E3 2015: Games που θα θέλαμε να δούμε

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
E3 2015: Games που θα θέλαμε να δούμε

E3 2015: Games που θα θέλαμε να δούμε

Κυκλοφορίες που έχει ανάγκη η βιομηχανία.

Η E3 2015 πλησιάζει και μας χωρίζουν μόλις λίγες ώρες πριν την έναρξή της, με την Bethesda να ξεκινάει τον χορό των συνεντεύξεων τύπου. Η αρχή θα γίνει βράδυ Κυριακής προς ξημερώματα Δευτέρας στις 05:00, σε ώρα που θα είναι κάπως...βάρβαρη για τους ευρωπαίους και ιδιαίτερα για τους Έλληνες.

Στο GameWorld.gr θα έχουμε προβολή όλων των συνεντεύξεων τύπου μέσω του video player που υπάρχει στην κεντρική σελίδα και ταυτόχρονα το πρώτο άρθρο του site θα σας εμφανίζει λεπτό προς λεπτό, με live update, όσα θα συμβαίνουν στην εκάστοτε συνέντευξη τύπου. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των press conferences.

Games must-have που πρέπει να δούμε
Όπως και να έχει, σήμερα στο Editorial είπα να γράψω τα games που θεωρώ πολυαναμενόμενα με βάση τα δικά μου γούστα. Κάθε άποψη είναι υποκειμενική. Ο καθένας παίζει διαφορετικά games και βλέπει ξεχωριστές ταινίες ανάλογα με τα προσωπικά βιώματα, το τι έχει στο DNA του ως gamer κτλ. Παθιάζεται κάθε φορά με ξεχωριστές εταιρείες. Γουστάρει κατά βάθος το hype, ακόμα κι αν ένα υποτιθέμενο AAA title προκύψει τελικά σκουπίδι.

Η E3 είναι κάτι σαν την περίοδο μεταγραφών. Όλη αυτή η παραφιλολογία, τα παρασκήνια πριν τις ανακοινώσεις, οι...μεταγραφές των developers στις κατασκευάστριες εταιρείες που διεκδικούν το μεγάλο μερίδιο της πίτας, το τι θα ανακοινωθεί και τι όχι και γενικά τα κουτσομπολιά οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι αποτελούν μία σημαντική πτυχή του gaming. Φέτος, καθότι υπάρχουν πολλοί "παλιοί λογαριασμοί" από προηγούμενες E3 και οι μεγάλες κυκλοφορίες έχουν μετατεθεί για το 2016, οι ανακοινώσεις των νέων games θα έχουν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Σας παραθέτω λοιπόν το δικό μου Best Of με βάση τα games που περιμένω να δω. Ορισμένα από αυτά είναι βέβαιο ότι θα εμφανιστούν, κάποια άλλα όμως δεν είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα μας κάνουν την χάρη.

Fallout 4 (Bethesda press conference)
Η μεγάλη επιτυχία του Morrowind και του Oblivion είχε οδηγήσει την Bethesda στην κυκλοφορία ενός εξαιρετικού Fallout 3. Τι κι αν μια μερίδα χρηστών την κατηγόρησε ότι δημιούργησε απλά ένα...post-apocalyptic Oblivion. Κατά βάση το συγκεκριμένο σκηνικό, το σενάριο, το skill system και η στόχευση με sniper rifles σε bullet-time μας πώρωσαν στον υπέρτατο βαθμό.

Το Skyrim είναι το μεγαλύτερο αριστούργημα της Bethesda. Παίζεται ακόμη τέσσερα χρόνια μετά και με βάση την ατελείωτη διάρκειά του, περιμένουμε αντίστοιχα το Fallout 4 να μας κρατήσει για δεκάδες έως εκατοντάδες ώρες. Το πρώτο τρέιλερ με την εναλλαγή ανάμεσα στον κόσμο πριν και μετά την πυρηνική καταστροφή και την παρουσία σκύλου, δείχνει ότι πιθανόν η Bethesda να θελήσει να μας συγκινήσει, όπως έκανε και σε ορισμένα τμήματα του Skyrim όπου μας...πώρωσε ως Dragonborn.

Αν το Fallout 4 κυκλοφορήσει εντός του 2015, όπως μαρτυρούν τα online shops όπου είναι διαθέσιμο για pre-order, τότε ειλικρινά το φετινό lineup θα δυναμώσει όσο ποτέ με ένα RPG που όταν φέρει την υπογραφή της Bethesda ξέρεις ότι δεν πρέπει να αμφιβάλλεις για την ποιότητά του. Αφήστε δε που το Bloodborne και το The Witcher 3 θα έχουν έναν ακόμη μεγάλο αντίπαλο. Θα μπει άραγε η Bethesda απέναντί τους ώστε να δούμε χρονιά με τρία AAA Action RPG; Αυτό κι αν θα είναι αναπάντεχο.

P.T.
Μετά το διαζύγιο Hideo Kojima και Konami, η οποία θα κρατήσει τον Ιάπωνα game designer έως το φθινόπωρο με την κυκλοφορία του Metal Gear Solid 5, το Silent Hills έμεινε στάσιμο και χωρίς developer. Κι όλα αυτά ενώ το demo του (P.T.) αποτέλεσε ένα First-Person Horror Adventure που μας πώρωσε όσο κανένα άλλο demo. Πολλοί μάλιστα το συγκαταλέγουν στα καλύτερα games της χρονιάς λέγοντας χαρακτηριστικά "Το καλύτερο παιχνίδι του 2015 ήταν demo".

Θα θέλαμε πολύ να δούμε τον Kojima να ανακοινώνει στη σκηνή της E3 ότι θα συνεχίσει το P.T. με κάποιον άλλο publisher (και πιθανότατα άλλη ονομασία). Δεδομένου του ότι η Kojima Productions ανήκει στην Konami, η οποία κατέχει και τα δικαιώματα της σειράς Silent Hill, σίγουρα η τελευταία δεν θα αποδέσμευε τα όποια πνευματικά δικαιώματα έτσι εύκολα. Επίσης, οποιοσδήποτε άλλος developer πήγαινε να κάνει αυτό που έκανε ο Kojima σε μια "πληγωμένη" σειρά θα αποτύγχανε.

Η μόνη σίγουρη λύση θα ήταν οι δύο πλευρές να τα ξαναβρούν και κυρίως η Konami να έχει θέληση να κρατήσει όλους τους εργαζόμενους της Kojima Productions (χωρίς συμβάσεις έργου και τα συναφή) και τον Kojima στη θέση του αντιπροέδρου. Είναι η πρώτη που θα πρέπει να υποχωρήσει στην προκειμένη περίπτωση. Διαφορετικά θα καταλήξουμε να παίζουμε το Allison Road, έναν indie πνευματικό διάδοχο ενός...demo. Αγαπητέ Kojima, δεν ξέρουμε τι θα κάνεις, αλλά στη χειρότερη φτιάξτο μόνος σου με άλλο όνομα.

Νέο Gears of War
Το καλύτερο Third-Person Shooter στις κονσόλες Xbox οφείλει να βγάλει τέταρτο μέρος. Ο Marcus Fenix και η παρέα του πρέπει να επιστρέψουν και να μας χαρίσουν άφθονες στιγμές splatter πριονισμάτων και αγνών shooting μηχανισμών. Τόσο από πλευράς σεναρίου, δράσης, "επικούρας", όσο και στο multiplayer mode του, κάθε Gears of War ήταν πάντοτε καλύτερο από το προηγούμενο. Αν εξαιρέσουμε βέβαια τις μικρές βελτιώσεις στα γραφικά, διότι τα Gears φτιάχτηκαν με Unreal Engine 3 και το "καρδιακό επεισόδιο" του πρώτου μέρους όταν το πρωτοπαίξαμε το 2006 δεν έχει επαναληφθεί.

Η Microsoft δεν έχει ανακοινώσει κάτι όσον αφορά στη σειρά, η Epic Games είναι παράλληλα απασχολημένη με το νέο Unreal Tournament, αλλά η αλήθεια είναι ότι μετά από τόσα χρόνια, ο κόσμος διψάει για ένα νέο Gears of War περισσότερο από ποτέ.

Shadow of the Beast
Ένα από τα καλύτερα Amiga games γνωρίζουμε ότι θα επιστρέψει στο PS4. Πότε όμως; Το 2013 είδαμε ένα πρώτο τρέιλερ και πριν από λίγους μήνες το πρώτο alpha gameplay video.

Άραγε ένα Action/Platform χρειαζόταν δύο χρόνια για να μπει στην alpha έκδοση; Η επιλογή του άγνωστου developer Heavy Spectrum Entertainment Labs δεν με κάλυψε, όπως και ο σχεδιασμός του ήρωα Aarbron που δεν έχει καμία σχέση με αυτόν του original Shadow of the Beast. Θεωρώ ότι games σαν αυτά θα έπρεπε να τα αναπτύσσουν οι original developers. Όταν όμως η Psygnosis εξαγοράστηκε από την Sony Liverpool, η οποία και έκλεισε το 2012 από την Sony, τι θα πρέπει ακριβώς να περιμένουμε; Ένας άγνωστος developer να έχει το ίδιο όραμα με τους πρώτους δημιουργούς; Φυσικά και όχι. Θα φτιάξει...αυτό που νομίζει καλύτερα.

Εν ολίγοις δεν περιμένω πολλά από το Shadow of the Beast. Είναι ένας τίτλος που μπορεί μετά βίας να φέρει ελάχιστα (εκατομμύρια;) fans της Amiga στο PS4. Αν όμως το είχε αναλάβει κάποιος έμπειρος developer πιστεύω ότι θα υπήρχε μεγαλύτερος σεβασμός στην πρώτη έκδοση, καλύτερο hype και marketing, ενώ τα gameplay videos που θα βλέπαμε, θα μας έκλειναν το στόμα. Προς το παρόν το gameplay video που έχουμε δει διαθέτει μόνο splatter και free flow σύστημα μάχης, κάτι που υπάρχει και σε εκατοντάδες άλλα games της αγοράς. Μακάρι να βγω ψεύτης για το τελικό αποτέλεσμα.

The Last Guardian
Δεν εμπιστεύομαι την Guardian που ανέφερε ότι γνωρίζει πηγή μέσα απ' την Sony που κάνει λόγο για επαναφορά του The Last Guardian, αν δεν δω κάτι με τα ίδια μου τα μάτια. Άλλωστε, αν στην Guardian ήταν 100% βέβαιοι περίμενα να το ανακοινώσουν σε ξεχωριστή είδηση κι όχι μέσα σε ένα Best Of. Γεγονός είναι πάντως ότι ο κόσμος περιμένει μια σοβαρή ανακοίνωση εδώ και χρόνια, αλλά σε κάθε E3 απογοητεύεται.

Ο "πνευματικός διάδοχος" όπως έχει χαρακτηριστεί, των ICO και Shadow of the Colossus έχει "κολλήσει" στο στάδιο του development από το 2007 όταν και ξεκίνησε. Ανακοινώθηκε αρχικά στην E3 2009 και έχει απουσιάσει κατ' επανάληψη από τις τελευταίες E3 και Gamescom. Το τι συμβαίνει ελάχιστοι το γνωρίζουν στη Sony. Αν δεν δούμε gameplay video και περίοδο κυκλοφορίας δεν θα μπορέσουμε να πειστούμε ότι όντως υπάρχει κάτι χειροπιαστό. Αν συμβούν αυτά τα δύο πάντως, το σίγουρο είναι ότι το PS4 θα αποκτήσει ένα ακόμη...εργαλείο στο οπλοστάσιό του.

Mass Effect 4
Από το lineup της EA τα μόνα games που με ενδιαφέρουν είναι τα FIFA 16 και Mass Effect 4. Τίποτα άλλο. Ούτε καν κάποιο πιθανό νέο Need for Speed. Μετά το φινάλε του Mass Effect 3 και την απόφαση της EA ότι ο John Shepard δεν θα συμμετάσχει σε μελλοντικά Mass Effect, όλοι αναρωτιόμαστε ποιος θα ήταν ο ιδανικός πρωταγωνιστής.

Για μένα θα έπρεπε να επιλεγεί κάποιος από το...ήδη υπάρχον ρόστερ, όπως ο Joker, προφανώς με κάποιο βιονικό πόδι που θα τον κάνει να μην κουτσαίνει ή η πανέμορφη Ashley Williams. Αν μπει κάποιο νέο πρόσωπο θα πρέπει να έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, όπως αυτός του John Shepard. Γενικά, όπως θα έχετε καταλάβει, προτιμώ πρωταγωνιστές με ευαισθησίες, τύπου Nathan Drake και John Shepard. Αν δεν είναι ο ήρωας της διπλανής πόρτας, πιστεύω ότι δεν σου βγάζει κάτι το ρεαλιστικό (sorry Duke, δεν σε πάω όσο ο Γρηγόρης Βούλγαρης).

The Elder Scrolls VI
Last but not least, θα τελειώσουμε με μία ερώτηση. Γιατί πιστεύετε ότι μετά από τόσα χρόνια ξαφνικά η Bethesda αποφάσισε να διεξάγει press conference στην E3; Λογικά θα έχει πολλά να δείξει. Θα την βγάλει όμως μόνο με Fallout 4 και DOOM; Δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει το hype για το έκτο Elder Scrolls;

Αν το Fallout 4 κυκλοφορήσει φέτος τότε σίγουρα το The Elder Scrolls 6 θα βρίσκεται ήδη υπό ανάπτυξη. Ότι κι αν είναι, θα το καταπιούμε αμάσητο και δεν θα κοιμηθούμε για μέρες απ' τη στιγμή που θα το πιάσουμε στα χέρια μας. Γιατί απλά θα αξίζει κάθε ευρώ του.

Οι ευχάριστες εκπλήξεις που περιμένετε
Ποια games θα θέλατε να δείτε από την φετινή E3; Μπορείτε να επιλέξετε ακόμα και τίτλους που δεν έχουν ανακοινωθεί και απλά φημολογούνται. Γράψτε την άποψή σας στα σχόλια.

Η συντακτική ομάδα του GameWorld ανανεώνει το ραντεβού της μαζί σας ξημερώματα Δευτέρας στις 05:00 με την press conference της Bethesda και στη συνέχεια την Δευτέρα στις 19:30 με την Microsoft. Δείτε όλες τις εξελίξεις στον video player της κεντρικής σελίδας και συζητήστε τις στις ειδήσεις που θα γίνονται διαρκώς update.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των press conferences. Εκτενής συζήτηση για την E3 2015 σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 akiszax (Level 21) 13/06/2015 17:51
Εννοείτε ότι θέλω πολύ να δω να ανακινούσουν το Silent Hills, κρίμα που ενέμεινε στάσιμο, εκτός αν το κρατάνε τίποτα κρυφό, για εκπλήξει. Το Fallout 4 πιστεύω θα είναι ένα από τα game που θα κλέψει τις εντυπώσεις.
#2 +1 StewieSnake (Level 11) 13/06/2015 17:53
Δεν είναι απίθανη η αποκάλυψη ενός TESVI, ιδιαίτερα μετά το Βατερλώ του ESO (συν όλο το θέμα με τα mods ένα μήνα πριν). Το χρονοδιάγραμμα στέκει, αν μη τι άλλο, επομένως προσωπικά δε το αποκλείω. Δε με ενδιαφέρει, ταυτόχρονα, γιατί μετά το Morrowind η Bethesda είναι στη naughty list μου, αλλά ναι, δε το θεωρώ αδύνατο.

+1 για το P.T. αλλά και να συμβεί κάποια στιγμή ίσως τώρα να είναι νωρίς. Επίσης δε θα πω όχι στο Mass Effect 4.
#3 Aman (Level 16) 13/06/2015 21:10
P.T.
Δεν ξερω αν εφταιγαν τα εξωφρενικα ρεαλιστικα γραφικά, αλλα πραγματικά στα jumb scares, μου κοβοταν το αιμα.
#4 +1 Nocturne (Level 13) 13/06/2015 21:20
Το τελος μ αρεσε πολυ ! Ελπιζω να εχουμε καποια ανακοινωση για Elder Scrolls! Mass Effect 4 all the way καθως τωρα παιζω τα προηγουμενα.Ανα μενουμε με ανυπομονησία .
#5 Zaratoth (Level 28) 13/06/2015 21:55
Επίσης νέα για τα Deus Ex: Mankind Divided, XCOM 2 και νέα games από Nintendo.
#6 the_prophet1987 (Level 22) 13/06/2015 23:26
Quoting Zaratoth:
Επίσης νέα για τα Deus Ex: Mankind Divided, XCOM 2 και νέα games από Nintendo.


Θα δούμε gameplay για Mankind Divided.
Εγώ εκτός απο τα παχνίδια που είναι επιβεβαιωμένα θα ήθελα να δω τι θα μας δείξει η Crytek.Ξέρουμε μόνο οτι θα είναι ένα VR tech demo.Όμως λόγω του προηγούμενου demo με τους δεινόσαυρους θα το ρίξω στο speculation και θα πω,γιατί όχι!Γιατί να μη δούμε ένα dino game απο τη Crytek,ένα open world sandbox survival dino game που αξίζουν οι dino fans ανα το κόσμο και που το ζητούσαν εδώ και πολύ καιρό.
Ξέρω οτι στο steam έχουν βγεί διάφορα games με δεινόσαυρους αλλά εγώ μιλάω για αληθινό survival game.Στην τελική ότι και να μας δείξει η crytek δεν έχω πρόβλημα απλά είπα τη γνώμη μου. :-)
#7 BlaCkFeATh3R (Level 18) 14/06/2015 01:08
Ελπίζω σε κάποια ανακοίνωση παιχνιδιού της Rockstar. Είτε Bully είτε Red Dead Redemption.
#8 Mario07 (Level 22) 14/06/2015 01:10
Πέρα από τα επιβεβαιωμένα games εγώ ελπίζω σε ανακοίνωση κάποιου νέου Prince of Persia.
#9 DoUzOs (Level 27) 14/06/2015 01:19
Όσα παιχνίδια περιμένει ο Μάνος, φαίνεται πως περιμένω και εγώ. Πρώτο και καλύτερο: Fallout 4. Σίγουρα, η φετινή E3 θα είναι μία από τις καλύτερες. Μακάρι να δούμε ωραία πράγματα και μην φάμε καμιά αναπάντεχη ξενέρα.
#10 ashbringer (Level 25) 14/06/2015 09:42
Gears of War,Shadow of the Beast,Mass Effect 4 τιτλάρες.Περιμέ νω πως και πως.
#11 LimeBone (Level 16) 14/06/2015 10:44
Περιμένω Fallout 4 μιας και ξεκίνησα πρόσφατα να παίζω τη σειρά κι έχω ελπίδες για The Last Guardian και The Legend of Zelda (Wii U).
#12 MOKER (Level 13) 14/06/2015 21:17
Άντε να δούμε τι θα δούμε μετά το καλοκαίρι περιμένω πώς και πώς να περάσει γιατί προβλέπετε καυτός χειμώνας!
Notification