτοκίνητα από 10 κατασκευαστές. Στην πλήρη έκδοση -την οποία και αναλύουμε στο παρόν review- θα συναντήσετε 55 κούρσες από πέντε τοποθεσίες (Σκωτία, Καναδάς, Νορβηγία, Χιλή και Ινδία). Μπορεί οι μόλις πέντε χώρες να ακούγονται λίγες αλλά οι 55 διαδρομές είναι αν μη τι άλλο ένας ικανοποιητικός αριθμός που δεν θα σας κάνει να βαρεθείτε.

Στο σύνολο των οχημάτων το Driveclub υστερεί σε μεγάλο βαθμό αφού τα μόλις 50 οχήματα θα απογοητεύσουν τους φανατικούς του είδους. Με τα δεδομένα των τελευταίων ετών, είναι τα λιγότερα που έχουμε δει σε console racing τέτοιου επιπέδου.

Κάθε κούρσα που ολοκληρώνετε σας δίνει Fame points (xp) και κατ' επέκταση από ένα σημείο κι έπειτα κάνετε level up, ξεκλειδώνοντας νέα αυτοκίνητα. Τα όποια customizations αφορούν μόνο την εμφάνιση του εκάστοτε αυτοκινήτου κι όχι την απόδοσή του. Για αρχή παίζουν πολλά Audi, όπως τα A1 Quattro, RS 5 Coupe, R8 V10 Coupe Plus, για να φτάσουμε σε Spyker C8, Mercendes-Benz CLA 45, Bentley, Marussia B2, Alfa Romeo 4C, Ruf CTR3 Clubsport ή ακόμη πιο επιβλητικά τύπου Ferrari California.

Δημιουργήστε το club σας
Το highlight του Driveclub είναι η δυνατότητα δημιουργίας ή ένταξης σε club. Τα clubs περιλαμβάνουν έως και οκτώ παίκτες και σας βάζουν στη διαδικασία να ανταγωνιστείτε άλλα clubs σε αγώνες κάθε είδους. Όπως το προφίλ κάθε χρήστη έχει level, έτσι και τα Clubs διαθέτουν levels, τα οποία αυξάνονται ανάλογα με τις επιδόσεις των μελών τους, σε Single-Player και Multiplayer challenges.

Κάθε ιδρυτής ενός club δημιουργεί το λογότυπό του, μέσα από περιορισμένες επιλογές εικονιδίων, ορίζει χρώμα στο εικονίδιο του λογότυπου και το περίγραμμά του και ακολούθως κάθε μέλος του club μπορεί να το "κολλήσει" στο όχημά του. Αυτό στα online matches δημιουργεί κατά κάποιο τρόπο έναν ομαδικό ανταγωνισμό, ειδικά όταν βλέπετε clubs με καλύτερα αυτοκίνητα. Το GameWorld έχει ήδη δικό του club, το οποίο συμπλήρωσε την εξάδα πριν ακόμη ανέβει το review από όσους τυχερούς από εσάς είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν το Driveclub σε καταστήματα που το έφεραν νωρίτερα.

Τα Clubs μπορούν να λαμβάνουν ή να στέλνουν Challenges μεταξύ τους. Όταν δημιουργείτε ένα Challenge ορίζετε την διαδρομή, τους γύρους, τους αντιπάλους ή ακόμη και τα οχήματα ή την χρονική διάρκεια της ημέρας. Από εκεί και πέρα, υπάρχει μια ημερομηνία λήξης για κάθε challenge, κατά την διάρκεια της οποίας κάθε Club προσπαθεί να έχει τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις για να κερδίσει τα Fame points του άλλου.

Που θα οδηγήσουμε;
Κύριο mode του Driveclub είναι το Tour που περιλαμβάνει αγωνιστικές προκλήσεις, με κούρσες που σας ανταμείβουν με 2-3 αστεράκια ή τουρνουά που σας αποφέρουν ακόμη περισσότερα ανάλογα με την τελική σας κατάταξη. Στο Tour επιλέγετε ελεύθερα που θα αγωνιστείτε, ενώ οι κούρσες χωρίζονται σε κατηγορίες και για να περάσετε από την μία κατηγορία στην άλλη θα πρέπει να συγκεντρώσετε συγκεκριμένο αριθμό από αστεράκια. Κάποιες φορές δηλαδή δεν θα αρκεί μόνο ένα αστεράκι απ' τις κούρσες αλλά ενδέχεται να χρειαστεί να επιστρέψετε πίσω και να επιχειρήσετε να αγωνιστείτε και πάλι για καλύτερες επιδόσεις.

Πέραν του Tour, υπάρχει και η αδιάφορη επιλογή Single Event για μεμονωμένες κούρσες που σας δίνουν απλά Fame points. Οι κούρσες αυτές χωρίζονται σε Race, Time Trial και Drift Event, ότι έχει δηλαδή και κάθε level του βασικού Your mode.

Η τρίτη επιλογή οδήγησης είναι το Multiplayer mode. Σε αυτό οδηγάτε είτε μόνοι, είτε με τους φίλους απ' το Club σας, δίνοντας τον καλύτερό σας εαυτό με στόχο το να ανεβείτε οι ίδιοι αλλά και το Club σας level το ταχύτερο δυνατό. Στο multiplayer αγωνίζεστε σε challenges έως και 12 παικτών, συγκεκριμένων προδιαγραφών. Αν δεν έχετε το απαιτούμενο όχημα που θέλει κάθε challenge τότε αγωνίζεστε με δανεικό, χωρίς να έχετε δικαίωμα για Fame points. Αξίζει να σημειωθεί πως το lag στην VDSL σύνδεση που έχουμε, παρατηρήσαμε πως είναι ελάχιστο αλλά υπαρκτό.

Τα online modes περιλαμβάνουν Sprint Races (κούρσες ενός γύρου), αγώνες με laps, Performance tracks όπου ζητείται Drift και η υψηλότερη ταχύτητα, καθώς και Team Races στους οποίους έχει σημασία να κερδίσει η ομάδα σας. Χωρίζεστε σε μπλε και κόκκινες ομάδες maximum 6 παικτών η καθεμία με στόχο τις καλύτερες επιδόσεις όλων των οδηγών. Προσωπικά δεν σας συστήνω να πάτε σε Team Race χωρίς το Club σας, γιατί με τυχαίους χρήστες θα πέσετε αρκετές φορές σε κάποιους που θα σας βγάζουν εκτός δρόμου, ακόμα κι αν είστε στον ίδιο σύλλογο με αυτούς! Τι να κάνουμε, πάνω απ' όλα οι προσωπικές φιλοδοξίες για κάποιους.

Γκάζια, "παντηλίκια"...και μπινελίκια!
Ο χειρισμός του Driveclub είναι ιδιαίτερα απλός, με δυνατότητα ορισμού των buttons εκεί που επιθυμείτε. Οι έξι κάμερες θα καλύψουν όλα τα γούστα στο θέμα οπτικής, ενώ η οδήγηση στο Driveclub έχει κυρίως Arcade χαρακτήρα, καθώς το φρενάρισμα πιάνει άμεσα και μοιάζει λες και κάθε αμάξι έχει τακάκια δύο εβδομάδων! Είναι ότι πιο εύκολο να πάρετε τις στροφές, αν και σε προχωρημένες κούρσες θα χρειαστείτε και λίγο drift, ειδικά σε όσες πλησιάζουν τις 180 μοίρες. Στα συν το ότι το όχημά σας επανέρχεται στην κούρσα αν βγει εκτός για τρία δεύτερα. Βέβαια αν γίνει κάτι τέτοιο στον τελευταίο γύρο, μάλλον θα πρέπει να ξεχάσετε τις όποιες πιθανότητες νίκης.

Το A.I. είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, με τους αντίπαλους οδηγούς να κάνουν ότι περνάει απ' το χέρι τους για να σας προσπεράσουν ή να σας πετάξουν εκτός δρόμου. Όσο περνάτε από την μία κούρσα στην άλλη, τόσο η δυσκολία θα ανεβαίνει, ειδικά αν δεν έχετε ξεκλειδώσει το καλύτερο δυνατό όχημα για την εκάστοτε κούρσα. Η εμπειρία που σας δίνει η ένταση κοντραρίσματος μεταξύ οδηγών είναι πραγματικά το κάτι άλλο και στον τομέα αυτό το Driveclub τα καταφέρνει περίφημα.

Ότι κι αν κάνετε σας ανταμείβει με πόντους. Αν δεν σας κοντράρει κανείς και προποπορεύεστε παίρνετε πόντους. Ο χρόνος που θα διανύσετε το τμήμα μιας κούρσας σας δίνει πόντους. Το προσπέρασμα σας επιβραβεύει με 500 Fame points κ.ο.κ. Αντίθετα, αν συγκρουστείτε με άλλα οχήματα ή αν βγείτε εκτός κούρσας ή προσκρούσετε σε αντικείμενο, τότε χάνετε πόντους απ' το σύνολο των Fame points.

Το drifting λειτουργεί σωστά αν έχετε μεγάλη εμπειρία στο να το χειρίζεστε, αλλά τόσο ορισμένα οχήματα όπου σας ζητείται να κάνετε drift, όσο και οι στροφές σε συνδυασμό με ορισμένες κατηφόρες/ανηφόρες των διαδρομών, καθιστούν ορισμένα challenges πολύ δύσκολα. Σε πιο εξελιγμένα οχήματα που θα αποκτήσετε και που κάνουν ευκολότερα drifts θα έχετε μεγαλύτερη άνεση στο να επιτύχετε κάποιο σεβαστό σκορ.

Racing with the stars
Όπως προαναφέραμε, κάθε κούρσα σας ανταμείβει με 2-3 αστεράκια ανάλογα με τα challenges που θα ολοκληρώσετε. Το αν θα τα αποκτήσετε ή όχι εξαρτάται στο πόσο καλοί είστε σε ότι σας ζητείται. Συνήθως το συχνότερο challenge είναι να τερματίσετε σε μία από τις πρώτες θέσεις. Από εκεί και πέρα υπάρχουν challenges του στυλ "Πιάσε αυτή την ταχύτητα", "Ξεπέρασε τον μέσο όρο ταχύτητας των άλλων χρηστών", "Ολοκλήρωσε έναν απ' τους γύρους σε αυτό τον χρόνο" κ.ο.κ. Ανά διαστήματα εμφανίζονται κάποια έκτακτα (προαιρετικά) challenges που βασίζονται σε επιδόσεις άλλων χρηστών. Αυτά σας ζητούν για παράδειγμα να κάνετε καλύτερο drift score από άλλο χρήστη σε ένα κομμάτι της πίστας, να πιάσετε περισσότερους πόντους σε άλλο, να αποκτήσετε ανώτερο μέσο όρο ταχύτητας επίσης σε συγκεκριμένο κομμάτι και πάει λέγοντας.

Το gameplay σας στερεί την εμπειρία διασκέδασης σε μεγάλο βαθμό, μέσω διαφόρων penalties τα οποία μειώνουν την ταχύτητα του οχήματός σας! Υπάρχει penalty όταν συγκρούεστε πολύ δυνατά με άλλα οχήματα ή αντίστοιχα αν επιχειρήσετε να βγείτε εκτός δρόμου σε συγκεκριμένα σημεία της πίστας, σε κάποια μάλιστα ακόμα και για ένα μέτρο! Οι κανόνες θυμίζουν...Formula One ή αν προτιμάτε WRC, σε αντίθεση με το τι δείχνει το παιχνίδι. Κι η εικόνα του παρουσιάζει αγώνες οδήγησης ανάμεσα σε clubs -υποτίθεται- χωρίς κανόνες. Το να μειώνεται η ταχύτητα του οχήματος για τόσους μικρούς λόγους είναι ότι χειρότερο κι ελπίζω αν σας συμβεί στα κρίσιμα σημεία να μην...πετάξετε το DualShock 4 στην οθόνη απ' τα νεύρα σας. Το ίδιο κι όποτε ακινητοποιείται το όχημά σας, καθώς στην περίπτωση αυτή, αν χρειαστεί να στρίψετε τότε ενδέχεται η κάμερα να μετατοπιστεί στο πλάι, ενώ θα προσπαθείτε απεγνωσμένα να ισιώσετε το όχημά σας στο οδόστρωμα χωρίς να έχετε οπτική μπροστά σας. Επίσης ότι χειρότερο έχουμε δει σε racing!

Οφείλω να παραδεχτώ ότι τα μόνα κίνητρα για να συνεχίσετε το Tour είναι το αίσθημα ικανοποίησης της ολοκλήρωσής τους, το levelling up, καθώς και οι μικρές καθημερινές νίκες στα έκτακτα challenges, έναντί άλλων χρηστών. Συχνά βέβαια, ειδικά αφού συλλέξετε περί τα 100 αστεράκια, θα καταλήξετε να επαναλαμβάνετε ξανά και ξανά τις ίδιες κούρσες ώστε να φτάσετε στα 166 αστεράκια που απαιτούνται για το πολυπόθητο Legend Trophy. Η συνολική εμπειρία του Tour θα σας κρατήσει για τουλάχιστον 12-14 ώρες μέχρι να αποκτήσετε το Legend Trophy, πολύ περισσότερες δε για να συλλέξετε και τα 225 αστεράκια. Από εκεί και πέρα τα Club Events θα σας απασχολήσουν αρκετά, καθώς θα προσπαθείτε να ανεβάσετε επίπεδο τόσο το προφίλ σας όσο και τον σύλλογο για να μοστράρετε τις επιδόσεις σας στα social networks. Αν αναλογιστούμε ότι το Forza Motorsport μπορεί να σας κρατήσει για πάνω από 100 ώρες αντιλαμβάνεστε ότι η Evolution όφειλε να παρουσιάσει μια πολύ καλύτερη εμπειρία.

7,5 gen
Οπτικά το Driveclub αφήνει θετικές εντυπώσεις στο σχεδιασμό των οχημάτων, με εξαίρεση τα physics στις στροφές, καθώς αν παρατηρήσετε προσεκτικά θα τα δείτε να στρίβουν κάπως περίεργα. Πάντως, για μια κονσόλα όγδοης γενιάς όπως είναι το PS4 περιμέναμε περισσότερα όσον αφορά στο περιβάλλον. Τα textures της βλάστησης δεν έχουν την απαιτούμενη ποιότητα, το ελάχιστο κοινό που σας παρακολουθεί έχει περιορισμένες κινήσεις και τα shadows αποδεικνύονται μέτρια.

Ορισμένες διαδρομές που περιλαμβάνουν θάλασσα ή πάγους αντί για βλάστηση τυχαίνουν καλύτερης μοίρας. Κατά την διάρκεια μιας κούρσας το επίσης εντυπωσιακό είναι η εναλλαγή ημέρας-νύχτας, καθώς μπορεί να ξεκινάτε οδήγηση την ημέρα και να τερματίζετε...την νύχτα. Οι ακτίνες απ' το φως του ήλιου διαχέονται με πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρεια, καθώς παρατηρήσαμε μέχρι και σημεία όπου μας τύφλωναν λόγω της θέσης του.

Στον ηχητικό τομέα του Driveclub συναντάμε αρκετές διαφοροποιήσεις στους ήχους των μηχανών, των εξατμίσεων αλλά και τις αλλαγές ταχυτήτων. Για παράδειγμα ο ήχος μιας Bentley είναι χαρακτηριστικός σε σχέση με αυτόν μιας Ferrari. Δυστυχώς δεν συναντάμε κάποιο in-game soundtrack, κάτι που μας εξέπληξε δυσάρεστα.

Αγωνιστικό ντεμπούτο...με το αριστερό
Παρά το όποιο hype προσπάθησε να δημιουργήσει, η Sony το Driveclub δεν αποτελεί ένα racing πρώτης γραμμής, τουλάχιστον στο βαθμό που το φαντάζονταν οι fans του είδους. Ορισμένοι περιορισμοί στον τεχνικό τομέα, αλλά κυρίως στο gameplay, όπως ορισμένα υπερβολικά penalties και η έλλειψη split-screen multiplayer στην ίδια κονσόλα, αποδεικνύουν ότι η Evolution Studios στάθηκε απρόσεκτη. Η δε απουσία του customization στα parts του οχήματος (παρά μόνο στα visuals) θα αισθανθείτε ότι σας περιορίζει αρκετά. Στα θετικά σίγουρα θα σας αρέσει η ένταξη σε κάποιο club και ο ανταγωνισμός που προσφέρει τόσο η A.I. όσο και τα challenges μεταξύ χρηστών.

Εν κατακλείδι, το μόνο που μένει είναι να κατεβάσετε το Driveclub με το αυριανό PS Store Update (εφόσον έχετε συνδρομή PlayStation Plus), να το δοκιμάσετε και να αποφασίσετε οι ίδιοι αν αξίζει να επενδύσετε σε αυτό προκειμένου να έχετε πρόσβαση στο πλήρες περιεχόμενό του.

Θετικά:
- "Προκλητικό" A.I.
- Η αλληλεπίδραση μεταξύ των Clubs
- Τα challenges κατά την διάρκεια του αγώνα
- Δημιουργήστε και αποδεχτείτε challenges
- Η ύπαρξη free-to-play έκδοσης αν έχετε PS Plus

Αρνητικά:
- Δεν υποστηρίζει split-screen
- Penalties που μειώνουν την ταχύτητα του οχήματος
- Απουσία in-game soundtrack
- Έλλειψη σοβαρού customization
- Ελάχιστα οχήματα
- Όφειλε να διαρκεί περισσότερο

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 7.5
Gameplay: 6
Αντοχή: 7.5
Γενικά: 7

Φτιάξτε Club...αλλά παίξτε με τους αυστηρούς κανόνες της "Ομοσπονδίας".

Μάνος Γρυπάρης

NEWS   VIEW ALL

DriveClub: Δωρεάν PS Plus έκδοση

[Αρχική δημοσίευση: 17/5/2014] Η Sony έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο δίνονται στοιχεία σχετικά με την επιλογή σε πίστες και αυτοκίνητα που θα υπάρχουν στην "Free-to-Play" PS Plus έκδοση ...
Posted (24 Jun 2015)

Driveclub: Δωρεάν τα Premium DLC

H Sony ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει δωρεάν όλα τα Premium DLC του Driveclub σε όσους από εσάς αγόρασαν το παιχνίδι. Το Driveclub στο PS4 έχει αντιμετωπίσει προβλήματα στους servers απ' το ξεκίνημά του, ...
Posted (17 Nov 2014)

Live: Driveclub, Alien: Isolation

Σήμερα παίζουμε Driveclub και Alien: Isolation στο www.twitch.tv/gameworldgr . Δείτε το τρέιλερ μας κι ετοιμαστείτε! [UPDATE] Τα βίντεο μόλις ανέβηκαν στο κανάλι του GameWorld στο YouTube. Δείτε το li...
Posted (08 Oct 2014)

Driveclub: Ξεκίνησε το preload

Το πολυαναμενόμενο exclusive Racing του PS4 βρίσκεται μόλις δύο ημέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία του, αλλά μπορείτε να το κατεβάσετε από σήμερα για να είστε έτοιμοι να πατήσετε γκάζια από την πρώτη ...
Posted (06 Oct 2014)

DriveClub: Νέο gameplay βίντεο

[Αρχική δημοσίευση: 16/5/14] Η Sony έδωσε στην δημοσιότητα ένα "χορταστικό" τρίλεπτο βίντεο που δείχνει gameplay από τον πολυαναμενόμενο PS4 exclusive τίτλο. Το βίντεο -το οποίο μπορείτε να δε...
Posted (01 Oct 2014)

Άσπρο PS4 bundle με Driveclub

Το Driveclub θα κυκλοφορήσει σε δύο διαφορετικές έκδόσεις μαζί μαζί με το PS4. Η πρώτη έκδοση θα περιλαμβάνει το Driveclub και την κονσόλα σε άσπρο χρώμα ενώ η τιμή του κοστολογείται στα 440 ευρώ. ...
Posted (22 Sep 2014)

Driveclub: Special Edition

Τo Driveclub είναι γεγονός ότι αποτελεί ένα από τα ελάχιστα exclusives του PS4 για το 2014 και αν μη τι άλλο αναμένεται με εξαιρετική αγωνία από τους κατόχους της κονσόλας, αλλά και από τους φίλους ...
Posted (11 Aug 2014)

DriveClub: Free-to-play και μικροσυναλλαγές

[Αρχική δημοσίευση: 13/9/13] Με το Gran Turismo 6 να αναμένεται για το PlayStation 3 στις 6 Δεκεμβρίου, η Sony θα έχει για το PlayStation 4 δύο racing τους πρώτους μήνες κυκλοφορίας του, το DriveClub ...
Posted (12 May 2014)

Driveclub: Ημερομηνία κυκλοφορίας

[Αρχική δημοσίευση: 17/10/13] Όσοι έχετε προπαραγγειλει το PS4 ή σκοπεύετε να το αγοράσετε, ακούτε προσεκτικά την παρακάτω είδηση. Όπως αναφέρουν πηγές από το site Kotaku, η Sony θα ανακοινώσε...
Posted (29 Apr 2014)

Thrustmaster T80 Driveclub Edition

Στις αρχές του μήνα παραλάβαμε την τιμονιέρα Thrustmaster T80 RS Driveclub Edition. Πρόκειται για ένα σετ με τιμονιέρα και πεντάλ (φρένο και γκάζι) που είναι συμβατή με PlayStation 3 και PlayStation...
Posted (24 Jan 2014)

Driveclub: Δείγμα από το dynamic lighting

Μέσα από δύο νέα σύντομα βίντεο από το αναμενόμενο Racing του PS4 Driveclub, μπορείτε να θαυμάσετε το next-gen dynamic lighting. Τα μικρά αυτά δείγματα ελήφθησαν με την λειτουργία Share της νέας κο...
Posted (18 Nov 2013)

DriveClub: Gameplay video

H Sony κατά την διάρκεια ενός event για το Playstation 4 στο Λονδίνο παρουσίασε ένα νέο gameplay βίντεο για το νέο της racing DriveClub. Το DriveClub θα κυκλοφορήσει μαζί με το PS4 δωρεάν για όλα τ...
Posted (06 Jul 2013)

Driveclub

Η Evolution Studios μας αποκάλυψε λίγο πρόωρα ένα από τα exclusives του PS4, το Driveclub. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν σήμερα στην Sony Press Conference, η εταιρία είχε την ιδέα για το συγκεκριμένο ...
Posted (21 Feb 2013)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 BlaCkFeATh3R (Level 18) 07/10/2014 17:32
Φαίνεται δυνατό game,και με τις δυνατότητες σε γραφικά που έχει το PS4 θα αποτελέσει σίγουρα ένα πολύ αξιοπρεπές exclusive.Μεγάλ ο + για μένα και η δυνατότητα free-to-play!
#2 +3 Lordwinter (Level 28) 07/10/2014 17:39
Εμένα με απογοήτευσε, περίμενα κάτι παραπάνω. Κρατάω τον social χαρακτήρα που δουλεύει εξαιρετικά, αλλά δεν μπορώ να πω ότι απολαμβάνω την οδήγηση στο Driveclub.
#3 +2 Badlorg (Level 25) 07/10/2014 17:39
Πολύ καλό το Review Μάνο! :) πολύ καλό το παιχνίδι αν και απο όσο είδα έχει μικρό αριθμό απο αυτόκινητα...
#4 +2 euris13 (Level 22) 07/10/2014 17:40
Εμένα μου φάνηκε πολύ καλό παιχνίδι αλλά τα αρνητικά ισχύουν. Επίσης τα γραφικά από κάποια βίντεο (όχι στο youtube) μου φανηκαν εξαιρετικά! Πολύ καλό review!
#5 +1 sniperassasin (Level 1) 07/10/2014 18:57
Τα γραφικά φαίνονται να είναι αρκετά καλά και αναμένουμε το παιχνίδι για παραπάνω λεπτομέρειες!
#6 +2 theosmichas (Level 7) 07/10/2014 20:20
Exclusive με 50 αυτοκίνητα και μούγκα στη στρούγκα οδήγηση ( no in-game soundtrack). το μόνο που το σώζει είναι το free to play.
#7 +2 tsints (Level 8) 07/10/2014 20:52
Μεγάλο μειονέκτημα κατά τη γνώμη μου, το γεγονός ότι τρέχει σε 30FPS σε σχέση με τα 60 πχ του Forza 5. Με το Horizon 2 δεν το συγκρίνω καθώς εκείνο είναι πραγματικό free roam και οι απαιτήσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες.
#8 +2 palex94 (Level 12) 08/10/2014 00:24
Πολύ καλό το Review.Και εγω περιμενα κατι παραπανω εχει μικρο αριθμο απο αυτοκινητα αλλα περιμενο να το παιξω για να εχω μια σωστη γνωμη
#9 +2 ABBY (Level 17) 08/10/2014 11:10
Φαίνετα αξιόλογο game!Θα ήθελα να το παίξω!
Ωραίο review Μάνο! :-)
#10 +2 sithlorddante (Level 17) 08/10/2014 12:01
Δηλαδή το κύμα του hype που δημιουργήθηκε τόσο καιρό ήταν απλά ένα φυσηματάκι του ανέμου?Να πω την αλήθεια, ψηνόμουνα να αναβαθμίσω την PS+ έκδοση, αλλά με τα όσα review διαβάζω στο Internet, (IGN-7.9, Gamespot-5,εδώ 7), δεν νομίζω.Θα το δοκιμάσω βέβαια και μετά θα κρίνω ο ίδιος.Μάνο, ή κάποιος άλλος, γνωρίζουμε μέχρι πότε θα ισχύσει το πρόγραμμα της Sony για αναβάθμιση της ps+ edition στην κανονική με μειωμένη τιμή?Ευχαριστώ
#11 +1 koskinas18 (Level 17) 08/10/2014 12:31
Περίμενα πολύ περισσότερα από αυτό το game :sad:
#12 +1 Lordwinter (Level 28) 08/10/2014 14:35
Quoting sithlorddante:
Δηλαδή το κύμα του hype που δημιουργήθηκε τόσο καιρό ήταν απλά ένα φυσηματάκι του ανέμου?Να πω την αλήθεια, ψηνόμουνα να αναβαθμίσω την PS+ έκδοση, αλλά με τα όσα review διαβάζω στο Internet, (IGN-7.9, Gamespot-5,εδώ 7), δεν νομίζω.Θα το δοκιμάσω βέβαια και μετά θα κρίνω ο ίδιος.Μάνο, ή κάποιος άλλος, γνωρίζουμε μέχρι πότε θα ισχύσει το πρόγραμμα της Sony για αναβάθμιση της ps+ edition στην κανονική με μειωμένη τιμή?Ευχαριστώ

Για την ώρα δεν υπάρχει κάτι νεότερο, τα δεδομένα είναι ρευστά ιδιαίτερα μετά την προσωρινή αναβολή κυκλοφορίας της PS Plus έκδοσης.
#13 +1 AntonKos (Level 17) 08/10/2014 15:01
Περίμενα περισσότερα από την Sony αλλά με μια δεύτερη σκέψη ούτε το Motorstorm με είχε ξετρελάνει.
Αυτή η Evolution μια ζωή δεν μαθαίνει από τα λάθη της.Βάλτε βρε επιτέλους ένα σοβαρό customization γελάει ο κόσμος.PS plus free έκδοση και πολύ του είναι.Λεπτομερέ ς review παντως Μανο well done.Μας γλίτωσες από τα χειρότερα. :-)
#14 MelaMaria (Level 3) 11/10/2014 01:16
Ωραίο review αλλά Μάνο πες μου κάτι. Η Nintendo τι αντίστοιχο 1st party racing έχει που να ανταγωνίζεται έστω και το Gran Turismo 4;
#15 alexis fygas (Level 11) 15/11/2014 11:30
τελικα δεν θα ειναι free για τους συνδδρομητες ps plus η ps plus εκδοση;;;
#16 meles21 (Level 4) 23/11/2014 00:38
Κατι σαν gt 7 prologue.,για να μην βαριέσαι περιμένοντας.Με τα απο λίγο γίνεται εθίστικο (σε καποια time trial σε πίστα είδικα.. και είναι και πολύ γρήγορο σαν arcade.Ηταν το παιχνίδι μαζί με το ρς4 και μου θύμισε το ridge racer με κανονικα αυτοκινητα.Μαζι με nba 2k15 μπορεί να με κρατήσει μεχρι το gt7.
#17 Manos (Level 39) 08/12/2014 01:23
Quoting MelaMaria:
Ωραίο review αλλά Μάνο πες μου κάτι. Η Nintendo τι αντίστοιχο 1st party racing έχει που να ανταγωνίζεται έστω και το Gran Turismo 4;

To Mario Kart 8 προφανώς, παρότι combat racing. Μίλησα γενικά για το genre των racing, δεν πήγα να κάνω καμία σύγκριση.
#18 Fatos Sulce (Level 5) 29/07/2015 12:58
Αυτό το παιχνιδι είναι πραγματικη απογοητευση.
#19 vasileiosathens (Level 5) 16/12/2016 13:57
Καλό παιχνίδι για ένα διήμερο να το νοικιάσετε από το κατάστημα της γειτονιάς σας. Μαζευτείτε με τους φίλους σας και θαυμάστε τις δυνατότητες στα γραφικά αυτής της γενιάς αφού να παίξετε μαζί αποκλείεται καθώς δεν υποστηρίζει split screen. Ίσως αξίζει μόνο για το multiplayer το οποίο δοκίμασα ελάχιστα. Αναπολώ την εποχή του TOCA touring cars.
#20 +1 MOKER (Level 13) 28/05/2017 17:56
Το απόκτησα κι μπορω να πω με 2 μερες παιξίματος δεν ήταν αυτό που περίμενα απο έναν αποκλειστικό τίτλο για Ps4 ...απογοητέυτικ α γιατι έχω παιξει καλύτερα racing ...εννοείτε ....
Notification