Games του μήνα: Δεκέμβριος 2013 – Φεβρουάριος 2014

Hot
Παντελής Δασκαλέλος

Παντελής Δασκαλέλος  

Now playing Crysis 2, Gears of War 2 και Tom Clancy's H.A.W.X
 
0.0 ()
1
Games του μήνα: Δεκέμβριος 2013 – Φεβρουάριος 2014

Games του μήνα: Δεκέμβριος 2013 – Φεβρουάριος 2014

Τα Gran Turismo 6, Tomb Raider: Definitive Edition και Castlevania: Lords of Shadow 2 ψηφίστηκαν ως τα κορυφαία.

Ύστερα από δύο μήνες απουσίας η στήλη Best of  επιστρέφει δυναμικά στους γνωστούς ρυθμούς καθημερινότητας. Σήμερα λοιπόν θα δούμε τους τίτλους που κατάφεραν να ξεχωρίσουν το τελευταίο τρίμηνο, κοινώς τα καλύτερα games του Δεκεμβρίου, του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, με βάση τις ψήφους των αναγνωστών του GameWorld.

Δεκέμβριος 2013
Ο Δεκέμβριος αποτελεί παραδοσιακά τον φτωχότερο μήνα του χρόνου σε ότι έχει να κάνει με νέες κυκλοφορίες τίτλων. Παρόλα αυτά, σε σύγκριση με το 2012, φέτος είδαμε αρκετές σημαντικές κυκλοφορίες όπως τα exclusives Gran Turismo 6 και Bravely Default για το PS3 και το 3DS αντίστοιχα. Επίσης, αυτό τον μήνα είδαμε το λανσάρισμα του PS4 στην χώρα μας και κατ' επέκταση κυκλοφόρησαν και τα πρώτα games για την κονσόλα της Sony.

Κατόπιν αυτού, ο συναγωνισμός αυτή τη φορά είναι μεγάλος, πράγμα που σημαίνει ότι ο χειμώνας αποδείχθηκε πιο ζόρικος όσον αφορά την επιλογή του παιχνιδιού του μήνα από ότι περιμέναμε. Μέσα στον Δεκέμβρη είδαμε την κυκλοφορία του Broken Sword: The Serpent's Curse αλλά και του Bravely Default το οποίο πήρε αρκετές ψήφους στο galop. Για την νέα κονσόλα της Sony, κυκλοφόρησαν τα Knack, Resogun και Killzone: Shadow Fall αλλά δεν δώσαν μάχη για τις ψήφους καθώς το τελευταίο, ήταν ξεκάθαρα το fan favorite.

Επίσης, οι φίλοι του The Walking Dead είχαν την ευκαιρία να παίξουν το πολυαναμενόμενο Episode 1 της δεύτερης Season του παιχνιδιού, αλλά το The Walking Dead: Season Two - Episode 1 δεν βρέθηκε ούτε καν κοντά στη πρώτη θέση για αυτόν τον μήνα. Τέλος, το Gran Turismo 6 είναι ο μεγάλος νικητής του μήνα, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα στο σχετικό topic στο forum του GameWorld.

Παιχνίδι του μήνα
Gran Turismo 6
Polyphony Digital, Sony
Format: PS3 (6/12/13)

Το 2013 αποτέλεσε μία ιδανική χρονιά για το PS3 όσον αφορά τα exclusives, καθώς μετά τα The Last of Us και Beyond: Two Souls η Sony μας παρουσίασε το Gran Turismo 6. Για να είμαστε ειλικρινείς η Polyphony Digital μας απογοήτευσε ελαφρώς, καθώς το νέο Racing της παρουσιάστηκε κατώτερο των προσδοκιών μας. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι το Gran Turismo 6 είναι ένας κακός τίτλος, απλά η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε κάτι παραπάνω, με δεδομένο μάλιστα ότι οι developers είχαν αρκετό χρόνο στην διάθεσή τους για να μας προσφέρουν μία δημιουργία ανώτερη του προκατόχου της.

Χωρίς αμφιβολία το μεγαλύτερο ατού του Gran Turismo 6 είναι η ποικιλία που προσφέρει στα οχήματα. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι περιλαμβάνονται περίπου 1.200 αυτοκίνητα από 109 κατασκευάστριες εταιρείες. Με δεδομένο μάλιστα ότι το 2013 πέρα από το Grid 2 (το Forza Motorsport 5 εξαιρείται αφού το Xbox One δεν έχει κυκλοφορήσει στην χώρα μας) δεν είδαμε κάποιο αξιόλογο Racing η αγορά του Gran Turismo 6 αποτελεί κυριολεκτικά...μονόδρομο.

Χειρότερο παιχνίδι
NBA Live 14

EA Tiburon, Electronic Arts
Format: PS4, Xbox One (13/12/13)

Μετά από αρκετά χρόνια απουσίας η σειρά NBA Live επέστρεψε στα μπασκετικά δρώμενα. Παρόλα αυτά, η επιστροφή αυτή σημαδεύτηκε από πλήρη αποτυχία, καθώς έχουμε να κάνουμε με έναν από τους χειρότερους Sports τίτλους ανεξαρτήτως αθλήματος. Φυσικά ούτε λόγος για μια ενδεχόμενη σύγκριση με το σχετικό topic του forum του GameWorld, καθώς η δημιουργία της EA Tiburon ανήκει φανερά στην...Development League του NBA.

Εάν θα έπρεπε να καταλογίσουμε κάποια θετικά στοιχεία σε αυτή την δημιουργία, το μόνο στο οποίο μπορούμε να αναφερθούμε είναι η ύπαρξη αρκετών σωστά υλοποιημένων modes. Το gameplay είναι κάκιστο, τα jumpers από μεσαία απόσταση γίνονται block χωρίς λόγο, η A.I. είναι το λιγότερο κάκιστη. Το...κερασάκι στην τούρτα είναι ότι ούτε καν σε οπτικοακουστικό επίπεδο δεν συναντάμε βελτιώσεις, καθώς η Ignite Engine δεν "πάτησε" ποτέ στο γήπεδο, ενώ ο σχολιασμός των Mike Breen και Jeff Van Gundy περιορίζεται σε γενικότητες.

Staff Member of the Month
Γιώργος Λόλας

Σύμφωνα με την ψηφοφορία στο σχετικό topic του forum, ως Staff Member του μήνα ανακηρύσσεται ο Γιώργος Λόλας.

Το άρθρο του μήνα
Budget Gaming: Επεισόδιο 1 (SteelSeries)
Χριστιάνα Θάνου

Η νέα εκπομπή του GameWorld στο YouTube είναι γεγονός. Στο Budget Gaming παρουσιάζονται διάφορα οικονομικά gaming προϊόντα και στο πρώτο επεισόδιο είδαμε τo gaming keyboard SteelSeries Apex Raw και το mouse SteelSeries Sensei Raw. Το άρθρο της εκπομπής αυτής ανακηρύχθηκε ως το κορυφαίο του μήνα στο σχετικό topic του forum του GameWorld του forum του GameWorld.

Member of the Month
general656

Σύμφωνα με την ψηφοφορία στο σχετικό topic του forum, ως Member of the Month ανακηρύσσεται ο general656. Θυμίζουμε πως ο νικητής θα λάβει 500xp.

Blog of the Month
2013: Μία καλή χρονιά για το gaming
cmpaxd

Σύμφωνα με τις ψήφους σας στο σχετικό topic του forum του GameWorld, νικητήριο blog του μήνα Δεκεμβρίου είναι η Ανασκόπηση του Ανδρέα για το 2013,ο οποίος θα λάβει 500xp και δώρο της επιλογής του (κατόπιν συνεννόησης).

Ιανουάριος 2014
Ο φετινός Ιανουάριος μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ο μήνας των ports, καθώς είδαμε την μεταφορά του Metal Gear Rising: Revengeance στα PC, την HD έκδοση του Assassin's Creed Liberation, αλλά και την next-gen έκδοση του Tomb Raider για τα PS4 και Xbox One. Επίσης είδαμε την κυκλοφορία τριών αξιόλογων RPG στα PC και συγκεκριμένα τα Banner Saga, Blackguards και Might & Magic X Legacy. Παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό η next-gen Lara Croft κατάφερε να υπερισχύει και κατ' επέκταση το Tomb Raider: Definitive Edition ψηφίστηκε ως το κορυφαίο game του μήνα στο σχετικό topic του forum του GameWorld.

Παιχνίδι του μήνα
Tomb Raider: Definitive Edition
Crystal Dynamics, Square Enix
Format: PS4, Xbox One (31/1/14)

To reboot της σειράς Tomb Raider αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες κυκλοφορίες του 2013 και κατ' επέκταση η next-gen έκδοσή του ανέβασε ψηλά των πήχη των προσδοκιών μας. Η Definitive Edition του Tomb Raider είναι μία φιλότιμη κυκλοφορία από την Square Enix, η οποία έρχεται με ουσιαστικές βελτιώσεις στον τεχνικό τομέα και περιλαμβάνει επίσης όλα τα DLC που έχουν κυκλοφορήσει ως bonus. Επιπροσθέτως, αξιοποιούνται σε ένα μεγάλο βαθμό και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του DualShock 4. Εάν μέχρι στιγμής δεν είχατε την ευκαιρία να δοκιμάσετε το Tomb Raider η συγκεκριμένη έκδοση αποτελεί μια άκρως δελεαστική αγορά.

Χειρότερο παιχνίδι
AeternoBlade
Corecell Technology, Nintendo
Format: 3DS (14/1/14)

Το AeternoBlade αποτελεί ένα νέο Action-Adventure/Platform με εμφανείς αναφορές στις σειρές Metroid και Castlevania. H indie Corecell Technology ξεκίνησε μια crowdfunding εκστρατεία στο Ιndiegogo, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και κατ' επέκταση περιμέναμε μία τουλάχιστον αξιόλογη πρόταση. Παρόλα αυτά η συγκεκριμένη δημιουργία, δύσκολα θα καταφέρει να κρατήσει το ενδιαφέρον σας αμείωτο από την αρχή ως το τέλος, αν και υπάρχουν κάποια θετικά στοιχεία όπως το σύστημα μάχης και ορισμένες RPG αναφορές. Εάν ανήκετε στους σκληροπυρηνικούς των Metroidvania θα περάσετε ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο σφάζοντας δαίμονες, παρόλα αυτά σε αντίθετη περίπτωση καλό θα είναι να δαπανήσετε τα χρήματά σας σε ποιοτικότερους τίτλους.

Staff Member of the Month
Γιώργος Λόλας

Σύμφωνα με την ψηφοφορία στο σχετικό topic του forum του GameWorld, ως Staff Member του μήνα ανακηρύσσεται ο Γιώργος Λόλας.

Άρθρο του μήνα
PlayStation 4: Οι πρώτες εντυπώσεις
Παντελής Δασκαλέλος

Στο συγκεκριμένο άρθρο της στήλης Console Wars του GameWorld που ψηφίστηκε ως το κορυφαίο του μήνα στο σχετικό topic του forum του GameWorld, ο γράφοντας καταθέτει τις εντυπώσεις του από τη next-gen κονσόλα της Sony. To PS4 σε γενικές γραμμές έδειξε με το...καλημέρα αρκετές από τις δυνατότητές του, εντούτοις ακόμη υπάρχουν κάποια θέματα με την Wi-fi συνδεσιμότητα της κονσόλας, τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν λυθεί με κάποιο σχετικό patch.

Member of the Month
Jester

Σύμφωνα με την ψηφοφορία στο σχετικό topic του forum του GameWorld, ως Member of the Month ανακηρύσσεται ο Jester. Θυμίζουμε πως ο νικητής θα λάβει 500xp.

Blog of the Month
Sympathy for the Devil (AC III)
grotenfrod

Σύμφωνα με τις ψήφους σας στο σχετικό topic του forum του GameWorld, νικητήριο blog του μήνα Ιανουαρίου είναι το Sympathy for the Devil (AC III) του grotenfrod, ο οποίος θα λάβει 500xp και δώρο της επιλογής του (κατόπιν συνεννόησης).

Φεβρουάριος 2014
Τον περασμένο μήνα είδαμε ορισμένες από τις πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες της χρονιάς όπως τα Lightning Returns: Final Fantasy XIII, Castlevania: Lords of Shadow 2 και Thief. Επίσης, το PS Vita απέκτησε αρκετά βέλη στην φαρέτρα του με ποιοτικούς τίτλους όπως το διεστραμμένο Danganronpa: Trigger Happy Havoc και τα Action RPG Toukiden: The Age of Demons και Ys: Memories of Celceta. Επιπροσθέτως, ο συμπαθής Donkey Kong έκανε δυναμική επιστροφή με το Donkey Kong Country: Tropical Freeze, ένα αξιόλογο exclusive για το Wii U. Παρά τον υψηλό ανταγωνισμό όμως ο Gabriel Belmont υπερίσχυσε και έτσι το Castlevania: Lords of Shadow 2 ανακηρύχθηκε ως το κορυφαίο game για τον Φεβρουάριο, όπως προέκυψε από την ψηφοφορία που διεξήχθη στο σχετικό topic του forum του GameWorld.

Παιχνίδι του μήνα
Castlevania: Lords of Shadow 2
MercurySteam, Konami
Format: PC, PS3, Xbox 360 (28/2/13)

Μετά το απογοητευτικό Mirror of Fate η MercurySteam είχε μία ακόμη ευκαιρία να μας προσφέρει ένα αξιόλογο Castlevania που θα κατάφερνε να επαναφέρει το χαμόγελο στους φίλους της σειράς. Η ισπανική εταιρεία παρόλα αυτά δεν αξιοποίησε αυτή την ευκαιρία που της δόθηκε, καθώς το Lords of Shadow 2 πάσχει σε αρκετούς τομείς και το κυριότερο ελάττωμά του είναι ότι δανείζεται στοιχεία από δεκάδες δημιουργίες πάσχοντας φανερά από έλλειψη ταυτότητας.

Το πείραμα με τους stealth μηχανισμούς απέτυχε οικτρά, παρόλα αυτά το εξελιγμένο σύστημα μάχης και ο open world κόσμος είναι δύο εξαιρετικά ενθαρρυντικά στοιχεία. Εν κατακλείδι, το Castlevania: Lords of Shadow 2 είναι μία κυκλοφορία που θα ικανοποιήσει τους φανατικούς φίλους της σειράς, εντούτοις δεν ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες μας και φυσικά δεν δικαιολογεί το έντονο hype που είχε αναπτυχθεί γύρω από αυτό.

Χειρότερο παιχνίδι
Rambo: The Video Game
Teyon, Reef Entertainment
Format: PC, PS3, Xbox 360 (21/2/14)

Με δεδομένο ότι ο Rambo αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους κινηματογραφικούς ήρωες προσμέναμε την δημιουργία της Teyon με αγωνία. Παρόλα αυτά από τα πρώτα τρέιλερ που είχαμε δει ήταν φανερό πως το τελικό αποτέλεσμα δύσκολα θα κατάφερνε να μας ικανοποιήσει. Το Rambo: The Video Game είναι ένα on-rail shooter με απαρχαιωμένο gameplay, ξεπερασμένο τεχνικό τομέα και δεκάδες quick-time events. Οι μόνοι που ενδεχομένως να το ευχαριστηθούν είναι οι νοσταλγοί της χρυσής εποχής των ταινιών δράσης της δεκαετίας του '80.

Staff Member of the Month
Μάνος Γρυπάρης

Σύμφωνα με την ψηφοφορία στο σχετικό topic του forum του GameWorld, ως Staff Member του μήνα ανακηρύσσεται ο Μάνος Γρυπάρης.

Άρθρο του μήνα
Retro Gamers 6: Οι πρώτες κονσόλες της Nintendo
GameWorld

Όσοι πιστεύατε μέχρι σήμερα ότι το NES είναι η πρώτη κονσόλα της Nintendo καλό θα είναι να αναθεωρήσετε, καθώς ο Μάνος Γρυπάρης μας παρουσιάζει τις πρώτες οικιακές κονσόλες της Ιαπωνικής εταιρείας στο πιο πρόσφατο επεισόδιο της εκπομπής Retro Gamers. Το άρθρο της εκπομπής αυτής ανακηρύχθηκε ως το κορυφαίο του μήνα στο σχετικό topic του forum του GameWorld.

Member of the Month
Σωτήρης Σοβατζής

Σύμφωνα με την ψηφοφορία στο σχετικό topic του forum του GameWorld, ως Member of the Month ανακηρύσσεται ο Σωτήρης Σοβατζής. Θυμίζουμε πως ο νικητής θα λάβει 500xp.

Blog of the Month
Crash Bandicoot 3: Warped
makis1927

Σύμφωνα με τις ψήφους σας στο σχετικό topic του forum του GameWorld,νικητήριο blog του μήνα Φεβρουαρίου είναι το review του Crash Bandicoot 3: Warped από τον Μάκη,ο οποίος θα λάβει 500xp και δώρο της επιλογής του (κατόπιν συνεννόησης).

Επόμενο Best Of
Στο επόμενο άρθρο της στήλης θα αναδείξουμε τους 10 κορυφαίους χαρακτήρες της σειράς Call of Duty. Ψηφίστε λοιπόν τον αγαπημένο σας χαρακτήρα στο σχετικό topic του forum του GameWorld.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 manolis Ds (Level 1) 18/06/2010 10:36
το sillent hill δείχνει πραγματικά τρομερό.Πολύ ωραία ατμόσφαιρα και ωραία γραφικά.
#2 +2 Sotiris (Level 29) 09/03/2014 16:24
Ευχαριστώ πολύ το gameworld, το staff, το community support και τους αναγνώστες για ότι έχουν κάνει μέχρι σήμερα και ότι θα κάνουν στη συνέχεια στο gameworld :lol:
#3 +2 Manos (Level 39) 10/03/2014 12:30
Quoting Sotiris Sovatzis:
Ευχαριστώ πολύ το gameworld, το staff, το community support και τους αναγνώστες για ότι έχουν κάνει μέχρι σήμερα και ότι θα κάνουν στη συνέχεια στο gameworld :lol:

Να 'σαι καλά κι εμείς ευχαριστούμε. :-)
#4 +1 jester (Level 19) 10/03/2014 12:57
Αναφορικά με τα Παιχνίδια του Μήνα, έχει ενδιαφέρον νομίζω το γεγονός ότι τον Ιανουάριο επιλέξαμε ένα HD remake και το Φεβρουάριο ένα χαμηλότερο των προσδοκιών και μάλλον μέτριο sequel. Βέβαια κοιτάζοντας τη λίστα των υποοψηφίων παιχνίδιών του Φεβρουαρίου ειδικά βλέπω κι άλλα ηχηρά ονόματα που μάλλον απογοήτευσαν (Thief, Final Fantasy...) Νομίζω ότι από τα παραπάνω μπορεί κανείς να βγάλει ενδιαφέροντα συμπεράσματα τόσο για το community του gaming όσο και για το industry. Εγώ πάντως, προσπαθώντας (ίσως και ατυχώς) να κλέισω όλο το κλίμα που διαμορφώθηκε στους πρώτους μήνες του 2014 σε μία λέξη, θα χαρακτηρίσω το ξεκίνημα του 2014 "μουδιασμένο". Ελπίζω σε καλύτερη συνέχεια...
#5 BlaCkFeATh3R (Level 18) 10/03/2014 15:05
Για μένα στο σύνολο αυτών των μηνών,το highlight είναι το Grand Turismo 6!Αν και φαν του Castlevania,το ότι ένα παιχνίδι οδήγησης με τράβηξε να ασχοληθώ μαζί του ενώ απεχθάνομαι σχεδόν όλα τα παιχνίδια παρόμοιου τύπου,μέτρησε πολύ.
#6 GamerPs3maniac (Level 16) 10/03/2014 20:31
Μπράβο σας. :D
Notification