Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Artifact

09 Aug 2017 13:31 - 15 Aug 2017 20:30 #203659 by Μαρίνος Τζώτζης


H Valve ανακοίνωσε ένα νέο card game επονομαζόμενο Artifact που θα βασίζεται στο Dota 2.

Κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος του Dota 2 η Valve ανακοίνωσε το Artifact, ένα νέο card game που βασίζεται στο πασίγνωστο MOBA. Δε γνωρίζουμε μέχρι στιγμής κάτι παραπάνω για το Artifact πέρα από το ότι θα δανείζεται τρία ταμπλό από το Dοta 2 και μερικούς χαρακτήρες . Η ανακοίνωση φαίνεται να απογοήτευσε τους fans της Valve καθώς το teaser trailer του Artifact στο Youtube έχει ξεπεράσει ήδη τα 5000 dislikes έναντι 1000 likes, σε 150000 μέχρι στιγμής προβολές .



Δε γνωρίζουμε ακόμα την ημερομηνία κυκλοφορίας του Artifact πέρα από ένα γενικό 2018. Είναι το Artifact το game που κανείς δε ζήτησε; Θα το παίζατε;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

25 Sep 2017 22:51 #206024 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Φήμη: Η Valve ανέπτυσσε ένα νέο Co-op adventure


Σύμφωνα με φήμες η Valve ανέπτυσσε ένα νέο Co-op adventure με fantasy setting.

Πριν από λίγο καιρό η Valve ανακοίνωσε το Artifact, ένα card game που θα βασίζεται στο DOTA 2 απογοητεύοντας σε μεγάλο βαθμό τους fans της που περίμεναν εναγωνίως νέα για το μέλλον της σειράς Half-Life. Πληροφορίες για νέο Half-Life δεν είδαμε, από ότι φαίνεται όμως η Valve δεν καθόταν με σταυρωμένα χέρια και ανέπτυσσε ένα Adventure με fantasy setting, σύμφωνα τουλάχιστον με artworks που δημοσιεύτηκαν στο προσωπικό site του πρώην υπαλλήλου της Valve, Drew Wolf, τα οποία προορίζονταν σύμφωνα με τον ίδιο για ένα Adventure με co-op gameplay με 10 χαρακτήρες το οποίο θα διέθετε και ιστορία.

Να τονίσουμε εδώ πως δεν αναφέρεται ξεκάθαρα πως το συγκεκριμένο project είναι της Valve αλλά ο Drew Wolf όσο γνωρίζουμε, δεν έχει δουλέψει από τη στιγμή της αποχώρησής του σε κάποια άλλη εταιρεία ενώ δούλεψε στην Valve για εννέα χρόνια. Στο προσωπικό site του ο Drew Wolf αναφέρεται στον εαυτό του ως ανεξάρτητο developer αν και στον λογαριασμό του στο LinkedIn αναφέρεται ακόμη ως υπάλληλος της Valve.

Μέχρι στιγμής δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν το συγκεκριμένο game είναι όντως υπαρκτός τίτλος και θα πρέπει να περιμένουμε κάποια ανακοίνωση από τον ίδιο τον Drew Wolf ή την Valve για να σιγουρευτούμε. Δείτε όλα τα artworks του πρώην υπαλλήλου της Valve για το ανώνυμο project στο επίσημο site του .
The following user(s) said Thank You: Γιάννης Μοσχονάς

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Oct 2018 23:02 #219559 by Γιώργος Δρίτσας
Beta στις 18 Νοεμβρίου και κυκλοφορία 10 μέρες μετά μου φαίνεται υπερβολικά μικρό διάστημα, αλλά υποθέτω συνηθίζεται. Γενικά είμαι λίγο ανυπόμονος για το gameplay των card games ή τουλάχιστον δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα. Σκοπεύει κάποιος εδώ να το παίξει;
The following user(s) said Thank You: Γιάννης Μοσχονάς

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Oct 2018 16:21 #219607 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic Artifact
Artifact beta
Η Valve καθυστερεί την διάθεσή της.


To Artifact της Valve είναι το Digital Card game που βασίζεται στον κόσμο του Dota 2 και αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτό το Νοέμβριο. Σύμφωνα με ειδοποιήσεις που στάλθηκαν σε όσους διαθέτουν beta keys, η ημερομηνία της beta του παιχνιδιού έχει δεχτεί καθυστέρηση.

Η beta του Artifact θα κυκλοφορήσει πλέον στις 19 Νοεμβρίου. Σε αυτό το στάδιο η πρόσβαση σε αυτή είναι αποκλειστική σε κατόχους beta key, τα οποία μοίρασε η Valve μαζί με δωρεάν κωδικούς για το παιχνίδι σε διάφορα events. Στους τυχερούς συμπεριλαμβάνονται όσοι βρέθηκαν στο International 2018 (τουρνουά Dota), καθώς και σε όσους παρευρέθηκαν στην PAX West, στην αποκάλυψη του gameplay για το Artifact. Ακόμη, η Valve δώρισε κάποια beta keys μέσω των λογαριασμών της στα social media.

Η καθυστέρηση της beta δεν έχει ανακοινωθεί δημόσια από τη Valve ως σήμερα, είτε μέσω Steam είτε social media. Εφόσον η καθυστέρηση δεν αφορά την δημόσια κυκλοφορία του παιχιδιού, το Artifact αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 28 Νοεμβρίου σε PC, Android, iOS, Linux, macOS και Classic macOS.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.
The following user(s) said Thank You: Γιάννης Μοσχονάς

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Mar 2019 15:48 #223912 by Ελένη Παρούτογλου
Η Valve απέλυσε τον designer του Artifact



Ο Richard Garfield αποτελεί παρελθόν.

Η Valve κυκλοφόρησε το card game Artifact, το οποίο ωστόσο δεν τα πήγε καθολου καλά. Πως να τα πάει άλλωστε όταν η Αμερικάνικη εταιρεία όχι μόνο το έχει διαφημίσει αλλά δεν απαντάει καν στα emails που της στέλνουν τα gaming sites ζητώντας κωδικούς για να γράψουν review.

Το αποτέλεσμα είναι οι χαμηλές πωλήσεις που φέρνουν...απολύσεις. Ο gamer designer του Artifact, Richard Garfield, έχει απολυθεί από την Valve καθώς ήταν ανάμεσα στις απολύσεις του Φεβρουαρίου, ενώ αρκετοί υπάλληλοι έγιναν εξωτερικοί συνεργάτες ώστε η Valve να γλιτώσει χρήματα. Την είδηση για την φυγή του Garfield αποκάλυψε το Artifact blog με την ονομασία Artibuff όταν απλά...δοκίμασε να επικοινωνήσει μαζί του. Η Valve δεν ενημέρωσε ποτέ για την απόλυσή του, κάνοντας την δουλειά της..."αθόρυβα".

Η εταιρεία ανάπτυξης 3 Donkeys είναι εκτός των σχεδίων της Valve, καθώς τόσο ο Richard Garfield, όσο και ο Skaff Elias, πρώην αντιπρόεδρος της Wizards of the Coast, δεν έχουν πλέον συμβόλαιο με την εταιρεία. Άρα όσοι παίζετε Artifact μάλλον δεν θα πρέπει να περιμένετε μεγάλες αλλαγές στο παιχνίδι. Ο Garfield θεωρεί πάντως ότι η εξειδίκευση που έφερε στην Valve η ομάδα των 3 Donkeys που έχει βετεράνους developers, δεν είναι πλέον "τόσο χρήσιμη" γιατί επί τέσσερα χρόνια "είχε διδάξει τους developers της Valve για το τι πρέπει να κάνουν" αναφέρει χαρακτηριστικά ο game designer, η οποίος καταλήγει ότι είναι αισιόδοξος για το μέλλον του παιχνιδιού και ότι χάρηκε που συνεργάστηκε με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του Steam.
The following user(s) said Thank You: Γιάννης Μοσχονάς

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Mar 2019 20:07 #224425 by Ελένη Παρούτογλου
Valve: "Τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά με το Artifact"



Ετοιμάζει λύσεις στα μεγάλα του προβλήματα.



Η Valve παραδέχτηκε πως η πορεία του Artifact δεν συμβαδίζει καθόλου με τα όσα σχεδίαζε η εταιρεία.

Με αφορμή την απογοητευτική πορεία του νέου της Card game η Valve ανακοίνωσε πως θα αρχίσει να περιορίζει τα συνεχή updates που κυκλοφορεί για το Artifact έτσι ώστε να έχει χρόνο να ασχοληθεί με τα σημαντικότερα προβλήματα του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα δημοσίευσε χθες ένα blog post στο Steam εξηγώντας την θέση της, μέσω του προγραμματιστή της, Jeep Barnett: “Προφανώς τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου όπως ελπίζαμε. Το Artifact αντιπροσωπεύει την τεράστια απελπισία ανάμεσα στις προσδοκίες μας για το πώς θα αντιμετωπιζόταν από τους fans, με το τελικό αποτέλεσμα. Δεν πιστεύουμε όμως πως οι fans έχουν παρεξηγήσει το παιχνίδι μας ή ότι το παίζουν λάθος. Το Artifact εκπροσωπεί μία ευκαιρία για μας να βελτιωθούμε και να χρησιμοποιήσουμε τις γνώσεις μας, ώστε να φτιάχνουμε καλύτερα games”.

Στην συνέχεια πρόσθεσε: “Έχει γίνει εμφανές ότι υπάρχουν ριζικά θέματα με το Artifact και η αρχική μας στρατηγική για τα updates για τα νέα features και τις κάρτες θα ήταν ανακριβής για να τα εντοπίσουμε. Αντιθέτως, πιστεύουμε ότι η σωστή διαδρομή που πρέπει να χαράξουμε απαιτεί να κάνουμε μεγάλα βήματα, να επανεξετάσουμε τις αποφάσεις που κάναμε σε όλη του την πορεία σε ό,τι έχει να κάνει με game design, οικονομία και κοινωνική εμπειρία”. Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες όσον αφορά στο τι είδους μεγάλα προβλήματα έχουν εντοπίσει αλλά θα μάθουμε σύντομα με βάση τις αλλαγές που θα υποστεί το παιχνίδι.
The following user(s) said Thank You: Γιάννης Μοσχονάς

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Jun 2019 05:04 #225382 by Γιάννης Μοσχονάς
Artifact Review

Το Artifact έχει το μοναδικό χαρακτηριστικό ανάμεσα στα games της κατηγορίας του να ταυτίζει την διάρκεια με την αντοχή στον χρόνο. Χωρίς single player campaign, ο χρονικός ορίζοντας ενασχόλησής μας με την πάρτη του είναι πολλές δεκάδες έως εκατοντάδες ώρες, ανάλογα με την υπομονή και το εύρος της τσέπης μας.

Στις 30 ώρες συγκρούσεων που έχουμε να επιδείξουμε, υποκλιθήκαμε ξανά στο ταλέντο του Richard Garfield. Ο φοβερός σχεδιαστής γνωρίζει ότι, όσο όμορφα και αν είναι τα γραφικά, ο ήχος και το σενάριο σε ένα game, δεν αξίζει φράγκο χωρίς στιβαρό gameplay. Ο αστρονομικός αριθμός των πιθανών συνδυασμών καρτών, το σωστό ζύγισμα του κάθε χρώματος, η πληθώρα των ιδιοτήτων που αλληλεπιδρούν αρμονικά, όλα τους πυροδοτούν αμέτρητες μαγευτικές παρτίδες.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Mar 2020 17:48 #232658 by Βάσια Κούκια
Replied by Βάσια Κούκια on topic Artifact
H Valve ετοιμάζει reboot για το Artifact

H Valve σχεδιάζει το reboot για το Card game της Dota 2 Artifact. Στη σελίδα του παιχνιδιού στο Steam, η οποία δηλώνει ότι είναι υπό κατασκευή, αναφέρονται τα εξής: “Πρώτα από όλα, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για όλα τα tweets, τα emails και τις δημοσιεύσεις σας. Το συνεχόμενο ενδιαφέρον σας προς το Artifact μας ενθάρρυνε και εκτιμούμε ειλικρινά όλες τις γνώμες. Ίσως παρατηρήσετε κάποιες αλλαγές σύντομα- ξεκινάμε τα tests στα συστήματα και στις υποδομές μας. Αυτό δεν θα έχει αντίκτυπο στο ενεργό Artifact αλλά θέλαμε να σας προειδοποιήσουμε. Να περιμένετε περισσότερα νέα μετά την κυκλοφορία του Half-Life: Alyx.”

Σύμφωνα με το GamesRadar, η δημοσίευση της Valve ήταν αποτέλεσμα μίας συνέντευξης του Gabe Newell στο Edge Magazine, ο οποίος δήλωσε πως η εταιρεία εξεπλάγην από αυτό που ήταν “μία ενδιαφέρουσα αποτυχία”.

To Artifact είναι αναμφίβολα η μεγαλύτερη αποτυχία της Valve. Σύμφωνα με το Eurogamer: “Τη στιγμή της κυκλοφορίας του τον Ιούλιο του 2019, μόλις 101 παίκτες ήταν online, ενώ σε διάρκεια 24 ωρών το ανώτερο όριο ήταν οι 124 παίκτες. Η τόσο σύντομη κατάρρευση του παιχνιδιού ήταν αποτέλεσμα κυρίως των υπερβολικών τιμών. Αρχικά, η τιμή μόνο για την αγορά του παιχνιδιού ήταν στα 15.99€. Με την αγορά αυτή σας δινόταν 2 starter decks και 10 bonus packs με κάρτες. Αν θέλατε να αποκτήσετε και άλλες κάρτες, πράγμα που ήταν απαραίτητο αν επιθυμούσατε να φτιάξετε ένα πολύ καλό deck εκτός και αν ήσασταν τυχεροί, θα έπρεπε είτε να αγοράσετε περισσότερα packs στην τιμή του 1.49€, είτε να τα κερδίσετε στα modes του παιχνιδιού που απαιτούσαν εισιτήριο για να παίξετε, το οποίο κόστιζε 3.75€ για ένα pack των πέντε, είτε απλά να αγοράσετε τις κάρτες απευθείας από το Marketplace του Steam. Αλλά η σπανιότητα των ισχυρότερων καρτών σήμαινε ότι οι τιμές έπρεπε να ανέβουν. Μέσα σε δύο μέρες από την κυκλοφορία του Artifact ένα μόνο Axe κόστιζε περισσότερο από το ίδιο το παιχνίδι.”

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Apr 2020 15:31 #233363 by Μανώλης Σαρικλόγλου
Artifact: Η Valve προσθέτει single-player campaign
Η εταιρεία με αυτό τον τρόπο θέλει να προσελκύσει νέους παίκτες.


Η Valve προσθέτει single-player campaign στο Artifact, ένα card game βασισμένο στο Dota 2.

Η εταιρεία το ανακοίνωσε με σχετική δημοσίευση στο Steam. Η Valve με αυτό τον τρόπο θέλει οι νέοι παίκτες να μάθουν το παιχνίδι και να συνεχίσουν την ιστορία του card-game που ονομάζεται A Call To Arms. Επιπλέον το campaign θα είναι κλιμακωτής δυσκολίας, καθώς η Valve θέλει με αυτό τον τρόπο οι παίκτες να αισθάνονται ότι βελτιώνονται και προοδεύουν είτε παίζουν competitive είτε single-player.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 May 2020 19:32 #234547 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic Artifact
Artifact 2.0 closed beta
To campaign συμπεριλαμβάνεται στην early access.


Μόλις δύο μήνες μετά την ανακοίνωση του Reboot του card game Artifact, η Valve ανακοίνωσε την είσοδο του σε beta test.

Οι κάτοχοι του original Artifact θα μπορούν να συμμετάσχουν στην beta, αφού τους έρθει το επίσημο mail που περιλαμβάνει link για την λοταρία. Όλοι όσοι έχουν αγοράσει το Artifact πριν από τις 30 Μαρτίου θα πάρουν πρόσβαση στην early access με την λοταρία να αποφασίζει το πότε θα πάρει πρόσβαση ο εκάστοτε χρήστης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Valve, η beta ενδέχεται να διαρκέσει για αρκετά μεγάλο διάστημα: "Η Beta για το original Artifact ξεκίνησε πολύ αργά και ήταν πολύ μικρή, αποφασίσαμε να προσεγγίσουμε το ζήτημα διαφορετικά αυτή τη φορά, προσκαλώντας σταδιακά τους παίκτες να παίξουν ενώ το reboot βρίσκεται ακόμα υπό ανάπτυξη."

Για όσους πάρουν πρόσβαση αμέσως, η Valve προειδοποιεί ότι θα πρέπει να περιμένουν να συναντήσουν bugs και το ενδεχόμενο τις διαγραφής των δεδομένων στα πρώτα στάδια της beta. Παρά το ότι η πρόσβαση θα είναι για περιορισμένο αριθμό παικτών στην αρχή, τα update θα είναι διαθέσιμα για όλους και όσοι έχουν πρόσβαση θα μπορούν να μοιραστούν ότι θέλουν δημόσια, χωρίς περιορισμό.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η beta θα δώσει πρόσβαση και στο campaign του Artifact. Στην λίστα των προτεραιοτήτων για τις δοκιμές, βρίσκουμε την ισορροπία, τα hero και color identity, τα social features, το ξεκλείδωμα των καρτών, το ranked mode, το spectating και τα replays. To update δε θα συμπεριλαμβάνει την αγορά καρτών ή πακέτων όμως συζητιέται η εισαγωγή άλλων αντικειμένων για αγορά.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification