Top 10: Οι μεγαλύτεροι κακοί του Warcraft

Hot
Top 10: Οι μεγαλύτεροι κακοί του Warcraft

Top 10: Οι μεγαλύτεροι κακοί του Warcraft

Τρέμε Garrosh Hellscream!

Γεννήθηκαν κακοί ή τα γεγονότα τους ανάγκασαν να γίνουν. Έχουν προδώσει τον λαό και τις οικογένειες τους με σκοπό την επίτευξη των στόχων τους και την απόκτηση δύναμης. Δεν δείξανε έλεος πουθενά και αν κάποιος δεν τους σταμάταγε θα φέρναν τον κόσμο στο τέλος του.

Σε αυτό το Top 10 θα παρουσιάσουμε τους μεγαλύτερους κακούς που έχουν περάσει από το σύμπαν του Warcraft, όπως τους ψηφίσατε εσείς και τους αποφάσισε η συντακτική ομάδα του GameWorld. Θυμίζουμε πως η διαδικασία ψηφοφορίας έχει αλλάξει. Για κάθε 5 ψήφους αναγνωστών στο Forum έχουμε μία επιλογή για την δεκάδα, μέχρι να φτάσουμε στις 25 ψήφους σας που είναι το όριο (5 επιλογές από τις 10). Με αυτό τον τρόπο το δείγμα είναι ακόμη πιο αντιπροσωπευτικό.

Να θυμάστε ότι οι επιλογές της συντακτικής ομάδας, όπως και οι δικές σας, είναι καθαρά υποκειμενικές. Μπορεί να μην δείτε τον δικό σας κακό ή να τον δείτε σε κατώτερη κατάταξη απ’ ότι πιστεύετε ότι αξίζει, αυτό όμως δεν μειώνει την αξία του, καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Χωρίς περαιτέρω λόγια προχωράμε στην αναλυτική λίστα.

10: Lei Shen
Πρώτη εμφάνιση: World of Warcraft: Mists of Pandaria

warcraft-10-Lei Shen


Σε σχετικά μικρή ηλικία ο Lei Shen ανακάλυψε ένα μυστικό δωμάτιο κάτω από τα Mogu’shan Vaults, μέσα στο οποίο υπήρχε ένας τιτάνας-φύλακας ο Ra-Den και μία περίεργη μηχανή. Ο Lei Shen αντιμετώπισε τον φύλακα σε μάχη, τον νίκησε και του ξερίζωσε την καρδιά. Η πράξη του αυτή είχε ως αποτέλεσμα την μεταφορά των δυνάμεων του Ra-Den στον Lei-Shen. Ο νεαρός Mogu είχε στην κατοχή του τον έλεγχο των ανέμων και της καταιγίδας καθώς και την γνώση για να δημιουργεί ζωή και ήταν έτοιμος να κυριαρχήσει στην Pandaria και να χτίσει μία αυτοκρατορία. Aπό εκείνη την ημέρα έγινε γνωστός και ως Thunder King.

Με τον έναν τρόπο ή με τον άλλο οι εχθροί του Lei Shen γονάτισαν μπροστά του και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, κυριάρχησε σε όλες τις clan των Mogu, τις ένωσε κάτω από το λάβαρό του και δημιούργησε την πρώτη αυτοκρατορία. Όντας ένας χαρισματικός και ιδιοφυής ηγέτης αντιλήφθηκε άμεσα τον κίνδυνο που μπορούσαν να του προκαλέσουν οι pandaren και πήρε δραστικά μέτρα εναντίον τους. Θανάτωσε όλους τους pandaren φιλόσοφους, καλλιτέχνες και ιστορικούς, απαγόρεψε την εκμάθηση γραφής και ανάγνωσης, κατέστρεψε όλα τα έργα τέχνης και έκαψε όλα τα βιβλία. Όσοι pandaren επιβιώσαν έγιναν σκλάβοι και εργάστηκαν στο χτίσιμο της πόλης του Thunder King καθώς και στο χτίσιμο ενός τείχους που θα προστάτευε ολόκληρη την αυτοκρατορία του. Μετά από πολλά χρόνια κυβέρνησης ο Lei Shen πεθαίνει χωρίς όμως κανείς να γνωρίζει τα ακριβή αίτια θανάτου. Κάποιοι λένε ότι πέθανε από γεράματα ενώ κάποιοι άλλοι λένε ότι πέθανε σε μία μάχη ενάντια των pandaren επαναστατών. Παρ’ όλα αυτά ο Lei Shen χιλιάδες χρόνια μετά τον θάνατο του ανασταίνεται από τα trolls της φυλής Zandalari στα γεγονότα του Mists of Pandaria.

O Lei Shen επιστρέφει στο νησί του και δημιουργεί ξανά τον στρατό του, ενώνοντας τις clan των Mogu με τα Zandalari trolls. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπόρεσε να ξαναχτίσει την αυτοκρατορία του καθώς οι monks των Pandaren με την βοήθεια της Horde και της Alliance εισβάλουν στο νησί που είχε χτίσει το φρούριο του και μετά από πολλές μάχες με τις στρατιές του τον κατατροπώνουν.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η αυτοκρατορία του Lei Shen ήταν τόσο καλοφτιαγμένη που άντεξε για χιλιάδες χρόνια μετά το θάνατό του και το όνομα του Lei Shen προφερόταν μόνο με φόβο. Πρόκειται για έναν βάναυσο τύραννο που επέλεξε τον φόβο και την ωμή δύναμη για να κυβερνήσει την αυτοκρατορία του χωρίς φυσικά να τον ενδιαφέρουν οι έμψυχες απώλειες.


9: Queen Azshara
Πρώτη εμφάνιση: World of Warcraft: Cataclysm

warcraft-10-Queen Azshara


Η Azhara ήταν μία πανέμορφη βασίλισσα των Night Elf δέκα χιλιάδες χρόνια πριν τα γεγονότα που βλέπουμε σήμερα στο World of Warcraft. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητή από τον λαό της και ισχυρή μάγισσα και ενδεικτικά αναφέρουμε πως, ένα άγγιγμα της αρκούσε για να κάνει και τον πιο δειλό στρατιώτη να δώσει την ζωή του για χάρη της στην μάχη.

Παρ’ όλα αυτά η Azhara είχε κάποιες πολύ σκοτεινές σκέψεις, καθώς το όνειρο της ήταν να "καθαρίσει" τον κόσμο από όλα τα όντα, ώστε να είναι τέλειος στα μάτια της και να τον χτίσει από την αρχή μαζί με τους πιστούς της Highborne. Το όνειρο αυτό πήρε σάρκα και οστά όταν την πλησίασε ο Sargeras, ο άρχοντας της Burning Legion, και της πρότεινε να ανοίξει μία πύλη με την βοήθεια του Well of Eternity ώστε αυτός και οι στρατιές του να περάσουν στο Azeroth και να το καταστρέψουν. H Azhsara φυσικά συμφώνησε και κάπως έτσι ξεκίνησε η πρώτη εισβολή της Burning Legion στο Azeroth.

Όταν ο Sargeras προσπάθησε και αυτός με την σειρά του να περάσει από την πύλη, το Well of Eternity δεν μπόρεσε να τον συγκρατήσει με αποτέλεσμα να καταρρεύσει. Η κατάρρευση αυτή ονομάστηκε αργότερα ως «The Sundering» καθώς έκοψε την τεράστια ήπειρο του Kalimdor σε πέντε κομμάτια, τα γνωστά σήμερα ως Northrend, Kezan, Pandaria, Eastern Kingdoms και Kalimdor. H Azhara βρισκόταν στο παλάτι της μαζί με τους πιστούς της Highbourne όταν έγινε η έκρηξη και στάλθηκαν στον πάτο του ωκεανού, όπου μετατραπήκαν στα σημερινά Naga.

Από τότε η βασίλισσα Azshara και τα πιστά της Naga περιμένουν και παρατηρούν τον κόσμο μέχρι να βρουν την ευκαιρία και να πάρουν την εκδίκηση τους.


8: Kel'Thuzad
Πρώτη εμφάνιση: Warcraft III: Reign of Chaos

warcraft-10-kethuzad


Ο Kel'Thuzad ήταν ένας χαρισματικός και φιλόδοξος μάγος της Dalaran που από μικρή ηλικία ένιωθε μία ιδιαίτερη έλξη για τις πτυχές της μαγείας που ήταν απαγορευμένες για τους θνητούς. Έτσι, όταν άκουσε για πρώτη φορά την φωνή του Lich King να του υπόσχεται απεριόριστη δύναμη, χωρίς δεύτερη σκέψη παραιτήθηκε αμέσως από τα αξιώματά του, πούλησε όλα του τα υπάρχοντα και ταξίδεψε μέχρι το Northrend.

Στον παγωμένο βορρά του Azeroth ο Lich King πρόσφερε δύναμη και αθανασία στον Kel’Thuzad και σαν αντάλλαγμα απαίτησε την υπακοή και την αφοσίωσή του, αναθέτοντάς του παράλληλα μία σημαντική αποστολή.

O Κel'Thuzad μετά την συνάντησή του τον Lich King γύρισε στην πατρίδα του και ίδρυσε το Cult of the Damned. H δουλειά της οργάνωσης αυτής ήταν αρχικά να μαζέψει ακόλουθους, οι οποίοι θα ήταν πιστοί στην Scourge και στην συνέχεια να μολύνει το Lorderon με τον λοιμό. Το σχέδιο του Kel’Thuzad στέφθηκε με επιτυχία, παρ’ όλα αυτά ο ίδιος σταματήθηκε από την Jaina Proudmore και τον Arthas Menthil.

O Arthas κατά την διάρκεια των γεγονότων του Warcraft III σκοτώνει τον Kel’Thuzad, μόνο και μόνο για να τον αναστήσει λίγο αργότερα, αυτή την φορά όμως με την μορφή ενός Lich. Ο Kel'Thuzad βοηθάει τον Arthas με το ταξίδι του στο Icecrown και τελικά γίνεται επικεφαλής της νεκρόπολης Naxxramas όπου και εκεί οι ήρωες του Azeroth τον σταματούν. Οι τελευταίες λέξεις του Kel’Thuzad, παρά τον δεύτερο θάνατό του, προμηνύουν την επιστροφή του χωρίς όμως να ξέρει κανείς το πότε και το πού.


7: Cho'gall
Πρώτη εμφάνιση: Warcraft II

warcraft-10-chogall


Η πρώτη εμφάνιση του Cho'Gall στο MMORPG World of Warcraft γίνετε κατά την διάρκεια του Cataclysm, για εσάς που δεν το γνωρίζετε όμως, αξίζει να αναφέρουμε πως ο Cho'Gall παρασιτεί στο σύμπαν του Warcraft από το Warcraft ΙΙ. Ήταν ένας από τους πρώτους Ogre Magi (και μάλιστα δικέφαλο Ogre, κάτι που είχε να εμφανιστεί στο Draenor πολλά χρόνια) και υπηρέτησε ως το δεξί χέρι του Gul'Dan μέχρι και τον θάνατο του τελευταίου στον τάφο του Sargeras.

Ο Cho'Gall μετά την αποτυχία του Gul’Dan να ανακαλύψει τα μυστικά του χαμένου τάφου του Sargeras, δραπέτευσε και βρήκε καταφύγιο στο Ahn Qiraj. Eκεί μαζί με την clan του, την πασίγνωστη Twilight's Hammer, προσπάθησε να αφυπνίσει και να επαναφέρει στον κόσμο τους παλιούς Θεούς και πιο συγκεκριμένα τον C'Thun. O παλιός Θεός σαν αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες του, μεταμόρφωσε το σώμα του αγαπημένου μας Ogre σε μία διεφθαρμένη, ανίερη μάζα με απεριόριστες μαγικές δυνάμεις που δεν θύμιζε όμως εμφανισιακά σε τίποτα τον παλιό του εαυτό. Χρειάστηκε η συνδυασμένη δύναμη πολλών ηρώων του Azeroth καθώς και μία επική μάχη με τον Med'an, για να τον κερδίσουν και να τον θάψουν στα ερείπια του Ahn Qiraj. Τα γεγονότα αυτά έλαβαν χώρα την ίδια χρονική περίοδο με αυτά του Wrath of the Lich King.

Παρ' όλα αυτά ο Cho'Gall δεν πεθαίνει εκεί. Στo Cataclysm επιστρέφει (αυτή την φορά στην υπηρεσία του Deathwing), όπου και επιστρατεύει περισσότερα Ogres στην clan του, ανασταίνει την Sintharia –μητέρα των μαύρων δράκων- και μεταφέρει την βάση του στα Twilight Highlands όπου και χτίζει ένα οχυρό με το όνομα Bastion of Twilight. Στο ομώνυμο raid του World of Warcraft οι ραδιουργίες του Cho’gall τελειώνουν καθώς ηττάται από τους ήρωες του Azeroth.

 

6: Kael'Thas Sunstrider
Πρώτη εμφάνιση: Warcraft III: The Frozen Throne

warcraft-10-kaelthas


Η ιστορία του Kael’Thas είναι γεμάτη δολοπλοκίες, μάχες και εξορίες. Θυσίασε ότι είχε και όποιον είχε, με πρόφαση την ευημερία του λαού του, μόνο και μόνο για να αυξήσει τις μαγικές του ικανότητες και να κατευνάσει την “πείνα” του, όπως ο ίδιος την χαρακτηρίζει.

Από την άλωση της πατρίδας του από τον Lich King, στην εξορία του στην Outland και από την προδοσία του απέναντι στον Illidan μέχρι και την συμμαχία του με τον δαίμονα Kil’Jaeden, o Kael'Thas καταπάτησε οτιδήποτε είχε ιερό για την επίτευξη των στόχων του και απέδειξε πως ακόμα και τα ασθενικά Blood Elf μερικές φορές μπορούν να δώσουν στο κοινό πολύ καλούς villains.

5: Deathwing
Πρώτη εμφάνιση: World of Warcraft: Cataclysm

warcraft-10-deathwing


Υπάρχει περίπτωση σε μία λίστα με villains από το Warcraft να μην έχουμε τουλάχιστον έναν δράκο;

Ο Deathwing προκάλεσε δύο πολέμους, αφάνισε σχεδόν όλους τους μπλε δράκους από το Azeroth, ήταν πατέρας της Onyxia και του Nefarian -που αυτά τα δύο αδέρφια από μόνα τους προκαλέσαν πάμπολλες καταστροφές- και η επανεμφάνισή του στον κόσμο σημαδεύεται από ένα τρομερό κατακλυσμό που αναδιαμόρφωσε τις δύο ηπείρους.

Φοράει μια πανοπλία από Elementium, ένα από τα πιό ισχυρά μέταλλα του κόσμου, όχι επειδή χρειάζεται προστασία αλλά για να συγκρατεί το σώμα του από το την κατάρρευση και ο μοναδικός του σκοπός είναι να φέρει στον κόσμο την Αποκάλυψη, το τέλος δηλαδή όλων των πραγμάτων. Αυτό αλλιώς λέγεται και The Hour of Twilight. H λέξη Τwilight έχει χάσει την αίγλη της τα τελευταία χρόνια και αναρωτιέμαι το γιατί.

Ο Deathwing είχε για υποχείριο του τον Ragnaros, τους μαύρους δράκους και την Twilight’s Hammer, την clan του Cho’Gall. Βοήθεια είχε και από τους παλιούς Θεούς και πιο συγκεκριμένα από τον N’Zoth.

Στο τέλος του Cataclysm, μετά από μία τεράστια μάχη στο Maelstorm, το κέντρο του κόσμου, οι τέσσερις Γνώμονες Δράκοι με την βοήθεια του Thrall και των ηρώων του Azeroth καταφέρνουν να βάλουν ένα οριστικό τέλος στην ύπαρξη του Deathwing.

 

4: Sargeras

sargeras-world-of-warcraft

Ο Sargeras ήταν ένας τεράστιος τιτάνας καλυμμένος από λιωμένο χαλκό, και λειτουργούσε ως ο Προστάτης των κόσμων που το Πάνθεων δημιουργούσε.

Κάποια στιγμή κατά την διάρκεια της ατελείωτης αποστολής του, ο Sargeras έπεσε σε βαθιά κατάθλιψη καθώς αναγνώρισε πως ήταν αδύνατο να σταματήσει το χάος που οι διάφορες πηγές του κακού φέρνανε στον κόσμο. Έτσι μέσα στην θλίψη και την σύγχυσή του, του φάνηκε λογική η προσπάθεια των δαιμόνων να καταστρέφουν οτιδήποτε είχαν δημιουργήσει οι Τιτάνες. Ο ίδιος σκέφτηκε μάλιστα πως τα δημιουργήματα των Τιτάνων ήταν ελαττωματικά, καθώς μπορούσαν να καταστραφούν. Εφόσον κάτι μπορεί να καταστραφεί, η μάχη ενάντια στο κακό είναι μάταιη και γι’ αυτό τον λόγο, ολόκληρο το σύμπαν πρέπει να καταστραφεί και να οικοδομηθεί από την αρχή. Κάπως έτσι, ο Sargeras ελευθέρωσε τους δαίμονες που παλιά είχε αιχμαλωτίσει, επιστράτευσε καινούριους και τους ένωσε όλους σε μία λεγεώνα, γνωστή ως Burning Legion και ξεκίνησε να καταστρέφει τους κόσμους που κάποτε προστάτευε.

 

Μέχρι σήμερα δεν ξέρουμε ακριβώς πόσους κόσμους η Burning Legion έχει εξαφανίσει. Στο Azeroth έκανε την εμφάνιση της δύο φορές σε μία διάρκεια δέκα χιλιάδων χρόνων και προκάλεσε δύο πολέμους. Στον πρώτο πόλεμο με την έκρηξη του Well of Eternity, το σώμα του Sargeras καταστράφηκε, ενώ το πνεύμα του εξορίστηκε στο Twisting Nether. Στον δεύτερο πόλεμο το δεξί χέρι του Sargeras, ο Kil’Jaeden, ηττήθηκε στην μάχη του Mount Hyjal από τις συνδυασμένες δυνάμεις των ανθρώπων, των orcs και των night elf. Επίσης ο Sargeras έχοντας κατελάβει το σώμα του Φύλακα Medivh, άνοιξε το Dark Portal και επέτρεψε στα orcs και τον Gul’Dan να επιτεθούν στο Azeroth.

Μετά το τέλος του δεύτερου πολέμου και των γεγονότων του Burning Crusade δεν μπορούμε να προβλέψουμε πότε ακριβώς θα κάνει την εμφάνιση της ξανά η Burning Legion. Το μόνο που είναι σίγουρο, είναι ότι ο Sargeras βρίσκεται κάπου εκεί έξω και περιμένει υπομονετικά. Περιμένει για την επόμενη ευκαιρία που θα του δοθεί για να τυλίξει το Azeroth στις φλόγες της καταστροφής όπως έχει κάνει με εκατοντάδες άλλους κόσμους.

 

3: Garrosh Hellscream
Πρώτη εμφάνιση: World of Warcraft: The Burning Crusade

warcraft-10-garrosh


Ο Garrosh Hellscream μεγάλωσε βουτηγμένος στην ντροπή λόγω των πράξεων του πατέρα του. Στα μάτια του νεαρού Hellscream, ο Grommash με τις ενέργειες του καταδίκασε ολόκληρη την φυλή των orcs και αυτό ήταν ένα κληρονομικό «στίγμα» που τον ακολουθούσε από την παιδική του ηλικία. Παρ’ όλα αυτά όταν οι ήρωες του Azeroth ταξιδεύουν για πρώτη φορά στην Outland, ο Thrall συναντιέται με τον Garrosh και του αποκαλύπτει πόσο πραγματικά ηρωικός ήταν ο θάνατος του πατέρα του και πως κατάφερε να προσφέρει λύτρωση από τον δαιμονικό έλεγχο σε όλα τα orcs. Ο Grommash ήταν ένας ήρωας.

Με το ηθικό αναπτερωμένο, ο Garrosh αποφασίζει να φύγει από την Outland και να ακολουθήσει τον Thrall στο Azeroth. Αρχικά υπηρέτησε σαν σύμβουλος λίγο αργότερα όμως επιχείρησε να γίνει εκείνος ο ηγέτης της Horde προκαλώντας τον Thrall σε μία μονομαχία. Η μονομαχία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ καθώς κατα την διάρκεια της, η Orgrimmar δέχτηκε επίθεση από τον Lich King. Λίγες μέρες μετά από αυτό το περιστατικό, ο Garrosh με εντολή του Thrall ηγείται της επίθεσης της Horde ενάντια στο Lich King, η οποία μάλιστα ολοκληρώνεται με επιτυχία.

Στο Cataclysm και με την εμφάνιση του Deathwing, ο Thrall αναγκάστηκε να αφήσει τα ηνία της Horde και να φύγει από την Orgrimmar για να εκτελέσει το χρέος του ως Shaman. Σαν αντικαταστάτη του, έχρισε τον Garrosh ως Warchief της Horde, κάτι που τελικά αποδείχτηκε μεγάλο λάθος. O Garrosh με το που έγινε Warchief ανακαίνισε την Orgrimmar και την μετέτρεψε σε πραγματικό φρούριο. Σκότωσε τον Cairne Bloodhoof ηγέτη των Tauren και ουσιαστικά αδερφό του Thrall σε μία μονομαχία και έφερε διχόνοια ανάμεσα σε όλες τις φυλές της Horde. Eξόρισε τα Trolls, κράτησε σε απόσταση τους undead, δεν βοήθησε τους Tauren όταν η πόλη τους δέχτηκε επίθεση και γενικότερα φέρθηκε ρατσιστικά σε όλες τις άλλες φυλές.

Στην αρχή του Mists of Pandaria o Garrosh βομβάρδισε την Theramore, που ήταν το τελευταίο οχυρό των ανθρώπων στο Kalimdor και πόλη της Jaina Proudmore. Η έκρηξη κυριολεκτικά ισοπέδωσε την πόλη και σκότωσε χιλιάδες κατοίκους μέσα στους οποίους βρισκόταν και ο πανίσχυρος μάγος και ηγέτης των Kirin Tor της Dalaran, Rhonin. Ο βομβαρδισμός αυτός, ήταν η αρχή μίας νέας σειράς εχθροπραξιών μεταξύ της Horde και της Alliance, οι οποίες λίγο αργότερα μεταφέρθηκαν και στην Pandaria.

Kατά την διάρκεια των γεγονότων του Mists of Pandaria, o Garrosh προσπάθησε να καταλάβει με την βία ολόκληρη την ήπειρο της Pandaria, εξόρισε όλες τις φυλές εκτός από τα orcs από την Horde, κατέστρεψε την πιο παρθένα και όμορφη περιοχή του Azeroth, και απελευθέρωσε έναν μοχθηρότατο παλιό Θεό που ο αυτοκράτορας τον Pandaren κρατούσε φυλακισμένο για εκατοντάδες χρόνια. Στο τελευταίο patch του Μists of Pandaria, η Alliance σε συνεργασία με την Horde εξαπολύουν μια επίθεση στην Orgrimmar όπου και τον ξετρυπώνουν από το φρούριο του και τον αιχμαλωτίζουν.

Αργότερα ο Garrosh θα δραπετεύσει χάρις την βοήθεια ενός χάλκινου δράκου, του Kairoz και θα ταξιδεύσει πίσω στο χρόνο όπου –αφού πρώτα δολοφονεί τον Kairoz- προκαλεί τα γεγονότα του Warlords of Draenor. Ήρωες από την Alliance και την Horde για μία ακόμα φορά ενώνουν τις δυνάμεις τους και διαβαίνουν το Dark Portal για να αντιμετωπίσουν την καινούργια αυτή απειλή που σκιάζει ολόκληρο το Azeroth. Mετά από μέρες μάχης στις περιοχές του Draenor, Thrall και Garrosh συναντιούνται για μία ακόμη φορά στην Nagrand, με τον Thrall κατά την διάρκεια μίας μονομαχίας να δίνει τέλος στην ζωή του Garrosh και στα όνειρά του για απόλυτη κυριαρχία των orcs στον κόσμο.


2: Gul'Dan
Πρώτη εμφάνιση: Warcraft II

warcraft-10-guldan

Ένας από τους μεγαλύτερους Warlock του κόσμου, αν όχι ο μεγαλύτερος. Ο Gul'Dan ξεκίνησε τις ραδιουργίες από νωρίς και ούτε ο θάνατος κατάφερε να τον σταματήσει από το να μολύνει τον κόσμο με την παρουσία του. Παράτησε τον σαμανισμό και στράφηκε προς τον "άρχοντα" της Burning Legion, Kil'jaeden και την νεκρομαντεία, με απώτερο σκοπό την επέκταση των μαγικών του δυνάμεων.

Ίδρυσε το μυστικό Shadow Council το οποίο κατέληξε να ελέγχει σαν μαριονέτα ολόκληρη την Horde. Ο Kil'jaeden και ο Gul'Dan έλεγχαν το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητας των Orcs. Αφού σφαγιάσανε μέχρι και το τελευταίο Draenei που μπορούσανε να βρούνε στο Draenor, o Gul'Dan, με την βοήθεια του επίσης διεφθαρμένου φύλακα Medivh, οδήγησε τα αιμοδιψή Orcs στο Azeroth με σκοπό την ολοκληρωτική κατάκτησή του.

Κατά την διάρκεια του Πρώτου Πολέμου ο Gul'Dan προσπαθώντας να ανακαλύψει την τοποθεσία του τάφου του Sargeras πέφτει σε κόμμα και εκεί ουσιαστικά χάνει τα πάντα. Ο Orgrim Doomhammer σκοτώνει την μαριονέτα Warchief του Gul'Dan, τον Blackhand, παίρνει τα ηνία της Horde και αφανίζει σχεδόν ολόκληρο το Shadow Council.

Στον δεύτερο πόλεμο, σαν ένδειξη αφοσίωσης προς τον νέο του Warchief, o Gul'Dan δημιουργεί τους πρώτους Death Knight από τις σωρούς νεκρών στρατιωτών της Stormwind για να πολεμήσουν στο πλευρό της Horde. Παρ' όλα αυτά πρόδωσε πάλι τους σύμμαχους του, καθώς τους παράτησε κυριολεκτικά στην μέση μίας σημαντικής μάχης για να ξαναπάει στον τάφο του Sargeras. Φυσικά, εκεί ήταν και που γνώρισε το τέλος του, καθώς κατακρεουργήθηκε από τους δαίμονες φρουρούς του. Ακόμα και μετά τον θάνατό του όμως, το κρανίο του (Skull of Gul'Dan) που διατηρούσε ένα κομμάτι της ψυχής του και ήταν ποτισμένο με μαγική δύναμη χρησιμοποιήθηκε από τον Ner'zhul, τον Κhadgar και τον Illidan πάντα με κακές επιπτώσεις στους χρήστες του.

 

1: Arthas Menethil
Πρώτη εμφάνιση: Warcaft III: The Reign of Chaos

warcraft-10-arthas
O αρχικός Lich King γεννήθηκε όταν ο δαίμονας Kil'Jaeden κομμάτιασε το σώμα του Ner'zhul και φυλάκισε το πνεύμα του σε ένα κομμάτι πάγου που βρήκε στο Twisting Nether. Mέσα σε αυτό το κομμάτι πάγου, o Kil'Jaeden έδωσε στον Lich King την δύναμη να ελέγχει τους απέθαντους με το μυαλό του. Δουλειά του ήταν να δημιουργήσει μια μεγάλη στρατιά από undeads, και να επιτεθεί στο Azeroth ώστε να το αποδυναμώσει και να το προετοιμάσει για μια δεύτερη και τελειωτική εισβολή από τους δαίμονες της Burning Legion.
Όταν ο λοιμός του Kel’Thuzad ξέσπασε στο Lordaeron, o πρίγκιπας Arthas μαζί με την Jaina Proudmore ξεκινήσανε την εκστρατεία τους κατά των απέθαντων. Στην πόλη Stratholme η μοίρα του Arthas θα πάρει μία απροσδόκητη καμπή. Ο πρίγκιπας διέταξε την θανάτωση όλων των κατοίκων της πόλης καθώς πίστευε ότι όλοι είχαν μολυνθεί με τον λοιμό και αργά ή γρήγορα θα μετατρεπόντουσαν σε undead. Όταν ο φίλος και ηγέτης των paladin Uther αρνήθηκε να θανατώσει μια ολόκληρη πόλη γεμάτη αθώα παιδιά και γυναίκες μόνο και μόνο για ένα προαίσθημα, ο Arthas τον καθαίρεσε, και με την βοήθεια λίγων στρατιωτών σφαγίασε σχεδόν όλους τους κατοίκους. Μετά από αυτό ο Arthas σάλπαρε για το παγωμένο Nortrend με σκοπό να βρει τον ιθύνοντα για τον λοιμό του Lordaeron και να βάλει ένα τέλος στην Scourge.

Στον παγωμένο βορρά ο Arthas θα διαπράξει πολλές φρικαλεότητες. Τυφλωμένος από τον μίσος και την ανάγκη για εκδίκηση πρόδωσε και δολοφόνησε μία ομάδα μισθοφόρων που ο ίδιος είχε προσλάβει, έκαψε τα πλοία των στρατιωτών του ώστε να μην μπορούν να γυρίσουν στην πατρίδα και στο τέλος θυσίασε χωρίς κανένα δισταγμό τον φίλο και πρώην δάσκαλο του Muradin Bronzebeard ώστε να μπορέσει να πάρει στα χέρια του την θρυλική λεπίδα Frostmourne. Η Frostmourne είχε την ιδιότητα να “κλέβει” ψυχές, και η ψυχή του Arthas ήταν η πρώτη διεκδίκησε. Ο ευγενής πρίγκιπας των ανθρώπων είχε πλέον μετατραπεί σε έναν ακόλουθο του Lich King.

Ο Arthas μετά από αυτό γύρισε στην πατρίδα του, δολοφόνησε τον πατέρα του και κατέλαβε το Lordaeron, την πόλη που είχε ορκιστεί να προστατεύει με την ζωή του. Λίγο αργότερα κατέστρεψε το Quel’ Thalas, την πατρίδα των High-Elf σκοτώνοντας παράλληλα πάρα πολλά ξωτικά και αμέσως μετά επιτέθηκε στην Dalaran όπου και πήρε την ζωή του Archmage Antonidas.

Μετά από αυτά τα γεγονότα ο Lich King εγκατέλειψε την Burning Legion, και oι δαίμονες στείλανε Illidan για να τον καταστρέψει. Ο Lich King κάλεσε τον Αrthas και τον Kel’Thuzad για να τον υπερασπιστούν και σε μία μάχη ακριβώς κάτω από τον Frozen Throne ο Arthas κερδίζει τον Ιllidan. Χρησιμοποιώντας τις τελευταίες ρανίδες δύναμης που του είχαν απομείνει, χτυπάει με την Frostmourne τον θρόνο και τον θρυμματίζει. Σηκώνει την περικεφαλαία του Lich King και ενώνεται μαζί του δημιουργώντας έτσι ένα από τα δυνατότερα όντα που έχουν περάσει ποτέ από τον κόσμο του Warcraft.

Ο νέος Lich King παραμένει αδρανής για πολλά χρόνια και στο σώμα του κατοικούν τρεις διαφορετικές συνειδήσεις, του Ner’zhul, του Arthas και ενός παιδιού, του Matthias Lehner. Ο Matthias είναι ουσιαστικά η προσωποποίηση της λίγης καλοσύνης που έχει απομείνει στον Arthas, και αν κάνουμε αναγραμματισμό στο όνομα παίρνουμε Arthas Menethil. Λίγο πριν τελειώσει η κατάσταση αδράνειας του Lich King, ο Arthas σκοτώνει τον Matthias και αμέσως μετά καρφώνει τον Ner’zhul με την Froustmourne κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να γίνει αυτός η κυρίαρχη προσωπικότητα μέσα στο αβατάρ του Lich King. Αμέσως μετά ο Lich King ξυπνάει και ξεριζώνει την καρδιά του γιατί, όπως πίστευε, τον έκανε αδύναμο. Ανασταίνει την δράκαινα Sindragosa και ξεκινάει τον πόλεμο ενάντια στην ανθρωπότητα.

Χρειάστηκαν πολλές μάχες και πολλές θυσίες, αλλά προς το τέλος του Wrath of the Lich King, σε μία αναμέτρηση πάνω στον Frozen Throne, οι ήρωες του Azeroth με την βοήθεια του Tirion Fordring βάζουν ένα τέλος στην κυριαρχία του Lich King. “No king rules forever”.

Επόμενο Best Of
Αυτοί ήταν οι 10 μεγαλύτεροι κακοί που έχουν περάσει από το σύμπαν του Warcraft. Η επιλογή έγινε με βάση τις δικές σας ψήφους στο Forum και την γνώμη των συντακτών του GameWorld. Για εσάς ποιoς είναι ο μεγαλύτερος κακός του κόσμου του Warcraft; Περιμένουμε τις απόψεις σας στα σχόλια!

Κάθε Top 10 που διαβάζετε προκύπτει μετά από ψηφοφορία αναγνωστών και συντακτών που διεξάγεται πάντοτε μέσω του forum. Το προηγούμενο Top 10 αξίζει να το διαβάσετε καθώς αφορούσε τα 10 καλύτερα RPG όλων των εποχών.

To επόμενο Top 10 θα έχει θέμα τα 10 καλύτερα games του SNES. Ψηφίστε με ένα κλίκ σε αυτό το forum topic!

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +5 landogar (Level 13) 06/03/2015 12:43
Arthas,Garrosh και Deathwing οι αγαπημενοι μου απο την δεκάδα.By the way εχω να παιξω WoW κανα χρονο.
#2 +4 JohnD (Level 8) 06/03/2015 13:08
Χαίρομαι γιατί οι αγαπημένοι μου είναι στη πρώτη πεντάδα, Arthas, Gul' Dan, Deathwing. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση που είδα τον Lei Shen, δεν το είχα σκεφτεί αυτό του αξίζει θέση σε αυτή τη λίστα. Για αυτούς που λένε οτι το Mist of Pandaria δεν εβγάλε σημαντικούς χαρακτήρες !
#3 +5 Lordwinter (Level 28) 06/03/2015 13:24
Αυτοί δεν είναι κακοί, είναι καλοί, Evil is Good ;-) Λατρέυω Arthas προσωπικά.
#4 +2 baldur21 (Level 12) 06/03/2015 17:10
Μακάρι να είχα χρόνο κι εγώ ώστε να παίζω Warcraft! Δυστυχώς όμως δεν έχω κι έτσι δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.
Πάντως πολύ ωραίο το Top του Αριστοτέλη! Μπράβο!
#5 +2 Misty (Level 7) 06/03/2015 17:21
Εμένα ο αγαπημένος μου είναι ο Lich King και ο Deathwing (πορώνομαι με τους δράκους). Επίσης μου αρέσει και ο Garrosh και ο Kel'Thuzad!
#6 +3 geololj (Level 28) 06/03/2015 17:33
Το σύμπαν του Warcraft διαθέτει από τα πιο πλούσια lore που έχουν περάσει από τον χώρο του gaming και ταυτόχρονα από τα πιο epic stories. Οι ήρωες του είναι τρομεροί (από κάθε άποψη). Το lore ήταν ένας από τους κύριους λόγους που ασχολήθηκα με όλη την σειρά και στο WoW ήμουν από τους λίγους πιστεύω που διάβαζε ΟΛΑ τα quests και τα διάσπαρτα βιβλία. H συλλογή των βιβλίων ήταν ένα από τα... φετίχ μου στο WoW, αφού πάντα έψαχνα δυο ακόμα γραμμές κειμένου να διαβάσω.

Θεωρώ επίσης ότι η σύλληψη του Arthas από την Blizzard και η ιδέα να αλλάξει στρατόπεδο από τους Alliance στους Horde, ήταν εξαιρετική καθώς ενώνει κατά κάποιον τρόπο τις δύο φατριές. Ήταν το πιο σωστό ένας τόσο κακός villain να παρουσιάζει και τις δύο πλευρές ενός νομίσματος.

ΥΓ: Deathwing μορφάρα σ'αγαπάμε! Στα δύο πρώτα βιβλία της τριλογίας War of the Ancients οι δράκοι είχαν την τιμητική τους και μου άρεσαν πολύ τα σημεία που αναφέρονταν σε αυτούς.
#7 +2 DoUzOs (Level 27) 06/03/2015 22:34
Θα συμφωνήσω με τον Boobies: το lore του WoW είναι ένα από τα μεγαλύτερα αλλά και πιο αγαπημένα όλων! Προσωπικά, ψήφισα τον Lich King, μιας και έχω παίξει μόνο το Warcraft III και το expansion του. Χαίρομαι που μπήκε στη δεκάδα και ευχαριστώ όλους εσάς που ψηφίσατε σε αυτό το Top 10! Συνεχίστε ψηφίζοντας για το επόμενο Top 10, το οποίο αφορά τα 10 καλύτερα games του SNES!
#8 +3 deviljim92 (Level 12) 07/03/2015 01:47
Ωραίο top 10!!!Συμφωνώ απόλυτα με την 5αδα και κυρίως με την πρωτιά!!!Τώρα για μένα σημαντικό πρόσωπο στο warcraft ήταν ο Illidan ...δεν ήταν από τους κακούς,,,,Ήταν θεωρητικά ένας ήρωας , αλλά χρησιμοποιούσε ύπουλα μέσα για να επιτύχει τους στόχους του ... αυτός είναι ο Batman του Warcraft για μένα :P
Υ.Γ Το burning crusade και το wrath of the lich king ήταν παιχνιδάρες !!! :lol:
#9 +2 geololj (Level 28) 07/03/2015 16:41
Quoting deviljim92:
Ωραίο top 10!!!Συμφωνώ απόλυτα με την 5αδα και κυρίως με την πρωτιά!!!Τώρα για μένα σημαντικό πρόσωπο στο warcraft ήταν ο Illidan ...δεν ήταν από τους κακούς,,,,Ήταν θεωρητικά ένας ήρωας , αλλά χρησιμοποιούσε ύπουλα μέσα για να επιτύχει τους στόχους του ... αυτός είναι ο Batman του Warcraft για μένα :P
Υ.Γ Το burning crusade και το wrath of the lich king ήταν παιχνιδάρες !!! :lol:


Illidan και Malfurion μορφάρες! Το ερωτικό τρίγωνο με την Tyrande στην τριλογία War of the Ancients ήταν όλα τα λεφτά :D

ΥΓ: I'm Batman! 8)
#10 +1 Scorcher (Level 21) 08/03/2015 04:34
Quoting deviljim92:
Τώρα για μένα σημαντικό πρόσωπο στο warcraft ήταν ο Illidan ...δεν ήταν από τους κακούς,,,,Ήταν θεωρητικά ένας ήρωας , αλλά χρησιμοποιούσε ύπουλα μέσα για να επιτύχει τους στόχους του ... αυτός είναι ο Batman του Warcraft για μένα :P


Ωραία παρομοίωση :D Και εγώ αυτό πιστυω για τον Illidan. Δηλαδή ότι κατά βάθος δεν είναι κακός, όπως ήταν ο Αρθας ή o Gul'Dan. Aπλά παρεξηγημένος.
#11 +1 ashbringer (Level 25) 08/03/2015 09:37
Arhas είναι ο αγαπημένος μου αλλά σίγουρα ο μεγαλύτερος κακός του WOW είναι ο Sargeras.
#12 +1 MadMax (Level 4) 08/03/2015 15:31
Ωραιο top 10.Eνα ειναι σιγουρο, η Bliz ξερει να κανει τελεια ολοκληρωμενους χαρακτηρες και story.
Aγαπημενος ο Αrthas με διαφορά..!
#13 +1 Mortifer (Level 18) 18/03/2015 15:11
Ότι και να πω για την επικούρα του Arthas είναι λίγο! Τρομερό Top-10 και περιμένω τα επόμενα Αριστοτελούλη
#14 +1 Scorcher (Level 21) 18/03/2015 16:59
Quoting Mortifer:
Ότι και να πω για την επικούρα του Arthas είναι λίγο! Τρομερό Top-10 και περιμένω τα επόμενα Αριστοτελούλη


Χααχαχα σταματα να με λες έτσι γιατί θα αρχίσω να σε λέω Δήμητρα !! 8)
#15 +1 Mortifer (Level 18) 18/03/2015 17:12
Quoting Scorcher:
Quoting Mortifer:
Ότι και να πω για την επικούρα του Arthas είναι λίγο! Τρομερό Top-10 και περιμένω τα επόμενα Αριστοτελούλη


Χααχαχα σταματα να με λες έτσι γιατί θα αρχίσω να σε λέω Δήμητρα !! 8)


Εσύ μου άλλαξες γένος ρε αθεόφοβε! χαχαχα
Notification