• Reviews
  • The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel II

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel II

Hot
REVIEWED ON PC   PS4 (primary version tested)   PS3   PS Vita   

Έφηβοι στην δίνη του Εμφυλίου Πολέμου.

Έφηβοι στην δίνη του Εμφυλίου Πολέμου.

Έφηβοι στην δίνη του Εμφυλίου Πολέμου.

Ένα μικρόβιο μας κατατρώει μέρα και νύχτα όλους εμάς τους οπαδούς των JRPGs, το μικρόβιο της ζήλιας. Οι φίλτατοι Γιαπωνέζοι έχουν πάντοτε προτεραιότητα στην απόλαυση όλων των τίτλων του είδους, τα καταναλώνουν χρόνια ολόκληρα προτού βρεθεί κάποιος... χριστιανός για να τα μεταφέρει στους αγγλόφωνους gamers. Η σειρά The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel έχει αποτελέσει αντικείμενο λατρείας για τους Ιάπωνες gamers εδώ και μια πενταετία ενώ εμείς την απολαμβάνουμε μόλις τώρα.

Αισθανόμαστε βαθιά ευγνωμοσύνη προς τις Marvelous! και NIS America οι οποίες φρόντισαν να μεταφέρουν τους δύο τίτλους της σειράς στα αγγλικά. Το τρίτο Trails of Cold Steel αναμένεται να μας έρθει μέσα στον Σεπτέμβρη και την τετραλογία να ολοκληρώνεται μέσα στο ερχόμενο έτος. Με νωπές ακόμα τις όμορφες αναμνήσεις από το The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel, εξορμήσαμε στο Trails of Cold Steel II με μεγάλο κέφι.

the legend of heroes trails of cold steel II 1

Ταξιδιώτες στην Erebonian Empire
Η λογική της μέγιστης απόλαυσης επιτάσσει ότι, το Trails of Cold Steel II δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι η πρώτη μας επαφή με την σειρά. Έχοντας στις μνημονικές μας αποθήκες την εκπληκτική περιπέτεια του πρωτότυπου, νιώθουμε μεγάλη οικειότητα με το νέο περιεχόμενο και άμεση σύνδεση με τους χαρακτήρες και τις τοποθεσίες. Δεν λέμε, χρήσιμη είναι η ανασκόπηση της ιστορίας που διαθέτουμε στην ενότητα backstory του κεντρικού μενού αλλά δεν συγκρίνεται με τις προσωπικές μας εμπειρίες από τα περασμένα γεγονότα.

Εκτός από το backstory, το παιχνίδι μας μπάζει στις αναμνήσεις του ήρωα παρατάσσοντας μια σειρά ξεθωριασμένων φωτογραφιών που σκαλίζουν το παρελθόν του. Η θέαση τους δεν μας λέει τίποτα αν δεν έχουμε “ζήσει” τα γεγονότα ενώ, στην αντίθετη περίπτωση, κουνάμε το κεφάλι μας με ικανοποίηση σκεπτόμενοι τις αναμνήσεις. Το νήμα της αφήγησης ξετυλίγεται ακριβώς από το τέλος του Trails of Cold Steel και μας προσκαλεί να αναλάβουμε και πάλι την τύχη του Rean Shwarzer και των καταπληκτικών συμμαθητών του. Προσπαθούμε να επανασυνδεθούμε με τους φίλους μας και να αποφασίσουμε ποιο ρόλο θα παίξουμε στον Εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των αυτοκρατορικών δυνάμεων και των στρατευμάτων που έχουν συγκεντρώσει οι ευγενείς. Η μετακίνηση στους τεράστιους χάρτες με τις πολλαπλές διακλαδώσεις γίνεται με πολλούς και ευχάριστους τρόπους. Ο αγαπημένος μας εξακολουθεί να είναι το fast travel, δεν είναι λίγες όμως οι φορές που προτιμήσαμε την ιππασία ή την μηχανή για να γεφυρώσουμε γρήγορα τις αποστάσεις.

Η ανάληψη της διοίκησης του πανίσχυρου αερόπλοιου Courageous υπήρξε η κρίσιμη καμπή της περιπέτειας. Η απόκτηση μιας βάσης επιχειρήσεων, διαθέτουσα τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για να αναβαθμίζουμε εξοπλισμό, να αγοράζουμε αντικείμενα και να προπονούμε χαρακτήρες, μειώνει δραματικά τις ατελείωτες εξορμήσεις μας στα καταστήματα των πόλεων. Η δομή του παιχνιδιού χωρίζεται σε θεματικές ενότητες με την βασική αποστολή, την story mission, η οποία προωθεί το σενάριο και τις δευτερεύουσες που τις ολοκληρώνουμε με ευχαρίστηση για να μαζέψουμε άφθονα αντικείμενα και experience points.

Οι σεναριογράφοι του Trails of Cold Steel II πρέπει να είναι εργασιομανείς. Έγραψαν έναν αστρονομικό αριθμό διαλόγων και τους μοίρασαν σε όλους τους χαρακτήρες που συναντούμε στην Erebonian Empire. Βίος και Πολιτεία ο κάθε κάτοικος της αυτοκρατορίας, περιμένει σιωπηρά στην γωνία του να τον πλησιάσουμε και να ανοίξουμε κουβέντα με το X. Μιλώντας με όλους βυθιζόμαστε απόλυτα στην ιστορία της περιοχής και ερχόμαστε πολύ κοντά στους χαρακτήρες. Το συναισθηματικό μας δέσιμο με αυτούς είναι εύκολη υπόθεση γιατί όλοι τους είναι χαριτωμένοι και μας μαγεύουν με την τσαχπινιά τους. Η μαυρίλα, η κατάθλιψη, το κακό, η διαστροφή σπανίως έχουν θέση στην υπόθεση και, όταν εμφανίζονται, εξαϋλώνονται προτού προλάβουν να μας επηρεάσουν. Το ζάχαρο μας έφτασε μέχρι το ταβάνι βλέποντας τα πειράγματα μεταξύ των συμμαθητών, τις συμπεριφορές των θηλυκών, την σεξουαλική ένταση ανάμεσα τους, την αθωότητα που επιδεικνύουν. Η ιστορία είναι άριστη, ολοκληρωμένη και ξεχειλίζει από χιούμορ και ηθικές αξίες, μας κάνει να αισθανόμαστε τους ήρωες της σαν οικογένεια πλέον.

the legend of heroes trails of cold steel II 2

Ένας πόλεμος που αλλάζει αδιάκοπα μορφή
Η αγάπη μας για τον κόσμο του Trails of Cold Steel II και τους κατοίκους του δημιούργησε την ανάγκη να φτιάξουμε μια δική μας γωνία σε αυτόν. Για να το κατορθώσουμε πρέπει να προστατέψουμε τους συμπολεμιστές μας και να ξεκάνουμε λεγεώνες από τερατώδη εμπόδια. Τότε μπαίνει σε λειτουργία το battle system του Trails of Cold Steel II. Μιλάμε για ένα battle system άγριο, ευφυές, πολυεπίπεδο, με την ιδανικότερη κλιμάκωση που μπορεί να πετύχει ένα JRPG. Στις πρώτες ώρες νιώθουμε σαν στο σπίτι μας, εφαρμόζοντας όσα μάθαμε στο πρωτότυπο. Χρήση arts και crafts, εναλλαγή βασικής τετράδας και βοηθητικής δυάδας όταν χρειάζεται, αναζήτηση του βέλτιστου εξοπλισμού και των orbs.

Η ιστορία μας σπρώχνει από περιπέτεια σε περιπέτεια και διαπιστώνουμε με έκπληξη ολοένα και περισσότερα νέα στοιχεία να προστίθενται στις διαθέσιμες τακτικές. Το overdrive είναι κορυφαία προσθήκη του battle system. Χτυπώντας αλύπητα τα τέρατα, ο δείκτης του “γεμίζει”, το ενεργοποιούμε και το ζεύγος χαρακτήρων που το έπραξε, αποκτά αυτόματα προβάδισμα τριών γύρων. Στην διάρκειά τους κάνουμε... αίσχη, εξαπολύουμε arts χωρίς time limit, οι επιθέσεις μας τσακίζουν την ισορροπία των εχθρών (το υπέροχο game mechanic του unbalance) και η επιτιθέμενη δυάδα γεμίζει τις βασικές μπάρες της. Στην πορεία τα overdrive γίνονται δύο και το μακελειό εντείνεται.

the legend of heroes trails of cold steel II 3

Τα link attacks έχουν τρεις διαβαθμίσεις, με την τελευταία να μας συναρπάζει περισσότερο από καθετί. Η burst επίθεση διατάζει την τετράδα μας να χτυπήσει ταυτόχρονα τους αντιπάλους με τις συμβατικές τους επιθέσεις. Τους βάζουμε στην μέση και αρχίζει το βρωμόξυλο, το οποίο καταλήγει σε σημαντική μείωση των εχθρικών health points και, συχνά πυκνά, σε ολοκληρωτικό αφανισμό των εχθρών.

Ο πολλαπλασιασμός των s – crafts (νέα s - crafts ξεπετάγονται μόλις οι ήρωες εκπληρώσουν κάποιες προϋποθέσεις) μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους. Δεν υπάρχει συναρπαστικότερη επίθεση στο παιχνίδι από τα s – crafts. Κάθε μα κάθε φορά που εξαπολύουμε ένα από αυτά στις εχθρικές ομάδες ή bosses, σηκώνουμε τα χέρια στον ουρανό σαν προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης και παρακαλούμε τον Κύριο να κατακάψει τους εχθρούς μας. Μισό λεπτό αργότερα η παράκληση υλοποιείται επί της οθόνης. Φωτιά βρέχει από τον ουρανό, από γαλαξιακά κανόνια εκτός πλανήτη, από μαγικές φαρέτρες, από συστάδα πύργων, από υπερφυσικές κλωτσιές. Τα s – crafts είναι η επιτομή της απόλαυσης, οι επιθέσεις που μας κάνουν να νιώσουμε τι εστί υπερδύναμη.

the legend of heroes trails of cold steel II 4

Παίρνοντας όλα τα παραπάνω game mechanics και συνδυάζοντάς τα οι μάχες μετατρέπονται σε αριστουργήματα τακτικής σκέψης, με εξαίρεση τις περιπτώσεις όπου οι εχθροί είναι πολύ κατώτερου level. Εναλλάσσουμε συνέχεια τους χαρακτήρες μας ώστε να καλύπτουν ικανοποιητικά και τα τέσσερα είδη επιθέσεων. Δεν έχουμε καμία όρεξη να κάνουμε μηδαμινό damage σε ένα ον που δεν χαμπαριάζει από thrust επιθέσεις αλλά σπάει σαν κρυστάλλινο βάζο με τα crush attacks. Τους εξοπλίζουμε με τα καλύτερα master quartz και orbs ώστε να ανταποκρίνονται στους ρόλους που επιλέξαμε για εκείνους. Για παράδειγμα, ο αγαπητός μας healer, ο μικρός Elliott, είναι εξοπλισμένος με τα καλύτερα healing arts και το master quartz που μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητά τους.

Η λίστα των αγαπημένων μας Video Game χαρακτήρων δεν είναι μεγάλη, αρχίζει να μεγαλώνει επικίνδυνα όμως με τα Trails of Cold Steel.

Φροντίζουμε να είναι πάντα γεμάτες οι τρεις βασικές μπάρες, τα όπλα και τα quartz slots να είναι πλήρως αναβαθμισμένα, οι πολεμιστές μας να είναι εξοπλισμένοι με τα κορυφαία arts. Εντός της μάχης, η σειρά με την οποία μαχόμαστε, η φύση των εχθρών και πολλές μικρολεπτομέρειες λαμβάνονται υπόψη. Ένας λανθασμένος υπολογισμός, η ενεργοποίηση μιας επίθεσης σε λάθος χρόνο, ένα στραβοπάτημα αρκεί για να χάσουμε την μάχη και να αποχωρήσουμε κακήν κακώς.

Το Trails of Cold Steel II είναι φιλεύσπλαχνο και μας προτείνει τότε να ξαναδοκιμάσουμε την τύχη μας, ρίχνοντας προσωρινά την δυναμικότητα των εχθρών αλλά πρόκειται για μια λύση που δεν μας αρέσει. Προτιμούμε να μάθουμε καλύτερα τα game mechanics, να ενδυναμώσουμε τους ήρωες και τις ηρωίδες και να ξαναπροσπαθήσουμε. Ο αδιάκοπος εμπλουτισμός του battle system με νέες δυνατότητες, μας αναγκάζει να βελτιωνόμαστε συνέχεια, νιώθοντας ακριβώς σαν τους χαρακτήρες μας που διασχίζουν βήμα προς βήμα τις κακοτοπιές της ενηλικίωσης.

the legend of heroes trails of cold steel II 5

Φέρτε μας τέρατα για να τα σκίσουμε
Το Trails of Cold Steel II δεν μας σπρώχνει στο grinding, μας αφήνει ελεύθερους να συντρίψουμε με τους δικούς μας ρυθμούς τα πολυάριθμα τέρατα που βόσκουν σε όλη την Erebonia. Σαρώνοντας μια περιοχή ενώ έχουμε ανέβει σε πολύ υψηλό level αντιλαμβανόμαστε ότι τα exp δεν δικαιολογούν τον χρόνο που θα χάσουμε στην μάχη, άσε δε που τα τέρατα φεύγουν τρομοκρατημένα μόλις τα πλησιάσουμε. Το μοναδικό κίνητρο για να πολεμήσουμε σε εκκαθαρισμένες περιοχές είναι η συσσώρευση πολύτιμων sepith και το πλήρες γέμισμα της cp μπάρας ώστε να είμαστε έτοιμοι για τις ζόρικες μάχες.

Τα random buffs είναι ταυτόχρονα ευλογία και κατάρα σε όλες τις μάχες, ανάλογα με το ποιος τα δέχεται και πότε. Η προσοχή μας στην μάχη εστιάζεται μόνιμα στην αριστερή μπάρα όπου καταγράφεται η σειρά με την οποία θα ενεργήσουν οι πολεμιστές. Εκεί μαθαίνουμε γρήγορα τα σύμβολα που αντιστοιχούν στα random buffs και σχεδιάζουμε την στρατηγική μας. Τα zero arts είναι ένα φανταστικό buff που συνοδεύεται πάντοτε από την άμεση εξαπόλυση του ισχυρότερου art μας στην εχθρική ομάδα. Το critical buff ταιριάζει γάντι με τα δυνατότερα crafts που διαθέτουμε καθώς ενισχύει τρομακτικά το damage τους. Το γέλιο που ρίχνουμε όταν μας τυχαίνουν τα σπάνια vanish και deathblow buffs είναι πηγαίο και ευνόητο, βλέποντας έναν αντίπαλο με full health bar να εξαφανίζεται χωρίς να αφήνει ίχνη.

the legend of heroes trails of cold steel II 6

Τα buffs που ενισχύουν τις τρεις βασικές μπάρες (hp, ep, cp) μας έσωσαν την ζωή σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Οι δακρυγόνοι αδένες των ματιών μας ενεργοποιούνται αυτόματα όποτε τα ευεργετικά buffs που περιγράψαμε, μοιράζονται στους εχθρούς. Ο τροχός της τύχης στο παιχνίδι σκορπίζει τα δώρα του σε δίκαιους και αδίκους με την ίδια συχνότητα. Όταν ένα boss, με εκατοντάδες χιλιάδες health points, ήταν έτοιμο να παραδώσει... πνεύμα μετά από αρκετά λεπτά σκληρής προσπάθειας, έλαβε health buff και γέμισε στο μισό την σχετική μπάρα, φτάσαμε πολύ κοντά στο να καρφώσουμε το χειριστήριο στην οθόνη σαν τόμαχωκ.

Και οι Transformers συμμετέχουν στον αγώνα
Πήραμε μια πολύ μικρή γεύση από τα mech battles στο πρωτότυπο Trails of Cold Steel και τώρα έχουμε την ευκαιρία να τα απολαύσουμε σε όλη τους την μεγαλοπρέπεια. Ο Valimar είναι η απόλυτη πολεμική μηχανή, ένα τεράστιο γυαλιστερό mech που τίθεται στην διάθεσή μας για να διαλύσουμε τα εχθρικά mechs και τα πανίσχυρα άρματα που παρατάσσονται εναντίον μας. Η μάχη με τον Valimar είναι τρομερά συναρπαστική εξαιτίας του μεγέθους των αντιπάλων, των συντριπτικών χτυπημάτων που ανταλλάσσονται και των αστρονομικών ποσών ενέργειας που διαθέτουμε. Δεν μας ξεγέλασε το μέγεθος και η ισχύς του Valimar που συναγωνίζονται εκείνη του Optimus Prime των Transformers, οι μάχες του κερδίζονται κατόπιν άφθονης στρατηγικής σκέψης.

the legend of heroes trails of cold steel II 7

Πρώτα ανακαλύπτουμε τα αδύνατα σημεία των εχθρών τα οποία τους προκαλούν ανισορροπία και τα κοπανάμε αλύπητα. Στην συνέχεια, βλέπουμε ποια skills προξενούν το μεγαλύτερο damage, διαβάζουμε την γλώσσα του σώματός τους και αμυνόμαστε στον γύρο που τα εξαπολύουν, ελαχιστοποιώντας το damage. Το τρίτο στρώμα των τακτικών μας είναι η αξιοποίηση και εναλλαγή των μελών της ομάδας που συνδέονται με τον Valimar. Ο Elliot εξελίχθηκε στον αγαπημένο μας συνεργάτη στα mech battles γιατί το ένα από τα δύο skills του ανανεώνει αδιάκοπα το health του Valimar. Οι υπόλοιποι συναγωνιστές μας έρχονται στο προσκήνιο όταν ανακαλύπτουμε πως ο αντίπαλος είναι ευάλωτος στο στοιχείο που κυριαρχεί στα skills τους.

Ο Valimar δεν είναι μια στάσιμη πολεμική μηχανή, αντίθετα εξελίσσεται παράλληλα με την ομάδα μας και δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς καθώς οι αντίπαλοι γίνονται ολοένα και ισχυρότεροι. Ενσωματώνοντας την “δοσμένη στην τέχνη της” γλύπτρια Clara στο πλήρωμά μας, αποκτούμε πρόσβαση στα ειδικά EX orbs που συνθέτονται από κανονικά orbs και τα κολλάμε στην πανοπλία του Valimar. Αμέσως ο ασημένιος ιππότης γίνεται δυνατότερος και ανθεκτικότερος, ικανός να φέρει εις πέρας τις επικίνδυνες αποστολές του. Η ανάπτυξη του πανίσχυρου mech συνεχίζεται μέχρι την τελευταία στιγμή και ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για τα mech battles.

the legend of heroes trails of cold steel II 8

Σε απρόβλεπτα σημεία του αγώνα σταθήκαμε μπροστά σε πελώρια τέρατα, κολοσσούς τους οποίους δεν μας υποχρεώνει κανείς να αντιμετωπίσουμε για να συνεχίσουμε την πορεία μας. Τα πλάσματα αυτά που ονομάζονται Cryptids μας έφεραν απευθείας στο νου τα Weapons των Final Fantasy. Την πρώτη φορά που συγκρουστήκαμε μαζί τους, το Cryptid σκούπισε το πάτωμα με τα κορμιά των πολεμιστών μας. Τα εκατοντάδες χιλιάδες hit points τους, το απίστευτο defense και τα δολοφονικά skills τους μας υποχρέωσαν σε τακτική υποχώρηση και επανασχεδιασμό της στρατηγικής μας. Τα Cryptids αποτελούν μια φανταστική πρόκληση, εφάμιλλη των ισχυρότερων bosses. Μας ανάγκασαν να κατανοήσουμε όλες τις παραμέτρους του εκπληκτικού battle system και να μάθουμε να αξιοποιούμε τα πάντα την κατάλληλη στιγμή. Η εξόντωσή τους μας χάρισε τα πανίσχυρα lost arts που χρησιμοποιήσαμε με επιτυχία στην συνέχεια. Είναι τόσο ισχυρά που η χρήση τους αδειάζει μονομιάς την ep bar αλλά αξίζουν με το παραπάνω την θυσία.

Καταρρακτώδες περιεχόμενο
Η τάση της Nihom Falcom να ενσωματώνει στα ports της εκπληκτικής της σειράς όλα τα διαθέσιμα DLC χωρίς επιπλέον κόστος, μας αρέσει πάρα πολύ. Από το πουθενά γεμίζουμε τις αποθήκες μας με άφθονο sepith από τα επτά elements για να δομήσουμε τα ισχυρότερα quartz. Επίσης το inventory μας ξεχείλισε από συστατικά μαγειρικής, healing items και μια σοβαρή ποικιλία κοστουμιών για να αλλάξουμε την εμφάνιση των χαρακτήρων. Μεταμορφώνοντας τους άντρες της παρέας σε αγγέλους, τις γυναίκες σε νεράιδες, βάζοντας τους γυαλιά και χαριτωμένα πλάσματα να κρέμονται από τα μπράτσα τους, η πανίσχυρη ομάδα μας ομόρφυνε σημαντικά.

the legend of heroes trails of cold steel II 9

Τα bonding events επανέρχονται δριμύτερα σαν προαιρετικές δραστηριότητες. Φυσικά δαπανούμε όλα τα bonding points χωρίς δεύτερη σκέψη αφού επηρεάζουν σφόδρα τον αριθμό και την ποιότητα των combat links ανάμεσα στους χαρακτήρες. Δευτερευόντως, μας αρέσουν τα σκηνικά που περιγράφονται σε αυτά, είναι γεμάτα χιούμορ και προσφέρουν μεγαλύτερη κατανόηση στα κίνητρα των μελών της ομάδας.

Ανάμεσα στις μάχες, στα διαβάσματα κειμένων και στο κουβεντολόι, οι ήρωες μας έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν και με παράπλευρες ή, καλύτερα, εξωσχολικές δραστηριότητες. Τις βαφτίζουμε εξωσχολικές διότι, ενώ η στρατιωτική μας ακαδημία έχει περιέλθει σε αχρηστία εξαιτίας του Εμφυλίου πολέμου, εμείς βαθμολογούμαστε κανονικότατα μετά την ολοκλήρωση των quests που αναλαμβάνουμε. Το γεγονός φαντάζει λίγο ξεκάρφωτο αλλά μας δωρίζει μπόλικο χρήμα και σπέσιαλ αντικείμενα συνεπώς το αποδεχόμαστε.

Το ψάρεμα είναι μια εξωσχολική εμπειρία που βασίζεται στο λυσσαλέο πάτημα των buttons που μας υποδεικνύονται επί της οθόνης, έως ότου τερματίσουμε μια μπάρα και ένα ψάρι πέσει στην αγκαλιά μας. Έχει φάση αφού, εκτός από την δύναμη του αντίχειρα, μας υποχρεώνει να εστιάσουμε στο σχεδιάγραμμα των buttons, προβλέποντας το επόμενο που θα πατήσουμε. Το snowboarding μας εξαπολύει σε μια ειδικά διαμορφωμένη, χιονισμένη πλαγιά και μας προκαλεί να αποφεύγουμε τα εμπόδια, διατηρώντας την απαραίτητη ταχύτητα για να τερματίσουμε εντός του χρονικού ορίου. Η εν λόγω παράπλευρη δραστηριότητα είναι αρκετά διασκεδαστική αλλά, οι ελλείψεις της σε μανούβρες, πίστες και ακροβατικά, μας κάνουν να την βάλουμε γρήγορα στην μπάντα.

Το Trails of Cold Steel II αντιστέκεται σθεναρά στην επίδραση του χρόνου και καταστρέφει με άνεση την καθημερινή μας ρουτίνα. Μετά από σκληρές μάχες και δυνατά σκηνικά κατορθώσαμε να ενώσουμε και πάλι την θρυλική Class VII στην οποία ανήκουν οι playable ήρωες και ηρωίδες μας. Βλέποντας το κοντέρ του παιχνιδιού να έχει καταγράψει 35 περίπου ώρες, πιστέψαμε πως κινούμαστε γοργά προς την τελική μάχη και τον τερματισμό. Με έκπληξη και περίσσεια ευχαρίστηση διαπιστώσαμε ότι η περιπέτειά μας μόλις άρχισε να κορυφώνεται, οδηγώντας μας από σύγκρουση σε σύγκρουση έως ότου ξεκαθαριστεί ο ρόλος μας στον πόλεμο που μαίνεται τριγύρω. Εκείνη την στιγμή σκεφτήκαμε πως μας περίμεναν δεκάδες ώρες αγώνα ακόμα και το Trails of Cold Steel II μας επιβεβαίωσε με τις 60 – 70 ώρες διάρκεια, χωρίς να υπολογίσουμε το New Game+, τον τερματισμό στο μέγιστο επίπεδο δυσκολίας και την απόκτηση όλων των trophies.

Ο οπτικός τομέας του Trails of Cold Steel II είναι αγκαλιασμένος από την μετριότητα. Η λεπτομέρεια, η ανάλυση των μοντέλων των χαρακτήρων και τα 60 fps στα οποία επιχειρεί να “κλειδώσει” η περιπέτεια δεν μπορούν να καλύψουν την αραιότητα των πολυγώνων σε όλες τις τοποθεσίες και αρκετά τραγικά animations. Στην καρδιά των μαχών, τα animations και τα special effects καλύπτουν με το παραπάνω τις ανάγκες μας, ειδικά εκείνα των s – breaks. Τα εντυπωσιακά cut – scenes μας μεταδίδουν το μεγαλείο του αγώνα που μαίνεται στην Erebonia και χαιρόμαστε ιδιαίτερα με την συχνότητά τους.

the legend of heroes trails of cold steel II 10

Επιλέξαμε τις φωνές των Ιαπώνων voice actors και δεν απογοητευτήκαμε από το πάθος που εκφράζουν και την χροιά που δίνουν στον καθένα εκ των χαρακτήρων. Το voice acting δεν περιλαμβάνεται σε όλους τους διαλόγους αλλά η παρουσία του είναι πολύ έντονη, ακόμα και στο πεδίο της μάχης. Highlight του συστήματος οι ξεκάρφωτες συνομιλίες των χαρακτήρων εν ώρα περιήγησης στον χάρτη. Η μουσική που συνοδεύει τους αγώνες μας δίνει ρυθμό σε κάθε επιχείρηση και έχει την απαιτούμενη επικότητα, αρχίζει όμως γρήγορα να μας κουράζει, δεδομένου του τεράστιου αριθμού συγκρούσεων.

Μεθώντας από διασκέδαση
Το The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel II μας έφερε από σπόντα στον νου την λατρεμένη σειρά των Yakuza και συγκεκριμένα, τα πρόσφατα remakes. Ξεχειλίζει από cut – scenes και διαλόγους με ουσία χωρίς να μας κουράζει ποτέ. Διαθέτει ένα τέλειο battle system βασισμένο στην τακτική σκέψη και όχι στον θρίαμβο της ωμής δύναμης. Έχει αρκετούς περισπασμούς για να αποσπάσει το μυαλό μας από το σενάριο και τις μάχες. Αποτελεί πιστό port από παλαιότερες πλατφόρμες, η περιπλάνηση στον κόσμο του ακολουθείται από μεγάλες ανταμοιβές και η απορρόφηση σε αυτόν είναι δεδομένη και όχι επιλογή. Μην σας ξεγελάει η βαθμολόγησή του, το Trails of Cold Steel II παίρνει δέκα στον τομέα διασκέδαση.

Θετικά:
- Αισιόδοξη ιστορία με πολλούς χαρακτήρες που αναλύονται μεθοδικά
- Αδιάκοπα εξελισσόμενο combat system, βασισμένο στην στρατηγική σκέψη
- Δράση και αλληλεπίδραση με το περιβάλλον μας απορροφούν εύκολα

Αρνητικά:
- Η ακριβής μεταφορά από παλαιότερες πλατφόρμες συνεπάγεται αρκετά προβλήματα σε γραφικά και animations
- Οι παράπλευρες δραστηριότητες γίνονται γρήγορα κουραστικές
- Η μουσική αρχίζει να ενοχλεί μετά τις πρώτες χίλιες φορές που την ακούμε

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 7
Gameplay: 8.5
Σενάριο: 8
Αντοχή: 9
Γενικά: 7.8

Η πρώτη επιλογή για όσους αναζητούν ένα καλό JRPG.

Γιάννης Μοσχονάς

 

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 7.8
8.8 User Score
(5 votes )
User Reviews 0
Genre: JRPG
Developer: Nihon Falcom
Publisher: Marvelous!
Διάθεση: Marvelous!
Players: 1
Requirements: 4GB RAM, Επεξεργαστής Core 2 Duo E4600 στα 2.4GHz ή Athlon II X2 280, Κάρτα γραφικών Nvidia GeForce GTS 450 v3 ή AMD Radeon HD 7720, Χώρος στο σκληρό δίσκο 15GB, Λειτουργικό σύστημα Windows 7/8/10 64μπιτα
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: PS3, PS Vita: 11/11/2016, PC: 14/2/2018, PS4: 7/6/2019
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification