Reviews Marvel vs. Capcom: Infinite
Comments (3)

Marvel vs. Capcom: Infinite

Μια Αποκάλυψη, δύο Σύμπαντα και πολλοί υπεράνθρωποι.

http://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/e4/1f/fd/marvel20vs20capcom-infinite-box-48-1507302546.jpg
  • Αξιολόγηση
  • News
  • Forum
  • Images
  • Βίντεο
  • User Reviews

Μια Αποκάλυψη, δύο Σύμπαντα και πολλοί υπεράνθρωποι.

Το Marvel vs. Capcom: Infinite είναι το έκτο μέρος της σειράς crossover Fighting τίτλων της Capcom και σίγουρα μια από τις καλύτερες που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Αν η μακροβιότητα μιας σειράς αντικατοπτρίζει και την αξία της, τα 21 χρόνια στην πλάτη του Marvel vs. Capcom αποδεικνύουν ότι έχει ακόμα τεράστια πέραση στο κοινό των Fighting. Τα 7 εκατομμύρια αντίτυπα που έχουν αγοραστεί είναι μια επιπλέον ένδειξη ότι η συνταγή της Capcom είναι πολύ γευστική για κάθε gamer.

Είμαστε οπαδοί της Disney, ιδιοκτήτριας της Marvel από το 2009, αλλά μας… κοψοχόλιασε η απόφαση να διακόψει της συμφωνία της με την Capcom μετά την κυκλοφορία του Ultimate Marvel vs. Capcom 3 για το PS Vita το 2012. Μετά από τέσσερα χρόνια αβεβαιότητας, η Disney ήρθε στα συγκαλά της και επέτρεψε ξανά σε συνεργαζόμενες εταιρείες να λάβουν αδειοδότηση για να χρησιμοποιήσουν τους φανταστικούς χαρακτήρες και κόσμους της. Στο φαντασμαγορικό PlayStation Experience event της Sony του 2016 άνοιξε η αυλαία του Marvel vs. Capcom: Infinite με το παρθενικό βίντεο από το gameplay του το οποίο άφησε μεγάλες υποσχέσεις. Ήρθε η ώρα να δούμε αν αυτές τηρήθηκαν στην τελική του μορφή.

marvel vs capcom infinite 1

Δυο, δυο στο μακελειό
Οι ικανότητες σας στα Fighting θα δοκιμαστούν σκληρά στο Marvel vs. Capcom: Infinite, διασχίζοντας ένα σεβαστό αριθμό από modes με την διμελή ομάδα σας ενάντια σε αντίπαλα ζεύγη χαρακτήρων. Για να δούμε τι σας επιφυλάσσουν τα offline modes. Το Story είναι το σπουδαιότερο ανάμεσά τους εξαιτίας των cinematics και της εναλλαγής όλων των χαρακτήρων από stage σε stage με σκοπό να τους δοκιμάσετε και να ξεχωρίσετε ίσως τους αγαπημένους σας συνδυασμούς.

Το Arcade Mode είναι ξεκάθαρο τι προσφέρει από το όνομά του, μια καθαρόαιμη arcade εμπειρία όπου επιλέγετε την δυάδα πολεμιστών που σας αρέσει. Στην συνέχεια καλείστε να επιβιώσετε σε επτά μάχες αυξανόμενης δυσκολίας με τις δύο τελευταίες να είναι boss battles. Στο Mission Mode θα αναφερθούμε παρακάτω. Το Training Mode είναι ένας απαραίτητος σταθμός στο ταξίδι σας εντός του παιχνιδιού, είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε την σωστή εκτέλεση των πιθανών combos και να φτιάξετε τις δικές σας αλληλουχίες χτυπημάτων. Όσο περισσότερο το επισκέπτεστε τόσο λιγότερες σκοτούρες θα έχετε στα υπόλοιπα modes και ειδικά στο multiplayer.

Τα Vs. Modes περιέχουν το απαραίτητο "διπλό" που θα παίξετε με ένα φίλο σας στο ίδιο μηχάνημα. Εκτός από την προφανή διασκέδαση που προσφέρει η ευγενής διαμάχη με δικούς σας ανθρώπους, το εν λόγω mode είναι μια καλή προθέρμανση πριν την μετάβαση σας στο online multiplayer. Η ύπαρξη του Player 1 vs. CPU Mode είναι μάλλον αδιάφορη αλλά το CPU vs. CPU Mode έχει ενδιαφέρον μιας και μπορείτε βλέποντάς το να αποκωδικοποιήσετε τα μοτίβα επίθεσης και άμυνας του A.I.

Ο πόλεμος των δύο κόσμων
Το Marvel vs. Capcom: Infinite αφηγείται πολλές συναρπαστικές καταστάσεις στην διάρκεια του Story Mode του. Η βασική ιδέα έχει να κάνει με την συγχώνευση δύο συμπάντων, εκείνου που κατοικείται από τους υπεράνθρωπους της Marvel και του άλλου, του λιγότερου γνωστού στο κινηματογραφικό κοινό αλλά πολύ αγαπητού σε εμάς, του σύμπαντος όπου δρουν οι ηρωικοί χαρακτήρες των video games της Capcom. Θεωρώ σωστό σεναριακό εύρημα την απόκρυψη του πως και του γιατί συνέβη η συγχώνευση εξαρχής ώστε να μας συγκλονίσουν οι ανατροπές στην πορεία οι οποίες ικανοποιούν τα αναπάντητα ερωτήματα.

marvel vs capcom infinite 2

Ένας κολοσσιαίος αγώνας ακολουθεί την συγχώνευση των κόσμων. Στη μια μεριά του ρινγκ στέκεται ο παντοδύναμος Ultron Sigma, μια ανίερη ένωση του αιώνιου εχθρού των Avengers, Ultron και του μόνιμου αντίπαλου του Mega Man X, του Sigma και οι ρομποτικές λεγεώνες τους. Στην άλλη μεριά του ρινγκ μαζεύεται μια μεγάλη ομάδα υπερηρώων και από τους δύο κόσμους, όλοι τους αποφασισμένη να θέσουν τέλος στον Ultron Sigma και τον ιό που εξαπολύει με σκοπό να μετατρέψει όλη την οργανική ύλη σε ατσάλινες μαριονέτες του. Η αφήγηση εξελίσσεται αρμονικά με μια αλληλουχία απολαυστικών cinematics και σκιαγραφεί τους χαρακτήρες όπως ακριβώς τους γνωρίζουμε. Η μόνη τρύπα στην πλοκή είναι η ανεξήγητη (για νεοφερμένο στα Marvel vs. Capcom) οικειότητα μεταξύ των ηρώων διαφορετικών κόσμων. Θα εκτιμήσετε την χιουμοριστική πινελιά εταιρειών και τόπων που έχουν "παντρέψει" τα ονόματά τους σαν τις A.I.M.Brella και Xgard.

Θυμούμενος το τεράστιο roster του λατρευτού Marvel vs. Capcom 2: New Age of Heroes με τους 56 χαρακτήρες και την τεράστια προσπάθεια που έπρεπε να καταβληθεί για το ξεκλείδωμά τους, απογοητεύτηκα βλέποντας το roster του Marvel vs. Capcom: Infinite. "Τριάντα ήρωες και όλοι διαθέσιμοι με το καλημέρα;" κραύγασα δικαιολογημένα με την δυσαρέσκειά μου να αυξάνει παρατηρώντας την αβάστακτη απουσία δύο πασίγνωστων υπέρ –ομάδων της Marvel, των X – Men και Fantastic Four. Δυστυχώς η απαράδεκτη συμφωνία μεταξύ της Marvel και της 20th Century Fox ευθύνεται για την απουσία των πασίγνωστων υπερανθρώπων καθώς η τελευταία διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο των X – Men και Fantastic Four μαζί με ένα πλήθος δορυφορικών χαρακτήρων σαν τους Doctor Doom, Silver Surfer και Magneto.

marvel vs capcom infinite 3

Ευτυχώς η ποιότητα των διαθέσιμων μαχητών και οι ήρωες που αναμένονται στα επερχόμενα DLCs χρύσωσαν σε μεγάλο βαθμό το πικρό χάπι. Στο πρώτο DLC που θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος της χρονιάς θα προστεθούν στο roster έξι ακόμα μαχητές, οι Black Panther, Black Widow, Sigma, Winter Soldier, Monster Hunter και Venom. Αναμένουμε περισσότερους σε βάθος χρόνου, ελπίζοντας να επιλυθεί το πρόβλημα κηδεμονίας των X – Men και Fantastic Four για να τους απολαύσουμε και αυτούς στο παιχνίδι.

Ένα τρελό, τρελό θηριοτροφείο
Στο υπάρχον roster περιλαμβάνονται χαρακτήρες για όλα τα γούστα και θα τους επιλέξετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Απόλαυσα τον χειρισμό του γνωστού μας ζομποεξολοθρευτή Chris Redfield από τα Resident Evil. Ο Chris χρησιμοποιεί ένα φανταστικό οπλοστάσιο για να γαζώσει, ηλεκτρίσει, ψήσει και ανατινάξει όποιον στέκεται στον δρόμο του και όλες οι κινήσεις εκτελούνται πολύ εύκολα. Ο Dante υπήρξε δεύτερος στην προτίμησή μου λόγω της ταχύτητας των χτυπημάτων του με το ξίφος και τα διπλά πιστόλια.

marvel vs capcom infinite 4

Overpowered χαρακτήρες δεν υπάρχουν παρότι οι Thanos, Ultron, Jedah και Dormammu θα μπορούσαν να περιγραφούν ως τέτοιοι. Τα καταστροφικά πλήγματα σκοτεινής ενέργειας του Dormammu δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια επιβίωσης στους εχθρούς, το ίδιο και οι "μαύρες τρύπες" που χειρίζεται ο Jedah. Ο Ultron έχει καταπληκτικές ranged attacks και αρκετά drones για να κάνουν την βρώμικη δουλειά χωρίς ο ίδιος να πλησιάζει τον αντίπαλο. Ο Thanos είναι σαν τον Juggernaut, ένα βουνό από μυώνες που συντρίβει ότι έρχεται σε επαφή με την γροθιά του.

Δάκρυα χαράς θα αναβλύσουν από τα μάτια σας παίζοντας σαν Haggar, Frank West και Arthur διότι θα θυμηθείτε τις αξέχαστες εμπειρίες που σας χάρισαν στις σειρές video games που πρωταγωνιστούν. Ο Haggar, ο κτηνώδης ήρωας της σειράς Final Fight, χρησιμοποιεί τα ίδια "πυρομαχικά" που μας έκαναν να τον αγαπήσουμε στο παρελθόν. Οι περιστροφικές του μπουνιές συνθέτουν έναν ανεμοστρόβιλο χτυπημάτων που παρασέρνει ότι πλησιάζει. Το φημισμένο του piledriver βιδώνει τον άτυχο αντίπαλο που το δέχεται και η χρήση σιδερένιου σωλήνα και βαρελιών μας θύμισε τα αμάξια και τα κορμιά που σπάσαμε στα Final Fight.

marvel vs capcom infinite 5
Ο δημοσιογράφος Frank West υπήρξε το τέλειο όργανο μαζικής εξολόθρευσης νεκροζώντανων στα Dead Rising και επιστρέφει εδώ στην ενεργό δράση, κουβαλώντας μαζί του το know how to kill anything on screen. Ενάντια στα βουνά από μυώνες και τις υπερφυσικές ιδιότητες των εχθρών του ο Frank χρησιμοποιεί την φωτογραφική μηχανή του για να τους τυφλώσει μαζί με ρόπαλα, τσεκούρια και αυτοσχέδια φονικά εργαλεία. Ο παλιός μας φίλος έφερε μαζί του και ένα τσούρμο zombies με τα οποία προξενεί μπόλικο damage αλλά και άφθονο γέλιο.

Ο Arthur είναι ο ιππότης που ξεπάστρεψε υπό την καθοδήγηση μας χιλιάδες πλάσματα της νύχτας στην θεϊκή σειρά Ghosts 'n Goblins. Στο Marvel vs. Capcom: Infinite θα απολαύσετε τις αξέχαστες επιθέσεις του με λόγχη, μαχαίρια και ξίφος. Επίσης θα σας καταπλακώσουν οι ευχάριστες αναμνήσεις βλέποντάς τον να χάνει την πανοπλία του και να μένει ξεβράκωτος καθώς και όταν φορά την θρυλική χρυσή πανοπλία που αγαπήσαμε αφάνταστα στο παρελθόν. Να είστε προετοιμασμένοι για γερές δόσεις ευχάριστων νοητικών ταξιδιών στο παρελθόν ασχολούμενοι με πολλούς ακόμα ήρωες όπως ο Ryu, η Chun Li και ο Strider.

marvel vs capcom infinite 6
Γροθιά, κλωτσιά, απόκρουση, αντεπίθεση
Τα καλά Fighting της εποχής μας φημίζονται για το πλούσιο και βαθύ gameplay τους και το Marvel vs. Capcom: Infinite συνεχίζει την μακρά αυτή παράδοση. Οι δημιουργοί του φρόντισαν να προσθέσουν στοιχεία που ικανοποιούν εξίσου τον παθιασμένο παίκτη της σειράς με πολλές ώρες συγκρούσεων στο ενεργητικό του και ταυτόχρονα, τον νεοφερμένο στο είδος που απλά γουστάρει να ρίχνει εύκολα ξύλο σε γνωστούς υπερήρωες. Πιέζοντας επανειλημμένα το low punch button ο χαρακτήρας σας εκτελεί αυτόματα μια αλληλουχία 7-8 χτυπημάτων που ξεκινά από το έδαφος και συνεχίζεται στον αέρα. Πατώντας επίσης ταυτόχρονα τα trigger buttons του χειριστηρίου, ο ήρωας σας εξαπολύει ένα από τα Hyper Combo του, απαλλάσσοντας σας από την ανάγκη να εκτελέσετε τις απαραίτητες περιστροφές του μοχλού σε συνδυασμό με το πάτημα των ανάλογων buttons.

Τα Auto Combo και Easy Hyper Combos που περιγράψαμε εξασφαλίζουν την διασκέδαση σε όλους τους παίκτες του Marvel vs. Capcom: Infinite ανεξαρτήτου ικανότητας. Την ίδια στιγμή, διευκολύνουν ακόμα και τους βετεράνους του είδους οι οποίοι θα σπαμάρουν άγρια το Easy Hyper Combo μόλις βρεθούν αντιμέτωποι με αντιπάλους που έχουν τεράστια ενεργειακή μπάρα. Οι ίδιοι επίσης θα ξεκινήσουν συχνά τα σούπερ combo τους με το Auto Combo, κερδίζοντας μερικά δευτερόλεπτα χρόνο για να οραματιστούν την αλληλουχία χτυπημάτων που θα χρησιμοποιήσουν στην συνέχεια.

marvel vs capcom infinite 7

Το gameplay του Marvel vs. Capcom: Infinite είναι πλουσιότερο και από τον… Θείο Σκρούτζ. Δύο τύποι κλωτσιών και δύο γροθιών συνδυάζονται με τις περιστροφικές και τις κατευθυντήριες κινήσεις του μοχλού για να εκτελέσουν δεκάδες συνδυασμούς θανατηφόρων χτυπημάτων. Το επίπεδο ικανότητας που απαιτούν οι πιο περίτεχνοι συνδυασμοί είναι τρομακτικό. Ρίχνοντας μια ματιά στην επιλογή command list ενός χαρακτήρα θα παρατηρήσετε πως οι κινήσεις τους δεν είναι χιλιάδες ή εκατοντάδες, ούτε καν δεκάδες. Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στην εκμάθηση όλων των κινήσεων ενός ήρωα και στην κατοπινή ταξινόμηση τους σε μια αλυσίδα χτυπημάτων ικανή να αφανίσει οτιδήποτε χτυπήσει.

Όποτε οι μαχητές της ομάδας σας δεν παρουσιάζουν καλή συνέργεια, θα μαζεύετε τα ηττημένα κορμιά τους από το δάπεδο.

Τα Hyper Combos είναι τόσο φαντασμαγορικά όσο ελπίζαμε όταν πιάσαμε το Marvel vs. Capcom: Infinite στα χέρια μας αλλά εκπλαγήκαμε παράλληλα από την ποικιλία και τις ιδιαιτερότητές τους. Ο διαχωρισμός των Hyper Combos σε πρώτο και τρίτο επίπεδο επιβάλλει την συνεχή παρατήρηση της Combo Bar ώστε να ξέρετε τι είδους combo θα εξαπολύσετε και πόσα. Ο πιο κοινός τύπος Hyper Combo έχει την μορφή μιας τεράστιας έκκλησης ενέργειας από τον χαρακτήρα μας προς τον εχθρό, μιας ενεργειακής βολής ή δέσμης βολών που συντρίβει την health bar του. Υπάρχουν Hyper Combos που χρειάζονται συγκεκριμένη απόσταση από τον αντίπαλο ενώ άλλα δεν πιάνουν σε bosses και εχθρούς που μπλοκάρουν διότι σχετίζονται με λαβές. Σχεδόν όλα αλλά κυρίως τα level 3 Hyper Combos θα σας κάνουν να αισθανθείτε σαν πυγμάχος που πήρε φόρα και έσκασε την γροθιά του στον σάκο με όλη του την δύναμη, μια έντονη αίσθηση εκτόνωσης δηλαδή.

Στην σύνθεση των καλύτερων combos και στην αποστήθισή τους θα σας βοηθήσει πολύ το Mission Mode. Το άσχημο χαρακτηριστικό του τόσο χρήσιμου αυτού mode είναι ότι αναγράφονται στην οθόνη της κάθε δοκιμασίας μόνο τα ονόματα των κινήσεων και όχι τα buttons και οι κατευθύνσεις του μοχλού που τα ενεργοποιούν, υποχρεώνοντας σας να ανοίγετε συνέχεια την command list του main menu. Αφού μάθετε τους σπουδαιότερους συνδυασμούς χτυπημάτων και τους αποστηθίσετε, σας συνιστώ να περάσετε στο Training Mode και να τους δοκιμάσετε ξανά και ξανά μέχρι να αποθηκευτούν και στην μυϊκή σας μνήμη. Κατόπιν η μετάβαση στα single και multiplayer modes θα στολιστεί με συνεχείς θριάμβους.

marvel vs capcom infinite 8

Στο Mission Mode θα θαυμάσετε την μαεστρία που ζητούν αρκετά combos. Εκτός από τα κλασικά ημικύκλια μπρος και πίσω του μοχλού θα εκπλαγείτε βλέποντας τι μπορεί να κάνει ένας χαρακτήρας όταν η τροχιά του μοχλού είναι αυστηρά ελεγχόμενη και η πίεση στα kick ή punch buttons γίνεται την κατάλληλη στιγμή. Εντυπωσιάστηκα από έναν συνδυασμό χτυπημάτων του Dante που αρχίζει με συνεχή χτυπήματα του ξίφους του στο στομάχι του αντιπάλου και μπορεί να εξελιχθεί με τον Dante να εξαπολύει ανεμοστρόβιλο χτυπημάτων ή να δημιουργεί μια πύρινη δίνη που κατακαίει τα πάντα.

Το Mission Mode σε καμία περίπτωση δεν εξαντλεί τα πιθανά combos που μπορείτε να εκτελέσετε, είναι απλά ένας μπούσουλας για να μπείτε στο κλίμα και να μάθετε τις ικανότητες του κάθε χαρακτήρα. Special, unique, hyper και κανονικές κινήσεις στο παιχνίδι είναι φτιαγμένες για άπειρους συνδυασμούς και εναλλαγές. Όσο παίζετε και τις τελειοποιείτε, τόσο εντυπωσιακότερα θα είναι τα combos με τα οποία θα ξεπαστρεύετε κόσμο. Οι επιλογές αυξάνονται με την παρουσία του Active Switching, του button που φέρνει τον δεύτερο ήρωα της ομάδας σας στο προσκήνιο.

marvel vs capcom infinite 9

Η αλλαγή μεταξύ τους είναι απρόσκοπτη με αποτέλεσμα ο χαρακτήρας που κρατούσατε στον… πάγκο να μπαίνει αστραπιαία συνεχίζοντας ένα πιθανό combo και προσθέτοντας τις δικές του κινήσεις. Είναι απερίγραπτη η ικανοποίηση που θα αντλήσετε από μια καταιγίδα χτυπημάτων δημιουργημένη από αμφότερους τους ήρωες σας. Επικροτούμε το απειροελάχιστο cooldown που ακολουθεί το Active Switching ώστε να μην χρειάζεται να επιβαρύνετε την διάνοιά σας και με έναν νοητό μετρητή δευτερολέπτων εκτός από τα combos που συλλογίζεστε.

Ώρα για λιθοβολισμό
Στο Marvel vs. Capcom: Infinite συναντάτε μια σημαντική αλλαγή σε σχέση με τους "προγόνους" του, την μείωση του αριθμού των παικτών στην ομάδα σας από τρείς σε δύο. Το game mechanic των Infinity Stones δημιουργήθηκε για να καλύψει το κενό με επιτυχία. Πριν από έναν αγώνα επιλέγετε μια από τις έξι Infinity Stones και η καθεμία έχει δύο διακριτές ιδιότητες, τις Infinity Surge και Infinity Storm. Η πρώτη ιδιότητα είναι διαρκώς διαθέσιμη και ενεργοποιείται πιέζοντας το σχετικό button ενώ η δεύτερη μπαίνει σε λειτουργία μόλις γεμίσει η μπάρα των Stones που βρίσκεται δίπλα στο εικονίδιο τους. Η επιλογή μιας Stone τροποποιεί σημαντικά το gameplay του επερχόμενου αγώνα γιατί οι ιδιότητες της είναι τρομακτικές όπως θα περιμένατε από τα ισχυρότερα αντικείμενα του Marvel Universe.

marvel vs capcom infinite 10

Το Infinity Surge μιας Stone εξαπολύει καθοριστικά χτυπήματα. Το πιο χρήσιμο για εμένα υπήρξε εκείνο της Soul Stone που ξεζουμίζει την ενέργεια του εχθρού και την προσθέτει στην δική σας health bar. Τα Infinity Surges χρησιμοποιούνται και επικουρικά, εξουδετερώνοντας την αδυναμία ενός ήρωα. Για παράδειγμα, ο Nemesis είναι τεράστιος και δυσκίνητος αλλά το μειονέκτημα του εκμηδενίζεται άμεσα με το Infinity Surge της Time Stone που τον μετακινεί γρήγορα κοντά στον αντίπαλο ώστε να τον λειώσει με melee χτυπήματα.

Το Infinity Storm αξίζει τον τίτλο του game changer, της ιδιότητας που αλλάζει αισθητά έναν αγώνα. Η ενεργοποίησή του σας μεταφέρει σε μια νέα φάση της πάλης όπου οι κανόνες του παιχνιδιού αλλάζουν. Το τέλειο Infinity Storm για εμένα είναι της Soul Stone. Με αυτό μπορείτε να αναστήσετε τον πεσμένο συμμαχητή σας και να τον επαναφέρετε στην μάχη. Επίσης συμμετάσχετε και οι δύο στην επίθεση μπορώντας να εξαπολύσετε ταυτόχρονα όλα τα διαθέσιμα combos. Αιχμαλωτίστε τον εχθρό σας σε ένα πλαίσιο που περιορίζει τις κινήσεις του και τον καθιστά εύκολο στόχο. Ραντίστε τον με στοιχειακές επιθέσεις, διαλύστε τον με τα τυπικά σας combos που εκτελούνται σε ρυθμό πολυβόλου, σπάστε τον με την αυξημένη δύναμη των ηρώων σας. Ότι και να κάνετε θα αγαπήσετε την ιδιαίτερη φάση του αγώνα που ξεκινούν τα Infinity Storms.

marvel vs capcom infinite 11

Στο Marvel vs. Capcom: Infinite η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να σας κοντράρει στα ίσια χωρίς η απόδοση της να συγκρίνεται με εκείνη ενός ανθρώπου. Στο 90% του χρόνου ενός αγώνα το A.I. ξέρει πολύ καλά τι κάνει, συνδυάζοντας το ένα χτύπημα μετά το άλλο σε μια ρυθμική αλληλουχία που η αρμονία της θυμίζει μουσική παρτιτούρα. Από καιρού εις καιρόν θα παρατηρήσετε ολιγωρίες του A.I. που διαρκούν δευτερόλεπτα, αρκετό χρόνο δηλαδή για να αρχίσετε ένα combo το οποίο θα του στραπατσάρει για τα καλά την μούρη.

Η χρονική διάρκεια του Story Mode στο Marvel vs. Capcom: Infinite δεν μας θάμπωσε κιόλας με τις 4 ώρες της, την εκτιμήσαμε όμως γιατί τα περισσότερα Fighting έχουν πολύ σύντομα modes με δεδομένη πλοκή. Είναι φανερό ότι η διάρκεια του στον χρόνο εξαρτάται στην συνέχεια αποκλειστικά από το πόσο σας άρεσε. Αν είστε οπαδοί των δύο συμπάντων σαν τον γράφοντα σας βλέπουμε να το έχετε μόνιμα φορτωμένο στην κονσόλα σας για να παίζετε διπλό με τους καλεσμένους σας. Παράλληλα το multiplayer mode μπορεί να σας κρατήσει αμέτρητες ώρες καθηλωμένους με τα διαδικτυακά του πρωταθλήματα.

marvel vs capcom infinite 12

Κλωτσοπατινάδα στο διαδίκτυο
Στην απίθανη περίπτωση να μην καταλάβατε ήδη ότι το Marvel vs. Capcom: Infinite είναι ειδικά σχεδιασμένο για να παίζετε με άλλους ανθρώπους, μια γρήγορη περιήγηση στα Multiplayer Modes του θα σας πείσει. Αν είστε άτομα που τους αρέσουν οι υψηλοί στόχοι θα ασχοληθείτε με τα ranked match όπου η συντριβή του εχθρού σας ανυψώνει ψηλότερα στην κατάταξη. Το Beginners League Mode υπάρχει για να διευκολύνει την μετάβαση σας από τα casual στα ranked matches.

Εντυπωσιαστήκαμε από το Lobby Mode όπου μπορείτε να φτιάξετε το προσωπικό σας διαδικτυακό στέκι και να επιτρέψετε την πρόσβαση μέχρι άλλων 7 ατόμων. Τέσσερα εικονικά δωμάτια διατίθενται για να φιλοξενήσουν τους συμμετέχοντες. Εκεί μπορείτε να συζητήσετε με όσους επισκέπτονται το ψηφιακό σας σπιτικό, κάνοντας φίλους στην πορεία. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε τους αγώνες που δίνουν κάποιοι σε ένα δωμάτιο ή να συμμετάσχετε εσείς σε αγώνες. Είναι ένα mode παρεϊστικο που συνδυάζει την κοινωνικοποίηση με την τελειοποίηση των τεχνικών σας.

marvel vs capcom infinite 13

Οφείλουμε συγχαρητήρια στην Capcom για την σταθερότητα των servers της που φιλοξενούν παίκτες με διαφορετικές ταχύτητες σύνδεσης χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα παγώματος, πτώσης των frames ή αποσύνδεσης την ώρα που δίνετε την χαριστική βολή σε έναν αντίπαλο. Το πρόβλημα που μας παρουσιάστηκε στο multiplayer ήταν η χαμηλή διαθεσιμότητα αντιπάλων. Πιθανά αίτια του προβλήματος ήταν οι αρχικές επιλογές πριν την είσοδό μας. Μην επιλέξετε σε καμία περίπτωση το Same Region αν παίζεται μεταμεσονύκτια διότι οι περισσότεροι αντίπαλοι που ζουν στην Ευρώπη θα κοιμούνται. Επιλέγοντας επίσης την προεπιλεγμένη ταχύτητα σύνδεσης αποκλείετε ένα τεράστιο αριθμό users με πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες.

Γραφικά με χορήγηση στεροειδών
Το Marvel vs. Capcom: Infinite είναι η χαρά του bodybuilder. Οι χαρακτήρες απεικονίζονται με τρομακτική μυϊκότητα στα κορμιά τους σε σημείο ο Captain America να μην διαθέτει λαιμό αλλά τεράστιους τραπεζοειδείς που καλύπτουν τα πάντα. Σαν συνέπεια αρκετοί χαρακτήρες φαίνονται σωματικά παραμορφωμένοι με τραβηγμένα χαρακτηριστικά προσώπου σαν να έχουν υποστεί τις συνέπειες χρόνιας κατάχρησης στεροειδών.

marvel vs capcom infinite 14

Τα μυϊκά βουνά που θα χειριστείτε εμένα πάντως με πώρωσαν άγρια και ακόμα περισσότερο με τα προσεγμένα τους animations. Το παιχνίδι τρέχει στα 60 fps σε ανάλυση 1080p χωρίς την παραμικρή πτώση των frames ανεξάρτητα από τον αριθμό των οπτικών εφέ και των χαρακτήρων επί της οθόνης. Το input lag είναι απειροελάχιστο άρα οι εντολές σας δια του χειριστηρίου εκτελούνται άμεσα από τον ήρωα που χειρίζεστε. Τα animations είναι ρεαλιστικά και περίτεχνα κάνοντας σας να νοιώθετε ότι είστε πραγματικοί μαχητές σε ρινγκ και προσπαθείτε να προβλέψετε το επόμενο χτύπημα του εχθρού, διαβάζοντας την στάση του σώματός του.

Αφού πωρωθήκαμε θαυμάζοντας τους υπερήρωες μας και τα ανδραγαθήματά τους πάθαμε… αλλεργία παρακολουθώντας τα cinematics του Story Mode. Οι pre – rendered σκηνές έχουν την εικαστική ποιότητα ενός animation film και δεν χορταίναμε να τις καταβροχθίζουμε με τα μάτια. Την ώρα του λουκούλλειου οπτικού γεύματος, η σκηνή κοβόταν απότομα για αρκετά δευτερόλεπτα από μια αχρείαστη loading screen. Αντί να επακολουθήσει απευθείας η έναρξη του αγώνα, βλέπαμε έναν σύντομο διάλογο με in game γραφικά που συνέχιζε την προηγούμενη σκηνή. Είναι παράξενο το ότι κάθε φορά υποφέραμε από αυτή την καταστροφική τακτική για τον ρυθμό, αυτή την ασυνέπεια στην αναπαράσταση;

Ονειρευόμασταν να ακούσουμε τον Iron Man μας στο παιχνίδι να πετά τις έξυπνες ατάκες του με την φωνή του Robert Downey Jr., τον Thor να ωρύεται με την φωνή του Chris Hemsworth και τον Ultron να εκφράζει την μεταλλική του παράνοια με την λαλιά του James Spader. Το όνειρο δεν έγινε πραγματικότητα αλλά η συσκευασία του voice acting είναι ικανοποιητική. Όλοι οι voice actors είναι παλιοί γνωστοί από τηλεοπτικές σειρές με υπερήρωες τις οποίες αγαπήσαμε πολύ σαν το Avengers Assemble.

Έκαστος χαρακτήρας συνοδεύεται στην μάχη από ένα προσωπικό μουσικό θέμα των οποίων η ευρηματικότητα μας ενθουσίασε, ασχέτως αν η ποιότητά τους δεν είναι αυτή που περιμένουμε από ΑΑΑ τίτλους . Ακούστε τον παιάνα του Arthur ή του Haggar και το μυαλό σας θα δημιουργήσει την νοητική εικόνα ενός coin – op όπου σφαγιάζετε νεκροζώντανους και αποβράσματα της κοινωνίας. Προσέξτε τις metal αποχρώσεις του θέματος του Dante και εικόνες δαιμόνων και δαιμονισμένων θα ξεπηδήσουν από την φαντασία σας. Στυλώστε τα αυτιά σας στον ύμνο του Thanos και θα αισθανθείτε ότι αναφέρεται σε ένα άτομο τεράστιας ισχύος. Το συμπέρασμα είναι ότι η μουσική των χαρακτήρων έχει και η ίδια "χαρακτήρα", δεν γεμίζει απλά τα κενά ανάμεσα στις πολεμικές ιαχές τους.

marvel vs capcom infinite 15

Οι ματωμένες γροθιές των ηρώων
Η απουσία μου από αρκετά σύγχρονα fighting games με έκαναν να γουστάρω αφάνταστα το Marvel vs. Capcom: Infinite και θέλω να πιστεύω ότι οι περισσότεροι θα με μιμηθείτε. Η πίστη μου βασίζεται στο καθαρό μεγαλείο μιας εκπληκτικής σειράς από video games που κατορθώνουν να μας διασκεδάσουν όσα ελαττώματα και αν τους καταλογίσουμε.

Το Marvel vs. Capcom: Infinite συνεχίζει την παράδοση με ένα φανταστικό cast ηρώων, πολλούς συνδυασμούς χτυπημάτων για να αξιοποιήσετε και συναρπαστικά game mechanics τα οποία καλύπτουν το κενό του ενός επιπλέον παίκτη ανά ομάδα. Το παιχνίδι δίνει βήμα ακόμα και στους αρχάριους για να εκτονωθούν και πολλές ευκαιρίες για να μάθουν καλά τα μυστικά της ψηφιακής πάλης. Το Story Mode παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και αγγίζει τα επίπεδα ενός animation film. Αν σας βρίσκεται ένα 45ρι ευρώ για επένδυση σε video games τιμήστε το και δεν θα το μετανιώσετε.

Θετικά:
- Η παρουσία δεκάδων χαρακτήρων που αγαπάμε
- Υπέροχα animations και σταθερό frame rate
- Μεγάλη γκάμα online και offline modes
- Συναρπαστικό σενάριο κινηματογραφικών προδιαγραφών
- Άπειροι πιθανοί συνδυασμοί χτυπημάτων
- Τα game mechanics ικανοποιούν εξίσου αρχάριους και βετεράνους του είδους
- Καλό voice acting

Αρνητικά:
- Μικρή διάρκεια του Story Mode
- Απουσία των X – Men και Fantastic Four
- Χρονοβόρες loading screens που σπάνε τον ρυθμό των cinematics
- Μικρότερο roster από τα προηγούμενα της σειράς
- Τα single player modes μοιάζουν με προθέρμανση για το multiplayer
- Μικροπροβλήματα στα γραφικά

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 7
Gameplay: 7.5
Αντοχή: 7.5
Γενικά: 7.2

Πακέτο γεμάτο δράση, θέαμα και περιεχόμενο χωρίς να βελτιώνει σημαντικά την δοκιμασμένη συνταγή.

Γιάννης Μοσχονάς

 

>Βαθμολογίες αξιολογητών

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Σχόλια  

#1 +1 ashbringer (Level 25) 08/10/2017 11:07
Μπράβο στον Γιάννη για το review και το υπέροχο άρθρο.Αρκετά καλός τίτλος αλλά ελλιπής πιστεύω σε αρκετά σημεία.
#2 +1 Dante_Sparda796 (Level 5) 11/10/2017 16:44
Σε γραφικά και roster υστερεί αλλά είναι από τα ποιο διασκεδαστικά παιχνίδια που έχω παίξει. Μια διόρθωση μόνο, σου έχει την επιλογή να αλλάξεις το text σε inputs στο mission mode. Είναι η 5η επιλογή στο μενού.
#3 Blood King (Level 23) 12/10/2017 20:18
Παραθέτοντας Dante_Sparda796:
Σε γραφικά και roster υστερεί αλλά είναι από τα ποιο διασκεδαστικά παιχνίδια που έχω παίξει. Μια διόρθωση μόνο, σου έχει την επιλογή να αλλάξεις το text σε inputs στο mission mode. Είναι η 5η επιλογή στο μενού.


Πράγματι είναι αριστούργημα παρά τις ατέλειες του, είχα την εντύπωση ότι επέλεξα την επιλογή που είπες και μου εμφάνισε στην οθόνη όλες τις κινήσεις που εκτελούσα τυχαία και όχι τις κινήσεις που απαιτούσαν τα αναγραφόμενα combos, θα το ξανατσεκάρω φυσικά γιατί πωρώθηκα again :-)
Score 7.2
User Score ( 12 votes ) 7.42
User Reviews 0
Genre: Fighting
Developer: Capcom
Publisher: Capcom
Διάθεση: Digiworld Computers (210-3307045)
Players: 1-2
Requirements: 6GB RAM, Επεξεργαστής Core i3-4160 στα 3.6GHz ή FX-6300, Κάρτα γραφικών GeForce GTX 480 ή Radeon HD 6970, Χώρος στο σκληρό δίσκο 59GB, Λειτουργικό σύστημα Win 7/8/10
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 19/9/2017
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS