Senran Kagura: Peach Beach Splash

Hot
Μάνος Γρυπάρης
REVIEWED ON PS4  

Boobs και νεροπίστολα! 

Boobs και νεροπίστολα! 

Boobs και νεροπίστολα! 

Σκεφτείτε ότι είστε publisher και έρχεται ο παραγωγός Kenichiro Takaki στο γραφείο σας λέγοντας “Θα φτιάξω ένα Third-Person Shooter με δεκάδες anime με μαγιό που θα κρατούν νεροπίστολα και θα πιτσιλιούνται μεταξύ τους, ενώ αραιά και που θα κάνουν σεξουαλικά αστεία. Θα το χρηματοδοτούσατε;” Πιθανόν ένας μέσος gamer να απαντούσε θετικά αλλά σίγουρα ένας publisher θα σκεφτόταν σοβαρά τι θα απαντήσει. Αυτό ακριβώς είναι το Senran Kagura: Peach Beach Splash.

Σε σύγκριση με άλλες anime σειρές, το Senran Kagura δεν έχει γνωρίσει κάποια μεγάλη αναγνώριση. Ξεκίνησε σε έντυπο από το 2011, αλλά τηλεοπτικά άντεξε μόλις τρεις μήνες, στις αρχές του 2013. Ωστόσο, υπάρχουν ένα σωρό Senran Kagura games, τα οποία (όλα μαζί) έχουν πουλήσει 2 εκατομμύρια αντίτυπα. Εταιρεία ανάπτυξης είναι η Tamsoft και publisher η Marvelous. Το Peach Beach Splash αποτελεί αδιαμφισβήτητα το πιο pervert παιχνίδι της σειράς κι αυτό το έχουμε ήδη καταλάβει. Δεν θα κουράσουμε όμως άλλο, ξέρουμε όλοι γιατί βρίσκεστε εδώ.

“Το πάτε το γράμμα;”
Βάση του υποτυπώδους σεναρίου, έχουμε παρέες κοριτσιών shinobi οι οποίες περνούν ξέγνοιαστα τις διακοπές τους. Ξαφνικά ένα δόρυ καρφώνεται από το πουθενά στην κάθε παρέα, που περιέχει ένα γράμμα το οποίο τις προσκαλεί σε τουρνουά. Εκεί κάθε παρέα θα συναντήσει τους Mr. K και Miss. R (εντελώς αποτυχημένα ονόματα) που θα τις βάλουν να αναμετρηθούν μεταξύ τους σε διάφορα levels κρατώντας…νεροπίστολα! Όλα αυτά με απώτερο στόχο ένα μεγάλο δώρο. Κατά τα άλλα, ο αγώνας μεταδίδεται τηλεοπτικά, ενώ πέρα από το pervert ύφος του παρουσιαστή του τηλεπαιχνιδιού Mr. K υπάρχει ένα ακόμη μεγαλύτερο…περβέρι που κρύβεται από πίσω.

Σεναριακά το Peach Beach Splash ανήκει στην κατώτερη βαθμίδα των anime. Ναι μεν κανείς δεν θα το παίξει για το σενάριο, αλλά έστω κι έτσι οι διάλογοι θα ταίριαζαν περισσότερο σε ηλικίες δημοτικού ή γυμνασίου. Αυτές είναι και οι ανησυχίες που βγάζουν τα κορίτσια προς τα έξω. Κάθε γκρουπ αποτελείται από 5 κορίτσια, ηλικιών 13-20 (εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον) και φουλ ζουμερές, με εξαίρεση ελάχιστες περιπτώσεις.

“Θα σε κάνω υγρή”
Ξέρουμε ότι οι Ιάπωνες έχουν αρρωστημένο μυαλό αλλά εδώ κάθε όριο έχει ξεπεραστεί. Καταρχήν το βασικό game mode που είναι το Story σας βάζει να παίξετε τις ιστορίες ομάδων κοριτσιών, οι οποίες αναμετριούνται με εχθρούς, μεταξύ τους, εκτελούν objectives με χρονικό όριο (του στυλ “Σβήστε την φωτιά”) ή για φινάλε ολοκληρώνουν την ιστορία τους με ένα boss fight.

Όλοι οι εχθροί που θα βρείτε σκοτώνονται με…νεροπίστολα. Αυτό είναι το βασικό σας όπλο, το οποίο έχει primary και secondary fire. Θα εξοντώσετε εχθρικά πλασματάκια, άλλα κορίτσια που θυμίζουν ανδροειδή και πεντάδες αντίπαλων ομάδων που είναι και οι πιο ικανές. Στην πορεία υπάρχουν και mini bosses, όπου αντιμετωπίζετε μεμονωμένα κορίτσια (σαν εσάς) τα οποία κερδίζετε και ακολούθως τα ξεκλειδώνετε ως χαρακτήρες. Στο τέλος κάθε ιστορίας ομάδας σας περιμένει ένα τελικό boss, το οποίο θα έχει είτε ενέργεια, είτε όριο μέσα στο οποίο πρέπει να το κερδίσετε πριν πάει από το σημείο Α στο σημείο Β και πάει λέγοντας.

Ανάμεσα σε κάθε level παρεμβάλλονται cutscenes τα οποία έχουν απλούς kinky διαλόγους. Τα κορίτσια κάνουν χαβαλέ, χαζολογάνε και αραιά και που πετάνε κανένα πρόστυχο υπονοούμενο του στυλ “Να σου πιάσω το στήθος;” Αντίστοιχα υπονοούμενα δέχονται βέβαια και από τον εκφωνητή του τηλεπαιχνιδιού Mr. K ενώ το αποκορύφωμα όλων είναι τα αποδυτήρια, εκεί όπου μπορείτε να στήσετε τα κορίτσια μπροστά σας, να κάνετε βόλτα γύρω τους, να zoomάρετε την κάμερα, να τα βρέξετε με το λάστιχο, μέχρι και να κάνετε spanking στο στήθος και τα οπίσθιά τους! Κοινώς, το όνειρο κάθε fan των anime.

Ο χειρισμός του παιχνιδιού είναι απλώς καθώς στοχεύετε και πυροβολάτε με τα triggers και κάνετε reload με το τετράγωνο κρατώντας το πατημένο. Τα νεροπίστολα –που θέλουν reload κάθε λίγα δευτερόλεπτα- περιλαμβάνουν όπλα που πετούν άφθονο νερό αλλά είναι προτιμότερα για κοντινή απόσταση, τα κλασικά assault rifles και shotguns, νεροπίστολα τύπου grenade launcher ή bazooka τα οποία αργούν να γεμίσουν και πάει λέγοντας. Ανάλογα με το αν θέλετε να παίζετε από κοντά ή από μεγάλη απόσταση καθορίζετε και την στρατηγική σας, επιλέγοντας κάθε φορά μία από τις πέντε κοπέλες, με τις άλλες πέντε να ελέγχονται απ’ την CPU (εκτός κι αν παίζετε online). Σε κάθε level έχετε τρεις ζωές (αν τις χάσετε τότε έχει restart). Το πρόβλημα έγκειται στο A.I. το οποίο τα περιμένει όλα από εσάς. Θα πρέπει να κάνετε revive διαρκώς όσα κορίτσια πέφτουν στη μάχη, να τα βάλετε με την αντίπαλη πεντάδα γιατί θα εξοντώνονται γρήγορα ή ακόμα και να ρίξετε ένα tower διότι πολύ απλά τα κορίτσια μας δεν ξέρουν να χτυπούν και να καλύπτονται, εκεί όπου με 1-2 hits το tower θα σας ισοπεδώσει. Το αποτέλεσμα είναι να κάνετε πάντα όλη την βρωμοδουλειά.

Όταν κρύβεις άσσο…στο μαγιό σου
Αν το Senran Kagura: Peach Beach Splash ήταν μόνο πιστολίδι τότε θα κινδύνευε να χαντακωθεί. Ευτυχώς οι developers προνόησαν κι έτσι πέρα απ’ το όπλο σας και την melee επίθεσή σας, έχετε πάντα τρεις κάρτες στη διάθεσή σας τις οποίες και αλλάζετε κάθε φορά. Στο τέλος κάθε level κερδίζετε νέες κάρτες κι έτσι χρησιμοποιείτε το d-pad (προς τα αριστερά, πάνω και δεξιά) για να ενεργοποιήσετε skills όπως healing, χρήση βοηθητικού pet, aoe damage, ρίψη ρουκετών κ.ο.κ. Κάθε κάρτα αναγράφει τα stats της αλλά η επεξήγηση και το user interface δεν βοηθούν καθόλου και θα χρειαστείτε πολλαπλάσιο χρόνο για να κατανοήσετε τι κάνει η καθεμία.

Στη ζυγαριά στέκονται απ’ τη μία μεριά δεκάδες πανέμορφα anime κι απ’ την άλλη το κακό game design και η λειτουργικότητα του gameplay που θα σας δυσαρεστήσουν.

Το παιχνίδι δεν διαθέτει σύστημα κάλυψης, κάτι ολίγον τι τραγικό για Third-Person Shooter. Ακόμα όμως κι αν το πάρουμε στον χαβαλέ, είναι απορίας άξιο πως μπορεί κάποιος να παίξει όταν απλά βρίσκεται εκτεθειμένος απ’ τους συμπαίκτες του και περικυκλωμένος. Με ένα δυνατό χτύπημα για παράδειγμα, αν γίνετε knockback δεν θα προλάβετε καν να σηκωθείτε και θα σας αποτελειώσουν εκεί οι αντίπαλοί σας. Το Peach Beach Splash βασίζεται καθαρά στον παράγοντα διασκέδαση. Όταν αδειάσετε την ενέργεια ενός κοριτσιού από την αντίπαλη ομάδα, τότε αν θέλετε την πλησιάζετε και την αποτελειώνετε θεαματικά πυροβολώντας. Βγάζοντας την ένδειξη Splash Damage, αποχωρίζεται το μαγιό (ένα από τα δύο μέρη του μπικίνι ή και τα δύο μαζί), ενώ στο κορμί της –δυστυχώς για όλους μας- εμφανίζονται με αστεράκια τα επίμαχα γυμνά σημεία. Αντίστοιχα το ίδιο μπορεί να συμβεί και στην ηρωίδα σας αν βρεθεί στο έδαφος και έρθει ένα άλλο κορίτσι να την…αποτελειώσει. Μήπως παίζει κάτι σε DLC; Για κάτι φίλους από το χωριό ρωτάω.

Το story mode διαρκεί περίπου 6 ώρες και έχει αποστολές τόσο την ημέρα, όσο και το βράδυ, σε αρένες, Ιαπωνικούς ναούς που θυμίζουν οίκους σαμουράι, πλοία κτλ. Από περιβάλλοντα δεν έχουμε παράπονο, το πρόβλημα όμως είναι ότι υπάρχει μια διαρκής επανάληψη στα objectives μιας και τις περισσότερες φορές θα πρέπει απλά να κερδίσετε την αντίπαλη ομάδα. Για ποικιλία άντε να υπάρχουν και κάποια minions, αποστολές μόνο με minions ή να πρέπει να πάτε σε κάποια σημεία και να εκτελέσετε συγκεκριμένες λειτουργίες. Στα υπόλοιπα modes, συναντάμε τα Paradise Episodes όπου παίζετε σόλο με αντίπαλο κορίτσι και τα minions της και τέλος το V-Road Challenge, ένα κύπελλο όπου έχετε ως στόχο να κερδίσετε τις αντίπαλες πεντάδες μέχρι να φτάσετε στον τελικό και να το σηκώσετε (το κύπελλο).

Αγωνιζόμενοι online καταφέραμε να βρούμε άλλους παίκτες μόλις μία φορά σε αγώνα 3v3 καθώς στο 5v5 δεν συμπληρώνονταν ούτε οι μισοί απαιτούμενοι παίκτες. Όλα αυτά δύο ημέρες μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού. Όσο παίξαμε πάντως είδαμε το πολύ καλό επίπεδο των καρτών, αλλά και το unbalancing ανάμεσα σε νέους και έμπειρους χρήστες, καθώς οι έμπειροι είναι καλύτερα εξοπλισμένοι σε θέμα όπλων και καρτών. Πάντως, δεν υπήρχε lag, ενώ τα online modes του στυλ Team Deathmatch ή Capture είναι αρκετά απλά. Τέλος, πέρα απ’ τις κάρτες, σε όλα τα modes συλλέγετε και zeni, τα οποία ξοδεύετε στο shop για να αγοράσετε αντικείμενα όπως για παράδειγμα πακέτα με κάρτες, νέα μαγιό ή άλλες εμφανίσεις για τα κορίτσια σας, διακοσμητικά αυτιά ζώων κ.ο.κ.

ΕΜΠ1
Στον τομέα των γραφικών χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Τα pre-rendered cutscenes και το mode στα αποδυτήρια όπου απολαμβάνετε τα κορίτσια είναι όλα τους καλοσχεδιασμένα. Όσον αφορά όμως στα in-game γραφικά, πέρα από τα μοντέλα των κοριτσιών που έχουν σχετικά καλό σχεδιασμό, το περιβάλλον παρουσιάζει κακό σχεδιασμό στα textures. Τα levels διεξάγονται την ημέρα ή την νύκτα και τα οπτικά εφέ είναι αρκετά ψεύτικα. Η ανάλυση στα 1080p συνοδεύεται από 60fps, τα οποία είναι 60…απλά και μόνο στα χαρτιά. Ενίοτε τα frames πέφτουν όσο οι μονάδες στην οθόνη αυξάνονται κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα ορισμένες φορές να μην μπορείτε καν να στοχεύσετε.

Πάντως, τα αγαπητά μας anime απ’ την σειρά Senran Kagura αποδίδονται άριστα. Θα βρείτε όμορφες παρουσίες για κάθε γούστο, με διαφόρων ειδών αναλογίες και ξέχωριστά χαρακτηριστικά προσώπου, ενώ το όλο σύνολο συνοδεύεται όπως πάντα από ερεθιστικές φωνές που ταιριάζουν στους περισσότερους χαρακτήρες. Το αποτέλεσμα στον ηχητικό τομέα είναι το highlight, μιας και πέρα απ’ το πλήρες voice acting, το soundtrack ταιριάζει άριστα στο ευχάριστο κλίμα του παιχνιδιού.

Νεροπιστολιάσματα
Αν είστε fans των anime και ακόμη περισσότερο της σειράς Senran Kagura (σ.σ. σίγουρα τέτοιοι fans σπανίζουν στη χώρα μας) ή αν ψάχνετε ένα ευχάριστο party game απλά για να περάσετε την ώρα σας, τότε το Peach Beach Splash αποτελεί ίσως την πιο ενδιαφέρουσα προσθήκη στη σειρά. Δυστυχώς η Tamsoft υποπίπτει σε ορισμένα από τα παραδοσιακά της λάθη κι έτσι ο τίτλος της που κυκλοφόρησε πέρυσι στην Ιαπωνία, είναι χάρμα οφθαλμών μόνο στο τεχνικό κομμάτι. Στον αντίποδα, ειδικά στο gameplay, τα προβλήματά του είναι τέτοια που δύσκολα θα το ευχαριστηθείτε. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα 50 ευρώ κόστος στο PSN μας φέρνουν στο συμπέρασμα ότι δεν δικαιολογούν το κόστος του για σοβαρή ενασχόληση, παρά μόνο στους πολύ φανατικούς του είδους.

Θετικά:
- Πλήρες voice acting
- Απαιτεί σωστή στρατηγική στη χρήση όπλων και καρτών
- Καλίγραμμες παρουσίες στα cutscenes
- Πλούσιο…περιεχόμενο (ναι, εννοώ όντως την διάρκεια)
- Προσεγμένο soundtrack
- Μεγάλη ποικιλία από κάρτες και unlockables που αυξάνει το replayability
- Το online αποτελεί πρόκληση
- Ανεβάζει την…διάθεση

Αρνητικά:
- Ελλιπέστατη επεξήγηση στη χρήση καρτών
- Προβληματικοί μηχανισμοί στο σύστημα μάχης
- Σενάριο που προκαλεί μόνο γέλιο
- Προβληματικό A.I. στις συμπαίκτριές σας
- Πεσμένα frames στις δύσκολες μάχες
- Η in-game μηχανή γραφικών έχει ατέλειες
- Δεν υποστηρίζει split-screen

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 9
Gameplay: 6
Αντοχή: 8
Γενικά: 7

Πρώτα θα σας πεταχτούν τα μάτια έξω και μετά θα πετάξετε το χειριστήριο.

Μάνος Γρυπάρης

NEWS   VIEW ALL

Senran Kagura: Peach Beach Splash

[Αρχική δημοσίευση: 14/3/17] Τα games με αξιολάτρευτα anime ολοένα και πληθαίνουν στο PS4, καθώς η σειρά Senran Kagura διαδέχθηκε το ήδη γνωστό Dead or Alive Xtreme Beach Volleyball, όπου απολαύσαμε...
Posted (22 Sep 2017)

Senran Kagura Burst Re:Newal Collector’s Edition

Η Marvelous Entertainment αποκάλυψε την Nyu Nyu DX Pack Collector’s Edition του Senran Kagura Burst Re:Newal. Η συλλεκτική έκδοση του remake του Senran Kagura Burst ανακοινώθηκε για την Ιαπωνία και...
Posted (30 Aug 2017)

Senran Kagura: Peach Beach Splash Limited Edition

Η Marvelous Europe ανακοίνωσε τις Limited Edition του Senra Kagura: Peach Beach Splash. Θα κυκλοφορήσουν δύο εκδόσεις για την ευρωπαϊκή αγορά, η Girls of Paradise και Girls of Paradise DX.Η Girls of P...
Posted (07 Jun 2017)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 AntonKos (Level 17) 24/09/2017 22:44
Το τι φτιάχνουν αυτοί οι ιάπωνες δεν περιγράφεται.Πλ έον τερματίστηκε εντελώς.Μόνο για οφθαλμόλουτρο το κόβω γιατί δεν είναι να το παίξεις άντε να πεις το πολύ ότι η φάση με τις κάρτες λογικά θα δίνει ποικιλία.Ωραίο review. :lol:
#2 +1 Jaded (Level 14) 24/09/2017 23:39
Eechi is strong in this one!
Αν διέκρινα σωστά οι μηχανισμοί του πρέπει να είναι αποτυχία και για να μην βρισκετε καν ατομα online πάει να πει ότι δεν το έχουν αγοράσει και πολλοί.Πάντως στα γραφικά τους παραδέχομαι έχουν σχεδιάσει τα anime με top λεπτομέρειες.Απ ειρο nose bleeding.
#3 Nicholas3000 (Level 3) 25/09/2017 14:32
Πάντως συμπτωματικά, πολύ ταιριαστό όνομα έχει: Senran Kagura. Για Σεξο - Κάγκουρες, είναι ότι πρέπει.
#4 +1 dimas.fk19 (Level 12) 25/09/2017 23:46
Δες τους ιάπωνες ρε :lol:
#5 Bogdi (Level 5) 27/09/2017 16:05
Ω ναι. :-* :-* :-* :-* :-* ;-)
Score 7
7.27 User Score
(13 votes )
User Reviews 0
Genre: Third-Person Shooter
Developer: Tamsoft
Publisher: Marvelous
Διάθεση: Marvelous
Players: 1 (6 ή 10 Online)
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 26/9/2017
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.