Marvel Snap

Hot
REVIEWED ON PC   iOS (primary version tested)   Android  

Οι ήρωες της Marvel ζωντανεύουν σε ένα ιδανικό Card game.

Οι ήρωες της Marvel ζωντανεύουν σε ένα ιδανικό Card game.

Οι ήρωες της Marvel ζωντανεύουν σε ένα ιδανικό Card game.

Με το παρόν review δεν έχουμε σκοπό να απευθυνθούμε μόνο στους fans της Marvel, αλλά σε όλους τους gamers που έχοντας μαζί τους ένα smartphone όπως όλος ο κόσμος δεν θα το χρησιμοποιήσουν σχεδόν ποτέ για gaming, είτε επειδή έχουν ήδη φορητή κονσόλα, είτε επειδή τα περισσότερα mobile games είναι οι ίδιοι τίτλοι για κονσόλες ή υπολογιστές με υποδεέστερες δυνατότητες , είτε κυρίως λόγω χρόνου. Στο Marvel Snap σε τέσσερα μόλις λεπτά θα έχετε ανοίξει την εφαρμογή, θα έχετε βρει αντίπαλο και θα έχετε ολοκληρώσει το ματς κάτι το οποίο σας δίνει την δυνατότητα σχεδόν σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας να ασχοληθείτε μαζί του.

Η εταιρεία ανάπτυξης second dinner game μπορεί να είναι καινούργια αλλά ο ιδρυτής της, Ben Brode είναι παλιός βετεράνος και γνώριμος της βιομηχανίας. Πρώην developer της Blizzard σε διάφορους τίτλους, παραμένει κυρίως γνωστός για τον ρόλο του ως game director στο Hearthstone και το μυαλό που έφερε το σύμπαν του Warcraft στα card games. Μετά την αποχώρησή του από την Blizzard το 2018 ο Brode δημιουργεί το δικό του studio όπου παίρνει τα δικαιώματα για ένα παιχνίδι της Marvel και καλείται να μεταφέρει αυτή τη φορά το διάσημο σύμπαν των υπέρ-ηρώων στα card games.

marvel snap 1

Με το γρήγορο gameplay του, την ταλαντούχα ομάδα ανάπτυξης και την φήμη του σύμπαντος της Marvel, ο συγκεκριμένος τίτλος έχει όλα αυτά τα συστατικά που δεν του επιτρέπουν να περάσει απαρατήρητο σε οποιονδήποτε ασχοληθεί μαζί του.

Avengers Assemble
Για να γίνουν κατανοητοί οι κανόνες, ο τίτλος ξεκινάει παίζοντας ένα tutorial οπού με την καθοδήγηση του Nick Fury αντιμετωπίζουμε τον Dr.Doom.
Στην αρχή του παιχνιδιού οι δύο πλευρές τραβάνε από τρείς κάρτες και με την έναρξη του κάθε γύρου τραβάνε μία κάρτα και παίρνουν μια ενέργεια. Η κάθε κάρτα έχει δύο αριθμούς που συμβολίζουν την ενέργεια και την δύναμη ενώ υπάρχουν τρία διαφορετικά πεδία οπού μπορείτε να διαλέξετε για να παίξετε την κάθε κάρτα η οποία προσθέτει το άθροισμα της δύναμης στο εκάστοτε πεδίο και η οποία καθορίζει και τον νικητή.

Οι δύο παίκτες παίζουν ταυτόχρονα και αφού τοποθετήσουν τις κάρτες τους και τελειώσουν τον γύρο τους, τότε φανερώνεται στον εκάστοτε αντίπαλο οι κάρτες που έπαιξε ο καθένας. Οι κάρτες που αναγράφουν On Reveal κάνουν την ιδιότητα που αναγράφεται όταν φανερώνονται, ενώ αυτές που αναγράφουν Ongoing έχουν αυτή την ιδιότητα καθ’όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

Το κάθε πεδίο έχει και αυτό διαφορετικές ιδιότητες οι οποίες εμφανίζονται με το πέρασμα του κάθε γύρου, στον τρίτο γύρο για παράδειγμα θα έχουμε τρείς ενέργειες όπου παίζοντας την κάθε κάρτα ξοδεύουμε την ενέργεια που αναγράφεται στο αριστερό μέρος και θα έχει αποκαλυφθεί μόλις το τρίτο και τελευταίο πεδίο-στο οποίο για παράδειγμα μπορεί οι κάρτες που δεν έχουν ιδιότητες να παίρνουν κάποιο buff στην δύναμη τους.

Έπειτα από το πέρας του 6ου γύρου ο παίκτης που κερδίζει στα περισσότερα πεδία παίρνει την νίκη. Η τοποθέτηση των καρτών αναλόγως με το ποιο πεδίο θες να κερδίσεις και ποιο να αφήσεις για να ποντάρει παραπάνω ο αντίπαλος, παίζει καθοριστικό ρόλο. Γενικά ο τρόπος παρουσίασης των κανόνων είναι αρκετά απλός και κατανοητός και θα σας βάλει κατευθείαν στο κλίμα με τα παιχνίδια να χρειάζονται περίπου τέσσερα λεπτά για να ολοκληρωθούν.

Κατευθείαν στο ψητό
Μετά την εισαγωγή και την εξοικείωση με τους κανόνες, θα έχετε την δυνατότητα να φτιάξετε το δικό σας deck αποτελούμενο μόλις από 12 κάρτες με διάφορους ήρωες ή κακούς του σύμπαντος της Marvel, οι οποίοι έχουν κάνει την εμφάνισή τους κυρίως στα comics, ενώ οι πιο γνωστοί από αυτούς, έχουν βρει τον δρόμο τους στην μικρή ή μεγάλη οθόνη μέσω του Marvel Cinematic Universe.

marvel snap 1

Στο χτίσιμο του deck σας αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι η συνεργασία των καρτών και η δυνατότητα να έχετε κάθε γύρο κάποια κάρτα για να παίξετε, κάτι που εξαρτάται από την ενέργεια της και τους γύρους που έχουν περάσει. Με την κάθε νίκη, συλλέγετε cubes και ανεβαίνετε κατάταξη, ενώ χάνοντας συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Κάθε παιχνίδι ξεκινάει με ένα cube και ο αριθμός του πολλαπλασιάζεται αυτόματα τον τελευταίο γύρο, ενώ μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητες να πάρετε περισσότερους και να ανέβετε πιο γρήγορα κατάταξη πατώντας τον κοσμικό κύβο που βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθόνης και κάνοντας Snap.

Προσοχή όμως το ποντάρισμα αυξάνεται αν κάνει και ο αντίπαλος Snap, με τον ηττημένο να χάνει 8 cubes σε αυτή την περίπτωση τα οποία τα παίρνει ο νικητής.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπέρ σας τον μηχανισμό του Snap ώστε να μπλοφάρετε, να ζυγίσετε την δυναμική του αντιπάλου και να ανέβετε γρήγορα στην κατάταξη όταν νιώθετε αισιόδοξοι.

Ένα από τα πιο γρήγορα Card games που έχετε δει.

Το επίπεδό σας αυξάνεται ολοκληρώνοντας αποστολές, οι οποίες σας δίνουν credits και booster packs με τα οποία αναβαθμίζετε τις κάρτες σας, οι οποίες αναβαθμίσεις ξεκλειδώνουν και άλλες νέες κάρτες. Δυστυχώς ο τρόπος απόκτησης νέων καρτών είναι μόνο ένας και αρκετά τυχαίος, δεν υπάρχει επιλογή να κάνετε “craft” αυτό ακριβώς που θέλετε ούτε επίσης και να ανταλλάξετε με άλλους παίκτες.

Κίνητρο για την αγορά του premium pass αποτελεί ο παραπάνω περιορισμός, καθώς δίνει αρκετά credits και boosters όπως και έτοιμες κάρτες. Παρ’όλα αυτά δεν μας έδωσε την εντύπωση ενός pay to win τίτλου καθώς όλοι οι αντίπαλοι που βρήκαμε ήταν σχεδόν στο επίπεδό μας.

marvel snap 1
Πολύ θετικό χαρακτηριστικό του matchmaking είναι ότι χρειάζεται λιγότερο από δέκα δευτερόλεπτα για να βρει αντίπαλο και το περιβάλλον «φορτώνει» πολύ γρήγορα. Μέχρι τώρα δεν συναντήσαμε ποτέ κάποιο πρόβλημα σύνδεση ή bug, ενώ η εφαρμογή δεν επανεκκινείται ακόμη και αν την πάμε στο background και την ξαναεπιλέξουμε.

Μπορεί ένα Card game να φαίνεται εντυπωσιακό;
Παρόλο που πρόκειται για ένα παιχνίδι καρτών το οποίο τρέχει σε κινητά, το Marvel Snap, κατάφερε να μας εντυπωσιάσει με τον οπτικοακουστικό του τομέα. Το art που κοσμεί την κάθε κάρτα έχει σχεδιαστεί με λεπτομέρεια η οποία ξεχωρίζει ειδικά όταν ξεκλειδώσετε την 3d έκδοση, ενώ τα εφέ που εμφανίζονται όταν παίζετε τους αγαπημένους σας ήρωες δίνουν την αίσθηση των superpower τους.

Με τον Ant-man να γίνεται μικροσκοπικός, τον Captain America να ρίχνει την ασπίδα του και με τον Daredevil να «βλέπει» τις κάρτες που έπαιξε ο αντίπαλος πριν φανερωθούν ενώ ένα κόκκινο φόντο απλώνεται σε όλη την οθόνη, είναι κάποια από τα εφέ που θα συναντήσετε.

Το κάθε στάδιο έχει και αυτό τα δικά του εφέ, τα οποία οπτικοποιούν τις ιδιότητες τους, το background στολίζει το κάθε παιχνίδι με την μουσική υπόκρουση να ταιριάζει απόλυτα και το εφέ του Snap να είναι τέρμα satisfying όταν το κάνετε. Το UI τόσο στο menu όσο και εντός του παιχνιδιού είναι καλοσχεδιασμένο, ευανάγνωστο και αρκετά κατανοητό.

Δεν θα χαμηλώνετε ποτέ τον ήχο
Πόσες φορές σε Card games ή άλλους τίτλους στα κινητά σας  βάζετε κάτι άλλο να ακούγεται στο background κλείνοντας τον in-game ήχο; Στο Marvel Snap δύσκολα θα βαρεθείτε τον ήχο καθώς φαίνεται ότι οι μηχανικοί του ήχου έχουν βάλει με μεράκι και λεπτομέρεια ότι χρειάζεται για να δίνει feedback στον παίκτη, είτε πρόκειται για τη μουσική υπόκρουση από το loading μέχρι κατά τη διάρκεια της μάχης και από τα εφέ των καρτών μέχρι και τα εφέ των levels που αποκτάτε. Ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις είναι υπαρκτό και το voice acting, προσδίδοντας μια επική πινελιά στο όλο αποτέλεσμα.Όλο το σύμπαν της Marvel στα χέρια σας

Κλείνοντας το κείμενο οφείλουμε να πούμε ότι θα θέλαμε να δούμε κάποιες βελτιώσεις κυρίως στον τρόπο συναλλαγής των in-game currency και των microtransaction, ώστε να δίνονται περισσότερες επιλογές σε όποιον ψάχνει μια μεμονωμένη κάρτα ή θέλει να φτιάξει ένα συγκεκριμένο deck.

marvel snap 1

Ωστόσο ένας τόσο νέος τίτλος έχει αρκετό περιθώριο για βελτιώσεις και το ξεκίνημά του αδιαμφισβήτητα είναι αρκετά δυναμικό. Το Marvel Snap μπορείτε να το βρείτε διαθέσιμο από το Play store ή το App store, ενώ η χωρητικότητά του και οι απαιτήσεις του το επιτρέπουν να τρέχει ακόμα και σε παλιότερες συσκευές από το Google Pixel 6a οπού το δοκιμάσαμε εμείς.

Χωρίς κόστος και με ένα απλό download θα μπορείτε να έχετε στο smartphone σας ένα trading card game το οποίο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα υπόλοιπα, ο χρόνος θα δείξει όμως πόσο καλά θα συνεχίσει να υποστηρίζεται και να ανανεώνονται οι τακτικές του.

Θετικά:
- Γρήγορο, άμεσο και προσβάσισμο για όλους
- Τεχνικός τομέας που ζωντανεύει τους ήρωες της Marvel μέσα από το όμορφο εικαστικό των καρτών
- Το multiplayer δουλεύει αψεγάδιαστα
- Δεν προωθεί pay-to-win τακτικές

Αρνητικά:
- Πολλές φορές το αποτέλεσμα εξαρτάται από το rng των πεδίων
- Το reward system για τις κάρτες που ξεκλειδώνεται είναι αρκετά τυχαίο
- Το monetization θα μπορούσε να βελτιωθεί

Βαθμολογία
Γραφικά:8
Ήχος: 8
Gameplay:8.5
Αντοχή: 9
Γενικά: 8.3

Ένα προσεγμένο Card game που δίνει υποσχέσεις για το μέλλον.

Κώστας Χατζόγλου

NEWS   VIEW ALL

Marvel Snap

[Αρχική δημοσίευση: 29/7/22] Το Marvel Snap είναι ένα Collectible Card game από τον Ben Brode, δημιουργό του Hearthstone. Συλλέγει αρκετά στοιχεία από το παιχνίδι της Blizzard. Το 2018 ο Brode έφυγε...
Posted (10 Sep 2022)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 8.3
8.38 User Score
(4 votes )
User Reviews 0
Genre: Card game
Developer: Second Dinner
Publisher: Nuverse
Διάθεση:
Players: 2
Requirements: OS: Android 10 ή νεότερο Επεξεργαστής: Snapdragon 450 / Exynos 7870 ή καλύτερος RAM: 4 GB iOS GPU: Adreno 505 / ARM Mali-T830 or better Memory: 2 GB RAM ή νεότερη
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 18/10/2022
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification