Games βασισμένα στην πραγματική ζωή

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Games βασισμένα στην πραγματική ζωή

Games βασισμένα στην πραγματική ζωή

Όταν οι game designers εμπνέονται απ' την πραγματικότητα.

Στο νέο video editorial αναλύω την άποψή μου σχετικά με τα games που περιέχουν γεγονότα βγαλμένα απ' τη ζωή.

Τα περισσότερα video games περιέχουν φανταστικούς ήρωες και sci-fi σενάρια σε άλλους κόσμους. Τι γίνεται όμως όταν οι game designers επιλέγουν πραγματικά ή ιστορικά γεγονότα και τα αποτυπώνουν στα games τους; Δείτε το σχετικό βίντεο:


Δείτε επίσης το
προηγούμενο video editorial με την άποψή μου για το Nintendo Switch. Συζητήστε για τα άρθρα των μόνιμων στηλών σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Divine Raiden (Level 26) 25/02/2017 19:39
Πάρα πολύ ωραίο θέμα έπιασες Μάνο και πολύ ωραίο βιντεάκι.Να σου πω την αλήθεια προτιμώ παιχνίδια φαντασίας όπως το Final Fantasy/Kingdom Hearts/The Last guardian,χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν απολαμβάνω και παιχνίδια βασισμένα σε πραγματικά/ές γεγονότα/ιστορί ες.Μέχρι σήμερα δεν είχα κάτσει να σκεφτώ τι με τραβάει περισσότερο.Όσο για τους Ιάπωνες που είπες και τους Αμερικάνους ναι έχεις απόλυτο δίκιο.Ο καθένας βάζει τα στοιχεία της κουλτούρας του μέσα στις δημιουργίες του και καλά κάνει.
#2 Dovahkiin (Level 22) 25/02/2017 21:18
Πολύ ωραίο το θέμα αυτό που πραγματεύεσαι. Για μένα ως τοπ game που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και συγκεκριμένα καλύπτει σημαντικές ιστορικές περιόδους της ανθρωπότητας, στις οποίες καταφέρνει και εισάγει τον παίκτη με πολύ ικανοποιητικό τρόπο, είναι η σειρά των Assassin's Creed, όπως κι εσύ με τη σειρά σου ανέφερες το ΙΙΙ και το Black Flag. Πραγματικά ίσως είναι το βασικότερο στοιχείο των παιχνιδιών αυτών που θαυμάζω σ' αυτά και το θεωρώ ως το στοιχείο αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν από αντίστοιχα open world.

Μεγάλη αγάπη εννοείται και για το That Dragon, Cancer και χαίρομαι που αναφέρθηκες και σ' αυτό, καθώς δεν είναι γνωστό από πάρα πολλούς.
#3 Professor_Severus_Snape (Level 28) 25/02/2017 22:04
Πολύ ωραίο το editorial, ενδιαφέρον το θέμα και πλούσιο σε περιεχόμενο. Στο βίντεο αναφέρονται παιχνιδάρες, που νομίζω ότι έστω κάποια από αυτά έχουμε παίξει όλοι μας. Πιστεύω ότι τα games που πραγματεύονται ιστορικά γεγονότα και μπορεί να δίνουν τη δική τους διάσταση, παρουσιάζουν πάντοτε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, πόσο μάλλον όταν βλέπεις και NPCs-ιστορικά πρόσωπα να συμμετέχουν ενεργά στο story, όπως συμβαίνει στα Assassin's Creed και όχι μόνο.
#4 ashbringer (Level 25) 26/02/2017 08:08
Πολύ ωραίο βίντεο απο τον Μάνο με ένα θέμα το οποίο πιστεύω είναι απο τα πιο σημαντικά στο χώρο των games.Ανεξαρτήτ ως εταιρείας και χώρας βλέπουμε ότι αρκετά games επηρεάζονται απο τα γεγονότα και την ιστορία της εκάστοτε χώρας και αυτό αποτυπώνεται και στους τίτλους τους οποίους δημιουργούν οι developers.Σίγο υρα η κάθε χώρα έχει διαφορετική νοοτροπία και αυτό φαίνεται και στο θέμα του κάθε τίτλου.Όπως ανέφερε και ο Μάνος στο βίντεο οι ιάπωνες το έχουν περισσότερο με φανταστικούς χαρακτήρες και ιστορίες ενώ παράδειγμα οι Αμερικάνοι το κοιτάνε λίγο πιο ρεαλιστικά το θέμα.Μου αρέσουν πάρα πολύ τα games που ασχολούνται με πραγματικά γεγονότα και τα παιχνίδια που ανέφερε ο Μάνος τα έχω απολαύσει όλα.Ανάμεσά τους βρίσκεται και το That Dragon Cancer το οποίο αφηγείται μια πολύ συγκινητική και πραγματική ιστορία.Το Τropico είναι αρκετά ρεαλιστικό και το assassin creed 3 παρόλο που δεν είναι το καλύτερο της σειράς έχει αρκετά ιστορικά γεγονότα για την Αμερικανική Επανάσταση.Μακά ρι να δούμε και άλλους τίτλους στο μέλλον με ιστορικά γεγονότα και δεδομένα απο διάφορες χώρες της υφηλίου γιατί πέρα απο τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία που προσφέρει ένας τίτλος μπορούμε να λάβουμε ταυτόχρονα και τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με τον πολιτισμό μιας χώρας.
#5 the_prophet1987 (Level 22) 26/02/2017 12:40
Εγώ δεν έχω πρόβλημα παίζω είτε παιχνίδια με φανταστικό κόσμο-ιστορία(α ρκεί να δείχνει ρεαλιστικός) είτε που να βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.
Για κάποιο λόγο με τραβάει περισσότερο η εποχή του 2ου παγκοσμίου πολέμου.Οπότε κι έχω λιώσει σχεδόν όποιο παιχνίδι είχε θέμα εκείνη την εποχή.
Αγαπημένα παραμένουν τα πρώτα Medal of Honor μέχρι το Frontline,έπιασ αν την ατμόσφαιρα της εποχής όσο κανένα άλλο παιχνίδι.
Notification