Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Naughty Dog: Γενική συζήτηση

26 Dec 2014 14:39 - 10 May 2018 06:31 #154656 by Μάνος Γρυπάρης


Σε αυτό το topic μπορούμε να μιλάμε για τα νέα της Naughty Dog που δεν αφορούν συγκεκριμένα games (η συζήτηση για αυτά θα πρέπει να επικεντρωθεί στα ανάλογα topics) αλλά προσλήψεις/απομακρύνσεις στελεχών, documentary videos, άλλες δραστηριότητες της εταιρείας κτλ.

Ιδρύθηκε το 1984, αρχικά ως Jam Software και τα πρώτα της games ήταν το Math Jam (εκπαιδευτικό) και το Ski Crazed για τον Apple II, ενώ ακολούθησε το Dream Zone για Amiga, PC και Apple IIGS το 1987.

Το πρώτο της video game ως Naughty Dog ήρθε το 1989 και ήταν το Keef the Thief επίσης για Amiga, PC και Apple IIGS. Το Rings of Power για Mega Drive το 1991 δεν έλαβε καθόλου καλές κριτικές σε αντίθεση με το Way of the Warrior (δυστυχώς αποκλειστικά για την ακριβή τότε κονσόλα 3DO) που κέρδισε βραβείο για τα καλύτερα animations. Το 1996 έκανε το μεγάλο "μπαμ" με το Crash Bandicoot στο PlayStation. Η συνέχεια γνωστή. Jak and Daxter, Uncharted και The Last of Us.

Δείτε το documentary video για τα 30 χρόνια της εταιρείας. Καλό είναι να παίρνουν παράδειγμα και οι νέοι developers ώστε ποτέ να μην τα παρατούν όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. Χρειάστηκαν 12 χρόνια ώστε να φτάσει η εταιρεία στην αναγνώριση δείγμα του ότι τα στελέχη της είχαν αν μη τι άλλο υπομονή και πείσμα!


File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Nov 2017 01:30 #208503 by Angel
Replied by Angel on topic Naughty Dog
Η Naughty Dog γιορτάζει τα 10 χρόνια Uncharted


Στις 19 Νοεμβρίου η σειρά Uncharted συμπληρώνει 10 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου παιχνιδιού και η Naughty Dog το γιορτάζει προσφέροντας μικρά δωράκια στους fans της σειράς.

Πρόκειται για ένα μικρό event στην ουσία στο οποίο η Naughty Dog επιθυμεί να αποδώσει φόρο τιμής στο πιο πετυχημένο της franchise μέχρι να φτάσουν οι μέρες του PlayStation Experience. Ξεκινώντας από τις 19 Νοεμβρίου μέχρι και τις 21 του μηνός, όλοι σας θα έχετε την ευκαιρία να λάβετε εντελώς δωρεάν ένα theme για το PS4, ενώ μαζί του θα λάβετε και ένα avatar. Από την ίδια μέρα μέχρι και τις 19 Δεκεμβρίου θα μπορέσετε να κατεβάσετε κι άλλα προϋπάρχοντα themes, καθώς και το Uncharted 10th Anniversary Character Skin Bundle που περιέχει ενδυμασίες για τα multiplayer modes των Uncharted 4 και Uncharted: The Lost Legacy. Όσοι από την άλλη ενδιαφέρονται για Uncharted Points και Relic Items θα τα βρουν σε 50 % έκπτωση.

Η Naughty Dog φρόντισε να κυκλοφορήσει και ένα σχετικό εορταστικό βίντεο αφιερωμένο σε όλη την πορεία της σειράς με τίτλο 10 Years of Uncharted.



Κατά την διάρκεια του PSX όπου και θα λήξει η επέτειος της σειράς, θα παρουσιαστεί ένα πάνελ που θα περιέχει όλους τους πρωταγωνιστές του franchise και η Naughty Dog θα αποδώσει τις ευχαριστίες της για την υποστήριξη του κόσμου.

The sword of destiny has two edges. You are one of them.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

25 Nov 2017 14:30 #208725 by Angel
Replied by Angel on topic Naughty Dog
Αφιέρωμα: 10 Χρόνια Uncharted


Uncharted...Μια σειρά που αγαπήθηκε απο πολλούς!Ο Γιάννης Σιδηρόπουλος γράφει ένα αφιέρωμα για την τιμήσει! Τιμήστε την και εσείς με την σειρά σας.

The sword of destiny has two edges. You are one of them.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Jan 2018 15:55 #211028 by Angel
Replied by Angel on topic Naughty Dog
Ο Creative Director του Uncharted έφυγε από την Naughty Dog


Ο Shaun Escayg, Creative Director του Uncharted: The Lost Legacy, που είχε δουλέψει παλιότερα στο art department των The Last of Us και Uncharted 4, έφυγε από την Naughty Dog.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι πιθανότητες να δούμε κάποιο νέο Uncharted μειώνονται ακόμη περισσότερο (σ.σ. κάτι που γνωρίζουμε ήδη άλλωστε ότι αποτελεί πρόθεση της εταιρείας). Ο Escayg εργαζόταν στη Naughty Dog για επτά χρόνια. "Θα μου λείψουν όλα τα σκυλιά" δήλωσε στο Twitter, αναφερόμενος στους παλιούς συναδέλφους του στη Naughty Dog (σ.σ. το "dogs" χρησιμοποιείται ως inside joke στην εταιρεία).

Ο Escayg δημοσίευσε στο Instagram ένα λογότυπο του Avengers γράφοντας "Νέες περιπέτειες έρχονται το 2018" κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να ενταχθεί στο δυναμικό της Crystal Dynamics για να εργαστεί στο νέο Avengers video game.

The sword of destiny has two edges. You are one of them.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Jan 2018 00:21 #211644 by Angel
Replied by Angel on topic Naughty Dog
Αποκάλυψε τον λόγο που αποχώρησε


Ο Bruce Straley, πρώην σκηνοθέτης και designer στην Naughty Dog, αποκάλυψε πως η αποχώρησή του από την εταιρεία οφείλεται στην κούραση που του προκάλεσε η ανάπτυξη του Uncharted 4.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Bruce Straley που έχει δουλέψει τόσο ως σκηνοθέτης όσο και ο ως designer για τα Uncharted και The Last of Us ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Naughty Dog. Σε πρόσφατη όμως συνέντευξή του αποκάλυψε για πρώτη φορά τον λόγο και έχει να κάνει με την συμμετοχή του στην ανάπτυξη του Uncharted 4. Συγκεκριμένα ισχυρίστηκε πως αισθάνθηκε έντονο stress και πίεση όσο εργάστηκε σε αυτό το project, ενώ υποστήριξε πως δεν υπήρχε πάθος από την μεριά του και του φαινόταν σαν υποχρέωση.

Οι δηλώσεις το ίδιου ανέφεραν: “Το Uncharted 4 εμφανίστηκε και μέχρι τότε σκεφτόμουν: υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου, πράγμα που περιέχει περισσότερο πάθος, και στο να έχω τις δικές μου απόψεις που προσπάθησα να μεταφέρω ανάμεσα στα Uncharted 1, 2 και στο The Last of Us, ενώ η άφιξη του Uncharted 4 με έκανε να σκέφτομαι: πώς θα το κάνω αυτό για την ομάφα και την εταιρεία; Έπρεπε να πρωτοτυπήσουμε με το παιχνίδι, έπρεπε να είναι κάτι καλό, έτσι ώστε να μην στιγματιστεί ο τίτλος της Naughty Dog. Ένιωσα πως ανέλαβα αυτό τον ρόλο στην ομάδα περισσότερο για την ομάδα απ’ ότι για εμένα προσωπικά… Δύο χρόνια για να δημιουργήσουμε αυτό το κτήνος, το οποίο στη συνέχεια έγινε το δυσκολότερο project πάνω στο οποίο έχω εργαστεί”.

Στην συνέχεια αρνήθηκε τις φήμες περί τσακωμού του με κάποιο στέλεχος της εταιρείας και εξήγησε την αποχώρησή του λέγοντας: “Δεν έχει να κάνει με την Naughty Dog, δεν έχει να κάνει με τα games. Μετά την κυκλοφορία του Uncharted 4 σκέφτηκα πως ήρθε η ώρα να κάνω ένα διάλειμμα”.

The sword of destiny has two edges. You are one of them.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Jan 2018 18:30 #211691 by A
Replied by A on topic Naughty Dog
Το crew των Uncharted και The Last of us είναι φτωχότερο μετά τις αποχωρήσεις. Ο Straley δηλώνει μάλιστα σαν αγγαρεία το τέταρτο κεφάλαιο του Uncharted. Κρατάμε μικρό καλάθι για το The last of us ii που όλοι θέλουμε να κυκλοφορήσει.

"Well, we're not here to sell cookies"
Marcus Fenix, Gears of War.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Feb 2018 10:05 #212769 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Το επόμενο video game της Naughty Dog ίσως να μην είναι Third-Person


Ο Creative Director της Naughty Dog, Neil Druckmann, δήλωσε κατά την διάρκεια ενός πάνελ συνεντεύξεων στην έκθεση DICE Summit 2018, ότι "Το επόμενο παιχνίδι της Naughty Dog μπορεί να μην είναι Third-Person".

"Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και ίσως στο μέλλον το επόμενο παιχνίδι μας να μην είναι Third-Person" δήλωσε χαρακτηριστικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν η Naughty Dog εργαζόταν για το The Last of Us, η εταιρεία "διεξήγαγε διάφορα meetings σχετικά με το αν θα έπρεπε το παιχνίδι της να είναι First-Person ή Third-Person" σύμφωνα με τον Druckmann. Τελικά κατέληξε στη λύση του Third-Person με κάμερα κοντά στον ώμο του ήρωα. Άραγε μήπως η Naughty Dog θέλει να δημιουργήσει ένα First-Person Shooter; Πάντως, οι developers της είχαν συζητήσει μεταξύ τους για πλάκα στο παρελθόν, για το αν θα μπορούσαν να πλησιάσουν την Valve για να δημιουργήσουν το Half-Life 3.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Feb 2020 13:05 #231708 by Giorgos Tsolaridis
H Naughty Dog θα κάνει φιλανθρωπικό livestream για την βοήθεια των πυρόπληκτων της Αυστραλίας
Ο Neil Druckmann και η ηθοποιός της Ellie, Ashley Johnson θα παίξουν The Last of Us: Left Behind.


Η εταιρεία ανάπτυξης των The Last of Us και Uncharted, Naughty Dog, θέλει να βοηθήσει με την σειρά της την πυρόπληκτη Αυστραλία ανακοινώνοντας ένα livestream event όπου ο game director Neil Druckmann και η ηθοποιός της Ellie, Ashley Johnson θα παίξουν The Last of Us: Left Behind ως μέρος της #Gaming4Life2020 καμπάνιας της Sony. Το livestream θα ξεκινήσει στις 20:30 στις 19 Φεβρουαρίου και μπορείτε να παρακολουθήσετε στον λογαριασμό της Naughty Dogs στο Twitch.

Δείτε εδώ την σχετική ανάρτηση από το Twitter.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Jun 2020 01:25 #235389 by Giorgos Tsolaridis
Τα επόμενα games της Naughty Dog
Θα συνεχίσει με The Last of Us 3 ή νέα gaming σειρά.


Ο Neil Druckmann, αντιπρόεδρος της Naughty Dog δήλωσε ότι το επόμενο παιχνίδι που θα αναπτύξει η εταιρεία του θα είναι είτε το The Last of Us 3, είτε κάποιο ολοκαίνουργιο παιχνίδι.

Παράλληλα, θυμίζουμε ότι θα είναι απασχολημένος και με την σειρά The Last of Us στο τηλεοπτικό δίκτυο HBO.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

25 Jun 2020 16:10 #235932 by Giorgos Tsolaridis
Πρώην συντάκτης του IGN δήλωσε ότι το site τον έβαλε να γράψει ψέματα για την αποχώρηση της Hennig από την...
Γιατί έφυγε η σεναριογράφος του Uncharted;


Το 2014 η Amy Hennig, σεναριογράφος του Uncharted, αποχώρησε από την Naughty Dog. Οι τότε φήμες έλεγαν ότι είχε διαφωνίες με τους Neil Druckmann και Bruce Straley, ωστόσο η εταιρεία πήρε την ευθύνη πάνω της ως διοίκηση.

Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification