Mario Kart: Double Dash!!

Hot
GameWorld
REVIEWED ON Gamecube  

Mario Kart: Double Dash

Site: www.mariokart.com



Η Nintendo εισήγαγε την σειρά Mario Kart για πρώτη φορά στο SNES με το Super Mario Kart και μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε συνέχισε την σειρά στο N64 με το Mario Kart 64. Τώρα η σειρά επιστρέφει δυναμικά επόμενη κονσόλα της Nintendo, το Gamecube, με το Mario Kart: Double Dash!!

Gameplay: Single Player
Το παιχνίδι αποτελείται από δύο modes, τo single player και το multiplayer. Στο Single-Player Mode οι επιλογές είναι περίπου οι ίδιες όπως και στα άλλα Mario Kart παιχνίδια. Ο παίκτης μπορεί να διαλέξει σε ποια από τις τρεις κατηγορίες κυβικών που υπάρχουν στην αρχή (50cc, 100cc και 150cc), οι οποίες ορίζουν την δυσκολία του κάθε Grand Prix, θέλει να αγωνιστεί. Μετά επιλέγει το Grand Prix στο οποίο θέλει να παίξει από τις τρεις επιλογές που υπάρχουν αρχικά και το παιχνίδι αρχίζει. Όταν ο παίκτης πάρει ψηλές θέσεις σε όλες τις πίστες έτσι ώστε να του εξασφαλίζουν το χρυσό κύπελλο για ολόκληρο το Grand Prix τότε ξεκλειδώνει νέους χαρακτήρες, οχήματα, grand prix και πίστες για το “Battle Mode” του παιχνιδιού. Στο Single Player Mode υπάρχει και η επιλογή “Time Trial” στην οποία ο παίκτης μπορεί να κάνει εξάσκηση σε όποια πίστα του παιχνιδιού θέλει έτσι ώστε να κάνει όσο το δυνατό καλύτερο χρόνο για προσωπικό ρεκόρ ή για προετοιμασία για το επόμενο Grand Prix.



Σε αντίθεση με τα παλαιότερα παιχνίδια, στο Double Dash ο παίκτης προχωρά στην επόμενη πίστα ενός Grand Prix άσχετα σε ποια θέση τερμάτισε στην προηγούμενη. Επίσης, ο τρόπος βαθμολόγησης άλλαξε και έγινε από 9-6-3-1-0-0-0-0 (πρώτος - δεύτερος - τρίτος - ...κτλ) σε 10-8-6-4-3-2-1-0 που είναι πιο δίκαιος και δίνει την δυνατότητα στον παίκτη αν δεν τα πάει καλά σε μία πίστα να μπορεί να πάρει μια καλή θέση στην τελική βαθμολογία.



Η δυνατότητα του powerslide παραμένει και στο Double Dash. Αυτή τη φορά η μικρή αναπήδηση του οχήματος δεν είναι απαραίτητη έτσι ο παίκτης μπορεί να κάνει απ’ ευθείας ένα powerslide πατώντας ένα από τα κουμπιά “L” και “R”. Στην αρχή θα εμφανιστούν κίτρινες σπίθες πίσω από το όχημα οι οποίες γίνονται κόκκινες και ακολούθως μπλε με την κίνηση του αναλογικού μοχλού στο χειριστήριο. Όταν έχουν γίνει μπλε και ο παίκτης αφήσει τα κουμπιά “L” ή “R” τότε θα του δώσει μια μεγάλη ώθηση μπροστά. Είναι σχετικά εύκολο να κάνει κάποιος αυτή την κίνηση με οποιοδήποτε όχημα και χαρακτήρα έτσι το παιχνίδι αποκτά ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον.



Multiplayer και το νέο στοιχείο που εισάγει η σειρά!
Το πρώτο πράγμα που θα προσέξει κανείς στο Double Dash είναι ότι σε κάθε όχημα υπάρχουν δύο χαρακτήρες. Ο ένας αναλαμβάνει το οδήγημα και ο άλλος την συλλογή και τοποθέτηση των αντικειμένων-όπλων που πιάνει κατά την διάρκεια του κάθε γύρου. Όταν παίζει μόνος του ο κάθε παίκτης (single player) τότε μπορεί να ελέγξει και τους δύο χαρακτήρες και να τους αλλάξει θέση πατώντας το κουμπί “Z”. Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να έχει ταυτόχρονα δύο όπλα στην διάθεση του έτσι το παιχνίδι γίνεται πιο ενδιαφέρον. Ακόμη καλύτερα, όταν δυο παίκτες συνεργάζονται και ο καθένας ελέγχει ένα χαρακτήρα, με το ταυτόχρονο πάτημα του “Z” μπορεί ο ένας να πάρει την θέση του άλλου. Δηλαδή στο multiplayer μπορούν να παίξουν τέσσερις παίκτες που να έχουν στον έλεγχο τους συνολικά τέσσερα οχήματα και δύο χαρακτήρες του οχήματός τους ή τέσσερις παίκτες που θα χωριστούς σε ζευγάρια και θα έχουν συνολικά δύο οχήματα. Αυτό είναι ένα πολύ καλό στοιχείο που εισήγαγε η Nintendo στο παιχνίδι γιατί το «ατού» του Mario Kart είναι το διασκεδαστικό του multiplayer και με αυτό τη νέα προσθήκη γίνεται ακόμη καλύτερο και πιο εθιστικό.

Το Mario Kart: Double Dash έχει μια ποικιλία από 16 μοναδικές πίστες, η κάθε μία με την δική της θεματολογία. Από έρημους και παραλίες μέχρι παγωμένα βουνά και ζούγκλες. Οι παίκτες θα δουν και αρκετά γνωστά τοπία όπως το κάστρο του Bowser. Επίσης, κάθε χαρακτήρας έχει τα δικά του μοναδικά αντικείμενα που μπορεί να βρει κατά την διάρκεια ενός γύρου. Ο Donkey Kong για παράδειγμα μπορεί να ρίξει γιγάντιες μπανάνες ενώ ο Mario μπορεί να ρίξει μπάλες φωτιάς. Στην επιλογή του οχήματος ο παίκτης πρέπει να προσέξει τι θέλει ανάλογα με την πίστα και τις ικανότητες του. Κάθε όχημα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά όπως το βάρος, την επιτάχυνση και την ταχύτητα.



Γραφικά
Τα γραφικά του Double Dash μπορούμε να πούμε ότι είναι αρκετά καλά και σίγουρα καλύτερα από του Mario Kart 64. Η Nintendo έκανε πολύ καλή δουλειά αν και θα μπορούσε να ήταν καλύτερη στα μοντέλα τον χαρακτήρων και τα οχήματα προσθέτοντας περισσότερες λεπτομέρειες. Αλλά άλλωστε στο παιχνίδι αυτό δεν χρειάζεται μεγάλη προσοχή στα γραφικά έτσι η Nintendo μας έδωσε κάτι που απλά να μας αφήνει ικανοποιημένους. Οι καλοσχεδιασμένες πίστες, οι σκόνες που αφήνουν τα οχήματα, η αίσθηση που σου δίνεται πως το όχημα τρέχει, οι σπίθες που αφήνει το power-slide και τα πολύ ωραία χρώματα μέσα στο παιχνίδι συμβάλλουν στη δημιουργία μιας πολύ καλής οπτικής εμπειρίας. Το παιχνίδι τρέχει πάντα σε 60 καρέ το δευτερόλεπτο ακόμα και όταν παίζουν τέσσερις παίκτες ταυτόχρονα όπου η εικόνα μοιράζετε στα τέσσερα. Επίσης, υποστηρίζει progressive scan για τις τηλεοράσεις που έχουν αυτή την δυνατότητα όμως παρ’ όλ’ αυτά, δεν υποστηρίζει επιλογή για widescreen.



Ήχος
Ένας τομέας που θέλει αρκετή δουλειά είναι αυτός του ήχου. Κάθε πίστα έχει τις δικές της συνηθισμένες MIDI μελωδίες οι οποίες δεν έχουν κάτι το ιδιαίτερο να δείξουν. Οι διάφοροι άλλοι ήχοι στο παιχνίδι όπως η υποστήριξη Dolby Pro Logic II, οι ατάκες που λένε οι χαρακτήρες (οι οποίες καταντούν σπαστικές αφού επαναλαμβάνονται οι ίδιες και με τον ίδιο τρόπο συνέχεια), οι ήχοι των διάφορων όπλων και της μηχανής προσπαθούν να κρατήσουν τον ήχο σε ένα επίπεδο και το καταφέρνουν μέχρι ενός σημείου. Σίγουρα η Nintendo θα μπορούσε να κάνει μια πιο αξιόλογη δουλειά σε αυτό τον τομέα αλλά φαίνεται έδωσε την περισσότερη προσοχή της στο Gameplay του παιχνιδιού παρά σε οτιδήποτε άλλο.



Γενικά και Αντοχή
Το παιχνίδι αυτό είναι μια πολύ καλή προσπάθεια από την Nintendo να επαναφέρει τη σειρά μιας και το Mario Kart 64 δεν ήταν και ότι καλύτερο. Τα καταφέρνει μέχρι ένα σημείο αφού έχει κάνει βελτιώσεις στο single και multiplayer mode του παιχνιδιού όπως και στα γραφικά παραμελώντας όμως λίγο τον τομέα του ήχου. Λόγω όμως των βελτιώσεων που έχουνε γίνει στο παιχνίδι, θα μπορεί να κρατήσει τον παίκτη για πολλές ώρες μόνο του ή μαζί με μέχρι και τρεις παίκτες μπροστά από την τηλεόραση για συναρπαστικές κούρσες!

Θετικά:
- Εθιστικό και άκρως διασκεδαστικό Gameplay
- Νέες πίστες, οχήματα, χαρακτήρες και modes
- Εθιστικό multiplayer

Αρνητικά:
- Τα γραφικά θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα
- Ο ήχος θα σας απογοητεύσει, ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα να χαμηλώσει ξεχωριστά η μουσική της πίστας και τα άλλα ηχητικά εφέ.

Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5
Ήχος: 7
Gameplay: 8.5
Αντοχή: 9
Γενικά: 8

Παρά τα αρνητικά του στοιχεία το Mario Kart: Double Dash αξίζει την αγορά του. Θα σας χαρίσει πολλές και αξέχαστες ώρες διασκέδασης με το φοβερό multiplayer mode του και θα καταφέρει να σας κρατήσει για αρκετό καιρό.

Δημήτηρης Χριστοδούλου

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 NoGood! (Level 24) 27/07/2014 18:34
Η μεταφορά απ'το Ν64 στο GameCube ήταν πολύ καλή και έξυπνο οι δύο χαρακτήρες σε ένα kart.
#2 amiga500fan (Level 14) 01/03/2015 11:17
To καλύτερο Mario Kart που έχω παίξει σε κονσόλα της Nintendo, θα τολμήσω να πω ότι μου άρεσε στο Gamecube περισσότερο απο το wii.
Score 8
8.54 User Score
(12 votes )
User Reviews 0
Genre: Racing
Developer: Nintendo
Publisher: Nintendo
Διάθεση:
Players:
Release Date: 17/11/2003
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification