Press Start: Θα προτιμούσατε να μην κυκλοφορούν κάθε χρόνο τα FIFA και Pro Evolution Soccer;

Hot
Γιώργος Λόλας
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
 
0.0 ()
1
Press Start: Θα προτιμούσατε να μην κυκλοφορούν κάθε χρόνο τα FIFA και Pro Evolution Soccer;

Press Start: Θα προτιμούσατε να μην κυκλοφορούν κάθε χρόνο τα FIFA και Pro Evolution Soccer;

Ξεζούμισμα ή σωστή επιλογή;

ISS Pro 98, This is Football, UEFA Striker, FIFA 99, Actua Soccer 3, Sega Worldwide Soccer 97, Virtua Striker 2. Με τα παραπάνω ποδοσφαιράκια μεγάλωσα και αγάπησα το είδος ιδιαίτερα, καθώς προσέφερε τρομερές συγκινήσεις, ειδικά στο καθιερωμένο “διπλό” με φίλους, αλλά και στα εκάστοτε τουρνουά που διοργάνωναν στην πόλη μου. Ακόμα θυμάμαι την νίκη μου στο πρωτάθλημα του FIFA 99, από όπου είχα πάρει ως έπαθλο το Football game της EA.

Την εποχή που μεσουρανούσαν οι 32-bit κονσόλες, τα ποδοσφαιράκια που κυκλοφορούσαν ήταν... δεκάδες. Σήμερα, έχουμε μόνο δύο διεκδικητές του θρόνου του καλύτερου Soccer game και αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο ανταγωνισμός να έχει πέσει. Αμφότερες οι Electronic Arts και Konami γνωρίζουν ότι έχουν φανατικό κοινό που τους ακολουθεί και ότι οι πωλήσεις είναι σίγουρες, ακόμα και αν οι μόνες αλλαγές που κάνουν κάθε χρόνο είναι δευτερεύουσας σημασίας. Έχουμε φτάσει πλέον στο σημείο να θεωρούμε μεγάλη αλλαγή τις μικροβελτιώσεις στις πάσες και στα σουτ.

Εάν ρίξουμε μια ματιά στα προηγούμενα games που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία πέντε χρόνια, θα παρατηρήσουμε ότι δεν έχει υπάρξει μεγάλο τεχνολογικό άλμα στα ποδοσφαιράκια, αφού από την στιγμή που αφήσαμε πίσω μας την “δισδιάστατη” κίνηση στους οκτώ άξωνες (ίσως η μεγαλύτερη βελτίωση που έχουμε δει στο ζουμί του gameplay), το μόνο που έχει αλλάξει ουσιαστικά είναι η προσθήκη του online play.

Από ότι φαίνεται όμως, η EA καταλαβαίνει πλέον πως δεν έχει να επιδείξει κάτι το συνταρακτικά νέο στο Football sim της και έτσι σκέφτεται να σταματήσει να κυκλοφορεί τα FIFA σε ετήσια βάση. Πιστεύω ότι την ίδια τακτική θα ακολουθήσει και η Konami και σύντομα θα δούμε τα ποδοσφαιράκια να διατίθενται σε μορφή υπηρεσίας, η οποία θα αναβαθμίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αν κρίνουμε όμως από την τακτική της EA να ξεζουμίζει τα FIFA με επιπλέον εκδόσεις για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (τις οποίες αγοράζουμε σχεδόν σε full price), τότε θεωρώ ότι η εταιρεία έχει σκοπό να συνεχίσει να βγάζει τα ίδια κέρδη, ίσως και περισσότερα. Microtransactions, τακτική κυκλοφορία DLC ή πληρωμή συνδρομής. Μένει να δούμε ποιο δρόμο θα επιλέξει.

Εσείς θα προτιμούσατε τα FIFA και Pro Evolution Soccer να μην κυκλοφορούν κάθε χρόνο; Ποιο μοντέλο πληρωμής θα θέλατε να ακολουθήσουν εάν κυκλοφορούσαν ως υπηρεσία; Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Μόνιμες στήλες προηγούμενης εβδομάδας:
Δευτέρα: Press Start - Ποια PC games μετανιώσατε που αγοράσατε; (Γιώργος Λόλας)

Community Blogs προηγούμενης εβδομάδας:
Γράψτε το δικό σας blog και πάρτε μέρος στον μηνιαίο διαγωνισμό του GameWorld

User Reviews προηγούμενης εβδομάδας:
Γράψτε το δικό σας user review και πάρτε μέρος στον μηνιαίο διαγωνισμό του GameWorld

Reviews και Previews προηγούμενης εβδομάδας:
6/11/17: Wolfenstein II: The New Colossus review (Γιάννης Μοσχονάς)
7/11/17: Call of Duty: WWII review (Χριστιάνα Θάνου)
8/11/17: Divinity: Original Sin 2 review (Γιώργος Τζίτζιφας)
9/11/17: Sonic Forces review (Γιάννης Μοσχονάς)
10/11/17: Super Mario Odyssey review (Ανδρέας Γρυπάρης)

Ενδιαφέροντα άρθρα προηγούμενης εβδομάδας:
6/11/17: Η Sony σκέφτεται να μας πληρώνει όποτε ξεκλειδώνουμε PSN trophies
6/11/17: Το Assassin's Creed και το Watch Dogs διεξάγονται στο ίδιο σύμπαν
7/11/17: Συνεργασία Intel και AMD για νέους επεξεργαστές
8/11/17: Xbox One X: Κυκλοφόρησε στην Ελλάδα η πιο δυνατή κονσόλα
8/11/17: Ubisoft: "Το PS5 και το νέο Xbox θα έρθουν τουλάχιστον σε 2 χρόνια"
8/11/17: VIP Xbox One X
9/11/17: Η Nintendo έκλεισε το Miiverse
9/11/17: Η BioWare γιορτάζει τα 10 χρόνια Mass Effect
9/11/17: Overwatch League: Manager ομάδας κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση
9/11/17: Nvidia Titan Xp: Συλλεκτικές εκδόσεις αφιερωμένες στο Star Wars
9/11/17: Η Activision δέχθηκε μήνυση για τα Humvee του Call of Duty
9/11/17: Η Electronic Arts εξαγόρασε την Respawn και ετοιμάζει νέο Titanfall και Star Wars
10/11/17: Η Sony στηρίζει τα θύματα των φυσικών καταστροφών
10/11/17: Συνδρομητική υπηρεσία game streaming από την Microsoft

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο σχετικό forum topic.

Καλή εβδομάδα σε όλους!

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Shikabane_Hime7 (Level 29) 15/11/2017 12:10
Σε γενικές γραμμές δεν έχω θέμα αλλά νομίζω θα ήταν καλύτερο και περισσότερο οικονομικό για τους fans να γινόταν απλά ανανέωση του database και των γραφικών-gamepl ay. Να μην πλήρωνες δηλαδή full price κάθε χρόνο, να ήταν σαν συνδρομή.
#2 Divine Raiden (Level 26) 15/11/2017 13:40
Δεν θα σχολιάσω μόνο για τα αθλητικά μιας και δεν ασχολούμαι αλλα γενικώς για κάθε franchise που κυκλοφορεί νέο παιχνίδι κάθε χρόνο.Είναι χαζό και ο μόνος λόγος που γίνεται είναι για να αρπάξουν λεφτά οι εταιρείες!Καλύτ ερα θα ήταν κάθε νεα κυκλοφορία να υπάρχει διαφορετικό gameplay και γραφικά αλλά ανα δύο με τρία χρόνια για να βγαίνει και κάτι της προκοπής και να μην βγάζουν παιχνίδια σε beta κατάσταση στις αγορές....
#3 ashbringer (Level 25) 15/11/2017 16:25
Ξεζούμισμα πολύ απλά με θύματα τους gamers.Δεν χρειάζεται κάθε χρόνο να κυκλοφορεί νέος τίτλος ειδικά σε παιχνίδια με θέμα το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ.Μπορούν να φτιάξουν ένα μεγάλο patch το οποίο να πουλήσουν σε πολύ μικρότερη τιμή απο αυτή του παιχνιδιού και το οποίο θα περιέχει όλες τις απαραίτητες βελτιώσεις-προσ θήκες.
#4 Lyricaldemon (Level 22) 15/11/2017 17:13
Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω με το ότι δεν είναι ανάγκη να βγαίνει κάθε χρόνο,απλά με μεγάλο patch και update να πηγαίνουν οι μεταγραφές εκεί που πρέπει.Δεν γίνεται κάθε χρόνο να δίνεις 50αρια μόνο για μεταγραφές και τίποτα άλλο πλέον.Επίσης οι εκάστοτε εταιρίες (konami πχ) να βρουν δικαιώματα με ένα τρόπο για τις ομάδες..
Notification