Implosion - Never Lose Hope

Hot
Όταν η ελπίδα κερδίζεται με ατσάλι.

Όταν η ελπίδα κερδίζεται με ατσάλι.

Όταν η ελπίδα κερδίζεται με ατσάλι.

Τα mobile games έχουν κάνει τεράστια άλματα τα τελευταία χρόνια, φτάνοντας από casual ενασχόληση να διαθέτουν ένα τεράστιο κοινό, το όποιο μάλιστα μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Τα πρώτα χρόνια του ερχομού των smartphones όλοι ασχολούσασταν με τα Angry Birds, Cut the Rope και Fruit Ninja και οι περισσότεροι από εσάς τα αγαπήσατε και τα λιώσατε ώρες πριν τα βαρεθείτε. Από τα χρόνια της μανίας με τα Angry Birds τα mobile games έχουν αλλάξει σε τρομακτικό βαθμό και πλέον εντοπίζουμε τίτλους οι όποιοι παρουσιάζουν υπέροχα γραφικά, τα όποια πολλές φορές θα αναρωτιέστε αν είναι όντως αληθινά η διαφήμιση κινέζικου video game στο Facebook.

To Implosion Never Lose hope είναι ένα hack n’ slash που κυκλοφόρησε το από την Rayark International και έχει μπει σε 5 έως 10 εκατομμύρια συσκευές σύμφωνα με την σελίδα του παιχνιδιού στο Google Play. Η Rayark είναι η εταιρεία ανάπτυξης πίσω από διάσημα Rhythm games με εκατομμύρια λήψεις όπως το Cytus και το Deemo με το Implosion να αποτελεί την πρώτη της προσπάθεια σε κάτι διαφορετικό.

implosion 1Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία
Ο νεαρός Jake και πρωταγωνιστής της ιστορίας μας στοιχειώνεται συνεχώς από ένα βίντεο που άφησε σε αυτόν ο θείος του με το μήνυμα "Μη γυρίσετε ποτέ ξανά στη Γη". Η ζωή στη Γη έχει εξαφανιστεί έπειτα από μια εξωγήινη εισβολή με τα τελευταία απομεινάρια της να έχουν βρει καταφύγιο στο διάστημα. Παρόλα αυτά ο ήρωας μας συνδέοντας τη συνείδηση του σε ένα ρομπότ, που ονομάζεται War-mech, καλείται να ολοκληρώσει μια αποστολή η όποια τον φέρνει πίσω στη Γη. Με το μυαλό του στα τελευταία λόγια του θείου του, ο Jake αναχωρεί πίσω στη γενέτειρα της ανθρωπότητας με τα λόγια του συγγενή του να βρίσκονται συνεχώς στο πίσω μέρος του μυαλού του.

Η ιστορία δεν αποτελεί κάτι το καινούριο. Είναι ένα θέμα που έχουμε ξαναδεί και άλλου, ενώ οι εκπλήξεις που επιφυλάσσονται είναι προβλεπόμενες. Παρουσιάζεται μέσω cutscenes με λίγο έως καθόλου animation. Φωτεινή εξαίρεση αποτελεί το εισαγωγικό cut scene που είναι αρκετά εντυπωσιακό. Παρόλο όμως που το σενάριο είναι απλοϊκό θα μπορούσε να αποκτήσει ενδιαφέρον αν είχε δοθεί μια έστω μικρή προσπάθεια στο world-building, κάτι που απουσιάζει πλήρως. Θετικό στοιχείο αποτελεί η ύπαρξη voice acting το οποίο είναι αρκετά καλό.

implosion 2Let the bodies hit the floor
Εκεί που η ιστορία μας αφήνει παραπονεμένους, έρχεται το gameplay και τα αναπληρώνει δίνοντας ένα δυνατό σύστημα μαχών με ωραία animated κινήσεις και εντυπωσιακά στο μάτι skills. Το ξυλίκι που θα ρίξετε είναι και το δυνατότερο selling point μαζί με τα γραφικά φυσικά για τα οποία θα μιλήσουμε σύντομα. Έχετε στη διάθεσή σας βασικές και heavy επιθέσεις και μπορείτε να χρησιμοποιείτε και ορισμένα skills. Διαθέτετε ακόμη τη δυνατότητα να κάνετε evade τις αντίπαλες επιθέσεις, ενώ σε περίπτωση που τις δεχτείτε έχετε και μια εφεδρική ασπίδα που απορροφά το damage τους. Τέλος, μπορείτε να κάνετε και χρήση ranged όπλων περά από melee για μακρινούς στόχους αλλά και αντίπαλους που το απαιτούνε.

Παρόλα αυτά το combat γίνεται λίγο επαναλαμβανόμενο ενώ για να ξεκλειδώσετε όπλα, ένα καινούριο War-mech, καθώς και έναν νέο χαρακτήρα, θα πρέπει να ολοκληρώσετε κάποια objectives. Αυτό σημαίνει πως είστε αναγκασμένοι να επαναλάβετε αρκετές φορές όμοιες πιστές, κάτι που πιθανώς να σας κουράσει.

Φάτε μάτια ψάρια
Αφήνοντας το ένα selling point και πηγαίνοντας στο άλλο, φτάνουμε σε αυτό που όλοι έχετε παρατηρήσει σχετικά με το Implosion. Είναι πολύ δυνατό οπτικά με αρκετές λεπτομέρειες διάχυτες τόσο στον κόσμο όσο και στον σχεδιασμό του War-mech σας και των αντιπάλων σας. Οι πίστες είναι μεν ξεχωριστές και δε θυμίζουν η μία την άλλη, αλλά στις περισσότερες οι μηχανισμοί είναι ίδιοι. Προχωράτε σκοτώνοντας αδύναμους εχθρούς, φτάνετε στον αρχηγό της πίστας και προχωράτε. 

Παρά τα αρκετά λεπτομερή γραφικά, η ποικιλία των εχθρών είναι μικρή και θα βαρεθείτε να τους βλέπετε συνεχώς μπροστά σας. Να τονίσουμε κιόλας εδώ πως σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε εναλλαγές στις ρυθμίσεις γραφικών μεταξύ low, medium και high ρυθμίσεων. Αν η συσκευή σας είναι λίγο πιο παλιά τότε πιθανότατα θα μπορέσετε να το απολαύσετε έστω και στη χαμηλή ποιότητα.

implosion 3Χειρισμός
Ο χειρισμός είναι ο πλέον εθιμοτυπικός που χρησιμοποιείται σε όλα τα hack n’ slash mobile games. Στο κάτω αριστερά μέρος της οθόνης βρίσκεται ένας μοχλός που σας βοηθά να ορίζετε τις κινήσεις σας, ενώ στο κάτω δεξιά μέρος υπάρχουν πέντε στρόγγυλα κουμπιά που χρησιμοποιούνται για επίθεση, αποφυγή και τρία skills.

Η ανταπόκριση των χειρισμών είναι πολύ καλή, με εξαίρεση την εναρμόνιση των επιθέσεων σας με την απότομη αλλαγή κατεύθυνσης που είναι λίγο προβληματική και θα πρέπει να παίξετε αρκετή ώρα μέχρι να τη συνηθίσετε. Είναι μια τεχνική που θα πρέπει να τελειοποιήσετε αν θέλετε να ολοκληρώσετε τα επιπλεον objectives της κάθε πίστας.  

implosion 4Customisation και ήχος
Για να συμπληρώσουμε το puzzle των χαρακτηριστικών που διαθέτει το hack n’ slash της Rayark, πρέπει να αναφέρουμε πως σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε customise τα εξαρτήματα του War-mech σας, πλην όμως οι αλλαγές αυτές δεν είναι οπτικές. Μπορείτε να φτιάξετε διάφορα builds με διαφορετικά skills η διαφορετικά στατιστικά και να δοκιμάσετε πιο επιθετικούς ή πιο αμυντικούς συνδυασμούς. Οι αλλαγές αυτές είναι πολύ πιο αισθητές στο hard επίπεδο δυσκολίας και στις μετέπειτα πιστές στην easy δυσκολία. Στην αρχή ό,τι και να χρησιμοποιήσετε δε θα δείτε κάποια  διάφορα.

Ο ήχος όσον αφορά τα εφέ είναι καλοφτιαγμένος και συμπληρώνει καλά το κομμάτι των μαχών. Η μουσική από την άλλη είναι ατμοσφαιρική και ταιριάζει γάντι με το όλο sc-fi θέμα του Implosion. Παρόλα αυτά δεν υπάρχουν κάποια αξιομνημόνευτα κομμάτια που ξεχωρίσαμε παίζοντας.

implosion 5
Trial έκδοση

Μπορείτε να κατεβάσετε το Implosion - Never Lose Hope δωρεάν και παίξετε την Trial έκδοση για έναν σχετικά περιορισμένο αριθμό πιστών. Η αλήθεια είναι πως το trial δεν είναι αρκετό για να ευχαριστηθείτε να παίζετε και σε ένα Google Play όπου υπάρχουν άπειρα δωρεάν παιχνιδια για να παίξετε, πολλές φορές μπορεί να ξενίσετε όταν είναι να πληρώσετε κάποια χρήματα για να παίξετε ένα παιχνίδι.

Η ιδια η τιμή δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη καθώς για την ολοκληρωμένη έκδοση θα πρέπει να δώσετε 10 ευρώ.  Αν την αντιπαραβάλουμε ξανά με τον καταιγισμό των free-to-play παιχνιδιών τοτε η σκέψη της αγοράς γίνεται δυσκολότερη. Παρόλα αυτά, θα έχετε στα χέρια σας μια ποιοτική single player εμπειρία, χωρίς microtransactions και την κλασσική χρήση ενέργειας για να παίξετε. Μια χαμηλότερη τιμή θα το έκανε must-buy.

Θετικά
- Όμορφα Γραφικά
- Εντυπωσιακό combat
- Καλή μουσική και voice acting
- Ικανοποιητική διάρκεια

Αρνητικά
- Τσουχτερή τιμή
- Κάποια μικροπροβλήματα με τον χειρισμό
- Grind υπό την μορφή επανάληψης των ίδιων πιστών

Γραφικά: 8.5
Gameplay: 8
Ήχος: 7
Αντοχή: 8
Γενικά: 8

Ένα από τα καλύτερα singleplayer παιχνίδια για το κινητό σας.

Μαρίνος Τζώτζης

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 23/01/2018 09:11
Μπράβο στον Μαρίνο για το άρθρο .Θα το τσεκάρω οπωσδήποτε.
Score 8
8 User Score
(7 votes )
User Reviews 0
Genre: Hack n' slash
Developer: Rayark International Limited
Publisher: Rayark International Limited
Διάθεση: Rayark International Limited
Players: 1
Requirements: Android 4.0+
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 8 Απριλίου 2015
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification