League of Legends: Lucian Guide

Hot
Χριστιάνα Θάνου

Χριστιάνα Θάνου  

Now playing: Immortals Fenyx Rising.
 
0.0 ()
1
League of Legends: Lucian Guide

League of Legends: Lucian Guide

Προσοχή, πυροβολάει.

Ο Lucian είναι ένας champion που περιμέναμε εδώ και μήνες. Πιστεύαμε ότι η Riot Games θα τον ανακοίνωνε αμέσως μετά την Lyssandra αλλά πέσαμε όλοι έξω καθώς αποφάσισε τότε να κυκλοφορήσει τον Aatrox. Βλέποντας όμως ότι ο κόσμος ήθελε τον Lucian, δεν είχε άλλη επιλογή από το να κάνει το χατίρι των fans μιας και αυτοί είναι που έχουν υποστηρίξει την Riot τόσο καιρό.

Η Quinn είναι ο αμέσως προηγούμενος ADC champion που κυκλοφόρησε και τις πρώτες ημέρες ήταν ιδιαιτέρως δυνατή. Ο Lucian αντιθέτως είναι τελείως διαφορετική περίπτωση. Στον δοκιμαστικό PBE server υπήρχε ένα bug που τον έκανε πραγματικά ανίκητο και έτσι κυκλοφόρησε η φήμη ότι πρόκειται για OP (Overpowered) champion. Παρόλα αυτά παίζοντας τον Lucian στον official server είδαμε ότι είναι αρκετά balanced. Αντιθέτως έχει μερικές παραξενιές και θα χρειαστείτε αρκετά matches για να μάθετε να παίζετε καλά μαζί του.

Love Story gone bad
Ο Lucian έχει κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους champions στο lore. Μπορεί οι υπόλοιποι ήρωες να έχουν τις δικιές τους πονεμένες ιστορίες, αλλά αυτή του Lucian είναι διαφορετική καθώς ένα πλάσμα έκλεψε την γυναίκα του, Senna και συγκεκριμένα ο Thresh. Ο Lucian και η Senna πολεμούσαν το κακό μαζί και καθάριζαν την Runeterra από τα τέρατα μέχρις ότου μια ημέρα ήρθαν αντιμέτωποι με έναν άκαρδο εχθρό που ήταν ότι χειρότερο είχαν αντιμετωπίσει.

Ο εχθρός αυτός είναι ο γνωστός σε όλους μας Thresh ο οποίος αιχμαλώτισε την ψυχή της Senna σε μια ειδική φυλακή μέσα σε ένα από τα φανάρια του. Από τότε ο Lucian δεν ξαναείδε την Senna, παρόλα αυτά συνεχίζει το έργο που είχαν αναλάβει μαζί και προσπαθεί να εξολοθρεύσει όλες τις κακιές υπάρξεις των Shadow Isles ελπίζοντας πως κάποια ημέρα θα βρει τρόπο να ελευθερώσει την γυναίκα του και να καταπολεμήσουν το κακό ξανά μαζί.

Τα abilities του:

Lucian PassiveLightslinger- Passive: Κάθε φορά που ο Lucian χρησιμοποιεί ένα από τα abilities του, το επόμενο auto-attack χτυπάει δύο φορές τον στόχο αντί για μία.

LucianQPiercing Light: Ο Lucian πυροβολάει πολλούς εχθρούς σε μία ευθεία γραμμή.

LucianWArdent Blaze: Ο Lucian πυροβολάει και όταν η σφαίρα φτάσει στον στόχο της, εκρήγνυται και προκαλεί damage στους εχθρούς ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτει όσους είναι κρυμμένους στα bushes κοντά του. Σε περίπτωση που το Ardent Blaze πετύχει
αντίπαλο champion, ο Lucian αποκτά 40 επιπλέον Movement Speed για δύο δευτερόλεπτα.

LucianERelentless Pursuit: Ο Lucian πετάγεται μπροστά αφαιρώντας έτσι όλα τα slow effects που μπορεί να του έχουν κάνει οι αντίπαλοι.

LucianRThe Culling: Είναι η Ultimate με την οποία ο Lucian πυροβολάει 22 φορές μέσα σε τρία δευτερόλεπτα. Κατά την διάρκεια της Ultimate μπορεί να κινείται για να αποφύγει διάφορα χτυπήματα, δυστυχώς όμως δεν μπορεί να αλλάξει την κατεύθυνση που διάλεξε να πυροβολήσει.

Skill Progression
Η σειρά με την οποία θα ανεβάσετε τα skills κατά την άποψή μου είναι συγκεκριμένη. Πρώτα θα πρέπει να αναβαθμίσετε το Piercing Light καθώς έτσι θα μπορείτε να κάνετε harass τους εχθρούς από το πρώτο κιόλας level. Στη συνέχεια σειρά έχει το Ardent Blaze αφού προσφέρει και Movement Speed που είναι κάτι που χρειάζεστε για να βγείτε από μια δύσκολη κατάσταση τη στιγμή που ο Lucian δεν έχει κανένα cc (crowd control) skill για να κάνει slow τους αντιπάλους. Έτσι αντί να καθυστερήσει τους εχθρούς, αποκτά περισσότερη ταχύτητα κίνησης για να ξεφύγει. Το Relentless Pursuit είναι χρήσιμο στα ganks αφού έτσι ξεφεύγετε και αφαιρείτε ταυτόχρονα το stun ή το slow το οποίο πιθανό να θέλουν να σας ρίξουν.

Lucian-skill-progression

Bottom Lane Rampage
O Lucian είναι ένας ADC ranged champion. Ο ρόλος του είναι να σκοτώσει πολλά minions μέχρι και τα μέσα του αγώνα και με τα χρήματα που θα μαζέψει από το farming, να αγοράσει αντικείμενα που θα του δώσουν τα stats που χρειάζεται. Έτσι προς το τέλος του αγώνα, το ADC είναι ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της ομάδας αφού θα μπορεί να προκαλεί πολύ damage και να κάνει carry το match.

Τα περισσότερα guides, ακόμα και το ίδιο το champion spotlight προτείνουν να χτίσετε τον Lucan με Life Steal items. Μετά όμως από αρκετά tests είδα ότι ο Lucian μπορεί να είναι αποτελεσματικός και με άλλα builds τα οποία θα περιγράψω αμέσως. Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι με Life Steal champion δεν είναι βατός, απλώς θέλω να πω ότι δεν είναι ο μόνος τρόπος να τον χτίσετε.

1)Life Steal
Σύμφωνα με την Riot, ο πιο σωστός τρόπος για να χτίσετε τον Lucian είναι με Life Steal και Attack Speed items. Οπότε το build που πρέπει να ακολουθήσετε σε αυτή τη περίπτωση είναι αυτό.

Long SwordLong Sword: Για να έχετε λίγο παραπάνω attack damage. 

Dorans BladeDoran's Blade: Το πιο συνηθισμένο item για AD Carry. Μπορείτε να το αγοράσετε αντί για το Long Sword.

healthpotions2 Health Potions: Πάντα χρειάζονται τα potions για να έχετε περισσότερο sustain. (επίσης σώζουν και από ignite όταν έχετε low health)

Berserkers GreavesBerserker's Greaves: Αγοράζετε Berserker's Greaves για να κερδίσετε από το attack speed που προσφέρουν.

Vampiric ScepterVampiric Scepter: Αναβαθμίζετε το Long Sword.

Bilgewater CutlassBilgewater Cutlass: Είστε ένα βήμα μακριά από το να αγοράσετε το πρώτο κύριο item σας.

blade-of-the-ruined-kingBlade of the Ruined King: Ένα από τα βασικότερα items που προσφέρει +25 Attack Damage, +40% Attack Speed και +15% Life Steal.

B. F. SwordB. F. Sword: Πριν αγοράσετε το δεύτερο Vampiric Scepter για να χτίσετε το The Bloodthirster.

BloodthirsterThe Bloodthirster: Αυτό είναι το δεύτερο βασικό item σας το οποίο προσφέρει και αυτό με την σειρά του life steal.

ZephyrZephyr: Άψογο item που προσφέρει +25 Attack Damage, +50% Attack Speed, +10% Movement Speed και +10% Cooldown Reduction. Επίσης μειώνει την διάρκεια των cc κάτι που είναι αρκετά χρήσιμο όταν το skill Relentless Pursuit θα βρίσκεται σε cooldown.

Statikk ShivStatikk Shiv: Δίνει λίγο Critical Strike Chance και περισσότερο Attack Speed.

Guardian AngelGuardian Angel: Η passive ικανότητα αυτού του item σας βοηθάει σε περίπτωση που πεθάνετε πρόωρα σε κάποιο team fight και σε περίπτωση που έχετε απέναντί σας κάποιον δυνατό AP champion τότε το magic resist που διαθέτει είναι αρκετό για να αντέξετε μερικά παραπάνω χτυπήματα.

Runes:

lucian-runes-life-steal

Masteries: Μοντέλο 25/5/0 είναι λίγο ασυνήθιστο αλλά βρήκα ότι δουλεύει αρκετά καλά.

lucian-masteries-life-steal

2)Critical+ Attack Speed

bootsofspeedBoots of Speed: Είναι μια αρκετά καλή επιλογή ειδικά άμα το αντίπαλο carry σας κάνει harass.

Dorans BladeDoran's Blade: Το πιο συνηθισμένο item για AD Carry. Μπορείτε να το αγοράσετε αντί για Boots of Speed.

healthpotions2 Health Potions: Πάντα χρειάζονται τα potions για να έχετε περισσότερο sustain.

PickaxePickaxe: Είναι ένα item που πρέπει να αγοράσετε την πρώτη φορά που θα κάνετε recall.

Berserkers GreavesBerserker's Greaves: Αγοράζετε Berserker's Greaves για να κερδίσετε από το attack speed που προσφέρουν.

Cloak of AgilityCloak of Agility: Στη συνέχεια προτιμήστε λίγο Critical Strike.

Infinity EdgeInfinity Edge: Είναι ένα item που πρέπει να αγοράσετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται έτσι ώστε να επωφεληθείτε από νωρίς από το +70 Attack Damage και το +25% Critical Strike Chance που προσφέρει.

ZealZeal: Πρέπει να είναι το επόμενο item που θα αγοράσετε καθώς προσφέρει +18% Attack Speed, +10% Critical Strike Chance και +5% Movement Speed.

Phantom DancerPhantom Dancer: Έπειτα αναβαθμίζετε το Zeal σε Phantom Dancer για περισσότερο critical strike.

Statikk ShivStatikk Shiv: Το δείχνω ως δεύτερη επιλογή για όσους είναι πωρωμένοι με το passive skill του Statikk Shiv. Αφότου αγοράσετε το Zeal, μπορείτε να το κάνετε είτε Phantom Dancer είτε Statikk Shiv.

Runaans HurricaneRunaan's Hurricane: Το build αυτό θα πρέπει να έχει αρκετό Attack Speed, έτσι πρέπει να αγοράσετε και αυτό το τρομερό item το οποίο όχι μόνο προσφέρει +70% Attack Speed αλλά και την δυνατότητα να χτυπήσετε παραπάνω από έναν εχθρούς ταυτόχρονα.

The Black CleaverThe Black Cleaver

BloodthirsterThe Bloodthirster: Εναλλακτικά μπορείτε να αγοράσετε το The Bloodthirster σε περίπτωση που πιστεύετε ότι θέλετε λίγο περισσότερο Attack Damage.

Guardian AngelGuardian Angel: Προτείνω το Guardian Angel ξανά αφού δουλεύει πολύ καλά και με αυτό το build.

Runes:

lucian-runes-critical-strike

Masteries: Εδώ ακολούθησα build 21/9/0

lucian-masteries-critical0strike

3)Tanky
Ναι ξέρω πολύ καλά ότι μιλάμε για AD Carry και όχι δεν τα έχω χαμένα. Απλώς εμένα μου αρέσει σε όλους τους χαρακτήρες να βλέπω λίγο περισσότερο health και θέλω να μπορώ να παίρνω πρωτοβουλίες χωρίς να είμαι το ψωμί της υπόθεσης που θα πεθάνει με 2 skills.

bootsofspeedBoots of Speed

Dorans BladeDoran's Blade: Το πιο συνηθισμένο item για AD Carry. Μπορείτε να το αγοράσετε αντί για Boots of Speed.

healthpotions2 Health Potions

The BrutalizerThe Brutalizer: Είναι ένα αρκετά καλό item που θα βοηθήσει στο early game.

Ruby CrystalRuby Crystal: Προσφέρει health, αυτό δηλαδή που θέλουμε στο συγκεκριμένο build.

Berserkers GreavesBerserker's Greaves

The Black CleaverThe Black Cleaver: Το πρώτο κύριο item του build που δίνει +200 Health, +50 Attack Damage και +10% Cooldown Reduction.

Frozen MalletFrozen Mallet: Αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή ειδικά μετά τις αλλαγές που έγιναν στο τελευταίο patch.

Last WhisperLast Whisper: Επόμενο item που είναι αρκετά χρήσιμο αφού προσφέρει και armor penetration.

Phantom DancerPhantom Dancer

Guardian AngelGuardian Angel: Προτείνω το Guardian Angel ξανά αφού δουλεύει πολύ καλά και με αυτό το build.

Runes και Masteries διαλέγετε τα ίδια με το δεύτερο build.

Top/Mid Lane
Γενικά ο Lucian είναι ένας championπου μπορεί να τα καταφέρει εξίσου καλά σε όλα τα lanes. Διαθέτει μεγάλο range και σε συνδυασμό με τα skills του μπορεί να κάνει harass αποτελεσματικά τους αντιπάλους με αποτέλεσμα να μην τους αφήσει να σκοτώσουν πολλά minions. Σε περίπτωση που οι αντίπαλοι είναι περισσότεροι από ένας όπως για παράδειγμα στο Top lane, τότε συνιστώ προσοχή.

Στο Top lane μπορεί να σπάσει τα νεύρα των αντιπάλων για τους λόγους που μόλις εξήγησα. Στο Mid lane με λίγη προσοχή μπορεί να καταφέρει το ίδιο αλλά σε μικρότερο βαθμό καθώς στο συγκεκριμένο lane το πιο πιθανό είναι να συναντήσει ranged champions οι οποίοι δεν θα ενοχληθούν και πολύ από το harass του. Παρόλα αυτά μην ξεχνάμε ότι δεν διαθέτει κανένα crowd control skill οπότε για να την γλιτώσετε σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είστε πάντα κοντά σε turret.

Summoner Spells
Τα καλύτερα summoner spells που μπορείτε να διαλέξετε είναι το Flash και το Barrier.

lucian-summoner-spells

Θετικά:
- Μπορεί να κάνει harass τους αντιπάλους
- Έχει μεγάλο range
- Παίζει σχεδόν σε όλα τα lanes χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία
- Μπορεί να ξεφύγει εύκολα σε περίπτωση gank

Αρνητικά:
- Δεν έχει crowd control abilities.
- Η ultimate του δεν είναι καθόλου βολική.

Ο Lucian κοστίζει 6.300 IP ή 975 RP. Αν σας αρέσει μπορείτε να αγοράσετε και το Skin του Hired Gun Lucian το οποίο κοστίζει και αυτό 975 RP.

Note: Το guide αυτό αποτελεί προσωπική άποψη για το πώς θα πρέπει να χτιστεί ο Lucian και σε καμία περίπτωση δεν δηλώνω ότι είναι ο μόνος ή ο καταλληλότερος τρόπος για να τον χτίσετε.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 IronMaiden666GR (Level 8) 31/08/2013 00:35
Προσωπικά τον θεωρώ ένα από τα πιο αδύναμα AD Carry. Δεν έχω δει κανέναν Lucian να κόβει, και ειδικά αυτή η ulti σε κάποια φάση νόμιζα ότι γινόταν miss. Θέλει buff. Προσωπική άποψη πάντα
#2 johnnoukos13 (Level 7) 31/08/2013 01:02
Οντως ειναι αρκετα αδυναμος...η q του εποφευγεται με απλο side step και η ulti του γινεται σχεδον waste αφου ειναι πολυ διαμοιρασμενη και αποφευγεται με απλη πλαγια κινηση...τα απανωτα nerfs που εφαγε στο pbe του κοστισαν πολυ...κριμα και τν περιμενα με τοση ανυπομονεσια (μοιαζει τοσο πολυ σε ενα μειγμα blade-celene)
#3 icore (Level 10) 31/08/2013 01:27
χρειαζεται επιγοντως μπαφ....και ως αρχικο αντικειμενο παντα ντορανς μπλειντ....τα critical damage runes ειναι αχριστα σαν runes...4% lifesteal 1 quint damage 9 seal armor 9 glyphs magic res per lvl 8 marks damage 1 cric chance mark τα καλυτερα.....κα ι βεβαιως 21/9/0.....
#4 +2 Dr. House (Level 9) 31/08/2013 12:31
Αυτό το review του Grid 2 πρέπει να είναι τουλάχιστον 500 σελίδες!!!! Εδώ και 3 μήνες το γράφεις, Χριστιάνα. Hahahahha, σε πειράζω. Περίμενα guide για Lucian. Το 2ο item set είναι όλα τα λεφτά, αν και θα σε εμπιστευτώ και θα δοκιμάσω και το τρίτο. Lucian μαζί με Thresh, 6 νίκες σερί εγώ (ως Thresh).
#5 Domine Non Es Dignus (Level 17) 01/09/2013 16:54
Mobafire πάντα (και high elo εγγύηση). Περί buff τώρα, αν ξέρεις να παίζεις μια χαρά κόβει, δεν είναι το κλασικό adc (βλ. Cait) οπότε με τον κατάλληλο συνδιασμό πάει μια χαρά και είναι πιο viable σε αρκετές καταστάσεις.
#6 Domine Non Es Dignus (Level 17) 01/09/2013 19:01
Πάντως ένα (μικρό) buff το θέλει, μην λέμε (λέω) και μαλακίες τώρα.
#7 +1 HourFiend (Level 20) 02/09/2013 03:58
ΔΕΝ είναι κλασσικό ADC. Ο Lucian,όπως φάνηκε από την πρώτη του εμφάνιση στον PBE, μπήκε στην κατηγορία Ezreal ADC. Δε θα βγάλει το ίδιο damage που θα βγάλει μία Cait ή Vayne, ωστόσο θα σου κάνει τόσο πολύ harass, που στο τέλος θα σου ανοίξει μια Ulti και δε θα καταλάβεις πως πέθανες.
#8 antonis10a (Level 5) 06/09/2013 21:26
Ισχυει οτι δεν ειναι τοσο καλο adc οσο η vayne και η cait.Θα τον προτιμουσα καλυτερα top.
#9 Malaktiko (Level 6) 08/09/2013 00:52
Kαλό build, μέτριο adc πάντως :P
#10 pge3 (Level 5) 09/09/2013 17:01
ωραιος
#11 nikelomenos (Level 2) 09/09/2013 19:31
δέν τρελαίνομαι για adc χαρακτήρες πρωτειμό φανατικά solo top ή jungler....αλλά 2 παιχνίδι ένας φίλος μ έκανε penta οπότε δεν τον λες αδύναμο χαρακτήρα όπως και να έχει..
Notification