Football Manager 2014: Οι ρόλοι

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Football Manager 2014: Οι ρόλοι

Football Manager 2014: Οι ρόλοι

Ανάλυση των Roles στην οθόνη των τακτικών. Αξιοποιήστε τους παίκτες σας ιδανικά.

Σήμερα θα αναλύσουμε έναν πολύ βασικό τομέα του Football Manager 2014. Τους ρόλους στις τακτικές. Η ανάθεση σωστού ρόλου και καθήκοντος σε κάθε παίκτη είναι πολύ σημαντική προκειμένου να αποδίδει το 100% των δυνατοτήτων του, πάντα υπό ιδανικές συνθήκες. Οι ρόλοι εξαρτώνται από το σύστημα που παίζετε, τα προσόντα των ποδοσφαιριστών, το σύστημά σας και τις οδηγίες της ομάδας, το σύστημα του αντιπάλου και πολλούς ακόμη παράγοντες. Θα εστιάσουμε αποκλειστικά και μόνο στο τι σημαίνει κάθε ρόλος.

Κάθε θέση έχει 2-8 ρόλους. Όσο προχωράμε από το τέρμα στην επίθεση οι ρόλοι αυξάνονται. Από τα δύο είδη ρόλων του τερματοφύλακα και τα τρία έως τέσσερα των αμυντικών φτάνουμε στα οκτώ του επιθετικού. Στόχος σας είναι από την μία να χρησιμοποιείτε κάθε παίκτη σας στον καλύτερο δυνατό ρόλο του και από την άλλη να συνεργάζονται όλοι σωστά μεταξύ τους. Όσον αφορά το δεύτερο για παράδειγμα, αν οι δύο καλύτεροι επιθετικοί σας έχουν τον ίδιο καλύτερο ρόλο (π.χ. περιφερειακοί επιθετικοί) τότε ο ένας θα πρέπει να αναγκαστικά να πάει σε διαφορετικό ρόλο, όπως για παράδειγμα Poacher που θέλει να βγαίνει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Αλλιώς δεν θα είχατε κάποιον φουνταριστό στην ομάδα και θα πετυχαίνατε γκολ πιο δύσκολα.

Παρακάτω αναλύουμε τους ρόλους (Roles) και τα καθήκοντα (Duties) που αντιστοιχούν σε κάθε ρόλο. Μπορείτε επίσης να τα δείτε κάνοντας κλικ σε μία θέση παίκτη στις τακτικές. Μην ξεχνάτε να κοιτάτε με το μάτι τα στατιστικά του παίκτη σας και ποια χρειάζονται για κάθε ρόλο, καθώς αυτά θα παίξουν καθοριστικό παράγοντα για την επιλογή του. Καθένας πρέπει να παίζει εκεί που ταιριάζει καλύτερα.

Τερματοφύλακας
Goalkeeper: Η κλασική θέση τερματοφύλακα.
Sweeper Keeper: Τερματοφύλακας ο οποίος προωθείται σε ρόλο λίμπερο και μοιράζει μπαλιές, ενώ σε ματς που φτάνουν στις καθυστερήσεις και χρειάζεται η ομάδα του γκολ, δεν θα διστάσει να φτάσει στο αντίπαλο τέρμα σε στημένη φάση.
Κεντρικοί αμυντικοί
Sweeper/Libero: Ο τελευταίος παίκτης της άμυνας. Η διαφορά είναι ότι ο λίμπερο θα ανέβει μερικές φορές μέχρι το κέντρο για να κυκλοφορήσει μπάλα. Στο "Duty" έχουμε τις επιλογές "Support" και "Attack" που καθορίζουν κατά πόσο ο αμυντικός θα μένει πίσω ή θα ανεβαίνει.
Central Defender: Κεντρικός αμυντικός που έχει στόχο να αμυνθεί, να κλέψει την μπάλα και να την μεταβιβάσει.

Ball playing defender: Δεν αρκείται μόνο στην άμυνα αλλά και στο να κάνει μπαλιές στην επίθεση ώστε να βοηθήσει σε πιθανή αντεπίθεση.

Limited Defender: Το μόνο που κάνει είναι να ανακόπτει τους αντίπαλους αμυντικούς και να καθαρίζει την μπάλα. Δεν παίρνει πρωτοβουλίες για μπαλιές και δεν προωθείται.
Duties: Για τους κεντρικούς αμυντικούς έχουμε τρία καθήκοντα για να επιλέξετε. Με το Defend θα παίξει άμυνα στην ίδια γραμμή με τους συμπαίκτες του, με το Stopper βγαίνει και μαρκάρει πιέζοντας τον αντίπαλο ώστε να κλέψει την μπάλα και τέλος με το Cover μένει τελείως πίσω, τελευταίος στην άμυνα και καλύπτει χώρους.

Ακραίοι αμυντικοί
Full Back: Πλάγιος αμυντικός που προωθείται μόνο για να βοηθήσει και όταν η ομάδα του χρειάζεται επιπλέον παίκτη στην επίθεση.

Wing Back: Θέση που χρειάζεται πνευμόνια, ο Wing Back παίζει συνήθως σε 3-5-2 ή 5-3-2 παίρνοντας ολόκληρη την πτέρυγα. Προωθείται, βγάζει σέντρες, κυκλοφορεί την μπάλα και πρεσάρει όταν δεν την έχει για να την κερδίσει. Στην άμυνα θα πρέπει να επιστρέφει πίσω και να αναλαμβάνει τα ανασταλτικά του καθήκοντα ώστε να μπλοκάρει αντίπαλους αμυντικούς, σέντρες κτλ.

Limited Full Back: Πλάγιος αμυντικός με τελείως περιορισμένες δυνατότητες. Αμύνεται και μόνο. Τίποτε άλλο. Κλασικό παράδειγμα ο Τάκης Φύσσας στα νιάτα του.

Complete Wing Back: Εκτός του ότι έχει όλη την πτέρυγα, η διαφορά του με τον Wing Back είναι ότι ο Complete Wing Back δεν αμύνεται τόσο, αλλά αντίθετα προωθείται συχνά και συμμετέχει πιο ενεργά στην επίθεση.
Duties: Στις θέσεις Full Back και Wing Back σας δίνονται οι εντολές Defend, Support, Attack και Automatic. Με το Defend δίνετε εντολή στον αμυντικό σας να βοηθάει στην άμυνα. Με το Support στηρίζει αρκετά το κέντρο και τους συμπαίκτες του, στο Attack ανεβαίνει κι επιτίθεται ότι οδηγίες κι αν έχει και τέλος με το Automatic ο παίκτης κινείται με βάση την στρατηγική που έχετε ορίσει από το Team Tactics.

Αμυντικοί μέσοι
Defensive Midfielder: Προστατεύει την άμυνά του από τους αντίπαλους επιθετικούς πιέζοντάς τους για να κλέψει την μπάλα. Δίνει πάσες προς τους δημιουργικούς μέσους για να προωθήσουν την μπάλα.

Deep Lying Playmaker: Έχει ρόλο κυρίως οργανωτικό, προσπαθώντας να κάνει παιχνίδι τροφοδοτώντας τους συμπαίκτες του από απόσταση με πάσες ακριβείας. Κατά δεύτερο λόγο είναι αμυντικογενής παίκτης.

Ball winning midfielder: Καθαρά και μόνο κλέβει την μπάλα.

Anchor Man: Στέκεται ακριβώς ανάμεσα στην αμυντική γραμμή και την μεσαία γραμμή. Ανακόπτει την μπάλα και την δίνει αμέσως στους δημιουργικούς συμπαίκτες του. Είναι θέση καθαρά και μόνο αμυντική, εξού και ότι έχει μόνο την ένδειξη “Defend” στο Duty.

Half Back: Είναι ότι λέει και η λέξη. “Μισός στόπερ”. Πρόκειται για κάτι ανάμεσα σε αμυντικό μέσο και επιθετικογενή λίμπερο. Παίζει τόσο ως αμυντικός μέσος, όσο και ως τελευταίος παίκτης αν χρειαστεί να ανέβουν τα στόπερ την ώρα που η ομάδα του κουβαλάει μπάλα. Το Duty του είναι επίσης μόνο στο Defend.

Regista: Κάτι σαν Deep Lying Playmaker με τη διαφορά ότι είναι πιο επιθετικογενής κι έχει τον ρόλο του να κρατάει μπάλα περισσότερο. Τείνει να δίνει περισσότερες κάθετες μπαλιές και να συμμετέχει δημιουργικά περισσότερο από τους προηγούμενους ρόλους αμυντικών μέσων. Γι’ αυτό και στο Duty υπάρχει μόνο η ένδειξη “Support”.

Στο Duty, οι πρώτες τρεις θέσεις έχουν την επιλογή Defend ή Support, που δείχνουν αν ο παίκτης θα μείνει πίσω ή αν θα βοηθήσει επιθετικά την ομάδα του. Προσοχή στον Ball Winning Midfielder γιατί αν του θέσετε Support σημαίνει ότι θα πιέζει ψηλά.

Μέσοι
Central midfielder/Wide midfielder: Ο Central midfielder είναι κλασικό κεντρικό χαφ που παίζει επιθετικά, αμυντικά ή με υποστηρικό ρόλο (Support). Αν θέσετε το Duty στο “Automatic” τότε ο ρόλος του θα αλλάζει διαρκώς ανάλογα με την στρατηγική της ομάδας σας. Αντίστοιχα ισχύουν και για τον Wide Midfielder, που για να παίξει σε αυτή την θέση σημαίνει ότι δεν είναι πολύ γρήγορος και δεν έχει κάποια τρομερή ντρίπλα. Πιο επιθετικογενής ρόλος είναι ο Attacking Midfielder που παίζει ανάμεσα στο αντίπαλο κέντρο και την αντίπαλη αμυντική γραμμή.

Box to box midfielder: Όπως προδίδει κι ο ρόλος του, τρέχει διαρκώς από την μία περιοχή στην άλλη, πότε για να αμυνθεί για την ομάδα του και να μαρκάρει τους αντίπαλους επιθετικούς μέσους και πότε για να επιτεθεί ο ίδιος, ερχόμενος π.χ. ως τελευταίος παίκτης σε μια φάση (το φαινόμενο που παρατηρείται αμυντικοί μέσοι να έρχονται από πίσω και να κεραυνοβολούν ένα σουτ). Είναι σαφέστατα θέση που απαιτεί “πλεμόνια” όπως λέει κι ο Νίκος Αλέφαντος. Το Duty είναι μόνο Support.

Defensive Winger: Ο ML ή ο MR που πιέζει τους αντίπαλους ακραίους μπακ κι όταν κερδίσει την μπάλα δεν επιχειρεί διείσδυση αλλά θα δώσει κοντινή πάσα σε συμπαίκτη του ή βαθιά μπαλιά.

Advanced Playmaker: Ο κλασικός οργανωτικός μέσος. Συνήθως βρίσκεται ανάμεσα στο αντίπαλο κέντρο και την αντίπαλη άμυνα κι είναι μονίμως διαθέσιμος να πάρει μπάλα και να κάνει παιχνίδι, αντεπίθεση κ.ο.κ. Στα Duty έχουμε το Support όπου κοιτάει να δώσει πάσες σε επιθετικούς ή wingers και το Attack στο οποίο και ο ίδιος τρέχει προς την αντίπαλη άμυνα. Κάτι σαν τον Messi ένα πράμα.

Trequartista: Παίκτης ο οποίος δεν συμμετέχει αμυντικά αλλά κυκλοφορεί διαρκώς σε κενούς χώρους ανάμεσα στο αντίπαλο κέντρο και την αντίπαλη άμυνα. Όταν η ομάδα του κλέψει την μπάλα είναι από τους πρώτους που μπορεί να του την μεταβιβάσει ώστε να επιτεθεί.

Enganche: Ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο κέντρο και την επίθεση της ομάδας του. Αναλαμβάνει συνήθως οργανωτικό ρόλο. Σε αντίθεση με τον Trequartista, ο Enganche είναι πιο σταθερός στη θέση του (δεν τρέχει σε κενούς χώρους) με τους συμπαίκτες του να τον έχουν σαν σημείο αναφοράς και να κινούνται γύρω του για να πάρουν την μπάλα.

Shadow Striker: Κρυφός επιθετικός, ο οποίος παίζει περιφερειακά αλλά όταν η ομάδα του επιτίθεται μπορεί σε κάποια φάση να κινηθεί στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, να πάρει μπάλα και να γίνει κίνδυνος για την εστία της.

Winger: Το κλασικό εξτρέμ που παίζει πλάγια και μπροστά, έτοιμος να πάρει μπάλα ανοίγοντας το παιχνίδι, να τρέξει και να ντριπλάρει αντιπάλους. Πρέπει να έχει υψηλό Acceleration, Pace, Dribbling, αλλά και Crossing για να βγάλει σέντρα, διαφορετικά καλό θα είναι να παίξει με την μπάλα κάτω. Ο ορισμός του εξτρέμ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Joonas Kolkka πριν μια δεκαετία στον Παναθηναϊκό. Απλά δεν μπορούσε να παίξει άλλη θέση.

Wide Target Man: Σε αντίθεση με τον κλασικό επιθετικό Target Man, τοποθετείται πλάγια στη θέση του εξτρέμ. Όμοιότητά του είναι ότι και αυτός κρατάει μπάλα και την κουβαλάει μέχρι να την δώσει σε συμπαίκτη του. Χρειάζεται Strength και Jumping Reach και τοποθετείται ιδανικά απέναντι σε κοντό και αδύναμο ακραίο μπακ.

Επιθετικοί
Deep lying forward: Ο κλασικός περιφερειακός επιθετικός, ο οποίος παίζει σε 4-4-2 πίσω από τον φουνταριστό σέντερ-φορ. Παίρνει μπάλα, την σπάει πλάγια στους wingers, την δίνει πίσω στην άμυνα ή τροφοδοτεί τον επιθετικό που βρίσκεται στην κορυφή. Αν παίξει με Duty “Support” τότε θα περιμένει τους συμπαίκτες του. Αν επιλέξετε “Attack” τότε θα τον δείτε να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες ο ίδιος.

Advanced Forward: Φουνταριστός επιθετικός που σκοράρει αλλά και δημιουργεί γκολ. Έχει ως δεύτερο ρόλο να πιέζει τους αντίπαλους αμυντικούς και να κυνηγάει χαμένες μπαλιές.

Target Man: Έχει ως ρόλο το να παίρνει μπαλιές στην επίθεση, να παρενοχλεί (να αναστατώνει που λέμε) την αντίπαλη άμυνα και να μοιράζει μπαλιές στους συμπαίκτες του. Χρησιμοποιεί περισσότερο την δύναμή του και την ικανότητά του στο υψηλό παιχνίδι, παρά την τεχνική του. Αν παίζει ως Support τότε θα κοιτάξει για την εύκολη πάσα, ενώ ως Attack θα είναι πιο δραστήριος επιθετικά, κουβαλώντας πάνω του αντίπαλους αμυντικούς και δημιουργώντας κενούς χώρους.

Poacher: Ο πιο φουνταριστός επιθετικός που μπορεί να υπάρξει. Ρόλος του είναι απλά να κάθεται σχεδόν στην ίδια ευθεία με τους αντίπαλους αμυντικούς και στην πρώτη ευκαιρία να παίρνει μπάλα, να σπάει την αντίπαλη άμυνα (ή την αντίπαλη παγίδα οφ-σάιντ) και να βγαίνει τετ-α-τετ για να σκοράρει. Πρέπει να είναι απλά γρήγορος και με καλό Finishing.

Complete Forward: Θέση που πρέπει να ορίζεται μόνο σε πολύ μεγάλα αστέρια για τα δεδομένα του πρωταθλήματός σας. Συνδυάζει χαρακτηριστικά Poacher, Deep lying forward, αλλά και την δύναμη ενός Target Man. Απλά κάνει τα πάντα, ενώ σύμφωνα με το FM “ξεπερνάει ακόμα και τις τακτικές οδηγίες κάνοντας τα δικά του”. Στο Duty ορίζετε αν θα παίξει ως Support, δηλαδή να τρέχει σε κενούς χώρους, να εξαπολύει μακρινά σουτ, να φεύγει στα πλάγια ή να κάνει μπαλιές και από την άλλη ως Attack, να ηγείται της επίθεσης και να δημιουργεί ευκαιρίες για τον άλλο και για τους συμπαίκτες του.

Defensive Forward: Ένας ιδιόμορφος ρόλος για παίκτες που θα πιέζουν τους αντίπαλους αμυντικούς, θα προσπαθούν να κλέψουν την μπάλα και γενικά θα έχουν ως ρόλο να ανακόψουν ή να καθυστερήσουν την αντίπαλη επίθεση. Αν στο Role επιλέξετε το Defend τότε θα παίζει αρκετά πίσω, στο ύψος των αμυντικών μέσων. Με το Attack θα πιέζει τα αντίπαλα στόπερ.

False Nine: Τέλος, άλλη μία θέση που ο τίτλος της τα λέει όλα είναι το “Λάθος 9άρι”. Δεν έχει ακριβώς τον ρόλο του επιθετικού, αλλά του να κουβαλάει αμυντικούς πάνω του, οι οποίοι θα τον μαρκάρουν, θα βγουν από την άμυνά τους κι έτσι θα δημιουργήσουν κενό χώρο για άλλους επιθετικούς, μέσους, wingers κτλ. Αν τον αφήσουν και δεν τον μαρκάρουν τότε θα του αφήσουν χώρο και θα μπορεί να πάρει πάσα, προφανώς έξω από τα όρια της αντίπαλης περιοχής.

Συμβουλές ατομικών ρόλων
Όπως στο προηγούμενο άρθρο σας τόνισα ότι στους αμυντικούς, αν παίζετε με δύο στόπερ ο ένας θα έχει στο Role “Stopper” και ο άλλος “Cover”, έτσι και στους μέσους, αλλά περισσότερο στους επιθετικούς, θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή στο να μην επιλέξετε ίδιους ρόλους σε παραπλήσιους παίκτες.

Στη μεσαία γραμμή αν παίζετε με 2 DM C (π.χ. 4-2-3-1), δεν θα πρέπει να είναι και οι δύο αμυντικογενείς ή και οι δύο επιθετικοί. Θα πρέπει ο ένας να ανεβαίνει οπωσδήποτε, διαφορετικά θα υπάρχει πρόβλημα στην ανάπτυξή σας.

Στο μεσαία γραμμή όταν αντίστοιχα υπάρχουν 2 MC (π.χ. 4-4-2), ο ένας θα πρέπει να προσέχει λίγο την άμυνα και ο άλλος την επίθεση. Εξαίρεση αποτελεί το 4-1-4-1 όπου υπάρχει ήδη DM C, άρα βάζετε και τους δύο M C να παίξουν πιο επιθετικά. Στο 4-5-1 (είναι 4-1-3-2 με wingers) πάλι οι δύο M C μπορούν να παίξουν πιο επιθετικά, ίσως με μια προσοχή στα μετόπισθεν αν ο αντίπαλος έχει γρήγορο κέντρο).

Η επιθετική σας γραμμή θέλει μεγάλη προσοχή. Ένας παίκτης μόνος του θα μπορούσε να οριστεί καταρχήν ως Complete Forward κι από εκεί και πέρα ως Target Man αν έχει καλή υποστήριξη γύρω του ή ως Poacher αρκεί να υπάρχουν καλές κάθετες μπαλιές και διπλανοί παίκτες να κουβαλήσουν την μπάλα. Αν έχετε δύο παίκτες τότε μην επιλέξετε ποτέ και για κανένα λόγο δύο από τους παρακάτω ρόλους: Deep lying forward, Defensive Forward και False Nine. Αφορούν αμυντικογενείς επιθετικούς άρα θα καταστρέψουν το παιχνίδι σας. Επίσης μην βάλετε μαζί δύο επιθετικούς με ίδιο ρόλο (π.χ. δύο Poacher). Προτιμήστε να βάλετε τον έναν στο ρόλο που αποδίδει καλύτερα και τον άλλο σε κάποιον εναλλακτικό, ακόμα κι αν χάσετε μισό αστεράκι από αυτόν.

Συνδυάστε τους παίκτες σας σωστά ανάλογα με το σύστημα που παίζετε και πάντα με τους κατάλληλους ρόλους που μπορούν να παίξουν. Αυτό καθορίζεται από τα στατιστικά τους. Πειραματιστείτε βλέποντας πόσα αστεράκια αποδίδουν και σε δεύτερη φάση τι attributes (στατιστικά) ζητάει ο ρόλος από αυτούς.


Καλή επιτυχία!

Καθίστε στον Πάγκο
[Με e-mail στο manos@gameworld.gr]
Στείλτε θέματα προς συζήτηση, screenshots ή απορίες.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 papadim86 (Level 11) 22/11/2012 01:34
τρεξτε!!!
#2 asmilon (Level 26) 22/11/2012 12:28
Αυτα ειναι :) Μακαρι να ειχε και η ελληνικη αγορα κατι αναλογο του στυλ το αφεντικο τρελαθηκε...
#3 Zaratoth (Level 28) 22/11/2012 13:05
Καλή φάση αλλά με τόσες προσφορές του steam και του gog έχουν μαζευτεί ΠΟΛΛΑ παιχνίδια που δεν έχουν όχι μόνο τερματιστεί αλλά και ούτε καν παιχτεί ακόμα. Θα απέχω αυτή τη φορά.
#4 Vasilis (Level 25) 22/11/2012 14:36
το πορτοφόλι μου θα αναστενάξει :D
#5 +1 geololj (Level 28) 13/01/2014 17:09
Ωραία νέα. Χαίρομαι που την ανέλαβε ο Pinkaew, θα δούμε ωραία πράγματα πιστεύω. Ο Kane Kosugi μου άρεσε στην ταινία Dead or Alive, οπότε περιμένω να δω και το υπόλοιπο cast. Για να δούμε...
#6 +1 Antonis-211 (Level 8) 13/01/2014 21:14
Prequels παντού !!!
Μόδα έχουν γίνει και δεν το πήρα χαμπάρι ??
Σε games και ταινίες τα prequels παίζουν πολύ τώρα τελευταία...

Αντε να το δούμε και το Tekken γιατί η πρώτη ταινία δεν με ενθουσίασε.
Εχω όλη την καλή διάθεση. :-)
#7 ABBY (Level 17) 13/01/2014 23:15
Tekken!!!Πάντα λίγο (ή και πολύ σε κάποιους :P ) ξύλο κάνει καλό!!! :lol:
#8 djgiogr (Level 14) 13/01/2014 23:34
Δεν ξετρελάθηκα με την πρώτη ταινία, ελπίζω να έχει περισσότερο ενδιαφέρον το prequel.
#9 +1 AChosenPessimist (Level 14) 14/01/2014 00:24
Quoting djgiogr:
Δεν ξετρελάθηκα με την πρώτη ταινία, ελπίζω να έχει περισσότερο ενδιαφέρον το prequel.

Η αλήθεια είναι πως η πρώτη ταινία απέσπασε αρνητικά reviews και δεν έβγαλε ούτε το budget της σε πωλήσεις. Παρ'όλα αυτά o σκηνοθέτης δεν είναι ο ίδιος, οπότε σίγουρα θα δούμε κάτι φρέσκο και διαφορετικό.
#10 +1 boyakadj (Level 20) 14/01/2014 12:54
ας ελπισουμε να μην ειναι φολα και αυτη....
#11 +1 billis b boy (Level 8) 15/01/2014 10:44
ελπιζω να ειναι καλυτερη απο την προηγουμενη ταινια
#12 el_sak (Level 15) 16/01/2014 09:38
Ελπίζω να μην είναι ίδια και να βγει ένα καλό αποτέλεσμα στην ταινιά! Αγαπημένη σειρά με πολύ ξύλοο!!! :lol:
#13 +1 Tas13 (Level 14) 21/04/2014 16:33
Πολυ καλη αναλυση Μανο keep it up τα περισσότερα τα ήξερα αλλά αυτό για τον Complete forward που λες στο τελος αν παίζει δηλ μόνος του στο 4-5-1 που παίζω συνήθως ήταν πολύ χρήσιμο.Μέχρι τώρα τον εψαχνα έναν γρήγορο και τον έβαζα Poacher.Thanks ωραιος.
Notification