League of Legends: Jinx Guide

Hot
Χριστιάνα Θάνου

Χριστιάνα Θάνου  

Now playing: Immortals Fenyx Rising.
 
0.0 ()
1
League of Legends: Jinx Guide

League of Legends: Jinx Guide

Η Harley Quinn του League of Legends!

Η Riot ποτέ δεν μας απογοητεύει με τις νέες ιδέες της. Συνήθως ότι καινούριο ανακοινώνει ή βγάζει θα είναι για καλό και βοηθάει στη βελτίωση του gameplay, είτε αυτό αφορά τεχνικές μέσα στο παιχνίδι, είτε νέα items και ήρωες. Αυτόν τον μήνα όμως από ότι φαίνεται είχε κατακλυσμό από τέλειες ιδέες καθώς ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει το σύστημα του matchmaking, ότι θα επανακυκλοφορήσουν παλιά και σπάνια skins κα φυσικά αποκάλυψε την νέα champion του League of Legends, την Jinx.

Η Jinx είναι Marksman, όπως και ο προηγούμενος champion της Riot ο Lucian. Αυτοί οι δύο είναι οι champions που διαφημίστηκαν πιο πολύ το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα οι gamers να τους περιμένουν πως και πως. Παρά όλη την ανυπομονησία, αμέσως μετά το release του Lucian είδαμε ότι τελικά ήταν άνθραξ ο θησαυρός αφού όχι μόνο δεν πρόκειται για έναν OP Marksman αλλά μια από τις πιο σημαντικές επιθέσεις του, η Ultimate, είναι τελείως άβολη στη χρήση. Η Jinx όμως είναι άλλη περίπτωση αφού όχι μόνο είναι τόσο δυνατή όσο βλέπαμε στον PBE αλλά έχει πλάκα να παίζει κανείς μαζί της!

I’m crazy!
Η Jinx λατρεύει όσο τίποτε άλλο να προκαλεί το χάος. Σπέρνει το χάος και τον πανικό στο διάβα της, χωρίς να την ενδιαφέρουν καθόλου οι συνέπειες. Είναι μια παρανοϊκή και παρορμητική εγκληματίας που σιχαίνεται περισσότερο από όλα την ανία. Για αυτόν το λόγο, λατρεύει να κάνει άνω-κάτω το πιο βαρετό μέρος του κόσμου, κατά τη γνώμη της: το Piltover. Έχει στη διάθεσή της ένα οπλοστάσιο από θανάσιμα παιχνίδια και λατρεύει να προκαλεί με αυτά τις πιο φανταχτερές και θορυβώδεις. Απολαμβάνει όσο τίποτε άλλο να σοκάρει και να αιφνιδιάζει τις τοπικές αρχές. Το αγαπημένο χόμπι της Jinx είναι να προκαλεί και να παίζει με τις αστυνομικές δυνάμεις του Piltover και ειδικότερα με τη Vi αλλά παρόλα αυτά δεν έχει συλληφθεί ποτέ.

Η Jinx συνέχισε να σπέρνει τον πανικό, πιο φανατικά από ποτέ. Η Caytlin η σερίφης του Piltover κήρυξε την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και εξαπέλυσε ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό. Χωρίς να διστάσει καθόλου, η Jinx αποκρίθηκε με ακόμα μία πρόκληση: ζωγράφισε στους τοίχους του Piltover, του πιο ασφαλούς κτιρίου της πόλης, μια καρικατούρα με το πρόσωπο της Vi. Επίσης, ανακοίνωσε ξεκάθαρα την ημερομηνία και την ώρα που σκόπευε να ληστέψει το θησαυροφυλάκιο, προκαλώντας την πιο δυναμική προστάτιδα του Πιλτόβερ να τη σταματήσει.

Αποφασισμένη να την κλείσει πίσω από τα σίδερα, η Vi έστησε καρτέρι έξω από το θησαυροφυλάκιο και περίμενε την ώρα που είχε υποδείξει η Jinx. Πιστή στην υπόσχεση που είχε σκαλίσει στο εξωτερικό του κτιρίου, η χαμογελαστή απειλή έκανε την εμφάνισή της. Γνωρίζοντας ότι αυτή θα ήταν η μοναδική της ευκαιρία για να πιάσει την επικίνδυνη εγκληματία, η Vi την ακολούθησε στο εσωτερικό του κτιρίου. Έσπασε τον έναν τοίχο μετά τον άλλο για να πιάσει την Jinx, η οποία γελούσε σαν μικρό παιδί, καθώς ανατίναζε με τα εκρηκτικά της παιχνίδια το εσωτερικό του εγκαταλελειμμένου κτιρίου. Η Vi κατάφερε να στριμώξει την Jinx, αλλά η νεαρή εγκληματίας δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Με ένα παρανοϊκό γέλιο, εξαπέλυσε ένα μπαράζ από ρουκέτες και γκρέμισε ολόκληρο το κτίριο επάνω στα κεφάλια τους.

Όταν η Vi κατάφερε επιτέλους να βγει από τα συντρίμμια, η Jinx είχε γίνει άφαντη. Σαν να μην έφτανε αυτό, δεν είχε κλέψει ούτε ένα γραμμάριο χρυσού, παρόλο που το θησαυριφυλάκιο είχε καταστραφεί ολοσχερώς. Ωστόσο, η εγκληματίας είχε αφήσει πίσω της ακόμα ένα προκλητικό μήνυμα για την «αγαπημένη» της αστυνομικό. Ένα μήνυμα που ήταν πλέον ορατό σε όλους, τώρα που το θεόρατο κτίριο είχε γίνει συντρίμμια. Τα φώτα της πόλης σχημάτιζαν ένα απλό, αλλά τόσο περιπαικτικό μήνυμα: «Δεν θα με πιάσεις ποτέ». Μόλις η Vi διάβασε το μήνυμα, άκουσε ξανά το γέλιο της αντιπάλου της και η πόλη βυθίστηκε στο απόλυτο σκοτάδι για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Τα abilities της:

jinx-passiveGet Excited!-Passive: Η Ταχύτητα Κίνησης της Jinx αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό κάθε φορά που σκοτώνει έναν αντίπαλο ήρωα ή καταστρέφει έναν πύργο.

jinx-QSwitcheroo!: Η Jinx αλλάζει τις βασικές επιθέσεις της διαλέγοντας ανάμεσα στο πολυβόλο και το ρουκετοβόλου της. Οι επιθέσεις με το πολυβόλο αυξάνουν τo attack speed, ενώ οι επιθέσεις με το ρουκετοβόλο προκαλούν ΑοΕ damage και αυξάνουν τo range της.

Ρουκετοβόλο: Οι βασικές επιθέσεις της Jinx προκαλούν 110% damage στο στόχο της και τους γύρω εχθρούς, αποκτούν επιπλέον 75/100/125/150/175 range και καταναλώνουν μάνα.

Πολυβόλο: Οι βασικές επιθέσεις δίνουν έξτρα attack speed για 2,5 δευτερόλεπτα. Η επίδραση συσσωρεύεται έως και 3 φορές, με μέγιστο μπόνους 50/70/90/110/130%. Οι στοίβες χάνονται μία τη φορά αν περάσει ώρα και δεν έχετε πυροβολήσει κανέναν.

jinx-WZap!: Η Jinx χρησιμοποιεί το Zapper, ένα ηλεκτρικό πιστόλι για να ρίξει μια βολή που προκαλεί slow και αποκαλύπτει τον πρώτο εχθρό που πετυχαίνει αν αυτός είναι κρυμμένος.

jinx-EFlame Chompers!: H Jinx πετάει μια σειρά από χειροβομβίδες-παγίδες που εκρήγνυνται μετά από 5 δευτερόλεπτα, βάζοντας φωτιά στους εχθρούς. Τα Flame Chompers δαγκώνουν τους αντίπαλους ήρωες που περπατούν επάνω τους και τους ακινητοποιούν.

jinx-RSuper Mega Death Rocket!: Η Jinx εκτοξεύει μια μεγάλη ρουκέτα κατά μήκος του χάρτη, της οποίας το damage αυξάνεται κατά τη διάρκεια της διαδρομής της. Η ρουκέτα θα εκραγεί μόλις συγκρουστεί με έναν αντίπαλο ήρωα, προκαλώντας damage σε αυτόν και στους κοντινούς εχθρούς, βάσει της ζωής που τους λείπει.

Skill Progression
Η σειρά με την οποία θα αναβαθμίσετε τα abilities σας παίζοντας ως Jinx είναι κάπως στάνταρ. Μιας και η Jinx είναι Marksman και δουλειά της είναι να σκοτώνει όσα πιο πολλά minions μπορεί και να κάνει harass τους αντιπάλους στο απέναντι lane, θα πρέπει να πάρετε πρώτα το Switcheroo! το οποίο σας επιτρέπει να εναλλάσσετε ανάμεσα στο πολυβόλο και το ρουκετοβόλο. Έτσι θα έχετε τη ταχύτητα που χρειάζεστε για να καταφέρετε το last hit στα minions αλλά και να κάνετε AoE damage το οποίο θα χτυπήσει πιθανόν και τους αντίπαλους champions. Το δεύτερο ability που πρέπει να ανεβάσετε είναι το Zap! το οποίο θα βοηθήσει ιδιαίτερα σε περίπτωση που θέλετε να δείτε αν το διπλανό bush είναι άδειο ή αν καραδοκεί ο jungler της αντίπαλης ομάδας! Πέρα από αυτό, θα σας σώσει πολλές φορές από περιπτώσεις gank αφού προκαλεί slow στον στόχο.

jinx-skill-progression

Bottom Lane
Στο Bottom Lane η Jinx είναι αρκετά καλή. Το Zap! της επιτρέπει να κάνει harass τους αντιπάλους, το πολυβόλο να καθαρίσει γρήγορα αρκετά waves από minions ενώ το ρουκετοβόλο της δίνει τη δυνατότητα να προκαλέσει αρκετό AoE damage!
Τα items που σας προτείνω είναι τα εξής:

Ξεκινάτε με:

Doran's Blade: Το πιο συνηθισμένο item για AD Carry.

Bilgewater CutlassBilgewater Cutlass: Είστε ένα βήμα μακριά από το να αγοράσετε το πρώτο κύριο item σας. Το Bilgewater Cutlass θα σας δώσει το sustain που χρειάζεστε για να συνεχίσετε να σκοτώνετε minions υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Στη συνέχεια:

Berserkers GreavesBerserker's Greaves: Αγοράζετε Berserker's Greaves για να κερδίσετε από το attack speed που προσφέρουν.

blade-of-the-ruined-kingBlade of the Ruined King: Ένα από τα βασικότερα items που προσφέρει +25 Attack Damage, +40% Attack.

vampiric-scepterVampiric Scepter: Το αγοράζετε για να πάρετε το life steal που σας δίνει.

BloodthirsterThe Bloodthirster: Αυτό είναι το δεύτερο βασικό item σας το οποίο προσφέρει και αυτό με την σειρά του life steal.

Infinity EdgeInfinity Edge: Είναι ένα item που πρέπει να αγοράσετε στη συνέχεια έτσι ώστε να επωφεληθείτε από το +70 Attack Damage και το +25% Critical Strike Chance που προσφέρει.

Guardian AngelGuardian Angel: Η passive ικανότητα αυτού του item σας βοηθάει σε περίπτωση που πεθάνετε πρόωρα σε κάποιο team fight και σε περίπτωση που έχετε απέναντί σας κάποιον δυνατό AP champion τότε το magic resist που διαθέτει είναι αρκετό για να αντέξετε μερικά παραπάνω χτυπήματα.

Frozen MalletFrozen Mallet: Αποτελεί μια περίεργη αλλά αρκετά καλή επιλογή ειδικά μετά τις αλλαγές που έγιναν στο τελευταίο patch.

Runes:

jinx-runes

Masteries: Εδώ ακολούθησα build 21/9/0

jinx-masteries

Τα υπόλοιπα lanes
Η Jinx είναι γενικά ένας αρκετά ευέλικτος champion. Διαθέτει μεγάλο range, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να αναμετρηθεί με αντιπάλους στο mid lane αλλά και να κρατήσει μακριά τους εχθρούς ποτ θα της την πέσουν στο top lane. Παρόλα αυτά, δεν είναι η ιδανική επιλογή για καμιά άλλη λωρίδα εκτός του bottom lane αφού θα διαπιστώσετε από μόνοι σας ότι είναι αδύναμη απέναντι σε OP champions όπως ο Fizz, ο Kassadin ή ο Olaf.

Summoner Spells
Τα καλύτερα summoner spells που μπορείτε να διαλέξετε είναι το Flash και το Barrier.

jinx-summoner-spells

Θετικά:
- Μπορεί να κάνει harass τους αντιπάλους
- Έχει μεγάλο range
- Παίζει σχεδόν σε όλα τα lanes χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία

Αρνητικά:
- Τα cooldowns είναι κάπως μεγάλα.

Η Jinx κοστίζει 6.300 IP ή 975 RP. Αν σας αρέσει μπορείτε να αγοράσετε και το Skin της Mafia Jinx το οποίο κοστίζει και αυτό 975 RP.
Note: Το guide αυτό αποτελεί προσωπική άποψη για το πώς θα πρέπει να χτιστεί η Jinx και σε καμία περίπτωση δεν δηλώνω ότι είναι ο μόνος ή ο καταλληλότερος τρόπος για να την χτίσετε.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 SnakeEater (Level 17) 04/01/2013 14:54
αν και δεν νομιζω να το εφαρμοσουν αν τυχον γινει εγω προσωπικα δεν προκειται να αγορασω τετοια κονσολα(πιθανη εφαρμογη κ στο νεο xbox)για πολλους κ διαφορους λογους
#2 geokiren (Level 19) 04/01/2013 14:57
Εννοείται πως ούτε που θα αγγίξω την νέα κονσόλα της Sony αν κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα. Δεν μπορούν να καταλάβουν πως με τα μεταχειρισμένα γίνεται στην ουσία διαφήμιση των games σε μία μερίδα καταναλωτών που δεν θα τα αγόραζαν καινούρια.
#3 psmaniac (Level 15) 04/01/2013 15:11
SONY σ'αγαπώ και σε σέβομαι αλλά αν κάνεις τέτοια μακακία ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ απο μένα!!!!!!!!!
#4 billy000 (Level 7) 04/01/2013 15:14
Δεν βλεπω την sony να ξεκιναει καλα με την καινουρια γενια κονσολων. Το psvita δεν παει και τοσο καλα και τωρα αμα εφαρμοσουν αυτη πατεντα στην επομενη κονσολα βλεπω ενα αντιο στο playstation. Εγω παντως αν εχει ps4 με την πατεντα αυτη δεν το αγοράζω με τιποτα
#5 Sagnol (Level 9) 04/01/2013 16:07
Ενοειται δεν την αγοράζουμε ή αλλιώς περιμένουμε για κανένα jailbreak...
#6 kiriakos_k23 (Level 13) 04/01/2013 16:10
Έχω δώσει του κόσμου τα λεφτά για PS1, PS2, PS3, είμαι φανατικός του Playstation γενικώς...και η Sony κάνει το παν για να διώξει ακόμα και τους φανατικούς καταναλωτές της. Αυτό είναι το πρόβλημα πλέον, ότι δεν σέβεται τον καταναλωτή (και όχι μόνο αυτή) και εννοείται ότι δεν πρόκειται να αγοράσω καινούργια κονσόλα εαν και εφόσον ισχύσει κάτι τέτοιο.
#7 boyakadj (Level 20) 04/01/2013 16:17
το παει για κλεισιμο δλδ? THINK Sony, THINK!!
#8 Zozoulini (Level 14) 04/01/2013 16:23
Αν οι developers χάνουν χρήματα από τα μεταχειρισμένα ας τα βρουν με τους retailers!
#9 Misfit (Level 20) 04/01/2013 17:06
Μαρια, εχεις απολυτο δικιο..
Επισης, το συγκεκριμενο θέμα επεκτείνετ αι σε ολες τις επιχειρησεις (η μαλλον στις αποφάσεις τους). Δεν μπορει να κανουν οι εταρειες οτι θέλουν ανεξέλεγκτα (και για λόγους μείωσης κόστους πχ να καστρέφουν τον πλανήτη). Πρεπει να βρεθεί καποιος τροπος (και να το καταλαβουμε ολοι μας) ωστε να παρεμβαίνουν οι καταναλωτές απο μόνοι τους οταν ακούνε υπερβολές. Αλλα υπαρχει λύση...
Αν δειχναμε με καποιο τροπο εμεις οι καταναλωτές τη δύναμη μας, θα άλλαζαν γνωμη στο ...πιτς φιτιλι :) Αν πχ γέμιζε το επίσημο Facebook page, email κλπ απο παρόμοια μυνηματα σαν αυτα που βλέπουμε εδω,  μαλλον θα το ξανασκεφτοντουσ αν...  
"Δηλώνω οτι αν γινει αυτο,  δεν θα αγορασω το προϊόν αας". 
Αν λάμβανε ενας executive μερικά εκατομμύρια τετοια posts, να δω πως θα τα αγνοούσε.. 
Κατι σαν συνδικαλιστικος συντονισμός των καταναλων μέσω Ίντερνετ. "Control the corporations" πρεπει να ειναι το επομενο βήμα του καπιταλισμού.. Μέσω Ίντερνετ, ειναι δυνατό.. Απλα δεν το εχουμε αντιληφθεί ακομα..
#10 BruceWayne92 (Level 14) 04/01/2013 20:24
αρα λογικα δεν θα μπορεις να νοικιασεις και απο video club.τεραστιο φαουλ απο την sony.
#11 Sephiroth (Level 18) 04/01/2013 20:34
Για μένα η ἐννοια μεταχειρισμένο παιχνίδι,δεν υπάρχει.Δεν αγόρασα ποτέ παιχνίδι για το οποίο δεν ήμουν σίγουρος (πλην DMC 4 - εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα) οπὀτε δεν χρειάστηκε να το πουλήσω πίσω σε κατάστημα.Συν το ὀτι δεν παίρνω παιχνίδια τους πρώτους μήνες κυκλοφορίας τους πέρα των FF,άρα τα αγοράζω και σε καλύτερη τιμή.Ας φτιάξει η Sony μια αξιόλογη κονσόλα με τα βασικά και σε λογική τιμή (400άρι) και ας μην παίζει μεταχειρισμένα. Δεν με χαλάει προσωπικά,αν και πιστεύω ότι στο τέλος θα κάνει πίσω.
#12 asmilon (Level 26) 04/01/2013 21:35
Μεγαλο φαουλ για εμενα απο την Sony αν το εφαρμοσει στο PS4, που μπορει ανετα να την καταταξει παλι τριτη και καταιδρωμενη στην επομενη γενια.

Δε μου ειναι καθολου απιθανο πως εξαιτιας του μεγαλου κοστους αναπτυξης για τις next gen κονσολες, οποιος βγει τελευταιος ειναι πολυ πιθανα να ακολουθησει την πορτα της εξοδου, οπως ειχε κανει και η Sega πριν μια δεκαετια, Κριμα για την ιστορια του Playstation brand, ειναι κατι ομως που εχει ξαναγινει ακομα και σε μεγαλες εταιριες...
#13 psmaniac (Level 15) 04/01/2013 21:49
Quoting BruceWayne92:
αρα λογικα δεν θα μπορεις να νοικιασεις και απο video club.τεραστιο φαουλ απο την sony.


Καλά ειδικά αυτό άμα γίνει βλέπω αλυσίδες videoclub να κλείνουν....
#14 SnakeEater (Level 17) 05/01/2013 01:00
Quoting asmilon:
Μεγαλο φαουλ για εμενα απο την Sony αν το εφαρμοσει στο PS4, που μπορει ανετα να την καταταξει παλι τριτη και καταιδρωμενη στην επομενη γενια.

Δε μου ειναι καθολου απιθανο πως εξαιτιας του μεγαλου κοστους αναπτυξης για τις next gen κονσολες, οποιος βγει τελευταιος ειναι πολυ πιθανα να ακολουθησει την πορτα της εξοδου, οπως ειχε κανει και η Sega πριν μια δεκαετια, Κριμα για την ιστορια του Playstation brand, ειναι κατι ομως που εχει ξαναγινει ακομα και σε μεγαλες εταιριες...

τρομακτικο σεναριο οντως...αν κ υπερβολικο για τη sony...
#15 halismi (Level 17) 05/01/2013 07:10
Κλασσική Sony που προσπαθεί με κινήσεις marketing να ξαναβρει το ρυθμό της... Δεν υπάρχει περίπτωση σ' αυτήν την γενιά κονσολών να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο μιας και οι υπόλοιπες εταιρίες κάνουν τον κινέζο στο συγκεκριμένο θέμα. Ισως στο Playstation 5 να γίνει κάτι παρεμφερές μιας και τότε κατα την ταπείνη μου άποψη (μιλάμε για 5+ χρόνια μετά το πιο πιθανό) θα υπάρξουν άρδην αλλαγές στα παιχνιδιά και στην ψηφιακή διανομή τους η οποία εν τέλει θα κυριαρχήσει.
#16 BotEAterR (Level 6) 05/01/2013 10:30
Ας το κάνει αυτό η sony και θα καταστραφεί. Μόνο τα fanboys θα αγόραζαν τέτοια κονσόλα. Τώρα αν προχωρήσει και η Microsoft σε παρόμοια κίνηση, βλέπω Wii U, gamestick και ouya να τρίβουν τα χέρια τους :-) Μα πραγματικά δεν έχει λογική το να επιδιώκεις να σε αντιπαθήσουν οι πελάτες σου! Σε εποχές που βγαίνουν οι πρώτες ανοιχτές (σε developers, hacking κλπ) κονσόλες στην αγορά, οι κολοσσοί κάνουν βήματα πίσω. Θα γελάσω πολύ αν τους "κάψουν" οι retailers πάντως - αν και νομίζω πως το να ξυπνήσουν πρώτα οι ίδιοι οι καταναλωτές είναι προτιμότερο.
#17 SpikeDamon (Level 11) 05/01/2013 12:01
Δεν νομίζω να κάνουν κάτι τέτοιο θα καταστραφούν στο δευτερόλεπτο, απλά μάλλον θέλουν να δουν αν οι αντιδράσεις θα ήταν αρνητικές οι θετικές και ανάλογα θα πράξουν.
#18 Sephiroth (Level 18) 05/01/2013 12:38
Το βλέπετε από λάθος οπτική γωνία.Τη Sony και τη Microsoft,δεν τις ενδιαφέρουν (άμεσα) αν οι κονσόλες τους θα παίζουν μεταχειρισμένα παιχνίδια ή όχι.Αυτοί,θέλου ν απλά να πουλήσουν το μηχάνημα.Από εκεί και πέρα το πρόβλημα μεταφέρεται στις εταιρείες που φτιάχνουν παιχνίδια.Αυτές ζημιώνονται από τα μεταχειρισμένα παιχνίδια αφού χάνουν πωλήσεις.Αν το καλοσκεφτεἰτε,τ α μεταχειρισμένα είναι σαν τα πειρατικά σε ότι αφορά τη μεριά των developers.Αλλά για να το πάμε παραπέρα.Εσείς λέτε : ''Ωραία.Δεν θα πάρω ps4 αλλά για Xbox 720,το οποίο κοιτάει το συμφέρον του καταναλωτή.''Σω στή σαν λογική αλλά υπεραπλουστευμέ νη.Την πατέντα της Sony,θα την υποστηρίξουν οι developers αφού εκεί είναι το συμφέρον τους.Και πως θα το υλοποιήσουν αυτό??Δίνοντάς της αποκλειστικότητ ες παιχνιδιών.Δεν θεωρώ ότι είναι τὀσο χαζοί στη Sony ώστε να κάνουν μία τὀσο τολμηρή κίνηση χωρίς να έχουν την πρέπουσα στἠριξη.Όπως και να'χει,στο τέλος,τόσο η Sony όσο και η MS θα πράξουν το ίδιο.Είτε και οι 2 με κονσόλες που θα παίζουν μεταχειρισμένα είτε χωρίς.Θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με τους developers και θα αποφασίσουν από κοινού.Δείτε το και έτσι.Δεν έκαναν τόση προσπάθεια και δεν δαπάνησαν τόσο χρήμα για να μειώσουν την πειρατεία,ώστε να την τρώνε από μεταχειρισμένα. Είτε μας αρέσει είτε όχι,οι εταιρείες κοιτάνε το κέρδος,δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα.
#19 zerocool7545 (Level 8) 05/01/2013 14:09
Η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση.Πατάνε οι εταιρίες πάνω στο θέμα πειρατεία και προσπαθούν να βγάλουν από τη μύγα ξίγκι.Ετσι ήταν πάντα, έτσι είναι και έτσι θα είναι.Αλλωστε η ίδια τακτική δεν υπάρχει περίπου και με το Steam?Αγοράζεις 1 παιχνίδι και γίνεται link με το account σου στο steam, οποτε ουτε να το νοικιασεις μπορεις, ουτε να το πουλησεις κτλ.Το μεγαλύτερο προβλημα για μένα είναι ότι σου ζητανε 60 και 70 ευρώπουλα και σου βάζουν μυρια περιορισμούς.Αν τα παιχνίδια στις κονσόλες κόστιζαν 10 και 15 ευρώ τότε οι αντιδράσεις του κόσμου θα ηταν ελάχιστες.
#20 Wrath (Level 5) 05/01/2013 15:35
Εγώ πάλι πιστεύω ότι είναι φήμες. Σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο, οι πωλήσεις της Sony θα πέσουν κατακόρυφα.
#21 luffy3131990 (Level 14) 05/01/2013 16:09
Καλά άμα κάνουν τέτοια μ@λ@κία θα καταστραφούν από μόνοι τους!
#22 IamTheOne (Level 15) 06/01/2013 03:50
Και η Sony και η Microsoft το σκεφτονται και ειναι οτι χειροτερο.Ολος ο κοσμος θα τσιπαρει τις κονσολες τους αν το κανουν + τα videoclubs θα σταματησουν να φερνουν games.Νομιζω οτι η Sony δεν εχει βαλει μυαλο ΚΑΘΟΛΟΥ απο τις χαμηλες πωλησεις του PSVita και νομιζει οτι μας τρεχουνε απο τα πατζακια! :sad:
#23 eliminator (Level 26) 06/01/2013 11:34
Βασικά πιστεύω δε θα το κάνουν, απλώς τώρα τσεκάρουν αντιδράσεις από εμάς τους gamers που λέμε την γνώμη μας σε διάφορα φόρουμ site κλπ.
#24 asmilon (Level 26) 06/01/2013 11:55
Δε μπορω να πιστεψω οτι ξοδεψαν τοσα χρηματα για R&D, καταθεση πατεντων κλπ απλα για "τεσταρουν τα νερα"... Ειναι ξεκαθαρη η προθεση για να ενσωματωσουν ενα τετοιο μηχανισμο, αν τελικα δε το κανουν ομως θα ειναι επειδη δειξαμε ολοι την σθεναρη αντιθεση μας σε μια τετοια πιθανοτητα.
#25 eliminator (Level 26) 06/01/2013 16:53
Quoting asmilon:
Δε μπορω να πιστεψω οτι ξοδεψαν τοσα χρηματα για R&D, καταθεση πατεντων κλπ απλα για "τεσταρουν τα νερα"... Ειναι ξεκαθαρη η προθεση για να ενσωματωσουν ενα τετοιο μηχανισμο, αν τελικα δε το κανουν ομως θα ειναι επειδη δειξαμε ολοι την σθεναρη αντιθεση μας σε μια τετοια πιθανοτητα.


Ίσως να έχεις και δίκιο. Δε ξέρω αλλά για κάποιο λόγο η όλη φάση μου θυμίζει το ACTA που όλο λέγαν λέγαν και το ακυρώσαν λόγω των αντιδράσεων μας(μέχρι και τραγούδια βγήκαν). Λες να είναι μια από τα ίδια η Sony; Να έχει πραγματικά σκοπό να το βάλει και να μη το βάλει τελικά λόγω αντιδράσεων;
#26 Bolak (Level 8) 06/01/2013 17:52
απαράδεκτη κίνηση...κι εντάξει μπορεί κάποιος να πει "κάλα εγώ έτσι κι άλλιώς δεν αγοράζω μεταχειρισμένα" , η πατέντα αυτή θα απαγορεύει ακόμα και να δανείσει κάποιος ένα game του στο μικρό του ξαδερφάκι...αλή τες..
#27 sericlis10 (Level 10) 07/01/2013 01:37
Δηλαδη αν εγω εχω το ps4 και 10 παιχνιδια ,ας πουμε, και μου χαλασει για καποιο λογο και χρειαστει να παρω καινουργιο, δεν θα μπορω να παιξω τα παιχνιδια που ηδη εχω? Τι φαση κι αυτη....
#28 Misfit (Level 20) 20/01/2013 00:59
Quoting Sephiroth:
Είτε μας αρέσει είτε όχι,οι εταιρείες κοιτάνε το κέρδος,δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα.


Παντως, αν το επομενο Xbox παιζει μεταχειρισμένα, και το PS4 οχι, μιλάμε για τρελό competitive advantage της Microsoft!!
#29 GamerPs3maniac (Level 16) 21/02/2013 18:16
Εγώ είμαι φανατικός της Sony.
Μέσρι τώρα όμως τα περισσότερα τα ενοικίαζα απο DVDάδικα.
Αν τελικά κάνει αυτή τη κίνηση η Sony θα με αναγκάσει να στραφώ σε άλλη κονσόλα που με δίνει τη δυνατότητα αυτή.
Αν οικονομικά δε μπορώ, τότε μένω με αυτά που έχω ήδη,
#30 GamerPs3maniac (Level 16) 21/02/2013 18:17
Εγώ είμαι φανατικός της Sony.
Μέχρι τώρα όμως τα περισσότερα τα ενοικίαζα απο DVDάδικα.
Αν τελικά κάνει αυτή τη κίνηση η Sony θα με αναγκάσει να στραφώ σε άλλη κονσόλα που με δίνει τη δυνατότητα αυτή.
Αν οικονομικά δε μπορώ, τότε μένω με αυτά που έχω ήδη,
#31 BigBoss (Level 24) 23/02/2013 10:44
Πολύ απλα τα πραγματα. ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΚΟΝΣΟΛΕΣ.

Παμε ολοι PC με 3 ευρω τα παιχνιδια στο Steam και τελειωνει η υποθεση.
#32 asmilon (Level 26) 23/02/2013 18:49
No used no buy, για καμια νεα κονσολα. Εκτος αν ριξουν τις τιμες των παιχνιδιων 30-40% απλα πραγματα
#33 genaric (Level 24) 24/02/2013 14:05
τους εύχομαι να μην πουλήσουν τίποτα άμα δεν παιζει μεταχειρισμένα.
#34 +3 BlaCkFeATh3R (Level 18) 24/10/2013 21:10
Πολύ καλό guide!Ως εναλλακτική προτείνω παίδες δοκιμάστε tear και muramana στη Jinx!Κάθε φορά που ρίχνετε ένα auto hit με ανοιχτό τον Fishbones/Ρουκε τοβόλο,εκείνο παίρνει κανονικά stacks.Με το tear μπορείτε να spammaρετε έτσι τους πυραύλους της Q,μειώνοντας κατά πολύ το mana cost τους,ενώ παράλληλα έχετε περισσότερο damage από πιο μακριά και ευκολότερο farming.Και όταν γίνει muramana,εκεί γίνεται το έλα να δεις :D
#35 +1 general656 (Level 21) 24/10/2013 21:18
Καλά η Jinx δεν παίζετε :D Είναι καταπληκτική ... και επιτέλους κάνανε ένα τραγουδάκι που ακούγεται :P
#36 Vagg99 (Level 16) 24/10/2013 21:30
Quoting general656:
Καλά η Jinx δεν παίζετε :D Είναι καταπληκτική ... και επιτέλους κάνανε ένα τραγουδάκι που ακούγεται :P

και του Θρες ήταν τρομερό
#37 cosmic7 (Level 12) 24/10/2013 21:41
Πολύ καλό review και πολύ καλή η πρόταση του BlaCkFeATh3R !!!!
#38 England (Level 7) 24/10/2013 21:54
Quoting BlaCkFeATh3R:
Πολύ καλό guide!Ως εναλλακτική προτείνω παίδες δοκιμάστε tear και muramana στη Jinx!Κάθε φορά που ρίχνετε ένα auto hit με ανοιχτό τον Fishbones/Ρουκετοβόλο,εκείνο παίρνει κανονικά stacks.Με το tear μπορείτε να spammaρετε έτσι τους πυραύλους της Q,μειώνοντας κατά πολύ το mana cost τους,ενώ παράλληλα έχετε περισσότερο damage από πιο μακριά και ευκολότερο farming.Και όταν γίνει muramana,εκεί γίνεται το έλα να δεις :D

Το αν stackαρει κανονικα το tear εξαρταται από το attack speed σου, καθώς και το tear έχει cooldown :)
#39 StratosVardas (Level 2) 24/10/2013 22:01
Αρκετά πετυχημένο guide! Εύγε!
#40 BlaCkFeATh3R (Level 18) 24/10/2013 22:24
Quoting England:

Το αν stackαρει κανονικα το tear εξαρταται από το attack speed σου, καθώς και το tear έχει cooldown :)


Σίγουρα,απλά με την Jinx είναι σαν να χει το tear σου την passive του Manamune,και όσο για το attack speed...Με 130% bonus στο lvl 9,η Jinx με τελειωμένο Muramana και ανοιχτό το πολυβόλο το prockαρει τόσες φορές που απλά γίνεται σφαγή!Γενικότερ α πάντως η Jinx μπορεί να stackarei το tear στην ίδια ταχύτητα με τον Singed,που θεωρείται ότι stackarei το γρήγορα ίσως στον πιο γρήγορο χρόνο.2 auto attack της jinx = 8 stacks στο tear και αυτό είναι το maximum που μπορεί να πάρει ανά 8 δευτερόλεπτα.2 auto attack και κουλός να είσαι τα κάνεις :P.
#41 costas pat (Level 3) 24/10/2013 23:02
καλο αλλα με ας δεν ειχα προβηλμα απενατη της αν την φινταρεις τοτε εχεις προβλημα
#42 Lordwinter (Level 28) 24/10/2013 23:53
Quoting BlaCkFeATh3R:
Πολύ καλό guide!Ως εναλλακτική προτείνω παίδες δοκιμάστε tear και muramana στη Jinx!Κάθε φορά που ρίχνετε ένα auto hit με ανοιχτό τον Fishbones/Ρουκετοβόλο,εκείνο παίρνει κανονικά stacks.Με το tear μπορείτε να spammaρετε έτσι τους πυραύλους της Q,μειώνοντας κατά πολύ το mana cost τους,ενώ παράλληλα έχετε περισσότερο damage από πιο μακριά και ευκολότερο farming.Και όταν γίνει muramana,εκεί γίνεται το έλα να δεις :D

+1 και από μένα και το ίδιο πράγμα κάνει και τον Lucian φοβερό.
#43 Glamorous (Level 27) 25/10/2013 12:44
Ευχαριστώ! Χαίρομαι που σας άρεσε το guide!
#44 devil666 (Level 8) 25/10/2013 14:47
Ερώτηση γιατί να πάρεις Infinity Edge αφού δεν βγάζεις άλλο item για Critical Strike ? Και γιατί να βγάλεις Bloodthirster και Blade of the Ruined King ?
#45 Glamorous (Level 27) 25/10/2013 15:37
Quoting devil666:
Ερώτηση γιατί να πάρεις Infinity Edge αφού δεν βγάζεις άλλο item για Critical Strike ? Και γιατί να βγάλεις Bloodthirster και Blade of the Ruined King ?

Το Infinity Edge έχει λίγο critical το οποίο βοηθάει. Bloodthirster και BoTK βγάζω για Life Steal.
#46 devil666 (Level 8) 25/10/2013 15:56
Quoting Glamorous:
Quoting devil666:
Ερώτηση γιατί να πάρεις Infinity Edge αφού δεν βγάζεις άλλο item για Critical Strike ? Και γιατί να βγάλεις Bloodthirster και Blade of the Ruined King ?

Το Infinity Edge έχει λίγο critical το οποίο βοηθάει. Bloodthirster και BoTK βγάζω για Life Steal.


Το πρόβλημα είναι πολύ λίγο και έχεις πολύ μικρές πιθανότητες να κανεις dmg ειδικά σε late game.Γενικότερα τα adc θέλουν Critical και εσύ δίνεις πολύ λίγο μονο με το IE.
Όσο για το BoTK και το Bloodthirster ποσο life steal θα χρειαστείς ? και εξάλλου το blade δεν το βγάζεις για το life steal το βγάζεις για το passiv του.

Γνώμη μου πως σε ένα adc όπως η Jinx θα ήταν καλύτερο αυτό το build

Berserker's Greaves - Infinity Edge - Phantom Dancer - Last Whisper - The Bloodthirster

Για last item βγάζεις GA για το passiv η Mercurial Scimitar πάλι για το passiv αλλιώς πάμε σε Banshee'σ Veil για να αντέχεις λίγο παραπάνω magic dmg είτε για να αποφυγής κάποιο skill που σε πιάνει πχ Q lux,Ulty leonas αλλιώς πάμε σε Zephyr για αυτούς που πιστεύουν ότι θέλουν κάτι ακόμα για να κόβουν και να έχουν λίγο παραπάνω att speed στην περιπτώσειμας φτάνουμε max

Γενικότερα το build σου πιστεύω πως υστερεί σε πολλά σημεία Χριστιάνα,δεν θέλω ούτε να σε προσβάλω βεβαια ούτε τίποτα απλά εκφράζω την γνώμη μου στο θέμα :D
#47 johnnoukos13 (Level 7) 25/10/2013 17:35
καλα το botrk πλεον δεν αξιζει γενικα στα adc εκτος απο την vayne η οποια το χρειαζεται για το εκπληκτικο 1v1 capability που της δινει.
αλλα εμενα αλλο με πειραξε...op olaf χριστιαννα????R EALLY?????
#48 sylon7 (Level 2) 25/10/2013 18:19
Stefoz approves this guide xD
#49 hunter2009 (Level 3) 28/10/2013 02:53
Πιστεύω ότι αντικείμενα όπως το Frozen Mallet, δεν ταιριάζουν στα περισσότερα ADC. Πιστεύω ότι το Guardian Angel είναι καλύτερο. Συνήθως εγώ παίρνω αντικείμενα που δίνουν Health όταν οι αντίπαλοι μου έχουν high burst champions, όπως Kassadin, Fizz, Zed, Syndra κλπ. Το Guardian Angel χρειάζεται σε όλες τις περιπτώσεις, γιατί η Passive του, δίνει Sustain στο ADC στα Teamfight. Επίσης αν έχεις καλό Positioning στα teamfight, σίγουρα δεν χρειάζεσαι περισσότερο health, απλά προσέχεις τους αντιπάλους σου και διαλέγεις τις πιο ασφαλείς θέσεις, έτσι ώστε να τρως λιγότερο Damage.
Για AD Carry καλύτερο είναι το Trinity Force.
Γενικά το Guide ήταν καλό :-)
Επίσης μου δημιουργήθηκε μία απορία! Στα Quintessences έχεις 2 Lifesteal Runes. Ήθελες να προσθέσεις κάποιο Quintessence Rune διαφορετικού είδους ή εννοούσες 3 Lifesteal Quintessences? :P
#50 Manos (Level 39) 28/10/2013 02:59
Όποιος ξέρει να παίζει ADC έχει κάνει παπάδες με την Jinx. Κλασικά η Riot κάνει OP τους νεοεμφανιζόμενο υς champions ώστε να...σπεύσουν όλοι. Και βέβαια είναι από τις πρώτες στα bans.

Ωραίο guide για μια psycho champion και εντυπωσιακό τρέιλερ. Η τύπισσα που κάνει την φωνή της στο κομμάτι το 'χει πραγματικά.
#51 Dragonborn (Level 15) 06/01/2014 11:16
Το μόνο που με χαλάει είναι το BoTRK, δεν είναι όπως Madred's Bloodrazor που ήταν επικό item για τα adc και για τa DPS, το καλό πάντως ,με το BoTRK, είναι ότι το dmg που κάνει (από το passive 4% current health) πάει σε health με το ανάλογο LF,
time for maths
BoTRK vs BT
cost: 3200g = 3200g
LF: 15% → 12% (max 18%)
Att.speed: 40% ← 0%
DMG: 4% current health ?!?* 70 (max 100)
Active: 15% max health as DMG (cd=90 sec)** ← (δεν έχει)

άρα λογικά νικάει το BoTRK
** (δεν έβαλα απλά το movemt speed)
* το BoTRK για να "σηκώσει" περισσότερο DMG από το BT
πρέπει ο enemy champion να έχει το λιγότερο 1750 HP για να παίσει το ελάχιστο του BT (70 DMG)
και 2500 HP για να έχει το max του BT (100 DMG)
(δεν μέτρησα το Att.Speed + το armor του αντιπάλου)
Εγώ θα πρότεινα ένα ακόμα BT :D
#52 Dragonborn (Level 15) 06/01/2014 11:22
And btw counter for adc, Nasus
Notification