Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Kyball: Ελληνικό 3D Puzzle

20 Jul 2011 04:00 #96234 by Μάνος Γρυπάρης
Kyball
Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι τον Οκτώβριο. Δείτε το βίντεο που καταγράψαμε από την παρουσίαση.

[youtube:3kty792p]
[/youtube:3kty792p]

Πρόκειται για ένα 3D puzzle, το οποίο δημιουργήθηκε από ανεξάρτητους Έλληνες developers και είναι κατά 90% έτοιμο. Είναι στο στυλ του Puzzle Bubble, με τη διαφορά ότι είναι πλήρως 3D. Στόχος σας είναι και εδώ να χτυπήσετε τριάδες από μπάλες. Η πλάκα είναι ότι κάθε level έχει διαφορετικά 3D περιβάλλοντα, στα οποία υπάρχουν και τα ανάλογα ζώα, τα οποία αντιδρούν ρεαλιστικά ενώ εσείς παίζετε.

Το επίσημο site ανέβηκε από σήμερα: KyballGame.com

Εκεί μπορείτε να ρωτάτε ότι απορίες έχετε. Σύντομα θα κυκλοφορήσει και demo, για το οποίο θα σας ενημερώσουμε.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Jul 2011 09:00 #96235 by Kostas Milonas
Πολυ ενδιαφερον φαινεται! Και ενας λογος παραπανω που ειναι ελληνικη προσπαθεια!

Ξερουμε αν θα γινει release σε αλλη πλατφορα εκτος απο PC πχ Xbox Live ή PSN?

http://gamercard.xboxresource.com/xbox_modern/asmilonGR

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Jul 2011 10:11 #96240 by Βασίλης Δρέττας
δεν νομιζω να το βγαλουν για Xbox Live και PSN. το πιο πιθανο ειναι να βγει μονο για pc. Ξερουμε ποτε θα κυκλοφορηση ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Jul 2011 10:16 #96242 by Άγγελος Φασούλης
Θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2011.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Sep 2011 22:49 #98212 by Άγγελος Φασούλης


Kyball preview

Μία 3D ελληνική πρόταση στους fans του Puzzle Bubble.

Στο περυσινό Game Developers Conference είχαμε δει το Kyball, ένα puzzle game το οποίο θύμιζε το Puzzle Bobble σε μορφή...3D. Το παιχνίδι βρίσκεται σε ανάπτυξη από ανεξάρτητους developers και αυτές τις ημέρες είχαμε την ευκαιρία να δούμε ένα πρώτο δείγμα γραφής από το demo του.

Gameplay
Όσοι έχετε παίξει στο παρελθόν το Puzzle Bobble θα εξοικειωθείτε γρήγορα με το Kyball. Πρόκειται λοιπόν για ένα απλό στην σύλληψη video game, στο οποίο σας εμφανίζονται χώροι με μπάλες διαφόρων χρωμάτων, καθώς κι ένα κανόνι που εκτοξεύει κι αυτό με τη σειρά του χρωματιστές μπάλες. Στόχος σας είναι να "ενώσετε" τρεις ή περισσότερες μπάλες ίδιου χρώματος για να τις διασπάσετε. Μόλις το καταφέρετε αυτό με όλες τις μπάλες θα μπορέσετε να περάσετε στο επόμενο Level.

Στο Kyball, ακριβώς επειδή το περιβάλλον είναι 3D, χρησιμοποιείται κάθε φορά ένας 3D κύβος, μέσα στον οποίο συναντάμε τις μπάλες που πρέπει να διασπάσουμε. Προς διευκόλυνσή μας, στο demo που παίξαμε το κανόνι είχε ορατό στόχο, που σας έδειχνε ακριβώς που θα βρεθεί η μπάλα που θα εκτοξεύσετε. Αυτό βοηθάει αρκετά τον χειρισμό, διότι η μετάβαση από 2D σε 3D δεν είναι ιδιαιτέρως εύκολη για να αντιληφθείτε που θα καταλήξει η μπάλα σας. Εδώ δίνεται βάση για άλλη μια φορά στο θέμα της βαρύτητας, καθώς αν διασπάσετε τρεις ή περισσότερες μπάλες και αφήσετε άλλες ξεκρέμασες, τότε θα διασπαστούν κι αυτές με τη σειρά τους, καθότι ως...αιωρούμενες αναγκαστικά θα πέσουν κάτω.



Στο demo του Kyball, μπορούσαμε να επιλέξουμε τα levels που θα παίξουμε κάθε φορά, κάτι που θα υπάρχει και στην τελική έκδοση. Ολοκληρώσαμε με επιτυχία την πίστα της παραλίας, έναν εύκολο σχετικά κόσμο. Στη συνέχεια περιπλανηθήκαμε στον χάρτη της γης και δοκιμάσαμε την τύχη μας στους κόσμους: Forest (δάσος), Desert (έρημος) και Arctic (παγετώνες). Κάθε κόσμος έχει και διαφορετικό επίπεδο δυσκολίας. Το δάσος κι η έρημος είναι στο Medium και οι παγετώνες στο Hard. Όσο πιο δύσκολος είναι ένας κόσμος, τόσο πιο δύσκολα θα μοχθήσετε για να βγάλετε τα επίπεδά του. Κι αυτό διότι θα πρέπει να σπάσετε περισσότερες μπάλες και σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Κάθε τρεις και λίγο δηλαδή, όπως στο Puzzle Bubble οι μπάλες "κατεβαίνουν" προς τα κάτω, εδώ αντίστοιχα έρχονται...προς το μέρος σας και μόλις σας αγγίζουν αμέσως χάνετε και θα πρέπει να επαναλάβετε το level από την αρχή.

Κάποια levels ήταν πραγματικά αδύνατο να ολοκληρωθούν. Μάλιστα δεν υπάρχει κάποιο handicap που να ρίχνει ελαφρώς την δυσκολία κι έτσι αναγκάζεστε να επαναλαμβάνετε το ίδιο επίπεδο, προσπαθώντας να τύχετε στα κατάλληλα χρώματα και να μπορέσετε να διασπάσετε τις πρώτες γραμμές που σας "πιέζουν". Μάλιστα, θα παρατηρήσετε πολλές φορές ότι το μάτι δεν πέφτει εύκολα στις άκρες του κύβου κι έτσι ενώ νομίζετε ότι όλα πάνε καλά, την τελευταία στιγμή θα σηκώσετε το βλέμμα σας και θα δείτε μερικές μπάλες πάνω από το κεφάλι σας (τις οποίες δεν είχατε προσέξει), που θα είναι έτοιμες να έρθουν προς το μέρος σας και να σας αναγκάσουν να χάσετε και να επαναλάβετε το level.

[youtube:3lxkvuoj]
[/youtube:3lxkvuoj]

Καλά μου ζωάκια
Στο εγχείρημά σας δεν είστε μόνοι, διότι κάθε κόσμος έχει αντίστοιχα και το ζωάκι του, το οποίο σας διασκεδάζει με τα καμώματά του. Στο δάσος συναντάμε έναν λύκο, στους παγετώνες μια φώκια και πάει λέγοντας. Τα ζώα χαίρονται με κάθε επιτυχημένη προσπάθειά σας και βγάζουν κραυγές φόβου όποτε οι μπάλες σας πλησιάζουν. Όπως και να 'χει, αυτό σας δίνει ένα κίνητρο στο να συνεχίσετε να παίζετε, καθώς πλέον έχετε -κατά μία έννοια- έναν στόχο, που δεν είναι άλλος από το να επαναφέρετε την ζωή σε κάθε χώρα. Υποτίθεται δηλαδή ότι απελευθερώνοντας την ενέργεια που έχουν οι μπάλες, ότι η ζωή επανέρχεται, στην αρχή σταδιακά (δηλαδή βλέπετε αλλαγές στο περιβάλλον) και στο τέλος σε πλήρεις ρυθμούς.

Ο σχεδιασμός των levels θυμίζει δυστυχώς γραφικά δεκαετίας. Τα textures είναι πρόχειρα φτιαγμένα, τα shadows και ο φωτισμός απουσιάζουν πλήρως, ενώ το anti-aliasing τόσο στα ζώα όσο και στο περιβάλλον μένει μετεξεταστέο. Στα ηχητικά εφέ, τα ζωάκια βγάζουν αρκετά ρεαλιστικές κραυγές, ενώ η μουσική του background μπορεί να προσφέρει μία στοιχειώδη ατμόσφαιρα, δυστυχώς όμως είναι διαρκώς η ίδια (ουσιαστικά έχουμε ένα και μόνο κομμάτι).

Εντυπώσεις
Το Kyball στην παρούσα φάση δείχνει να έχει διαμορφώσει σωστά τον βασικό πυρήνα του gameplay του. Σαν ιδέα είναι ευρηματικό, δηλαδή 3D Puzzle Bubble clone λίγοι θα σκέφτονταν να δημιουργήσουν. Επίσης το casual ύφος του μπορεί να απευθυνθεί σε όλες τις ηλικίες και κυρίως σε μικρά παιδιά αλλά και το γυναικείο κοινό. Στα θετικά συγκαταλέγουμε και τους μηδενικούς χρόνους φόρτωσης, καθώς το παιχνίδι είναι πολύ ελαφρύ.



Από εκεί και πέρα όμως, για να μπορέσει ένα τέτοιο παιχνίδι να "πιάσει" στην αγορά θέλει πολύ δουλειά. Θα χρειαστούν πολύ καλύτερα γραφικά, πολύ περισσότερα μουσικά κομμάτια και ηχητικά εφέ και βέβαια πλήρες multiplayer mode (τόσο offline όσο και online). Σε αυτή την περίπτωση, το παιχνίδι θα μπορεί να διαδοθεί πολύ πιο εύκολα, ειδικά μέσω Steam και iOS.

Το Kyball είναι ακόμη σε στάδιο ανάπτυξης. Θα κυκλοφορήσει για PC, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί ημερομηνία κυκλοφορίας. Θα αναμένουμε τα επόμενα βήματά του, ενώ μόλις το open demo του γίνει διαθέσιμο, θα σας ενημερώσουμε, ανεβάζοντάς το στα Downloads.

Μάνος Γρυπάρης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Jan 2017 22:08 #192835 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Κυκλοφόρησε το ελληνικό 3D Puzzle, Kyball. Στηρίξτε το στο Steam Greenlight.


Διαβάστε περισσότερα για το παιχνίδι στη σχετική είδηση.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Jan 2017 21:20 - 27 Jan 2017 21:28 #193085 by Bill Kotsias
Δείτε το καινούργιο μας Expert Mode:"Shooter View" Super Turbo Street Trailer

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification