Press Start: Ποια είναι η γνώμη σας για τις πωλήσεις των games στην Ελλάδα;

Hot
Γιώργος Λόλας
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
 
0.0 ()
1
Press Start: Ποια είναι η γνώμη σας για τις πωλήσεις των games στην Ελλάδα;

Press Start: Ποια είναι η γνώμη σας για τις πωλήσεις των games στην Ελλάδα;

Αθλητικά, PS4 games και... άγιος ο Θεός.

Αναμφίβολα, η Ελλάδα αποτελεί μια περίεργη αγορά για την βιομηχανία του gaming. Αρκεί να ανατρέξουμε στις σχετικές μηνιαίες αναφορές για να δούμε ότι στην χώρα μας πουλάνε περισσότερο τα αθλητικά games. Τα FIFA και Pro Evolution Soccer έχουν κάθε μήνα την τιμητική τους, αφού πέρα από μερικές εξαιρέσεις, χτυπάνε κορυφή, ενώ ταυτόχρονα τα Grand Theft Auto V και Minecraft συνεχίζουν να πουλάνε έως και σήμερα.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες αρχίζει να αλλάζει λίγο η κατάσταση, αν και θεωρώ πως θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετό καιρό έως ότου δούμε ένα... normal Top 10 όπου τα αθλητικά games θα είναι η μειοψηφία στην σχετική λίστα. Περίεργο μου φαίνεται το γεγονός ότι στην λίστα συναντάμε μόνο PS4 games (exclusives και multiplatform). Αλήθεια, οι gamers στην Ελλάδα δεν παίζουν σε άλλες πλατφόρμες;

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για τις πωλήσεις των games στην Ελλάδα; Σε ποιες πλατφόρμες παίζετε τα games σας; Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Μόνιμες στήλες προηγούμενης εβδομάδας:
Δευτέρα: Press Start - Έχετε συγκινηθεί ποτέ παίζοντας κάποιο game (Γιώργος Λόλας)
Τρίτη: Best of - Τα 15 καλύτερα games του 2017 (Μάνος Γρυπάρης)

Community Blogs προηγούμενης εβδομάδας:
Γράψτε το δικό σας blog και πάρτε μέρος στον μηνιαίο διαγωνισμό του GameWorld

User Reviews προηγούμενης εβδομάδας:
Γράψτε το δικό σας user review και πάρτε μέρος στον μηνιαίο διαγωνισμό του GameWorld

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο σχετικό forum topic.

Καλή εβδομάδα σε όλους!

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Lyricaldemon (Level 22) 22/01/2018 16:06
Από ότι βλέπω Ελλάδα παίζουν μόνο ποδοσφαιράκια και call of duty.Ελπίζω για Rpg και περιπέτειες σιγά σιγά στην λίστα!
#2 Efane (Level 24) 22/01/2018 16:59
Οι πωλήσεις στην Ελλάδα κυρίως σε αθλητικά games δεν με εκπλήσσει, διότι γίνεται και σε πολλές χώρες της Ευρώπης.
Το pc σαν πλατφόρμα σπάνια εμφανίζεται στην λίστα διότι, πρώτον: Η πειρατεία χτυπάει κοκκινο, και δεύτερον τα παιδιά που πληρώνουν ασχολούνται και με free to play moba και σκάνε χρήματα σε πακετακια λιχουδιές. Επίσης οι pcαδες παίζουν παιχνίδια διαφόρων κατηγοριών και αυτό προσωπικά με ικανοποιεί!
Η πλειοψηφία των κατόχων ps4 δυστυχώς δεν δείχνει να αγκαλιάζει τα αποκλειστικά παιχνίδια. Λίγες φορές τα αποκλειστικά της πιάνουν κορυφή. Αυτό το δείχνουν οι πωλήσεις και αποδεικνύεται ότι δεν αποκτούν την κονσόλα για τα exclusive games, αλλά επειδή είναι η πιο δημοφιλής κονσόλα.
Τώρα, το Xbox one αποτελεί την τρίτη επιλογή για βιντεοπαιχνίδια οπότε συνεπάγεται πως δύσκολα θα το βλέπουμε σε τοπ10.
Προσωπικά στο pc παίζω μόνο strategy games η free to play.
Κύρια πλατφόρμα για gaming είναι το Xbox one όπου εκεί παίζω τα πάντα.
Στο ps4 παίζω μόνο τα exclusive games και φυσικά μόνο αυτά της επιλογής μου.
#3 Sephiroth (Level 18) 22/01/2018 23:34
Αν τσεκάρεις τους διαγωνισμούς του site, θα δεις ότι δίνετε μόνο ps4 και περισσότερα παιχνίδια σε playstation παρά xbox,οπότε φταίτε και εσείς λίγο :D
Για την επιλογή ps4 αντί xbox νομίζω ότι ακολουθούμε το ίδιο μοτίβο με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Για την επιλογή στα αθλητικά,δεν προκαλεί εντύπωση,είμαστ ε από τις λίγες χώρες που ασχολούμαστε με ποδόσφαιρο ΚΑΙ μπάσκετ,οπότε είναι λογική η ζήτηση.Επίσης όταν ένας πατέρας ή θείος ή οποιοσδήποτε θέλει να κάνει δώρο ένα game στον 10χρονο, θα πάει απευθείας στα fifopro, δεν ξέρει τι άλλο να πάρει.Έχουμε και αρκετά μύρια προπονητές,κάπο τε το manager το είχαμε Νο1 στο pc.Προσωπικά, έχω να ασχοληθώ με αθλητικό game από το Fifa 2000
#4 +1 the_prophet1987 (Level 22) 23/01/2018 00:47
Συμφωνώ πάνω,κάτω με τον efane.Πολλοί Έλληνες αποκτούν κονσόλα με σκεπτικό το πόσο δημοφιλής είναι και παίζουν παιχνίδια αποδεκτά απο το ευρύ κοινό.Γιατί στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί ακόμη με το σκεπτικό του,τι θα πούνε οι φίλοι τους.Έλα ρε φίλε,τι παίζεις αυτές τις αηδίες.Πάρε Ps4 να γίνεις άνθρωπος (παράδειγμα).Επ ίσης υπάρχουν πολλοί που τα ενδιαφέροντα τους είναι περιορισμένα στα πιο δημοφιλή (και αποδεκτά απο τη κοινωνία,μη ξεχνιόμαστε) αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.Γι αυτό και ασχολούνται με παιχνίδια αυτού του είδους.Ελπίζω να αλλάξει η κατάσταση κάποια στιγμή.Να δούμε κι άλλα συστήματα και παιχνίδια στη 10άδα.

Εγώ αν και παίζω και σε Ps4 και σε Pc,με έχει κερδίσει το Pc gaming γιατί πολύ απλά υπάρχουν κάποια exlusives που είναι περισσότερο στα γούστα τα δικά μου.Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι αλλά αυτός είναι ο σημαντικότερος. Με τα multiplatform είναι άλλη υπόθεση γιατί παίζει ρόλο σε τι συστήματα παίζουν οι φίλοι σου.Είναι κάποια βασικά πράγματα που ζυγίζω σε τέτοιες περιπτώσεις όπως το αν η έκδοση του Pc υποστηρίζει mods.Η αν η έκδοση του Ps4 τρέχει στα 30fps,κάτι που για μένα στα first person shooters είναι πληγή!Και πάλι η απόφαση είναι δική μου μετά απο ώριμη σκέψη.
#5 ashbringer (Level 25) 23/01/2018 08:51
Οι gamers στην Ελλάδα παίζουν σε όλες τις πλατφόρμες αλλά η Sony είναι γνωστό ότι έχει κατακτήσει τον κόσμο με τους φοβερούς τίτλους που έχει για την κονσόλα της .Απο μόνο του το GTA είναι τίτλος must buy μέχρι σήμερα και για πολύ καιρό ακόμα.Επίσης οι παίκτες στην Ελλάδα προτιμούν τα ομαδικά παιχνίδια και τα online οπότε πιστεύω ότι τα αθλητικά είναι πολύ σωστό που βρίσκονται σχεδόν πάντα στην κορυφή.Τα πράγματα για να αλλάξουν σε αυτήν την χώρα παίρνουν πολύ χρόνο και η λίστες των top 10 είναι ένα παράδειγμα.
#6 lefteris58 (Level 5) 23/01/2018 14:12
Προσωπικά βρίσκω το άρθρο πολύ λάθος. Δεν θα έπρεπε να προβληματίζει εμάς "γιατί πουλάνε αυτά τα παιχνίδια" και "αυτές οι κονσόλες" αλλά τους ανταγωνιστές τους. Τι πάει να πει "normal Top 10"; Ως προς το top 10 μας λείπει ένα μεγάλο δεδομένο και αυτός είναι ο λόγος που δεν το θεωρώ αντιπροσωπευτικ ό. Τις online πωλήσεις από Ελλάδα σε όλες τις πλατφόρμες. Επίσης, καλό θα ήταν να βλέπαμε ένα top 25 αντί για top 10 και τις πωλήσεις σε κάθε πλατφόρμα ξεχωριστά.
#7 Efane (Level 24) 23/01/2018 16:03
Quoting Sephiroth:
Αν τσεκάρεις τους διαγωνισμούς του site, θα δεις ότι δίνετε μόνο ps4 και περισσότερα παιχνίδια σε playstation παρά xbox,οπότε φταίτε και εσείς λίγο :D
Για την επιλογή ps4 αντί xbox νομίζω ότι ακολουθούμε το ίδιο μοτίβο με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Για την επιλογή στα αθλητικά,δεν προκαλεί εντύπωση,είμαστε από τις λίγες χώρες που ασχολούμαστε με ποδόσφαιρο ΚΑΙ μπάσκετ,οπότε είναι λογική η ζήτηση.Επίσης όταν ένας πατέρας ή θείος ή οποιοσδήποτε θέλει να κάνει δώρο ένα game στον 10χρονο, θα πάει απευθείας στα fifopro, δεν ξέρει τι άλλο να πάρει.Έχουμε και αρκετά μύρια προπονητές,κάποτε το manager το είχαμε Νο1 στο pc.Προσωπικά, έχω να ασχοληθώ με αθλητικό game από το Fifa 2000


ξέρω ότι αναφέρεσαι με χιούμορ για τα δώρα του ps4 αλλα αυτό είναι ένα θέμα και της Microsoft, έχει "κόμπλεξ" στο μάρκετινγκ. Οι εταιρείες προσφέρουν τα δώρα και η Sony παίζει άνετα το παιχνίδι της, και καλά κάνει.
#8 Efane (Level 24) 23/01/2018 16:24
Quoting lefteris58:
Προσωπικά βρίσκω το άρθρο πολύ λάθος. Δεν θα έπρεπε να προβληματίζει εμάς "γιατί πουλάνε αυτά τα παιχνίδια" και "αυτές οι κονσόλες" αλλά τους ανταγωνιστές τους. Τι πάει να πει "normal Top 10"; Ως προς το top 10 μας λείπει ένα μεγάλο δεδομένο και αυτός είναι ο λόγος που δεν το θεωρώ αντιπροσωπευτικό. Τις online πωλήσεις από Ελλάδα σε όλες τις πλατφόρμες. Επίσης, καλό θα ήταν να βλέπαμε ένα top 25 αντί για top 10 και τις πωλήσεις σε κάθε πλατφόρμα ξεχωριστά.


Γιατί είναι λάθος το άρθρο; αν δεν βρίσκεις κάτι ενδιαφέρον σεβαστό, αλλα το λάθος ειναι αλλο πράγμα, και δεν το καταλαβαίνω. Ο άνθρωπος ρωτά την άποψή μας για τις μηνιαίες πωλήσεις των παιχνιδιών στην Ελλάδα. Σε πειράζει το τοπ10; ο αριθμός δηλαδή; επίσης το 25 δεν βγάζει και νόημα (θα ήταν εντελώςαδιαφορο ). Ο Γιώργος δεν βγάζει μόνος του τα στοιχεία. Είναι λίστα άλλων και απλά την σχολιάζουμε. Το "νορμάλ" προσωπικά, δεν το λαμβάνω υπόψιν κυριολεκτικά (επειδή αγόρασα το cod ww ii άρα δεν είμαι νορμάλ), αλλά περισσότερο σαν απορία.
#9 Shikabane_Hime7 (Level 29) 25/01/2018 12:21
Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι μισούν τα sports games. Ότι γουστάρει ο καθένας παίζει και εκτός αυτού τα ποδοσφαιράκια είναι πολύ διασκεδαστικά, διαδεδομένα και πετυχημένα γιατί είναι παιχνίδια παρέας.