Xbox One X review

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Xbox One X review

Xbox One X review

Η πιο δυνατή κονσόλα στον κόσμο έφτασε!

Η κούρσα της 8ης γενιάς κονσολών έχει τρεις διεκδικητές, καθένας εκ των οποίων έχει δημιουργήσει παραπάνω από μία κονσόλες.

Αυτή τη φορά η Microsoft επιχειρεί να μπει δυνατά στον ανταγωνισμό, προσφέροντας την πιο ισχυρή κονσόλα στον κόσμο. Το Xbox One X κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις 7 Νοεμβρίου και διαθέτει τα καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά. Η κονσόλα έφτασε στα γραφεία του GameWorld το μεσημέρι της Παρασκευής και έκτοτε την έχουμε εξετάσει αναλυτικά. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν όσα έχει να σας προσφέρει.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:
- RAM: 12GB GDDR 5
- Οκταπύρηνος επεξεργαστής στα 2.3Ghz χρονισμένος με επιπλέον 550Mhz σε σχέση με το αρχικό Xbox One.
- Διαθέτει σκληρό δίσκο 1TB. 
- - Η κάρτα γραφικών AMD Radeon έχει 40 compute units στα 1,172Ghz με 6 teraflops έναντι 1.4 teraflops του Xbox One S. Μιλάμε για 4 φορές μεγαλύτερη ισχύ γραφικών απ' το αρχικό Xbox One και 1,4 φορά επιπλέον απ' το PS4 Pro. Παράγει 4K γραφικά, δηλαδή 3840 × 2160 pixels στα 60Hz.
- Στον ήχο έχουμε υποστήριξη Dolby Atmos και DTS:X.
- Η κονσόλα υποστηρίζει HDR (όπως και το Xbox One S).
- Backwards compatibility: Όπως όλα τα Xbox One της αγοράς, έτσι και το Xbox One X, μπορεί να τρέξει όλα τα Xbox One games και όποια από το Xbox 360 υποστηρίζουν backwards compatibility. Υπάρχουν εκατοντάδες Xbox 360 games που την υποστηρίζουν, ενώ έχει αρχίσει και η υποστήριξη για τα games του πρώτου Xbox. 

Παρακολουθήστε την αναλυτική παρουσίαση του GameWorld.gr για το Xbox One X.

Δείτε επίσης κάποια βασικά χαρακτηριστικά της κονσόλας:
- Τα περισσότερα games τρέχουν με native 4K υποστήριξη.
- Η κονσόλα είναι το ίδιο αθόρυβη με το Xbox One S.
- Αν επιλέξετε να παίξετε τα games σε 4K ανάλυση τότε το loading θα διαρκεί συνήθως κάποια δευτερόλεπτα παραπάνω. Αν επιλέξετε σε 1080p τότε θα δείτε βελτίωση στην ταχύτητα.
- 4K HD blu-ray drive, κάτι που δεν υπάρχει στο PS4 Pro. Μπορείτε λοιπόν να δείτε ταινίες σε Ultra HD.
- Μπορείτε επίσης να μεταφέρετε δεδομένα σε άλλη κονσόλα συνδέοντας εξωτερικό σκληρό δίσκο μέσω USB θύρας.
- Μικρές διαφορές υπάρχουν και στο νέο user interface του Xbox που στο Xbox One X παίζει σε 4K ανάλυση.
- Στέκεται οριζόντια ή κάθετα (προτείνεται ασφαλώς η χρήση οριζόντια)
- Διαθέτει ενσωματωμένο τροφοδοτικό 245 watt οπως και στο Xbox One S
- Έχει ματ φινίρισμα
- Διατίθεται με ένα κανονικό χειριστήριο Xbox One
- Διαστάσεις: 30 εκατοστα μήκος, 23,8 πλάτος και 6 εκατοστά ύψος
- Είναι 50% μικρότερο από το PS4 Pro
- Βάρος: 3,8 κιλά
- Τιμή: Από 499 ευρώ

Xbox One Enhanced games
Τα περισσότερα games του Xbox One υποστηρίζουν 4K ή θα υποστηρίζουν το προσεχές διάστημα. Δείτε την αναλυτική λίστα με τα Xbox One enhanced games.

Καταρχήν να αναφέρουμε ότι είναι θέμα του εκάστοτε προγραμματιστή το αν θα αφιερώσει χρόνο στο development ώστε τα games του να υποστηρίζουν και επίσημα 4K ανάλυση στο Xbox One X. Βέβαια, μέσω του Dynamic resolution scaling, σχεδόν όλα τα games τρέχουν ήδη με καλύτερη ποιότητα στο Xbox One X, ακόμα και χωρίς επίσημη υποστήριξη. Γενικά τα games στη νέα κονσόλα της Microsoft τρέχουν όχι μόνο σε καλύτερη ανάλυση, αλλά και με ανεπτυγμένο φωτισμό και dynamic shadows.

Ακόμα όμως και στις απλές HD τηλεοράσεις, επειδή το Xbox One X υποστηρίζει 16απλό Anisotropic Filtering και Super Sampling θα δείτε πιο καθαρά textures με μεγαλύτερη έμφαση στη λεπτομέρεια. Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα στο Forza Motorsport 7 και το Gears of War 4 που δοκιμάσαμε. Επίσης, με την υποστήριξη Checkerboard Rendering, τα τρέχοντα και μελλοντικά games θα υποστηρίζουν 4K ανάλυση ακόμα κι αν δεν υπάρχει native υποστήριξη ή απαιτείται αρκετή υπολογιστική ισχύς, μιας και δεν θα αναπαράγονται όλα τα pixels στην οθόνη, ενώ μέσω φίλτρου μια εικόνα χαμηλής ανάλυσης ανακατασκευάζεται σε 4K πολύ πιο εύκολα.

Επίσης, σε περιπτώσεις όπου κάποια games τρέχουν σε 4K ανάλυση και έχουν πτώσεις στα frames, ειδικά με το VSync ενεργοποιημένο, το Xbox One X υποστηρίζει Variable refresh rate και τεχνολογία Freesync. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχετε tearing, τα λεγόμενα κοψίματα στην οθόνη και πολύ λιγότερο stutter, κοινώς στα πολύ απαιτητικά games, ειδικά στο μέλλον, η επόμενη εικόνα θα παράγεται άμεσα και δεν θα τρεμοπαίζει.

Παρατηρούμε ότι σε games με χαμηλές απαιτήσεις, όπως το Minecraft ή το Super Lucky's Tale δεν βλέπετε ιδιαίτερες διαφορές. Αντίθετα, αρκετά μελλοντικά games ενδέχεται να μην υποστηρίζουν 60 fps σε 4K ανάλυση. Επομένως το 4K για το Xbox One X είναι στάνταρ ανάλυση, απλά αν θέλετε καλύτερα frames τότε θα πρέπει να παίξετε σε 1080p. Ασφαλώς αν δεν έχετε 4K τηλεόραση τότε επιλέγετε απευθείας 1080p και 60 fps. Να ξέρετε πάντως ότι ακόμα και σε απλές HD τηλεοράσεις που δεν είναι 4K, αν επιλέξετε 4K ανάλυση τότε θα δείτε πολύ καλύτερη ποιότητα γραφικών σε σύγκριση με τις άλλες κονσόλες της αγοράς.

Συνοψίζοντας
Σε γενικές γραμμές το Xbox One X αποτελεί την καλύτερη λύση αγοράς κονσόλας για όσους από εσάς θέλουν να παίζουν όσο το δυνατόν περισσότερα games, στη μέγιστη δυνατή ανάλυση και με το μικρότερο δυνατό κόστος, μιας και με 499 ευρώ που είναι το κόστος της, με μια πιθανή αναβάθμιση PC θα χρειαζόσασταν τόσα χρήματα μόνο για την κάρτα γραφικών και την RAM. Εδώ αποκτάτε μια πλήρη κονσόλα που μεταξύ άλλων διαθέτει και 4K HD Blu-ray drive. 

Δείτε όλες τις μέχρι τώρα πληροφορίες για το Xbox One X. Συζητήστε για την κονσόλα στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Divine Raiden (Level 26) 14/11/2017 22:16
Τούμπανο η νέα κονσόλα της Microsoft και σε λογική τιμή με βάση αυτά που προσφέρει!Συνοπ τικό και ποιοτικό review!
#2 +1 Lithras (Level 26) 14/11/2017 22:20
Η backwards συμβατότητα είναι κάτι που θα έπρεπε όλες οι κονσόλες να προσπαθούν να επιτυγχάνουν. Όντας φανατικός του PC gaming και έχοντας "μείνει πίσω" κάπως στο θέμα "κονσόλες", για μένα αυτές σημαίνουν πλήθος τίτλων με τους οποίους θα περάσω ευχάριστα μερικές ώρες. Εφόσον για πιο "hardcore" gaming χρησιμοποιώ PC, η ιδέα μιας κονσόλας τελευταίας γενιάς που θα μου επιτρέψει να αποκτήσω και να παίζω -εκτός των νεότερων- και πάμπολλους παλαιότερους τίτλους με δελεάζει πολύ. Κατατοπιστικότα το review Μάνο, μπράβο!
#3 +1 Lyricaldemon (Level 22) 14/11/2017 22:32
Τούμπανο to xbox,παίζει και τα παλιότερα παιχνίδια που είναι πολύ σημαντικό για να πετύχει μια κονσόλα!
4Κ τρελό και δυνατό μηχάνημα με μεγάλο επεξεργαστή και ισχύ,Λύση για όλους που θέλουν 4Κ σε προσιτή τιμή!
#4 +1 Mario07 (Level 22) 14/11/2017 22:34
Πολύ δυνατή κονσόλα πραγματικά, η Microsoft έκανε πολύ καλή δουλειά. Και όσο αφορά το review κατατοπιστικότα το.
#5 +1 JaGuAr (Level 30) 14/11/2017 22:45
Πολύ καλή προσπάθεια από την Microsoft η νέα κονσόλα. Το ότι είναι η δυνατότερη είναι αδιαμφισβήτητο, ωστόσο πρέπει να υποστηριχθεί και από exclusives για να θεωρηθεί πετυχημένη. Ευχαριστούμε φυσικά τον Μάνο για την ανάλυση!
#6 +1 Shikabane_Hime7 (Level 29) 14/11/2017 23:18
Φαίνεται πολύ δυνατή η κονσόλα. Αν δεν είχα στα σκαριά να πάρω νέο PC θα την προτιμούσα σίγουρα!
#7 +1 Kalliniki (Level 18) 14/11/2017 23:26
Τέρας είναι κονσόλα, όπως το είχαν δείξει και στην παρουσίαση της κονσόλας! Το μόνο κακό είναι πως δεν έχει exclusives, είναι το μόνο που υστερεί και πρέπει να δώσει βάση, μιας και είναι κάτι που θα το ήθελαν οι κάτοχοι της νέας κονσόλας.
Το review της κονσόλας εξαιρετικό, δείχνοντας μας λεπτομερώς τι εστί Xbox One X...
#8 -1 aigiara (Level 2) 15/11/2017 12:22
Ποιο Xbox One X? Η Sony θα είναι μια ζωή μπροστά σε όλα τα θέματα. Κοροιδία να δίνεις 500 ευρώ για κονσόλα χωρίς polla exclusives σε αντίθεση με την Sony.
#9 +1 Phobos (Level 22) 15/11/2017 13:09
Τρομερή η κονσόλα και κατατοπιστικότα το review! Αναμένεται να δούμε exclusives για να την υποστηρίξουν βέβαια...
#10 +1 DoUzOs (Level 27) 15/11/2017 13:14
Όχι μόνο η δυνατότερη κονσόλα στην ιστορία της βιομηχανίας, αλλά και, κατ' εμέ, η πιο όμορφη. Πολύ καλό το unboxing/review , για μία ακόμη φορά η Microsoft με αφήνει με το στόμα ανοιχτό!
#11 ashbringer (Level 25) 15/11/2017 17:12
Μπράβο στον Μάνο για το review.Πολύ δυνατή η κονσόλα απο την Microsoft.Περιμ ένουμε και τους ανάλογους τίτλους.
#12 Efane (Level 24) 15/11/2017 21:24
Τέλεια κονσόλα, μικρή σε μέγεθος μεγάλη σε επιδόσεις. Ότι καλύτερο κυκλοφορεί για παίχτες που γουστάρουν να παίζουν multiplatform games, και οχι μόνο, στον καναπέ τους.
#13 +1 nickpsal (Level 2) 16/11/2017 21:18
Πολυ καλή προσπάθεια τις MIcrosoft να φτιάξει μια δυνατή κονσόλα. Μάνο όπως πάντα ωραίο Review!!!!
#14 +1 Krinidon (Level 6) 16/11/2017 21:42
Τροφή για σκέψη (κλεμμένο από τον Μπογδάνο)

1) Ήρθε η ώρα, κάποιοι φανατικοί (βλ. fanboys) να μην μπορούν να χλευάζουν τα specs και "horsepower" του Xbox One και πλέον, θα ακούν ανάλογα ή και χειρότερα σχόλια δεδομένου ότι το gap είναι πολύ μεγάλο. Μέγα λάθος λοιπόν, να ασχολούνται μερικοί (αλλά οι παράλληλα, οι περισσότεροι) ΜΟΝΟ με προδιαγραφές και όχι αυτό που προσφέρει η κονσόλα παιχνιδιών, δηλαδή, την διασκέδαση.

2) Με βάση έρευνα παγκόσμιας εμβέλειας, ο μέσος κάτοχος Playstation 4 αγοράζει στην διάρκεια της ζωής του 7 (ναι, μόλις 7) παιχνίδια. Αν το παίξω λίγο large και πώ ότι ο αριθμός είναι τριπλάσιος δηλαδή 21 παιχνίδια, είναι μικρότερος, από τα συνολικά exclusives του Xbox One. Το ότι το Xbox "δεν έχει exclusives" είναι ένας μύθος πόσο μάλλον όταν δεδομένο είναι, ότι ο μέσος χρήστης δεν θα τα αγοράσει όλα. Τα exclusives, είναι θέμα γούστου, το πόσα exclusives έχει μια κονσόλα δεν μας ενδιαφέρει μιας και κανένας (εκτός αν τρέχουν λεφτά από τα παντζάκια του) δεν θα τα αγοράσει ή παίξει ποτέ όλα. Παράλληλα, τα exclusives δεν είναι πάντα και σοβαρά παιχνίδια που αξίζει κάποιος να χαλάσει τα χρήματα του.

Θα έπρεπε όλοι να χαρούμε τον ερχομό του X γιατί πλέον, ανεβαίνει ο πήχης που πρέπει να ξεπεράσει, στην επόμενη κονσόλα της πλέον, η Sony.

Kλεάνθης, PC Master Race, κάτοχος Xbox αλλά και Playstation.