Overwatch Strategy Series: Tanks

Hot
Overwatch Strategy Series: Tanks

Overwatch Strategy Series: Tanks

Πότε να τους διαλέξετε και πως να τους αντιμετωπίσετε.

Το Overwatch είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια των τελευταίων χρόνων. Απέκτησε πάνω από 7 εκατομμύρια παίκτες τη πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας, κατέκτησε τη θέση του στο top 5 παιχνιδιών στο Twitch και είναι το πρώτο FPS στο οποίο αφιέρωσα χρόνο τη τελευταία δεκαετία. Τα matches είναι γρήγορα και γεμάτα δράση, ο κάθε ήρωας ξεχωρίζει έντονα από τους υπόλοιπους και το στοιχείο της στρατηγικής φαίνεται έντονα καθώς δανείζεται στοιχεία από το MOBA genre. Το στρατηγικό κομμάτι θα είναι το θέμα αυτής της σειράς άρθρων. Κάθε χαρακτήρας έχει σημεία στα οποία είναι δυνατός αλλά και μεγάλες αδυναμίες. Τα picks αλλάζουν κατά τη διάρκεια του match ανάλογα με τη σύνθεση της αντίπαλης ομάδας, το είδος του χάρτη αλλά και σε ποιο μέρος του level βρίσκεστε. Αν λοιπόν σας δυσκολεύουν ήρωες που θεωρείτε overpowered εδώ θα βρείτε λύσεις σε όλα σας τα προβλήματα. Ας ξεκινήσουμε με τα tanks.

Reinhardt
Γερμανός ιππότης και αναμφισβήτητος βασιλιάς των tanks. All around hero, προστατεύει την ομάδα του και τιμωρεί τους αντιπάλους. Δεν είναι ποτέ κακή επιλογή και αν δεν είστε σίγουροι ποιο tank να διαλέξετε ή αν απλά θέλετε να κοπανήσετε κόσμο με ένα σφυρί με ρουκέτες, ο Reinhardt δεν θα σας απογοητεύσει.

Τον θέλουμε: Πάντα. Λάμπει ιδιαίτερα στην επίθεση ειδικά απέναντι σε στατικές άμυνες όπως builders (Torbjörn, Bastion) και snipers (Hanzo, Widowmaker). Eπίσης το charge είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό εναντίον άλλων tanks.
Tον αντιμετωπίζουμε: Διατηρώντας height advantage για να παρακάμπτουμε την ασπίδα. Εξαιρετική για αυτό είναι η Pharah που μπορεί να πετάξει πάνω από τον Reinhardt και ο Junkrat με τις ψηλοκρεμαστές βολές του.
Επίσης το μεγάλο του μέγεθος τον καθιστά εύκολο στόχο από spread όπλα όπως του Reaper και του Roadhog.
Ultimate Quote: "Hammer Down!"

ow-rein

Winston
Ιδιοφυής διαστημικός γορίλας – επιστήμονας με jet pack και ελαφρά anger management issues. Διαθέτει το μεγαλύτερο mobility στην κατηγορία των tank και είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή σαν offtank.

Τον θέλουμε: Για objective control, ειδικά στα King of the Hill maps. Tα θύματα της επιλογής του είναι όλοι οι squishy ήρωες. Μπορεί εξίσου καλά να πηδήξει πάνω στον αντίπαλο sniper όσο και να διώξει ενοχλητικούς Genji και Tracer από το δικό του backline.
Τον αντιμετωπίζουμε: Με short range ήρωες όπως Reaper και Mei. Επίσης όταν πηδάει μακριά από την ομάδα του τους αφήνει ευάλωτους αν είναι το μόναδικό tank αλλά και μπορεί να απομονωθεί και να γίνει εύκολος στόχος. Bait him out.
Ultimate Quote: "RAAARGH"

ow-winston

Zarya
Ως εκπροσώπος της Μητέρας Ρωσίας στο Overwatch, η Ζarya είναι ένα tank που χρησιμοποιεί ασπίδες για να προστατεύσει τόσο τον εαυτό της όσο και τους συμμάχους της. Την χρησιμοποιούμε κυρίως για offtank. Μετατρέπει το damage που απορροφούν οι ασπίδες της σε επιπλέον damage από το όπλο της.

Τη θέλουμε: Κυρίως για το ulti της. Αν χρησιμοποιηθεί σωστά σε συνδυασμό με κάποιο άλλο ulti (Genji, Pharah, Soldier: 76, McCree, Reaper, Hanzo) η αντίπαλη ομάδα δεν έχει καμία ελπίδα επιβίωσης. Όταν έχει υψηλό energy, το damage της γίνεται τρομακτικό.
Την αντιμετωπίζουμε: Με long range ήρωες καθώς έχει μικρό range. Δεν αντέχει το συνεχόμενο damage και είναι εύκολος στόχος για τον Bastion και τον Reaper. Αποφύγετε να κάνετε damage στις ασπίδες της και δεν θα είναι ποτέ επικίνδυνη χωρίς το ulti της.
Ultimate Quote: "Ogon po godovnosti – Fire at will!"

ow-zarya

Roadhog
Από την post apocalyptic ήπειρο της Αυστραλίας έρχεται ένας στυγνός φονιάς που μισεί το bacon. Λειτουργεί αυτόνομα σε μεγάλο βαθμό έχοντας προσωπικό healing και του αρέσει να φέρνει τους αντιπάλους του πιο κοντά απ’ όσο αισθάνονται άνετα. Εξειδικεύεται στο να προκαλεί χάος.

Τον θέλουμε: Κυρίως στην άμυνα και σαν offtank. Το hook απομονώνει απρόσεκτους attackers και καθηλώνει ευκίνητους ήρωες μετατρέποντας τους σε εύκολη λεία. Με το take a breather μπορεί να κρατήσει μια πλευρά σχεδόν μόνος του. To ulti του μπορεί να χαλάσει την θέση της αντίπαλης ομάδας μετακινώντας τους και αποδιοργανώνοντας τους.
Τον αντιμετωπίζουμε: Με long range ήρωες. Μένουμε έξω από το 20 μέτρα range του hook και τον τιμωρούμε με ασφάλεια (Windowmaker, Hanzo, Bastion, Torbjörn, Soldier: 76 και Pharah).
Ultimate Quote: "Eat this."

ow-roadhog

D.Va
Starcraft pro player που streamάρει τις μάχες της μέσα από το mech suit της για να μην λείπει στους θαυμαστές της. Επιθετικό offtank με ουσιαστικά πολλές ζωές. Προφέρεται "Ντίβα".

Τη θέλουμε: Μόνο στην επίθεση. Πιο αποτελεσματική αν τη χρησιμοποιείτε σαν τον Reaper, κυνηγώντας αντίπαλους αδύναμους heroes. Το ulti της είναι το απόλυτο zone control και το πιο αποτελεσματικό εργαλείο απέναντι σε οχυρώσεις που περιλαμβάνουν Bastion, Symmetra και Torbjörn. Επίσης είναι αρκετά ανθεκτική απέναντι σε ήρωες με υψηλό rate of fire όπως η Tracer και ο Soldier: 76. To "Ε" μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει counter ultimates όπως του Roadhog και της Pharah.
Tην αντιμετωπίζουμε: Σχετικά εύκολα για tank. Έχει χαμηλό mobility όταν πυροβολεί, τεράστιο hitbox που την κάνει ευάλωτη απέναντι σε ήρωες όπως ο Roadhog και ο Junkrat και είναι σχετικά αδύναμη απέναντι στη Mei και τη Zarya. Τέλος το range της είναι πολύ μικρό και είναι εύκολο να την αντιμετωπίσει κανείς από μακριά.
Ultimate Quote: "Nerf this!"

ow-dva

Global Counters
Υπάρχουν δυο χαρακτήρες που είναι εξαιρετικοί απέναντι σε όλα τα tanks. Ο ένας είναι ο Zenyatta. To Orb of Discord αυξάνει το damage κατά 50% και με λίγο focus fire κανένα tank δεν αντέχει. Ο άλλος είναι ο McCree. Το combo flashbang – right click – shift – right click προκαλεί τεράστιο damage και πετυχαίνει εύκολα λόγω του μεγάλου μγέθους των tanks.

Αυτά όσον αφορά τα tanks στο Overwatch. Ελπίζουμε ότι τώρα που είστε οπλισμένοι με τη γνώση δεν θα σας δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα. Η συνέχεια την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε το review του Overwatch από τον Αριστοτέλη Ζησιμόπουλο και πείτε μας ποια κατηγορία ηρώων θέλετε να καλύψουμε στη συνέχεια στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification