Rogue Trooper Redux

Hot
Το μέλλον του πολέμου θα βαφτεί μπλε. 

Το μέλλον του πολέμου θα βαφτεί μπλε. 

Το μέλλον του πολέμου θα βαφτεί μπλε. 

Αν παρατηρήσετε το μπλε χρώμα του πολεμιστή, σας πληροφορούμε ότι δεν οφείλεται στο πολικό ψύχος, αλλά στο γεγονός ότι είναι γενετικά προσαρμοσμένος για να αντέχει στην ατμόσφαιρα της Nu Earth, που είναι τοξική γιατί έχει μολυνθεί από τον μακροχρόνιο πόλεμο μεταξύ Nort Republic και Southers. Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Ο μπλε φαντάρος είναι εφοδιασμένος με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας και φάρμακα που του δίνουν έξτρα αντοχή και ενέργεια.

Το Rogue Trooper Redux είναι ένα Third-Person cover-based Shooter όπου ελέγχετε έναν γενετικά εξελιγμένο στρατιώτη ο οποίος πολεμά διάφορους εχθρούς οι οποίοι ξεπροβάλλουν από τα βάθη της γης, σαν τη Foot Clan από τα Χελωνονιντζάκια. Για να λέμε την αλήθεια, θυμίζει αρκετά το Gears of War, αλλά το αρχικό Rogue Trooper που είχε κυκλοφορήσει πριν από 12 χρόνια είχε προηγηθεί από την σειρά της Epic Games. Αυτή ήταν και η αρχική και πρωτότυπη ιδέα της Rebellion και καταφέρνει και ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα cover-based Shooters που είχαν επικρατήσει στην αγορά γιατί προσφέρει κάτι που ενώ είναι old school καταφέρνει και είναι καινούργιο για τη νέα γενιά.

Τα παιδιά του σωλήνα είναι το μέλλον
To Rogue Trooper Redux βασίζεται στο ομώνυμο comic της 2000 AD, των Gerry Finley-Day και Dave Gibbons. Έχετε το ρόλο του Rogue, ενός γενετικά μεταλλαγμένου στρατιώτη ο οποίος αποτελεί ουσιαστικά ένα κλώνο από μια ολόκληρη γενιά γενετικά ενισχυμένων πολεμιστών. Από τους χρόνιους πολέμους μεταξύ των δυο φατριών, η ατμόσφαιρα έχει μολυνθεί για τα καλά και οι κανονικοί στρατιώτες αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό για να μπορούν να αναπνέουν και να αντέχουν στις αντίξοες αυτές συνθήκες. Ο Rogue και οι υπόλοιποι κλώνοι είναι με το μέρος των Southers και σκοπός τους είναι η εξόντωση των Norts οι οποίοι έχουν ύπουλα και διαβολικά σχέδια. Όπως καταλαβαίνετε, το σενάριο δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας. Παρόλο που υπάρχει αυτή η κατανομή ρόλων, ο Rogue νοιάζεται για τη ζωή του καθώς και για τρεις συγκεκριμένους συντρόφους του.

Η δράση ξεκινά αμέσως και ο ήρωάς μας μαζί με τους υπόλοιπους ρίχνεται στη καρδιά της μάχης. Όλο το σκηνικό ξυπνά αναμνήσεις από την απόβαση της Νορμανδίας που υπήρχε στο Medal of Honor Frontline με τη διαφορά ότι για κάποιο περίεργο λόγο, στο μέλλον είναι πιο χαλαρές αυτές οι περιπτώσεις. Καθώς προχωράτε και εξοντώνετε τις δυνάμεις των Norts, οι σύντροφοί σας πεθαίνουν ένας ένας. Για καλή μας τύχη, λίγο πριν πεθάνουν, έχουν ένα χρονικό περιθώριο στο οποίο η προσωπικότητά τους μεταφέρεται σε ένα biochip το οποίο συλλέγει ο Rogue και τοποθετεί σε διάφορα slots του εξοπλισμού του. Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή.

Σε έναν πόλεμο τίποτα δεν είναι αγγελικά πλασμένο
Ο Gunner ειδικεύεται στα όπλα οπότε το chip του πάει εντελώς τυχαία στο βασικό όπλο σας και το ενισχύει με νέους τρόπους λειτουργίας και στόχευσης.Ο Bagman είναι υπεύθυνος για τις προμήθειες, άρα τι καλύτερο από το να συνδεθεί στο σακίδιο πλάτης του Rogue. Με αυτή τη σύνδεση, μπορείτε να διασώσετε εξοπλισμό από τους νεκρούς (εχθρούς και μη), από χαλασμένα μηχανήματα και επιπλέον, μπορεί να σας δημιουργήσει ammo, health packs καθώς και weapon upgrades.Τελευταίος αδικοχαμένος της παρέας είναι ο Helm, expert στη τεχνολογία, όπου το chip του για κάποια τρελή σύμπτωση τοποθετείται στο κράνος του Rogue. O Helm θα σας βοηθήσει χακάροντας computers, ξεκλειδώνοντας πόρτες και ταυτόχρονα σας παρέχει και ένα radar όπου φανερώνει τη θέση των εχθρών. Στη πορεία, μπορεί να προβάλλει ένα ολόγραμμα του Rogue όπου τραβάει τη προσοχή των εχθρών και προκαλεί αντιπερισπασμό.

Πέρα από τις χρήσιμες ικανότητες που του παρέχουν οι αδικοχαμένοι μπλε φίλοι του, ο Rogue διαθέτει και δικές του ικανότητες. Μπορεί να σκαρφαλώσει, να κυλιστεί σαν αίλουρος, να κάνει πλάγιο άλμα ελιγμού και μπορεί πλέον, σε αυτή την έκδοση, να πάρει αυτόματα θέση κάλυψης και να κρυφτεί αξιοποιώντας το περιβάλλον γύρω του. Τα πυρομαχικά σας δεν είναι άπειρα –με εξαίρεση του απλού πιστολιού- και ανά διαστήματα θα αγοράζετε ammo μέσω του inventory σας (ας είναι καλά ο Bagman). Ο Rogue διαθέτει ένα πλήρες οπλοστάσιο που αποτελείται ουσιαστικά από upgrades του Gunnar και είναι τα shotgun, mortar launcher, beam rifle και Sammy launcher. Όλα είναι αξιόλογα αλλά πάντα για συγκεκριμένες καταστάσεις. Επιπλέον, έχετε στη διάθεσή σας και grenades όπως frag, scramble (προκαλούν παρεμβολές σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό), sticky και incendiary.

Αυτό πάντως που δίνει ένα μεγάλο σασπένς στην όλη εμπειρία είναι το health system που διαθέτει ο τίτλος. Ο Rogue έχει τη δυνατότητα regeneration αλλά πρέπει να χρησιμοποιεί και med packs. Μετά από κάποια έντονη συμπλοκή μπορείτε να ξαποστάσετε για λίγο και να αναπληρωθεί η health bar μέχρι ένα σημείο. Με τη χρήση όμως των med packs η health bar ανανεώνεται άμεσα και φτάνει σε σημείο φουλ αναπλήρωσης. Σε αρκετές περιπτώσεις τα med packs είναι αναγκαία οπότε μια καλή στρατηγική είναι να κρατάτε salvage όχι μόνο για ammo αλλά και για αυτά.

Μπορεί ο τίτλος να δέχτηκε ένα ρετούς στα γραφικά αλλά δε προσφέρει πραγματικά ουσιώδεις αλλαγές.

Νέο στοιχείο στη Redux έκδοση είναι το over-shoulder aiming το οποίο κάνει το τίτλο κάπως πιο μοντέρνο και ο νέος ανανεωμένος χειρισμός αλλά… Προβλήματα που υπήρχαν στο παρελθόν υπάρχουν ακόμα και τώρα και ώρες ώρες μπορεί και να αναρωτηθείτε για ποιο λόγο η Rebellion αποφάσισε να επανακυκλοφορήσει το Rogue Trooper για τη νέα γενιά. Η ευκολία με την οποία θα καταφέρετε να ολοκληρώσετε το τίτλο έχει παραμείνει και το AI έχει αρκετά προβλήματα. Για παράδειγμα, εκτελείτε έναν εχθρό με τη sniper λειτουργία του Gunnar και ένας άλλος εχθρός που βρίσκεται λίγα βήματα παρακάτω σφυρίζει ανέμελα. Ρίχνετε μια incendiary grenade και ενώ ο ένας εχθρός φλέγεται και τρέχει πανικόβλητος, ο διπλανός του δε «μασάει».

Ο νέος τρόπος με τον οποίο κάνετε αυτόματα cover πότε λειτουργεί και πότε όχι με αποτέλεσμα αρκετές φορές να χάνετε λόγω λανθασμένου χειρισμού και όχι των ικανοτήτων σας. Καλώς ή κακώς, σίγουρα θα υπάρξει σύγκριση με το δημιούργημα της Microsoft η οποία έχει τελειοποιήσει το gameplay που εισήγαγε το αρχικό Rogue Trooper και προσφέρει σαφώς μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία.

Για να ολοκληρώσετε τις περιπέτειες του μπλε φαντάρου, που περιλαμβάνουν μόλις 13 αποστολές, θα χρειαστείτε γύρω στις 6-8 ώρες αλλά όσον αφορά το κομμάτι του replayability, σίγουρα δε θα ασχοληθείτε περαιτέρω μαζί του παρά μόνο αν είστε ένας από τους 100% completionists και θέλετε να πάρετε όλα τα trophies/achievements. To Rogue Trooper Redux προσφέρει βέβαια και το Legend επίπεδο δυσκολίας αλλά και πάλι δεν καταφέρνει να σας κρατήσει παραπάνω το ενδιαφέρον.

Online αναμετρήσεις σε έναν κενό κόσμο
Στο Multiplayer mode, μέχρι τέσσερις παίκτες μπορούν να συνεργαστούν στο co-op και να ζήσουν τα γεγονότα που οδηγούν στο κεντρικό campaign. Για online αναμετρήσεις έχετε δυο επιλογές, το Strongold και το Progressive. Στο πρώτο mode θα πρέπει να υπερασπιστείτε μία περιοχή ενώ στο δεύτερο να ολοκληρώσετε ένα level σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Το κακό της υπόθεσης είναι ότι υπάρχουν μόλις πέντε χάρτες για να επιλέξετε και δυστυχώς, ακόμη και σήμερα που γράφτηκε το review, τα lobbies είναι άδεια και δε μπορέσαμε να κρίνουμε κατά πόσο λειτουργικό είναι το online κομμάτι του Rogue Trooper Redux. Δυστυχώς, τo Μultiplayer mode κατάφερε ακόμα και στη νέα του μορφή να απογοητεύσει και να μην επεκτείνει καθόλου τη διάρκεια του τίτλου.

Το μέλλον φαντάζει άδειο
Ο Rogue και τα περιβάλλοντα στα οποία μάχεται έχουν υποστεί έναν καλό επανασχεδιασμό και το frame rate το οποίο έπεφτε αρκετά στην αρχική κυκλοφορία ανήκει πια στο παρελθόν. Ο Rogue και οι υπόλοιποι χαρακτήρες διαθέτουν αρκετές λεπτομέρειες και η διαφορά από γενιά σε γενιά είναι αρκετά εμφανής. Νέα εφέ και χρήση dynamic lighting κάνουν την εμφάνισή τους αλλά υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο θέμα όσον αφορά τον κόσμο στον οποίο περιηγούμαστε. Είναι τόσο άδειος και απλά σχεδιασμένος που θυμίζει πραγματικά games της millennium εποχής. Καλά τα ανανεωμένα HD γραφικά, αλλά σίγουρα θα μπορούσαν οι developers να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητες που προσφέρει η τωρινή τεχνολογία. Από τη μια επικρατεί μια άδεια και άψυχη ατμόσφαιρα -η οποία ταιριάζει στο ύφος του comic- αλλά από την άλλη θα μπορούσε να διαθέτει πιο λεπτομερής και «γεμάτες» τοποθεσίες.

Τα cut-scenes έχουν υποστεί και αυτά ένα ρετουσάρισμα και αφήνουν πίσω τον FMV χαρακτήρα τους. Πλέον, χρησιμοποιούν τη νέα μηχανή γραφικών και «δένουν» όλη την εμπειρία σωστά. Αυτό δείχνει το ενδιαφέρον που έδειξε η TickTock Games καθώς δείχνει ότι ασχολήθηκε και απέχει από άλλες remastered εκδόσεις τίτλων όπου τα cutscenes παραμένουν στην αρχική χαμηλή τους ανάλυση.

Τα ηχητικά εφέ του Rogue Trooper Redux αφήνουν πολύ καλές εντυπώσεις και σας βάζουν απευθείας στο κλίμα του πολέμου. Οι διάλογοι είναι αρκετά ρεαλιστικοί και έχουν χρησιμοποιηθεί αξιόλογοι ηθοποιοί για να δώσουν προσωπικότητα σε όλους τους χαρακτήρες. Το soundtrack είναι ικανοποιητικό και ατμοσφαιρικό αλλά καταντάει λίγο μονότονο από ένα σημείο και μετά. Αυτό πάντως που προσωπικά μου άρεσε είναι το κεντρικό theme του Rogue Trooper που μετά από τόσα χρόνια είναι το ίδιο ανατριχιαστικό.

Ένας στρατιώτης και τρία chip δεν κάνουν τη διαφορά
Το Rogue Trooper Redux δε προσφέρει κάτι μοναδικό η καινούριο. Όλη η προσπάθεια της Rebellion είχε αρκετά περιθώρια βελτίωσης και είναι κρίμα, καθώς αντί για αυτή τη remastered έκδοση θα μπορούσαμε να έχουμε στα χέρια μας ένα δυνατό sequel. To καλό είναι ότι κρατά το gameplay που διέθετε όπου έχετε αρκετές επιλογές για να εξοντώσετε τους εχθρούς σας αλλά πιστεύουμε ότι όλοι θα χρησιμοποιήσετε κανονικά τον Gunnar με την βασική χρήση και το sniper mode παρά με όλες τις άλλες χρήσεις του. Σκεφτείτε λίγο και αναρωτηθείτε αν είναι λογικό να κάτσετε και να καταστρώσετε ένα σχέδιο δράσης με νάρκες, ολογράμματα και κρυφτό την ίδια στιγμή που μπορείτε να κάνετε απλά ένα «ντου» και να ξεμπερδέψετε μια και καλή. Είναι κάπως τραγικό το γεγονός ότι ενώ υπάρχει ποικιλία, αυτή δε χρησιμοποιείται σωστά και σε συνδυασμό με την έλλειψη πρόκλησης θα αποθαρρύνει σίγουρα τους gamers, ακόμη και τους fans των comics.

Θετικά:
- Πιστό στο ύφος του κόμικ 
- Εξαιρετικό voice acting
- Μεγάλη ποικιλία όσον αφορά τους τρόπους εξόντωσης εχθρών

Αρνητικά:
- Πολύ μικρή διάρκεια 
- Χρειαζόταν μια σύγχρονη μηχανή γραφικών και καλύτερο level design
- Το Α.Ι. έχει αρκετά θέματα
- Το multiplayer υστερεί γενικά

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 8
Gameplay: 7
Αντοχή: 5
Γενικά: 6.7

Θα μπορούσε να προσφέρει μια καλή εμπειρία αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της νέας γενιάς.

Μάρκος Ασκανιάν

NEWS   VIEW ALL

Rogue Trooper Redux

[Αρχική Δημοσίευση: 1/3/17] Το Rogue Trooper του 2006 επανέρχεται σε νέα μορφή. Η Rebellion ανκοίνωσε την επερχόμενη κυκλοφορία του Rogue Trooper Redux. Πρόκειται για ένα Third-person Shooter που κ...
Posted (05 Oct 2017)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 6.7
6.61 User Score
(9 votes )
User Reviews 0
Genre: Action/Third-Person Shooter
Developer: TickTock Games
Publisher: Rebellion Developments
Διάθεση: Rebellion Developments
Players: 1 (2-4 online)
Requirements: 4 GB RAM, Επεξεργαστής Intel CPU Core i3-2100 ή AMD ισάξιο. Κάρτα Γραφικών AMD Radeon HD 7870 (2GB) ή NVIDIA GeForce GTX 660 (2GB), Χώρος στο σκληρό δίσκο 20 GB, Λειτουργικό σύστημα Windows 7/8/10 64-bit
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 17/10/2017
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification