The Forest preview

Hot
Αλκμήνη Καζάνα
Αλκμήνη Καζάνα

Αλκμήνη Καζάνα  

All the world on one arrow!
 
0.0 ()
1
The Forest preview

The Forest preview

Επιβίωση και crafting σε άλλο επίπεδο.

Τον Μάιο του 2014, η Endnight Games, εμπνευσμένη από τις cult ταινίες The Descent και Cannibal Holocaust και λαμβάνωντας υπόψη τους crafting μηχανισμούς του Minecraft και την μέθοδο επιβίωσης του DayZ, δημιούργησε ένα Survival Horror σε συνδυασμό με open world εμπειρία, το The Forest. Η alpha έκδοσή του ανέβηκε τότε στο Steam και μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο δημιούργημα έχει συζητηθεί και προβληθεί ποικιλοτρόπως.

Σκοπός σας εδώ είναι να βρείτε το παιδί σας το οποίο απήχθη από τους κανίβαλους μετά απο μια συντριβή αεροπλάνου σε ένα νησί, να επιβιώσετε όσες περισσότερες μέρες μπορείτε από την πείνα αλλά και τους ίδιους τους κανίβαλους και να χτίσετε ένα μέρος για να αποκαλείται "σπίτι" με όλες τις ανέσεις που πρέπει να έχει για να επιζήσετε.

the-forest-plane

You are not alone
Μετά από ένα τρομερό αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη σε νησί ανακαλύπτετε πως στον περίεργο τόπο αυτό δεν είστε μόνος σας διότι το μέρος κατοικείται από κανίβαλους και οι υπόλοιποι επιβάτες του αεροπλάνου είναι ήδη νεκροί από αυτούς. Μετά τη συντριβή εσείς και ένα παιδί, ίσως το δικό σας παιδί ή το ανιψάκι σας, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό, ξυπνάτε στο κατεστραμένο αεροπλάνο και μέσα στη ζάλη σας βλέπετε έναν κανίβαλο να παίρνει το παιδί μακριά. Όταν επιτέλους συνέρχεστε είστε μόνος χωρίς τροφή, νερό, εργαλεία, όπλα και το πιο σημαντικό...ένα μέρος για να περάσετε έστω τη νύχτα.

Εδώ ξεκινάει ο βασικός στόχος του παιχνιδιού που βασικά δεν είναι προσδιορισμένος διότι ακόμα και οι developers μας άφησαν με την σκέψη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να επιβιώσετε χτίζοντας ένα οχυρό, βρίσκοντας τροφή και αποφεύγοντας ή ακόμα καλύτερα σκοτώνοντας τους κανίβαλους που σας πολιορκούν. Ίσως όμως με την ανάπτυξη του The Forest να προστεθούν συγκεκριμένοι στόχοι όπως για παράδειγμα να βρείτε επιτέλους αυτό το παιδί που σας κλέψανε ή να βρίσκετε διάφορα στοιχεία που θα σας φέρνουν πιο κοντά σε αυτό.

the-forest-inventory

Εάν για οποιοδήποτε λόγο πιαστείτε αιχμάλωτος από τους κανίβαλους και σας μεταφέρουν στην σπηλιά τους, έχετε μονο μια ευκαιρία να βγείτε έξω ζωντανός αλλιώς θα πρέπει να ξεκινήσετε απο την αρχή ή να κάνετε load game. Την επόμενη φορά δε που θα σας πιάσουν οι κανίβαλοι τότε θα σας σκοτώσουν, συνεπώς έχετε...μόλις μία ευκαιρία να ζήσετε!

Crafting like a pro
Ο παίκτης μας όταν ξεκινάει έχει πάνω του ένα βιβλίο επιβίωσης το οποίο έχει μέσα συνταγές crafting για να σας βοηθήσουν να σωθείτε απο τους κανίβαλους. Το βιβλίο μέσα έχει οχτώ κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία έχει τις συνταγές crafting για φωτιές. Συνεχίζοντας θα δείτε πώς να κάνετε crafting shelters, τρόπους αποθήκευσης ξύλων και πετρών, τοίχους, πόρτες και παράθυρα οικημάτων, έπιπλα, παγίδες για κανίβαλους και παγίδες για ζώα αλλα και σχεδίες.

Κάθε crafting item χρείαζεται κάποιους πόρους για να ολοκληρωθεί. Για παράδειγμα ανάλογα με το αντικείμενο θα χρειαστείτε ξύλα, πέτρες, φύλλα ή σχοινιά. Ξύλα μπορείτε να προμηθευτείτε κόβωντας δέντρα απο το δάσος ή ψάχνοντας στο έδαφος, οι πέτρες βρίσκονται και αυτές κάτω και τα σχοινιά τα βρίσκεται σε χωριά κανίβαλων ή σε σπηλιές.

the-forest-cutting-tree

Κάθε κατηγορία έχει ποικιλία από items. Για να καταλάβετε όταν επιλέγετε την κατηγορία fire μπορείτε να φτιάξετε μια ανοιχτή φωτιά, φωτιά με μικρά ξύλα, φωτιά με πέτρες και ξύλα αλλα και μεγάλη φωτιά με κορμούς. Στη συνέχεια στην κατηγορία shelters μπορείτε να κατασκευάσετε ένα προσωρινό μικρό shelter, ένα ξύλινο οίκημα, μια βάρκα-σπίτι και ακόμα καλύτερα δεντρόσπιτα για να είστε ψηλά. Προς το παρόν στα έπιπλα υπάρχει μόνο ένα παγκάκι για να κάθεστε και να γεμίζετε stamina. Μπορείτε να κυνηγήσετε την τροφή σας όπως κουνέλια, σαύρες και ρακούν και να τα ψήσετε στη φωτιά ή να τα στεγνώσετε στο drying rack που κάνετε craft ή να χτίσετε τον δικό σας κήπο και να προμηθευτείτε berries από εκεί.

Τα περισσότερα όπλα εκτός από τα axes που βρίσκονται στη γύρω περιοχή μπορείτε να τα κάνετε craft όπως τόξα για να σκοτώνετε με βέλη που επίσης κάνετε craft ή πιο απλά όπλα όπως ρόπαλα που μπορείτε να φτιάξετε απο πέτρες και ξύλα. Ένα ακόμη πιο δυνατό πυρομαχικό είναι οι molotov και οι βόμβες για να...καίτε κανίβαλους που πλησιάζουνε! Ασφαλώς μέσα σε όλα αυτά παίζουν και οι παγίδες που αποδεικνύονται σωτήριες.


Χτίσιμο και πείνα
Από τις 10 Νοεμβρίου προστέθηκε στο The Forest το co-op multiplayer patch για να μπορείτε να το απολαύσετε με φίλους και να μην περάσετε μόνος αυτή την εμπειρία.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη προσπάθεια της Endnight Games να δημιουργήσει ένα open world multiplayer project και oi developers παραδέχονται ότι θα υπάρχουν για αρχή αρκετά bugs και glitches που θα διορθωθούν στην πορεία. Τα features του multiplayer mode είναι αρκετά. Μπορείτε να χτίσετε δεντρόσπιτα με τον φίλο σας για να αποφύγετε τους κανίβαλους ή να χτίσετε μια σχεδία και το πιο σημαντικό είναι οτι μπορείτε να κάνετε το crafting πιο ευχάριστο αφού θα υπάρχουν παραπάνω χέρια βοηθείας.

the-forest-finding-food

Ίσως όμως για κάποιους οι οποίοι πλήρωσανε το The Forest να περιμένανε κάτι καλύτερο και με πιο γρήγορα αποτελέσματα. Για παράδειγμα το multiplayer mode υπάρχει για να βοηθάει ο ένας παίκτης τον άλλον πράγμα που στην alpha version είναι δύσκολο διότι κάθε παίκτης δεν μπορεί να μοιραστεί με τον συμπαίκτη του το φαγητό του αν χρειαστεί, ούτε να του δώσει ένα item που μπορεί να είναι απαραίτητο για το crafting. Το μόνο που μπορούν να κάνουνε και οι δύο μαζί είναι να χτίσουν συνεταιρικά οικήματα, κατασκευές και παγίδες για να πιάνονται οι κανίβαλοι που πλησιάζουν το οχυρό τους.

Προς το παρόν μπορείτε να παίξετε multiplayer μέσω Steam αλλά επείδη η διαδικασία είναι ακόμα λίγο δύσκολη μπορείτε να χρησιμοποίησετε άλλα προγράμματα για να κάνετε host ένα server. Το κακό είναι πως για την ώρα οι παίκτες που κάνουν join στον server αντίθετα με τον host δεν μπορούνε να κάνουν save και κάθε φορά ξεκινάνε από την πτώση του αεροπλάνου χωρίς τίποτα πάνω τους. Επίσης, υπάρχει αρκετό lag αφού ένας παίκτης θα πρέπει να κάνει το host και οι άλλοι να συνδεθούν σε αυτόν, συνεπώς απαιτείται μια πολύ καλή σύνδεση από όλους. Όσο περισσότεροι παίκτες τόσο μεγαλύτερο το lag. Οι servers που γίνονται host αντέχουν μέχρι οκτώ άτομα και όταν το δοκιμάσαμε στο GameWorld με τέσσερα άτομα είχαμε ένα θεματάκι.

Cannibalism
Το The Forest σχεδιάστηκε με την Unity Engine. Την συγκεκριμένη μηχανή γραφικών την έχουμε όλοι ξαναδεί σε πολλά Platform games στο παρελθόν και η προσπάθεια για τα δεδομένα ενός First-Person Survival είναι αξιέπαινη.

the-forest-cooking

Το περιβάλλον δείχνει τόσο ρεαλιστικό, οι ήχοι του δάσους και των πουλιών ακούγονται σαν αληθινοί και οι κραυγές των κανίβαλων που ακούγονται μέσα στη νύχτα σκορπίζουν ανατριχίλα. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω κάποια glitches ίσως να αλλοιώσουν λίγο το terrain της περιοχής ή να προκαλέσουν κάποια κολλήματα οπότε μην δυσαρεστηθείτε αν συμβεί κάτι τέτοιο καθώς θα διορθωθεί. 

Στον ηχητικό τομέα, η ατμόσφαιρα είναι πραγματικά ξεχωριστή. Ειδικά την στιγμή που οι κανίβαλοι θα σας ρίξουν αναίσθητο και θα ξυπνήσετε στη σπηλιά τους, ο τρόμος θα αρχίσει να κυριαρχεί μέσα σας. Το soundtrack καταφέρνει να σας ταρακουνήσει ψυχολογικά, από τα σημεία όπου θα δείτε πρώην συνεπιβάτες σας κρεμασμένους, μέχρι την (κατά λάθος) επίσκεψη σε χωριά των ιθαγενών ή την αιφνιδιαστική εμφάνιση ενός κανίβαλου. Τα εφέ των splatter και του κοψίματος ξύλου κινούνται σε λογικά πλαίσια, ενώ το voice acting ή η οποιασδήποτε μορφής ομιλία απουσιάζει προς το παρόν στην Alpha έκδοση.

Αυτό που καταφέρνει πάντως το The Forest με τον τεχνικό τομέα του είναι σίγουρα να σας μεταφέρει ένα κλίμα τρόμου που λίγα indie games (κυρίως στο Survival Horror genre) μπορούν να αποτυπώσουν σε τέτοιο βαθμό. Η μόνη σας έννοια θα είναι να ξεφύγετε από τους κανίβαλους, οι οποίοι όσο τους δίνετε σήματα (όπως μια αναμένη φωτιά, απαραίτητη για την τροφή σας) θα αρχίσουν να αυξάνονται γύρω σας. Κάπου εκεί, αν πεθάνετε και δεύτερη φορά -αφότου δηλαδή δραπετεύσετε απ' τη σπηλιά σας- τότε μοιραία χάνετε ολοκληρωτικά. Εναλλακτικά σε multiplayer game η ύπαρξη πολλών παικτών βοηθάει στο να συνεχίσετε να κάνετε respawn, αν και εκεί οι κανίβαλοι είναι περισσότεροι.

the-forest-traps

Να μπούμε στο δάσος τώρα...ή αργότερα;
Συμπερασματικά, πρέπει να πούμε πως το The Forest είναι το μόνο παιχνίδι που συνδυάζει τον τρόμο, την επιβίωση, to crafting και ρεαλιστικά γραφικά σε ένα πακέτο. Είναι πολύ πιθανό στο τελικό στάδιο να δούμε πολύ καλά αποτελέσματα και ευχάριστο gameplay οπότε καλό θα ήταν να το προσθέσετε από τώρα στη συλλογή σας. Η early access κοστίζει 15 ευρώ στο Steam και μπορείτε να την αποκτήσετε κάνοντας κλικ εδώ.

Αν βέβαια είστε gamer που επιζητά το τέλειο και δεν μπορείτε να ανεχθείτε τα όποια glitches (π.χ. έλλειψη trading, υπερβολικά συχνό respawn στους κανίβαλους κτλ.) τότε θα ήταν καλό ίσως να το αγοράσετε όταν βγει από το alpha στάδιο όπου δεν θα υπάρχουν διάφορα bugs και θα μπορείτε να παίξετε όπως πρέπει μόνος σας ή με τους φίλους σας.

Συζητήστε στο συγκεκριμένο topic του forum τι περιμένετε εσείς από το The Forest και ανταλλάξτε steam ID με τους υπόλοιπους λάτρεις της επιβίωσης.

Το The Forest θα κυκλοφορήσει για PC. Η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας του δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +3 koskinas18 (Level 17) 14/01/2015 17:59
Θυμίζει Minecraft σε οχι τόσο καρτουνιστικά γραφικά και αυτό είναι που μου αρέσει
#2 +3 Jaded (Level 14) 14/01/2015 18:02
Διαβασα το preview σου Αλκμηνη στο βιντεο σας ειμαι ακομα στη μεση.Τελικά έχει πολλές διαφορές από το DayZ κυρίως στο πως γίνονται οι κατασκευές!Το ειχα παρεξηγησει η αληθεια ειναι γιατι το νομιζα για κόπια του στην αρχη.Συν ότι εχει πιο επικινδυνο PvE οπως το βλεπω αφού τα ζόμπι του DayZ δεν είναι τόσο υπεράριθμα όσο αυτά τα ούγκανα.
#3 +3 Kazalk (Level 16) 14/01/2015 18:03
Εμενα μου αρεσε παρα πολυ και σαν co-op ειναι κατι που φερνει πολυ γελιο καθε φορα που παιζω με φιλους . αυτο μετραει :)
#4 +2 DoUzOs (Level 27) 14/01/2015 18:13
Το παρακολουθώ εδώ και καιρό και μπορώ να πω πως το έχω λατρέψει. Ως λάτρης των Open-World, των Survival και των Horror παιχνιδιών, το "The Forest", νομίζω, πως με καλύπτει απολύτως. Must-buy για μένα!
#5 +1 Parsifal (Level 4) 14/01/2015 18:40
το έχω ένα μήνα περίπου τώρα και δεν μπορώ να πω πως απογοητεύει, αντιθέτων τα γραφικά του είναι καλά (ιδικά για τον Unity Engine) και είναι πολύ ρεαλιστικό, αυτό όμως που δεν μου άρεσε είναι το ότι οι άσπροι κανίβαλοι είναι πολύ OP και το ότι πρέπει να κόβεις συνέχεια δέντρα για να φτιάξεις κάτι καλό, ξέρω βέβαια ότι άμα αυτό δεν γινόταν θα έχανε λίγη από την ρεαλιστικότητα του, αλλά μπορώ να πω πως θα προτιμούσα από κάθε δέντρο να πέφτουν τουλάχιστον 10 κορμοί. Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως με 24άρα γραμμή έπαιξα Co-Op μέσω steam με λίγο lag αλλά με 2 παίκτες μόνο...
#6 +2 Scorcher (Level 21) 14/01/2015 19:06
Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον τίτλος και μπορώ να πω πως ανυπομονώ να κυκλοφορήσει. Πολύ ωραίο το preview Aλκμήνη!
#7 +1 Lordwinter (Level 28) 14/01/2015 19:59
Οι μηχανισμοί του και η ατμόσφαιρά του μου έχουν αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις, αλλά ακόμη και για alpha θεωρώ ότι έχει πάρα πολλά bugs. Από όσα games έχω δοκιμάσει σε Early Access αυτό είχε τα περισσότερα.
#8 +2 Agisilaosss (Level 21) 14/01/2015 20:01
Απλα επικες στιγμες με τον Μανο να φαει το ρημαδο λιζαρντ..!!Πολυ γελιο..!
#9 +1 Mystique (Level 23) 14/01/2015 23:03
Πολλα τετοια βγαινουν τελευταια και μοιαζουν μεταξυ τους. Αυτο δεν ειναι απαραιτητα κακο αλλα θα πρεπει να προσφερουν κατι το διαφορετικο αν θελουν να επιβιωσουν στον ανταγωνισμο.
#10 +1 Aelaos (Level 11) 15/01/2015 08:52
Το παιχνιδι φαίνεται να τα σπάει και αυτό είναι που μετράει:)
#11 +2 the_prophet1987 (Level 22) 15/01/2015 13:47
Εξαιρετικό preview Αλκμήνη,έμαθα ότι ήθελα για το παιχνίδι.Και η πιο επική ατάκα της χρονιάς απ το Μάνο: Που είσαι μωρή Σαύρα?Χαχαχαχαχ αχαχαχα έγραψε πάλι. :D
#12 +1 Manos (Level 39) 15/01/2015 15:27
Quoting Agisilaosss:
Απλα επικες στιγμες με τον Μανο να φαει το ρημαδο λιζαρντ..!!Πολυ γελιο..!

Ε τι να κάνουμε, είμαι Level 2 στο μαγείρεμα. Μακαρόνια, ρύζι, άντε και πατάτες με δυσκολία. Γυναικεία υπόθεση αυτά. Τι είμαστε, σαν τον Μπάμπη Ματσαμάκη και τον Γιώργο Κοκκολάρα που μαγειρεύουν και χαλάνε την πιάτσα? 8)

Παντελή ούτε κανίβαλο δεν άφησες, όλους τους έσφαξες. Kappa.
#13 Kazalk (Level 16) 15/01/2015 18:14
Quoting Manos:
Quoting Agisilaosss:
Απλα επικες στιγμες με τον Μανο να φαει το ρημαδο λιζαρντ..!!Πολυ γελιο..!

Ε τι να κάνουμε, είμαι Level 2 στο μαγείρεμα. Μακαρόνια, ρύζι, άντε και πατάτες με δυσκολία. Γυναικεία υπόθεση αυτά. Τι είμαστε, σαν τον Μπάμπη Ματσαμάκη και τον Γιώργο Κοκκολάρα που μαγειρεύουν και χαλάνε την πιάτσα? 8)

Παντελή ούτε κανίβαλο δεν άφησες, όλους τους έσφαξες. Kappa.

Αστα αυτα Μανο απλα θες να σου μαγειρευουν οι γυναικες!! :P Παιδια ευχαριστω για τα καλα λογια ευχομαι να ενημερωθηκατε σωστα για το παιχνιδι :)
Notification