Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Μπάσκετ: Γενική Συζήτηση

21 May 2017 22:51 - 21 May 2017 23:02 #198733 by Τάσος Φέτσης


80-64. Τέλος. Ο Ολυμπιακός έχασε άλλον ένα τελικό και σήμερα για 16 πόντους.
Ο άρχοντας των δακτυλιδιών Ομπράντοβιτς πήρε το πρώτο και με Fenerbahce.Παίζει να είναι ο καλύτερος προπονητής που έχει περάσει ποτέ από το ευρωπαικό μπασκετ.

Δυστυχώς το σήκωσαν οι Τούρκοι και γενικά ο θεσμός μία με την Turkish Airlines και μία με το σπρώξιμο με την διαιτησία εχει "τουρκοποιηθεί".Δεν έπαιξε καλά σήμερα ο Ολυμπιακός αλλά για το μπάτζετ του καλά ήτανε και μόνο που πέρασε από ΤΣΣΚΑ respect.

Απο την άλλη για να είμαι ειλικρινής με τον Ομπράντοβιτς παίζει να ήμασταν αρκετοί Παναθηναϊκοί, για να παραμείνει αυτό το 6-3 στα ευρωπαϊκά. Αφού τώρα λέει στο SportFM ότι οπαδοί της Γαλατασαράι και της Εφές έλεγαν στους δημοσιογράφους μας "Εκεί στον Ολυμπιακό νικήστε τους" γιατί καμία τουρκική ομάδα δεν έχει πάρει ευρωλίγκα και σπάστηκαν που την σήκωσε η Φενέρ πρώτη.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 May 2017 23:12 - 22 May 2017 18:19 #198734 by Marios Ntallaris
Mπράβο στον Ολυμπιακό είμαι πραγματικα περήφανος για αυτή την ομάδα και για όσα κατάφερε φέτος. Κρίμα όμως που η διαφορά στον τελικό μεγάλωσε τόσο. Επίσης είδα πως τα τρόπαια τα έδινε ο Παπαλουκάς στους παίχτες, θα ήταν πραγματικά πολύ καλό να έδινε αυτός τρόπαιο πρώτου στον Σπανούλη. Όπως και να έχει μπράβο στον Θρύλο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 May 2017 07:02 #198738 by Πιέρρος Φουστέρης
Δε μπορώ να πω πως δεν το περίμενα αυτό το αποτέλεσμα. Μπορεί αυτός ο Ολυμπιακός να είναι "η ομάδα των υπερβάσεων", όπως τόνισε ουκ λίγες φορές ο σχολιαστής, αλλά το μεγαθηρίο της Φενέρ είχε πάρει φόρα και τίποτα δεν το σταματούσα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, πάντως, περιμένουμε το αμέσως καλύτερο του χρόνου.

"Once you've accepted your flaws, no one can use them against you."
"Never forget what you are, the rest of the world will not. Wear it like armor and it can never be used to hurt you."
"Death is so final, whereas life is full of possibilities."
"Most men would rather deny a hard truth than face it."
- Tyrion Lannister

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 May 2017 10:19 #198744 by Blood Prince

Tas13 wrote: Απο την άλλη για να είμαι ειλικρινής με τον Ομπράντοβιτς παίζει να ήμασταν αρκετοί Παναθηναϊκοί, για να παραμείνει αυτό το 6-3 στα ευρωπαϊκά. Αφού τώρα λέει στο SportFM ότι οπαδοί της Γαλατασαράι και της Εφές έλεγαν στους δημοσιογράφους μας "Εκεί στον Ολυμπιακό νικήστε τους" γιατί καμία τουρκική ομάδα δεν έχει πάρει ευρωλίγκα και σπάστηκαν που την σήκωσε η Φενέρ πρώτη.


Εγώ χάρηκα για τον λόγο που αναφέρεις,πως παρέμεινε το 6-3 στην κατοχή των ευρωπαϊκών τίτλων και ελπίζω ο Παναθηναϊκός του χρόνου να ράψει στην φανέλα του,το έβδομο αστέρι.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 May 2017 13:16 - 22 May 2017 18:19 #198747 by Αριστοτέλης Συμιακός
Αν και το αίμα είναι πράσινο, θα πω μπράβο στον Ολυμπιακό, ιδιαίτερως για την πορεία του που έφτασε ως τον τελικό. Δυστυχώς, η Φενέρ ήταν καλύτερη καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, οπότε δεν μπορούμε και να "γκρινιάξουμε" για κάτι έτσι να μας βγει το άχτι. Προσωπικά, είμαι χαρούμενος που ο Ολυμπιακός ήταν πραγματικά ελληνική ομάδα, ενώ τους Τούρκους της Φενέρ τους είδαμε μόνο στην απονομή...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Jun 2017 23:25 - 12 Jun 2017 10:24 #199685 by Μάνος Γρυπάρης
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 51-66
Ο επιβλητικός Παναθηναϊκός επικράτησε δίκαια του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ με 51-66 και στέφθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας. Εκκενώθηκε το ΣΕΦ 1:56 πριν το τέλος της αναμέτρησης.



Ο Παναθηναϊκός μιμήθηκε τη σεζόν 1998-99 και με πολύ πιο εύκολο τρόπο νίκησε στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό (51-66) κατακτώντας το πρωτάθλημα Ελλάδας. Οι Πειραιώτες έπαιξαν πολύ άσχημο μπάσκετ ειδικά στην επίθεσή τους και δε μπόρεσαν να ελέγξουν το άγχος τους. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν σχεδόν άριστα, βρήκαν ρυθμό πίσω από τα 6.75 (10 εύστοχα) και νίκησαν δίκαια. Ο πέμπτος τελικός δε ολοκληρώθηκε ποτέ αφού 1:54 πριν το τέλος σωρεία αντικειμένων, καπνογόνων και δυναμιτάκια έπεσαν στο ΣΕΦ με αποτέλεσμα την διακοπή του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε παίζοντας ορθόδοξο μπάσκετ, ακούμπησε τη μπάλα στον Νίκολα Μιλουτίνοφ και εν συνεχεία βρίσκοντας τους σωστούς διαδρόμους πάσας βρήκε 3/3 τρίποντα (Παπανικολάου, δύο ο Μάντζαρης) και προηγήθηκε με 11-3 (4’). Οι «πράσινοι» στο ίδιο διάστημα έπαιζαν μονοδιάστατα (1/6τρ.) κάτι το οποίο άλλαξε η είσοδος του Γιάννη Μπουρούση κι έτσι μείωσαν σε 11-10 (7’).

Στην δεύτερη περίοδο ο Νικ Καλάθης εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον την αδιαφορία του Έρικ Γκριν στην άμυνα και βάζοντας 9 πόντους σε διάστημα πέντε λεπτών έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 21-25, (15’). Οι γηπεδούχοι στην επίθεση δεν έβρισκαν λύσεις, ήταν αρκετά στατικοί και με τρίποντο του Αντώνη Φώτση η διαφορά πήγε στο +7 (23-30, 17’) και λίγο αργότερα ο Κέι Σι Ρίβερς τον μιμήθηκε για το 23-34 (19’).

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με δύο άστοχα ανενόχλητα σουτ τριών πόντων από τους Πειραιώτες, στοιχείο το οποίο πρόσθεσε ακόμη περισσότερο άγχος. Ειδικά από τη στιγμή που στην άλλη πλευρά του γηπέδου ο Παναθηναϊκός έπαιζε πολύ καλά κι έτσι με τρίποντα από Καλάθη, Τζέιμς και Γκέιμπριελ βρέθηκε στο +20 (27-47, 25’). Ο Ολυμπιακός είχε κολλήσει στην επίθεση, οι παίκτες του έχαναν ακόμη και τις βολές.. Παρ΄ όλα αυτά μείωσαν σε 34-49, όμως πέντε σερί πόντοι του Νίκου Παππάς και ισάριθμα λάθη του Γκριν η διαφορά πήγε πάλι στους 19 πόντους (34-55, 29’).

Ο Δημήτρης Αγραβάνης με 2/2 τρίποντα προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της αναμέτρησης, ωστόσο παρά το αρχικό πατατράκ των φιλοξενούμενων, διατήρησαν την ηρεμία τους και βρίσκοντας μακρινά σουτ δεν κινδύνεψαν. Με 1:56 να μένει το ΣΕΦ (49-66) μετατράπηκε σε πεδίο γεμάτο δυναμιτάκια, καπνογόνα κι αντικείμενα με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να διακοπεί. Απολύτως φυσιολογικά οι διαιτητές ζήτησαν την εκκένωση του γηπέδου και όταν το ΣΕΦ άδειασε μετά από περίπου μισή ώρα, συνεχίστηκε ο αγώνας με διαδικαστικό καθαρά χαρακτήρα.


ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Παναθηναϊκός ήταν καθολικά καλύτερος στο παρκέ από το 5ο λεπτά και μετά. Καλύτερη άμυνα, καλύτερη επίθεση, καλύτερα ποσοστά σε τρίποντα (25%-31%), δίποντα (32%-48%), λάθη (11-8) και ασίστ (6-17).

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Νικ Καλάθης τελείωσε με 12 πόντους (3/6δ., 2/6τρ.), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ κι ένα λάθος.

Πολύ καλός κι ο Μάικ Τζέιμς με 11 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑν: Πολύ κουρασμένος και κακός ο Γιώργος Πρίντεζης με 4 πόντους και 2/14 σουτ συνολικά.

Τραγική εικόνα και του Έρικ Γκριν. Αφενός έστειλε τον Καλάθη στους Ουόριορς και εν συνεχεία στην επίθεση νόμιζε πως έπαιζε σε αλάνα (2/8 σουτ).

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το τρίτο δεκάλεπτο έκρινε το ματς. Δύο ελεύθερα άστοχα τρίποντα (Παπανικολάου, Πρίντεζης) από τη μία, τρία εύστοχα από την άλλη (Τζέιμς, Γκείμπριελ, Καλάθης) και η διαφορά έφτασε και στο +21.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Γιάννης Μπουρούσης τελείωσε με 8 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Ως συνήθως απέναντι στον Ολυμπιακό, ήταν πολύ καλός ο Κέι Σι Ρίβερς (13π., 4ρ.).

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η συνεργασία του Νικ Καλάθη με τον Τζέιμς Γκιστ για το άλεϊ ουπ κάρφωμα του τελευταίου στην δεύτερη περίοδο.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός τα πάντα κι ο Παναθηναϊκός τίποτα.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 27-36, 37-57, 51-66

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-3
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 63-58
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 84-80
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 64-62
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 71-58
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 51-66


File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Attachments:
The following user(s) said Thank You: Blood Prince

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Jun 2017 21:52 - 22 Jun 2017 00:03 #200309 by Giwrgos
Λίγο πριν τις 21:00, το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού, Γιάνις Στρέλνιεκς, έφτασε στο «Ελ. Βενιζέλος», μέσω Κωνσταντινούπολης.

Ο 27χρονος γκαρντ, εμφανώς ενθουσιασμένος, είχε μαζί του λίγες αποσκευές και αύριο (22/06) θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις, ώστε να οριστικοποιηθεί και η μεταγραφή του στην ομάδα του Πειραιά.

Κατά την άφιξή του, δήλωσε: «Πέρασα 3 υπέροχα χρόνια στην Μπάμπεργκ, αλλά τώρα είμαι χαρούμενος που είμαι επιτέλους στον Ολυμπιακός. Ακόμα έχω πολλή δουλειά να κάνω, για να αποτελέσω μέρος αυτού του συλλόγου. Είμαι πολύ χαρούμενος και είναι τιμή μου που είμαι εδώ».

Για το αν ήταν εύκολο να πει «ναι» στον Ολυμπιακό: «Φυσικά! Είναι μια από τις ομάδες που δεν λες όχι»!

Για το αν μίλησε με τον Νίκο Ζήση: «Μίλησα με τον Ζήση και θα συνεχίσω να μιλάω μαζί του. Με βοήθησε πάρα πολύ στην Μπάμπεργκ, θα κρατήσουμε επαφή και θα με βοηθήσει πολύ αν χρειαστώ να τον ρωτήσω κάτι».

Για την απόφασή του: «Δεν ήταν δύσκολη η απόφαση, γιατί ο Ολυμπιακός είναι μια υπέροχη ομάδα και μία από τις πιο ανταγωνιστικές στην Ευρώπη. Πάντα διεκδικούν το πρωτάθλημα και την Euroleague. Οπότε ήταν μια πολύ εύκολη απόφαση».

Για το γεγονός πως θα είναι συμπαίκτης με Σπανούλη και Πρίντεζη: «Για την ακρίβεια χθες το σκέφτηκα λίγο περισσότερο αυτό, επειδή 7 χρόνια πριν τους έβλεπα να παίζουν στην Euroleague και δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα παίξω μαζί τους. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και θα δούμε πως θα πάει».

Για το γεγονός πως θα γίνει πατέρας σύντομα: «Ναι, τον επόμενο μήνα! Είναι ένα καλό καλοκαίρι αυτό»!

Για τα ματς κόντρα στον Ολυμπιακό: «Ενάντια στον Ολυμπιακό πάντα ήταν δύσκολα. Θυμάμαι πως δεν τους άρεσε να παίζουν εναντίον μας (γέλια)».

Για το buzzer beater που πέτυχε πριν 2 χρόνια κόντρα στους Πειραιώτες: «Ο καθένας θέλει να το δει αυτό (γέλια), αλλά θα δούμε».

Gazzetta.gr

Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Jul 2017 11:55 #202045 by Πιέρρος Φουστέρης
Εθνική Γυναικών: Το όνειρο σταμάτησε πρόωρα, μετά την ήττα της αποστολής μας από την Εθνική Γαλλίας. Με το 60-70% των Γαλλίδων να είναι μαύρου χρώματος (δεν προσπαθώ να φανώ ρατσιστής, απλά αναφέρομαι στην σωματική δομή και αντοχές των μαύρων αθλητών, οι οποίες έχουν αποδειχθεί από πάμπολλες έρευνες ότι είναι ανώτερες των λευκών και ιδιαίτερα στις γυναίκες), οι Ελληνίδες δεν κατάφεραν να τις αντιμετωπίσουν και να βγουν μπροστά. Βέβαια, πού πας να συγκρίνεις, όταν αυτές έχουν την Γαλλίδα με το μισό εκατομμύριο ευρώ/χρόνο κι εμείς να παίζουμε με την 39χρονη Μάλτση; Το ωραίο είναι, βέβαια, ότι η Μάλτση έκανε καταπληκτικό τουρνουά, αλλά και πάλι... Συγχαρητήρια, όπως και να 'χει. Η 4η θέση της Ευρώπης είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα του συγκεκριμένου συγκροτήματος, οπότε πάμε για του χρόνου.

Εθνική Ανδρών: Με τον Μίσσα στο πηδάλιο και τον Giannis στον ρόλο που πολύ επάξια κέρδισε, δηλαδή εκείνον του ηγέτη, προβλέπεται ένα τρελό, τρελό Eurobasket. Λιγάκι περίεργη η 16άδα που κάλεσε ο Μίσσας, πάντως, οπότε περιμένουμε τα τουρνουά για να δούμε ποιος αξίζει να μπει στην τελική 12αδα. Μακάρι να πάνε όλα κατ' ευχήν και να είναι όλοι πανέτοιμοι και υγιείς, διότι ξεχάσαμε τι σημαίνει διάκριση. Πού να ξαναβρείς το δωδεκάθεο του 2005...

Εθνική νέων ανδρών: Χθες ξεκίνησε το τουρνουά στην Κρήτη, με το πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Τσεχία να ήταν κάτι ευκολότερο από περίπατος, μιας και νικήσαμε 88-47. Βέβαια, με τα παιδιά που έχουμε στείλει, καλύτερα θα ήταν να το λήξουν από τώρα και να τους δώσουν το χρυσό. Για όσους ενδιαφέρονται, μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα εδώ .

"Once you've accepted your flaws, no one can use them against you."
"Never forget what you are, the rest of the world will not. Wear it like armor and it can never be used to hurt you."
"Death is so final, whereas life is full of possibilities."
"Most men would rather deny a hard truth than face it."
- Tyrion Lannister

Please Log in or Create an account to join the conversation.

31 Jul 2017 21:19 - 31 Jul 2017 21:25 #203234 by Πιέρρος Φουστέρης
Εθνική Νέων Ανδρών:

Ελλάδα - Ισραήλ 65-56

Νέοι, ωραίοι, χρυσοί και... φωνάζουν για ευκαιρίες! Η Εθνική Νέων υπέταξε και το Ισραήλ (65-56) κι ανέβηκε στο πρώτο σκαλί της Ευρώπης, στο Eurobasket U20! Κορυφαίοι ο Κόνιαρης (15π.) και ο MVP Χαραλαμπόπουλος (10π., 10ρ.).



Φωνάζουν «είμαστε εδώ»!

Παιδιά που... βλέπουν πάγκους, πλην ελαχίστων, και διψούν για ευκαιρίες, έγραψαν ιστορία και ανέβηκαν στην κορυφή της Ευρώπης!

Η Εθνική Νέων νίκησε για πρώτη φορά το Ισραήλ (65-56) στο Eurobasket U20 και πανηγύρισε το τρίτο της χρυσό μετάλλιο στην διοργάνωση!

Παρά το κακό ξεκίνημα, οι διεθνείς μας βρήκαν πάλι ευκαιρίες μέσα από την άμυνά τους και με τα τρίποντα του Αντώνη Κόνιαρη, που έδωσε ψυχολογία στο ματς, ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση.

Κορυφαίος ο Χανιώτης γκαρντ (15 πόντοι, 5/10τρ., 6ρ.) και ο MVP του τουρνουά, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (10π., 10ασ.).

Η έναρξη του ματς δεν έμοιαζε ιδανική για την Εθνική μας. Τρίποντο του Άρτζι και μια φοβερή ασίστ του Μπλατ με αποδέκτη τον Κόπερμπεργκ έκαναν το 0-5 (2'). Η απίθανη πάσα του Κόνιαρη στον Καρρά έφερε και το πρώτο καλάθι για την Ελλάδα, μετά από 4 λεπτά αγώνα (2-5). Οι παίκτες του Όντετ Κάτας είχαν διαβάσει καλά το ματς και έκλειναν τον Χαραλαμπόπουλο, με αποτέλεσμα να πάει η διαφορά στο +12 (2-14, 8'). Η είσοδος του Δίπλαρου ανακούφισε λίγο την κατάσταση, καθώς με 5 πόντους του, και κλέψιμο και lay up στην λήξη της περιόδου έφτασε στο 9-16 (10').
Στην δεύτερη περίοδο, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου γύρισε τον αρχηγό της ομάδας στο «5», κάτι που έκανε και σε προηγούμενα ματς, αλλά από το δεύτερο μέρος και το Ισραήλ έμοιαζε αποδιοργανωμένο. Λούντζης με δύο σερί τρίποντα, κι ακόμα ένα του Κόνιαρη, ξεσήκωσαν τον κόσμο στο γήπεδο κι έβαλαν την Ελλάδα μπροστά (18-16, 17'). Ένα λεπτό πριν την λήξη ξανά ο Χανιώτης γκαρντ έβαλε ένα απίστευτο τρίποντο (23-20), για να βάλει τους πρώτους του πόντους στο ματς και ο Χαραλαμπόπουλος, επίσης πίσω από τα 6.75 (26-23, 20').

Ο γκαρντ του ΠΑΟΚ είχε... ζεσταθεί για τα καλά και με την έναρξη της τρίτης περιόδου ευστόχησε σε δύο σερί τρίποντα, για να πάρει την σκυτάλη ο Χαραλαμπόπουλος και να πάνε την διαφορά στο +12 για την Εθνική (37-25, 14'). Οι τυπικά φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να αντιδράσουν, με τον Μπλατ να μειώνει σε 39-31 (25') και τους Άρτζι και Κόπερμπεργκ να φτάνουν στο 45-41 (29'57''). Ο Δίπλαρος «χτύπησε» ξανά στην λήξη της περιόδου και με φοβερό τρίποντο έγραψε το 48-41 (30').

Χρηστίδης και Λούντζης κράτησαν την διψήφια διαφορά (56-43, 34'), για να... εκτελέσει ξανά τους αντιπάλους του ο Κόνιαρης (59-43, 36'). Όλα πήραν διαδικαστικό χαρακτήρα, με το Ισραήλ να συνεχίζει να παλεύει και τον Ναβόν να γράφει το τελικό 65-56.

Τα δεκάλεπτα: 9-16, 26-23, 48-41, 65-56.

Εθνική Κωφών Γυναικών:

Στην κορυφή του κόσμου η Εθνική Κωφών Γυναικών!



Κοριτσάρες με τα όλα τους!

Η Εθνική Κωφών Γυναικών ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου των 23ων «Deaflympics» κι έγινε «χρυσή», μετά την ανάλογη επιτυχία της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης πέρυσι, καθώς επικράτησε της Λιθουανίας με 67-50 στον τελικό της διοργάνωσης.

Τα κορίτσια της Αθηνάς Ζέρβα μέχρι και την τρίτη περίοδο «πάλευαν» να πάρουν διαφορά στο σκορ, η οποία ήρθε με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου.

Εκεί, με σερί 13-0 στα πέντε πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξέφυγε (38-52, 35') και στην ουσία επισφράγισε το χρυσό μετάλλιο, με τις Λιθουανές να μην μπορούν να αντιδράσουν.

Κορυφαία η Πατέρα με 20 πόντους, ενώ Αγαγιώτου και Κοτσιάφτη μοιράστηκαν από 11. Για την Λιθουανία, η Jocyte μέτρησε 13 πόντους.

Τα Δεκάλεπτα: 12-8, 21-21, 38-39, 50-67.

Εθνική Κωφών Ανδρών:
Ηττήθηκε στον μικρό τελικό η Εθνική Ανδρών Κωφών

Η Εθνική Ανδρών Κωφών ηττήθηκε από την Ουκρανία με 57-63 στον μικρό τελικό των Deaflympics κι έτσι δεν κατάφερε να κατακτήσει ένα μετάλλιο στη διοργάνωση.



Η ελληνική ομάδα έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο υπέρ της 19-9 όμως οι Ουκρανοί πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 28-32 και διατήρησαν το προβάδισμα ως το φινάλε. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μείωσε σε 57-60 στα 25" για το τέλος όμως η Ουκρανία «κλείδωσε» τη νίκη και το χάλκινο μετάλλιο από τη γραμμή των βολών.

Τα δεκάλεπτα: 19-9, 28-32, 45-48, 57-63

Ελλάδα: Ερινάκης, Στρέκλας 6, Τασιούλης 3, Γρίλλης 8 (2), Απτοσόγλου 5, Ντικούδης 12, Τσαγκαρούλης, Παγκράτης 8 (1), Πεταλάς 15, Ντερτιλής.

"Once you've accepted your flaws, no one can use them against you."
"Never forget what you are, the rest of the world will not. Wear it like armor and it can never be used to hurt you."
"Death is so final, whereas life is full of possibilities."
"Most men would rather deny a hard truth than face it."
- Tyrion Lannister

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Sep 2017 22:46 #205035 by Πιέρρος Φουστέρης
Γύρισε ο διακόπτης, στην Πόλη η Εθνική πάει για να παλέψει...

Εθνική ανάσταση! Η Πολωνία (χωρίς τον Σλότερ) δεν έκλεισε το δρόμο της "επίσημης αγαπημένης" για τα νοκ άουτ του Ευρωμπάσκετ και το μέγα κάζο του πρόωρου αποκλεισμού αποφεύχθηκε. Το 95-77 με ρεκόρ πόντων από Κώστα Σλούκα και Νικ Καλάθη χάρισε, έστω και την ύστατη στιγμή, την πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη.



Όχι δεν θριαμβολογούμε μετά από μια τέταρτη θέση στον όμιλο της α' φάσης του Ευρωμπάσκετ! Ωστόσο το 95-77 επί της Πολωνίας στο ματς δίχως επιστροφή είναι ίσως μια καλή αρχή για να επιστρέψει το τρένο στις ράγες.

Το ίσως γιατί από το ματς με τους Πολωνούς μένει πρώτα απ' όλα η αντίδραση των διεθνών και μετά η πρόκριση στα νοκ άουτ της Πόλης και το αρχικό σταύρωμα με τη σκληρή Λιθουανία. Ναι δεν έπαιξαν καλή άμυνα στο πρώτο ημίχρονο, δίνοντας στους Πολωνούς την ευκαιρία να προηγηθούν ακόμη και 29-21.

Παρόλα αυτά έδειξαν ότι έχουν σφυγμό, ότι ανασαίνουν, ότι μπορούν ν' ανταπεξέλθουν υπό πίεση, ότι παραμένουν σύνολο. Ο Μίσσας αποφάσισε να κλείσει το ροτέισον, σχεδόν ξεθέωσε Καλάθη, Σλούκα, Παπανικολάου και Πρίντεζη (όλοι έπαιξαν πάνω από 30 λεπτά). Σε μια τέτοια μάχη όμως ουδείς δείλιασε. Οι δυο γκαρντ, Νικ και Κώσταε, είχαν μαζί 30 πόντους, 7 ριμπάουντ και 13 ασίστ. Ο Γιώργος πήγε σε όλες τις μάχες σώμα με σώμα, χωρίς να φοβάται, ο έτερος Κώστας έπαιξε με περίσσιο πάθος.

Η Πολωνία προσπέρασε 59-58 με 23 πόντους του τρομερού Κούλιγκ, αλλά ήταν η τελευταία φορά. Ο Μπουρούσης έδωσε πολύτιμους πόντους σε χαμένες επιθέσεις και ο Παπαγιάννης βοήθησε πολύ στην άμυνα για ν' ανοίξει η διαφορά και από το 82-73 να τελειώσει το ματς.

Ποτέ δεν το πίστεψαν έκτοτε οι κουρασμένοι Πολωνοί που έπαιξαν χωρίς Σλότερ. Ή -για την ακρίβεια- ποτέ δεν τους αφήσαμε να το πιστέψουν. Με 13/20 τρίποντα και 21 ασίστ δεν χάνεις...

Τα δεκάλεπτα: 23-29, 49-43, 70-67, 95-77

Ελλάδα: Καλάθης 24(4/7τρ, 10ασ), Μπουρούσης 10(6ρ), Σλούκας 26(5/6τρ), Παππάς 3(1), Παπαγιάννης 8(8ρ), Πρίντεζης 14(1τρ, 6ρ), Παπανικολάου 8(2τρ, 6ρ), Μάντζαρης, Αγραβάνης, Παπαπέτρου 2, Αντετοκούνμπο

Πολωνία: Σοκολόφσκι 2, Σελ, Κούλιγκ 26(3/5τρ, 7ρ), Ζαμοΐσκι 5(1), Πονίτκα 8, Βαστζίνσκι 17(1/5τρ, 4ασ 6ασ), Κόζαρεκ 12(2τρ, 9ασ), Γκίελο, Καρνόφσκι 7

Πηγή: contra.gr

"Once you've accepted your flaws, no one can use them against you."
"Never forget what you are, the rest of the world will not. Wear it like armor and it can never be used to hurt you."
"Death is so final, whereas life is full of possibilities."
"Most men would rather deny a hard truth than face it."
- Tyrion Lannister

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification