Ο ιδρυτής της Oculus VR ιδρύει την δική του εταιρεία

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Ο ιδρυτής της Oculus VR ιδρύει την δική του εταιρεία

Ο ιδρυτής της Oculus VR ιδρύει την δική του εταιρεία

Ο Palmer Luckey θα συνεχίσει να ασχολείται με virtual reality games. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 30/3/17] Ο ιδρυτής της Oculus VR Palmer Luckey, που αποτέλεσε ηγετικό στέλεχος για την δημιουργία του Oculus Rift, παρέα με τον John Carmack, αποτελεί παρελθόν από την εταιρεία και ταυτόχρονα από την Facebook που την έχει εξαγοράσει.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: "Ο Palmer θα μας λείψει ως στέλεχος και η κληρονομιά που άφησε επεκτείνεται πέρα από το Oculus. Το εφευρετικό του πνεύμα βοήθησε στη σύγχρονη VR επανάσταση και στη δημιουργία μιας νέας βιομηχανίας. Τον ευχαριστούμε για όσα έχει κάνει για την Oculus και το VR και του ευχόμαστε τα καλύτερα". Αύριο η 31η Μαρτίου θα είναι η τελευταία ημέρα του Luckey στην Oculus VR. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστοι οι λόγοι του γιατί φεύγει από την εταιρεία.

Η Oculus VR πουλήθηκε στην Facebook για 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Μέχρι σήμερα τα περισσότερα VR headsets έχουν αποτύχει παταγωδώς στο να φέρουν σοβαρές πωλήσεις στην αγορά, με εξαίρεση το PlayStation VR που έχει απλά αξιοσημείωτες πωλήσεις, οι οποίες πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο μονάδες.

Αρνητικά σχόλια για πολιτικούς λόγους
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το φθινόπωρο που μας πέρασε ο Luckey δέχθηκε αρνητικά σχόλια αφού υποστήριζε τον Donald Trump δημιουργώντας υβριστικά memes για την Hillary Clinton! Φανταστείτε πόσο αστείο θα ήταν διευθυντής ελληνικής εταιρείας τεχνολογίας να δημιουργεί memes κατά της Φώφης Γεννηματά σε προεκλογική καμπάνια του Καρατζαφέρη ή του Άδωνι Γεωργιάδη (ήταν ότι πιο κοντινό θα μπορούσα να σκεφτώ σε παραλληρισμό). Η κίνησή του αυτή απέσυρε το ενδιαφέρον πολλών developers για το Oculus Rift. Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη λίγες ημέρες μετά την σχετική αποκάλυψη.

[UPDATE: 27/9/17 - Ο Palmer Luckey ιδρύει την δική του VR εταιρεία] Ο ιδρυτής της Oculus VR μετά την αποχώρησή του από την Facebook, δήλωσε ότι θα ιδρύσει την δική του εταιρεία που θα ασχολείται με την τεχνολογία virtual reality.

Κατά την διάρκεια του Tokyo Game Show, ο Luckey βρέθηκε στο stage του HTC Vive και ανέφερε ότι ασχολείται ακόμα με το VR, αποφεύγοντας να αποκαλύψει τα ακριβή σχέδιά του ή την ονομασία της εταιρείας του. Χαριτολογώντας όμως, είπε πως η αγορά του VR είναι μικρή για αυτό πρέπει όλες οι πλευρές να συνεργαστούν για να την μεγαλώσουν και μετά θα μπορούν να... σκοτώσουν ο ένας τον άλλον, όταν πλέον θα υπάρχουν αρκετά λεφτά στον τομέα του VR.

Δείτε ακόμη την σχετική δικαστική διαμάχη μεταξύ Zenimax και Oculus VR. Συζητήστε περισσότερα σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification