Fable: The Journey

Hot
REVIEWED ON Xbox 360  

Ζήστε το όνειρο της μαγείας.

Ζήστε το όνειρο της μαγείας.

Ζήστε το όνειρο της μαγείας.

Η Lionhead Studios δημιουργός των Populous, Black & White, Milo and Kate και της πολύ γνωστής σειράς Fable, μετά την ανάπτυξη του Fable Heroes για Xbox Live Arcade μας δίνει ακόμα έναν τίτλο για το 2012, το Fable: The Journey. Το νέο Fable λαμβάνει χώρα στον ήδη γνωστό κόσμο του Albion, 50 χρόνια μετά το Fable III. Είναι ένας αποκλειστικός τίτλος για το Kinect του Xbox 360 και προσπαθεί να χρησιμοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερα τις δυνατότητές του. Σίγουρα αποτελεί μία διαφορετική εμπειρία, εφόσον είναι παιχνίδι δράσης με στοιχεία RPG και FPS, ενώ ας μην ξεχνάμε ότι φέρει την υπογραφή του Άγγλου Peter Molyneux.

Tον φετινό Μάρτιο ο Molyneux αποχώρησε από την Lionhead Studios (σ.σ. διοικείται πια από τον Mark Webley) και έγινε μέλος της 22 Cans, μίας νέας εταιρείας, από την οποία αναμένουμε σύντομα το πολυσυζητημένο ‘Curiosity – What’s inside the cube?’. Παρόλα αυτά, ο Molyneux παρέμεινε ως σύμβουλος στο project του τελευταίου Fable. Μετά από μεγάλη προώθηση στην Electronic Entertainment Expo του 2011 και την Ε3 για το 2011 και 2012, το εν λόγω game ήταν υποψήφιο για τα Game Critics Awards: Best of E3 2012, στην κατηγορία του ‘Best Motion Simulation Game’. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως είναι το πρώτο Fable που χρησιμοποιεί την Unreal Engine 3.

Gabriel, Seren and Theressa
Ο χάρτης του Albion είναι πλέον τρεις φορές μεγαλύτερος από αυτόν που υπήρχε στο Fable III. Αρκεί να σκεφτείτε πως δεν περπατάτε πια, αλλά οδηγείτε το κάρο σας. Είστε ο Gabriel, ένας απλός κάτοικος που ταξιδεύει με το άλογό του. Λόγω του νεαρού της ηλικίας σας, συχνά χαζεύετε γύρω σας. Μια μέρα συνειδητοποιείτε πως αποκοιμηθήκατε ενώ οδηγούσατε και τότε καλείστε να τρέξετε για να προλάβετε τους υπόλοιπους της φυλής σας. Η ατυχία σας συνεχίζεται όταν δεν καταφέρνετε να τους ακολουθήσετε και θα πρέπει να κάνετε μόνοι σας το ταξίδι ακολουθώντας άλλο μονοπάτι!

Κάπου εδώ συναντάτε την Theressa, την γνωστή προφήτη από τα προηγούμενα Fable, η οποία ζητάει την βοήθειά σας για να ξεφύγει από μία σκοτεινή ύπαρξη που ονομάζεται The Corruption. Η υποχθόνια αυτή οντότητα σιγά-σιγά καταστρέφει τον κόσμο όπως τον γνωρίζατε μέχρι σήμερα. Στόχος σας είναι να οδηγήσετε την τυφλή προφήτη Theressa στην περιοχή του Tattered Spire για να ανακτήσει τις δυνάμεις της και παράλληλα να βρείτε τα τρία Willstones.


Ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού Gabriel δεν είναι κανένας γαλαζοαίματος, αλλά ένας τυχαίος ήρωας της διπλανής πόρτας, που στόχος του είναι να σώσει τη χώρα του Albion από την καταστροφή που την μαστίζει. Θα ξεκινήσετε λοιπόν ένα ταξίδι, στο οποίο θα πρέπει να αλλάξετε την μοίρα του ήρωά σας και να τον κάνετε έναν πολύ δυνατό μάγο. Για τους φίλους της σειράς υπάρχει μία ευχάριστη έκπληξη, καθώς θα λάβετε απαντήσεις στα ερωτήματα που αφορούν την παρουσία της Theressa και των πραγματικών της κινήτρων σ' αυτό το sequel.

Οι δημιουργοί, εκτός από companion, σας δίνουν για pet την Seren, το πολυαγαπημένο σας άλογο που οδηγείτε για τον μισό χρόνο περίπου του παιχνιδιού. Θα χρειαστεί να κάνετε στάσεις στη διαδρομή σας σε προκαθορισμένα σημεία πάντα, προκειμένου να την φροντίσετε. Έτσι χτίζετε την σχέση σας με το άλογό σας, μέρα με τη μέρα, δίνοντάς του νερό και φαγητό, καθαρίζοντας το τρίχωμά του και γιατρεύοντας τις πληγές του. Μπορείτε ακόμα να το μάθετε να υπακούει σε φωνητικές εντολές.

Be a hero… not a Hobbe!
Σε αντίθεση με άλλα games του Kinect, χάρη σε ένα νέο σύστημα ανίχνευσης του άνω τμήματος του κορμού που χρησιμοποιείται, μπορείτε να παίζετε από καθιστή θέση, καθώς η κάμερα ανταποκρίνεται στις ευδιάκριτες κινήσεις του βραχίονά σας. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας, θα έχετε στα δεξιά της οθόνης σας ένα βοηθητικό παράθυρο που θα σας δίνει οδηγίες για το τι πρέπει να κάνετε. Η διαδρομή σας θα έχει εμπόδια, τα οποία πρέπει να αποφύγετε, αλλιώς κάθε φορά που χτυπάτε πάνω σε ένα, θα δείτε την ζωή της Seren να μειώνεται. Εάν η μπάρα της φτάσει στο μηδέν τότε χάνετε και θα ξεκινήσετε από το τελευταίο σημείο που είχε γίνει save.

Ο χειρισμός της άμαξας είναι αρκετά εύκολος. Χτυπήστε τα γκέμια δυνατά και το άλογό σας θα ξεκινήσει. Εάν θέλετε να στρίψετε δεξιά ή αριστερά, σηκώνετε τα χέρια σας λίγο πιο χαμηλά από το επίπεδο του στήθους σας και κινείτε προς τα πίσω το δεξί ή το αριστερό σας χέρι αντίστοιχα. Στον δρόμο σας θα συναντήσετε experience orbs, τα οποία καλό θα ήταν να τα μαζεύετε για να κάνετε upgrades. Τα blue Orbs γίνονται collect όταν προχωράτε αργά, τα red όταν τρέχετε γρήγορα και τα green με οποιονδήποτε τρόπο.

Συνολικά υπάρχουν τρεις ταχύτητες οδήγησης του κάρου σας. Η αργή (trot), η μεσαία (gallop) και η γρήγορη (sprint). Προσπαθήστε να μην κάνετε sprint πολύ συχνά, γιατί θα πληγώσετε την Seren, εφόσον κάθε φορά που κινήστε με τη μέγιστη ταχύτητα, η μπάρα stamina του αλόγου μειώνεται. Επίσης, όταν περνάτε πάνω από σκληροτράχηλο έδαφος, φροντίστε να το πράξετε με αργό βηματισμό, αλλιώς πάλι η σύντροφός σας θα χάσει health. Για να επιβραδύνετε, τραβήξτε τα χέρια σας προς το στήθος σας.

Beware the magic
Ανάμεσα στους πολλούς χειρισμούς του παιχνιδιού, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στο πιο διασκεδαστικό κομμάτι όλου του game, τα spells. Όταν θα έχετε μάθει να οδηγείτε πια, θα εκπαιδευτείτε κατάλληλα έτσι ώστε να γίνετε ένας πολύ δυνατός spellcaster. Το κυρίαρχο χέρι σας (π.χ. δεξί για δεξιόχειρες) θα αποκτήσει το bolt, το κλασσικό attack σας, το οποίο θα σας χαρίσει το πρώτο χαμόγελο ικανοποίησης. Απλά σηκώνετε το χέρι σας και το σπρώχνετε μπροστά. Θα χτυπήσετε διάφορα targets τα οποία στην ουσία βοηθούν το Kinect να κάνει calibrate και εσάς να συνηθίσετε τον τρόπο βολής. Να σημειωθεί πως το bolt είναι το μοναδικό spell που έχει mana, επομένως θα υπάρξουν φορές που θα χρειαστεί να περιμένετε να ξαναγεμίσει η μπάρα.

Στο άλλο χέρι σας, θα δοθεί η ικανότητα push, όπου λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο και σπρώχνει τους εχθρούς μακριά από εσάς, ενώ παράλληλα τους προκαλλεί stun για κάποια δευτερόλεπτα. Επίσης το push σας βοηθά να αλληλεπιδράτε με το περιβάλλον, πιάνοντας αντικείμενα ή εχθρούς και να τα μετακινείτε (drag). Εάν σηκώσετε το χέρι σας μπροστά από το στέρνο με λυγισμένο αγκώνα, χρησιμοποιείτε το counter spell και κάνετε block τα εισερχόμενα χτυπήματα, κάτι το οποίο είναι σαν μία αόρατη ασπίδα και θα σας σώσει τη ζωή πολλές φορές. Μπορείτε να καταλάβετε πότε θα δεχτείτε χτύπημα από έναν κόκκινο στόχο που θα σας πλησιάζει.

Σε μεταγενέστερο χρόνο και εφόσον έχετε κάνει κάποιες μάχες, θα μάθετε κι άλλα spells, όπως το fireball, το shards και το light, τα οποία είτε είναι επιθετικά, με μεγαλύτερο damage και AoE, είτε αμυντικά με μεγαλύτερη χρησιμότητα καθώς προχωράτε προς το τέλος της ιστορίας. Όλα τα ξόρκια έχουν δευτερεύουσες λειτουργίες, όπως το push που γίνεται drag για παράδειγμα. Τα attacking spells κάνουν aftertouch, δηλαδή αφού τα έχετε εκτοξεύσει μπορείτε να κρατήσετε το χέρι σας τεντωμένο και να τους αλλάξετε κατεύθυνση. Αυτό θα σας χρειαστεί εάν έχετε multiple targets ή εάν ο στόχος σας είναι κρυμμένος και με ευθεία βολή δεν μπορείτε να τον χτυπήσετε.

They are gaunlets…not gloves!
Σε γενικές γραμμές το Kinect ανταποκρίνεται ορθά στις κινήσεις σας, επομένως δεν θα έχετε πρόβλημα στο να στοχεύσετε. Σε περίπτωση όμως που διαπιστώσετε το αντίθετο, μπορείτε να κάνετε πάλι Calibration ή να βάλετε τη ρύθμιση default setting από το μενού του game, το οποίο ανοίγει με το pause (για να ‘πατήσετε’ pause, τεντώστε το αριστερό σας χέρι στο ύψος του ώμου στα αριστερά σας, για περίπου πέντε δευτερόλεπτα.) Επίσης καλό είναι να έχετε αδειάσει το χώρο μέσα στο play space, για να μην μπερδεύεται ο σένσορας.

Σε αντίθεση με τις κινήσεις του σώματος, οι φωνητικές εντολές δεν λειτουργούν πολύ σωστά. Το να φωνάξετε το άλογό σας να έρθει κοντά φαντάζει εύκολο και χωρίς πίεση χρόνου θα το καταφέρετε. Όταν όμως βρίσκεστε σε μάχη και τα mobs πλησιάζουν επικίνδυνα, γιατί όσο βαδίζετε πιο βαθιά στο σενάριο το battle system γίνεται όλο και πιο σύνθετο, δεν θα υπάρχει πάντοτε η πολυτέλεια του χρόνου να φωνάξετε fireball ή magic shards.

Ένα must-play game για όσους επιθυμούν ελευθερία κινήσεων και μαγεία κατά την διάρκεια της μάχης.

Εάν περιμένετε να βρείτε shops για να αγοράσετε armor, θα απογοητευτείτε. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο σύστημα οικονομίας, παρά μόνο ορισμένοι θησαυροί για να ανακαλύψετε. Στην πορεία σας θα βρείτε μεγάλους κύκλους να λαμπυρίζουν και θα έχετε την επιλογή να σταματήσετε, εάν το επιθυμείτε, τραβώντας τα γκέμια ψηλά, πάνω από το κεφάλι σας (κάτι σαν pit-stops). Άλλοτε θα μπορείτε να φροντίσετε την Seren και άλλοτε θα βρείτε μικρά side-quests για να ολοκληρώσετε, είτε με μάχες, είτε χωρίς. Η ανταμοιβή σας θα είναι ένα σεντούκι, όπου όταν το ανοίγετε παίρνετε μία κάρτα από τα collectables, τα οποία η αλήθεια είναι πως εκτός από ένα achievement και πληροφορίες δεν έχουν καμία άλλη χρησιμότητα.

Μαζεύοντας τα experience orbs (blue, green, red) που αναφέραμε παραπάνω, κερδίζετε exp points για να πραγματοποιήσετε κάποιο upgrade. Σε αυτή την περίπτωση θα βλέπετε ένα token point στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Κάνοντας pause θα μεταφερθείτε στο μενού, όπου θα δείτε το κουμπί των Upgrades. Οι αναβαθμίσεις αφορούν το health της Seren και του Gabriel και φυσικά την αποτελεσματικότητα των spells. Σοφό θα ήταν να μην κάνετε αναβάθμιση σε τίποτα που να αφορά το άλογό σας, καθώς θα διαπιστώσετε πως χρειάζεστε πιο πολύ τον ήρωά σας με μία επιπλέον καρδούλα στο πεδίο της μάχης ή με το μεγαλύτερο δυνατό damage.

Ο δεύτερος τρόπος να μαζέψετε exp points, είναι να σκοτώνετε τους εχθρούς σας. Σίγουρα μπορείτε να βρείτε τρόπους να αποφύγετε τη σύγκρουση, λόγου χάρη να τους σηκώνετε στον αέρα και να τους πετάτε στην άκρη της οθόνης, πράγμα το οποίο αν και αστείο, δεν είναι προς όφελος του exp σας, εφόσον υπάρχει πιθανότητα η κάμερα να προχωρήσει μπροστά.

Καθαρίστε το Albion από το κακό
Ανάμεσα στις αναζητήσεις σας θα συναντήσετε κάποια puzzle games, μικρής δυσκολίας αλλά με ευχάριστο χειρισμό, αφού θα χρειαστεί να κινείτε τα χέρια σας μετακινώντας πέτρες, βράχους και κάνοντας spells για να τα λύσετε. Γενικά, η διαδρομή του παιχνιδιού είναι προσχεδιασμένη και πηγαίνει μόνο μπροστά. Αυτό είναι αρνητικό καθώς μπορεί να προσπεράσετε κάτι και να το καταλάβετε καθυστερημένα, χωρίς όμως να υπάρχει δεύτερη ευκαιρία επιλογής. Η κάμερα κινείται μόνη της και σας οδηγεί όπου έχει επιλεχθεί να σας πάει. Η ελευθερία κινήσεων υφίσταται μόνο κατά τη διάρκεια της μάχης και ποτέ κατά τη διάρκεια εξερεύνησης του χάρτη. Είναι πραγματικά κρίμα να βλέπεις όλο αυτό τον κόσμο, να θες να τον ανακαλύψεις και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα γι’ αυτό.

Το gameplay time κυμαίνεται από 10 έως 15 ώρες, ανάλογα με τα stops και τα side quests που θα πραγματοποιήσετε. Σε όλα τα Kinect games υπάρχει η σκέψη της κόπωσης, αλλά σε αυτόν τον τίτλο κάτι τέτοιο δεν ισχύει εφόσον είστε καθιστός. Μπορεί να πιάσετε τον εαυτό σας να βαρεθεί την οδήγηση του κάρου, όμως μετά από μία δύσκολη μάχη θα νιώσετε ανακουφισμένοι, αφού με αυτό τον τρόπο κερδίζετε χρόνο ξεκούρασης.

Enemiesyou will be deceived!
Κάτι υπέροχο, που θα σας μαγέψει είναι τα mobs. Τα τερατάκια Hobbes θα τα γνωρίσετε με... πολιτικά ρούχα στο introduction του game, αφού θα βοηθήσουν στις οδηγίες για τον σωστό τρόπο τοποθέτησης του Kinect στην τηλεόρασή σας, αργότερα θα αρχίσουν να σας χτυπάνε ανελέητα... Υπάρχει ποικιλία εχθρών σε όλο το game, από spiders, beetles εώς Hollowmen (skeletons), Balverines (wolves). Δοκιμάστε να κάνετε push σε έναν Hollowman, θα τον δείτε να διαλύεται σιγά σιγά. Αρκετά creeps έχουν tanks, casters και shooters.

Όσο εξελίσσεται η πλοκή, οι εχθροί σας δυσκολεύουν και γίνονται πιο έξυπνοι, πιο γρήγοροι, αναγκάζοντάς σας να σκέφτεστε λίγο περισσότερο πως θα τους νικήσετε. Τα bosses είναι upgrades των main mobs και δεν θα σας αφήσουν πολλά περιθώρια λάθους. Τα final bosses είναι καλοσχεδιασμένα και υπάρχει πάντα, μοναδικός τρόπος να τα νικήσετε.

Arcade mode
Όσοι παίξετε το Fable: The Journey θα βρείτε τις μάχες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές. Μπορεί να μην υπάρχει Co-op και Multiplayer, αλλά οι κατασκευαστές έφτιαξαν το arcade mode, το οποίο αυξάνει το gameplay σας κατά 2.5-5 ώρες ανάλογα με την απόδοσή σας. Για να έχετε πρόσβαση σε όλα τα levels του Arcade mode, θα χρειαστεί να έχετε τερματίσει το Campaign. Σε κάθε level υπάρχουν κρυμμένα Scarecrows, τα οποία παίρνετε εάν τα χτυπήσετε με ένα οποιοδήποτε spell. Κάθε ένα από αυτά ξεκλειδώνει και ένα artwork στα Collectables.

Στο Arcade μπορείτε να συναγωνιστείτε με τους φίλους σας εάν είστε συνδεδεμένοι με το Xbox Live Gamer Profile σας, συγκρίνοντας τις αποδόσεις σας στα Leaderboards. Για να πετύχετε μία καλή απόδοση εδώ, χρειάζεται να ολοκληρώσετε την μάχη στον ταχύτερο δυνατό χρόνο. Επίσης θα δείτε την βαθμολογία σας να ανεβαίνει εάν δεν δέχεστε damage και εάν σκοτώνετε τα mobs (Spiders, Hobbes, Skeletons κ.α.) με περίεργους και στυλάτους τρόπους. Όσοι από εσάς παίζετε το Fable Heroes, θα βρείτε έτοιμα level-up και επιπλέον items για το Fable: The Journey.

Albion, a land long desired…
Το Fable: The Journey έχει μία σημαντική έλλειψη. Την επιλογή που είχατε έως τώρα για το αν θα γίνετε “καλός” ή “κακός”. Εδώ είστε αναγκασμένοι να ακολουθήσετε το μονοπάτι της αρετής. Στην εισαγωγή θα νιώσετε πως βλέπετε ταινία και κάπου εκεί μέσα ξαφνικά βρίσκεστε κι εσείς, έτοιμοι να κάνετε (μετά από εσωτερικές διαμάχες), οτιδήποτε χρειαστεί για να σώσετε τον κόσμο. Τα videos και τα cutscenes είναι αρκετά αλλά απαραίτητα για την εξέλιξη του σεναρίου. Είναι πολύ ενδιαφέροντα, συχνά δε χιουμοριστικά, δίνοντάς σας την ευκαιρία να γνωρίσετε περισσότερο τους χαρακτήρες.

Τα Particle effects έχουν την τιμητική τους και όποτε τα spells σας κάνουν ένα kill σε μακρινή απόσταση με ακρίβεια ή κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, ενδέχεται να δείτε την σκηνή σε κοντινό πλάνο σε slow motion, κάτι που θα σας αφήνει έστω να πάρετε μία ανάσα ξεκούρασης. Η physics engine λειτουργεί άψογα, ενώ το motion capture σπάνια εμφανίζει προβλήματα. Επιπλέον, τα shadows και τα textures υστερούν σημαντικά σε ποιότητα από έναν μέσο τίτλο του Xbox 360.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας θα έχετε ατμοσφαιρική μουσική να σας συνοδεύει. Σίγουρα όμως εφόσον οι διάλογοι είναι πολλοί, θα την ακούτε ελάχιστα. Σε καταστάσεις μάχης όμως, θα ηχούν τύμπανα πολέμου που θα σας βοηθήσουν να βρίσκεστε σε εγρήγορση, έτσι ώστε να επιβιώσετε από τα κύματα εχθρών που θέλουν να σας νικήσουν. Τα ηχητικά εφέ είναι αρκετά ικανοποιητικά και όλοι οι NPC έχουν φωνές που ταιριάζουν απόλυτα με τους χαρακτήρες που υποδύονται. Για άλλη μία φορά η γνωστή ηθοποιός Zoë Wanamaker δανείζει τη φωνή της στην Seer Theressa και κάνει την χαρακτήρα που ενσαρκώνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Ακόμη, ο Geoff Breton που αναλαμβάνει τον Gabriel δίνει μία ξεχωριστή νότα, καθώς βομβαρδίζει με ζωντάνια και χιούμορ τον ήρωά σας.

How do we succeed Gabriel? We believe!
Παίζοντας το Fable: The Journey καταλήξαμε πως είναι αρκετά ενδιαφέρον, λαμβάνοντας υπόψη τους υπέροχους χαρακτήρες και το όμορφο σενάριο. Είναι ένας αποκλειστικός τίτλος για το είδος του, αφού συνδυάζει ένα RPG με spellcasting, όπως το είχατε φανταστεί στα όνειρά σας. Αν έχετε παίξει προγενέστερες εκδόσεις, σίγουρα θα διαπιστώσετε πως υστερεί σε κάποιους τομείς, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε πως είναι μία όμορφη αρχή για μελλοντικά Fable, καθότι διαθέτει τελείως διαφορετικό gameplay.

Γεγονός πάντως είναι ότι το project ίσως αποτελεί μία χαμένη ευκαιρία για τους δημιουργούς, αφού θα μπορούσε να προσφέρει πολλά περισσότερα, έχοντας πολύ πιο γερές βάσεις. Αντιθέτως, είναι απλά μία όμορφη περιπέτεια που απευθύνεται περισσότερο σε casual gamers και με εξαίρεση την μάχη, δεν σας επιτρέπει να αλληλεπιδράσετε με το περιβάλλον όπως θα ήθελε κάθε gamer. Η χρήση του Kinect λειτουργεί θετικά στο μεγαλύτερο διάστημα και το battle system έχει αυξανόμενη δυσκολία, κάτι το οποίο κατατάσσει το Fable: The Journey σε ένα αξιόλογο spin-off για τη σειρά Fable.

Θετικά:
- Απόλαυση της χρήσης των spells
- Ενδιαφέρον σενάριο
- Καλοφτιαγμένοι χαρακτήρες
- Αρκετά καλή ανταπόκριση κινήσεων
- Υπέροχο voice acting

Αρνητικά:
- Μεγάλα χρονικά διαστήματα οδήγησης
- Έλλειψη gold και shops
- Κακή λειτουργία των φωνητικών εντολών
- Έλλειψη της κλασικής επιλογής καλός/κακός
- Έλλειψη οποιουδήποτε multiplayer mode

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 7.5
Gameplay: 6
Αντοχή: 6.5
Γενικά: 6.7

Είναι αλλιώτικο, διασκεδαστικό κι αξίζει να το δοκιμάσετε.

Άντζελα Μαυρομάτη

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 psmaniac (Level 15) 20/10/2012 01:22
περίεργο γιατί ..."αλλού" διάβασα πολύ κακή κριτική για το game,μακάρι να ναι έτσι όπως τα λές Άντζελα,αλλά μια ερώτηση: το kinect λειτουργεί καλά σε σχέση με το φωτισμό σ αυτό το game?
#2 fanlandria (Level 16) 20/10/2012 10:45
@psmaniac οι κριτικές είναι ανάμεικτες σε αυτόν τον τίτλο. Απ΄τη μια η σειρά Fable έχει δώσει 3 φοβερούς προκάτοχους και οι προσδοκίες ήταν μεγάλες, ενώ απ'την άλλη είναι ένα Kinect game, άρα δεν έχει χειριστήριο. Όπως έγραψα παραπάνω, οι φωνητικές εντολές δεν λειτουργούν σωστά, οι χειρισμός όμως κατά 75% ήταν καλός. Βρήκα video, όπου κάποιος προσπαθεί περίπου 5 λεπτά, να χτυπήσει συγχρόνως 2 στόχους. Αυτό δεν ισχύει, με την δεύτερη προσπάθεια προχώρησα παρακάτω. Είμαι gamer και γράφω για gamers το 'χω ξαναπεί, ήμουν όσο πιο αντικειμενική μπορούσα, γι αυτό έβαλα 6.7 και όχι 8 ας πούμε. Τέλος θεωρώ πως κάθε Kinect game χρειάζεται επαρκώς φωτισμένο play space για να λειτουργήσει σωστά. Παρόλα αυτά πειραματίστηκα με μέτριο φωτισμό και ήταν οκ.
#3 Manos (Level 39) 20/10/2012 13:39
PSManiac, η Άντζελα σε θέματα Kinect είναι...The best there is, καθότι έχει "λιώσει" το περιφερειακό απ' την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε.
Οπότε άσε τα παπαγαλάκια "αλλού" να λένε ότι θέλουν. Ποιο το νόημα να παίρνετε σοβαρά την γνώμη από game sites που βάζουν 10 στο Journey και το Fez; Απλή λογική. :-)
#4 Lordwinter (Level 28) 20/10/2012 21:11
Εμένα το game αν και casual μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον, εάν είχα Kinect θα αποτελούσε σίγουρη αγορά.
#5 Glamorous (Level 27) 21/10/2012 11:23
Να κάνεις spells με τα χέρια σου και τι άλλο στον κόσμο! Αν είχα Kinect θα το είχα αγοράσει και εγώ, το review με έπεισε :-)
#6 Zozoulini (Level 14) 25/10/2012 23:43
Πολύ καλό το review! Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με την Glamorous για τα spells!
#7 trelosr21 (Level 10) 30/10/2012 10:41
καλο review αλλα μαπα παιχνιδι
#8 Fotis_Rozakis (Level 15) 31/10/2012 22:50
bravo gia to review!
#9 geosin93 (Level 5) 08/11/2012 00:11
Αναμεικτες οι κριτικες...μαλλ ον ομως τα πλεονεκτηματα ειναι περισσοτερα
Score 6.7
6.6 User Score
(26 votes )
User Reviews 0
Genre: Action-Adventure, RPG, FPS
Developer: Lionhead Studios
Publisher: Microsoft Studios
Διάθεση: Microsoft Hellas
Players:
Requirements: Kinect
Official Website: Κλικ εδώ
Demo: Download
Full Game: Download
Release Date: 12/10/2012
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification