Escape from Tarkov

Hot
Γιώργος Λόλας
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
 
0.0 ()
3
Escape from Tarkov

Escape from Tarkov

Ανακοινώθηκε το περιεχόμενο και τα δικαιώματα συμμετοχής στης Alpha. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 12/11/15] Η ρώσικη Battlestate Games αναπτύσσει αυτό τον καιρό ένα MMOFPS/TPS με RPG και Survival στοιχεία και προσανατολισμό στον ρεαλισμό στις μάχες, τους τραυματισμούς και την κίνηση των χαρακτήρων.

Πρόκειται για το Escape from Tarkov, το οποίο είναι και το πρώτο μεγαλεπήβολο εγχείρημα της Battlestate Games που απευθύνεται περισσότερο σε hardcore κοινό. Σε αυτό, επιλέγετε ένα από τα δύο διαθέσιμα factions και σκοπός σας είναι να εξερευνήσετε την μυστηριώδη πόλη Tarkov και να βρείτε τον τρόπο να βγείτε έξω από αυτήν. Η εταιρεία ανάπτυξης παρουσιάζει το Escape from Tarkov ως μια ρεαλιστική εναλλακτική εμπειρία στα πρότυπα των Tom Clancy's: The Division και Destiny, αναφέροντας ότι θα υπάρχει και offline mode για όσους το προτιμούν.

Διαθέσιμα για να φέρετε εις πέρας θα είναι τόσο story quests, όσο και PvP και PvE raids, ενώ περιλαμβάνει λεπτομερές inventory management, σύστημα οικονομίας, leveling, social στοιχεία, καθώς και guilds. Τα γεγονότα του παιχνιδιού λαμβάνουν χώρα σε μια φανταστική πόλη της Ρωσίας, την Tarkov, το έτος 2028 και κάθε raid map θα έχει μέγεθος έως και οκτώ τετραγωνικά χιλιόμετρα. Πέρα από τα βασικά objectives κάθε αποστολής, θα υπάρχουν και τυχαία συμβάντα όπως η ξαφνική εισβολή εχθρών, mortar attacks κτλ. Επίσης, θα υπάρχει και η επιλογή του Free Roam με τον χάρτη σε αυτή την περίπτωση να έχει μέγεθος που φτάνει τα 16 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Το character development θυμίζει το αντίστοιχο των The Elder Scroll κάτι που σημαίνει ότι όσο χρησιμοποιείτε ένα skill, τόσο αυτό θα αναβαθμίζεται. Υπάρχουν πάνω από 150 skills που χωρίζονται στις τέσσερις κατηγορίες των Physical, Mental, Combat και Practical, ενώ αν σταματήσετε να χρησιμοποιείτε ένα skill, αυτό μπορεί να υποβαθμιστεί. Κατά την διάρκεια των αποστολών κερδίζετε exp και loot, ενώ μπορείτε να δημιουργήσετε αντικείμενα, με την Battlestate Games να δηλώνει ότι τα όπλα και γενικά ο εξοπλισμός σας θα έχει ρεαλιστική συμπεριφορά.

Οι αντίπαλοι παίκτες (καθώς και οι συμπαίκτες σας που μπορούν να σας σκοτώσουν) και οι εχθροί που χειρίζεται το A.I. δε θα είναι ο μόνος κίνδυνος που θα βρείτε μπροστά σας, καθώς μπορεί να πεθάνετε από αιμορραγία, δηλητηρίαση ή και μόλυνση. Για αυτό τον σκοπό θα μπορείτε να craftάρετε διάφορα αντικείμενα που θα σας βοηθήσουν όπως bandages, αντιβιοτικά και φάρμακα, ενώ θα πρέπει να τρώτε και να πίνετε για να παραμείνετε ζωντανοί. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν πεθάνετε σε μια αποστολή, χάνετε όλο το loot που είχατε  βρει σε αυτή, εκτός και αν τα τοποθετήσετε σε protected containers.

[UPDATE: 25/11/15 - Gameplay βίντεο από την pre-alpha έκδοση] Η Battlestate Games (που αποτελείται από μόλις 30 υπαλλήλους) έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay βίντεο από το Escape from Tarkov. Το υλικό που θα παρακολουθήσετε παρακάτω, προέρχεται από την pre-alpha έκδοση του παιχνιδιού και έχει καταγραφεί μέσω του replay system, το οποίο από ότι φαίνεται θα σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τα δικά σας βίντεο.

Σε αυτό το βίντεο θα δείτε αρχικά μάχες εντός κτηρίων, ενώ αργότερα παρουσιάζονται μερικές από τις τοποθεσίες του Escape from Tarkov, όπως μια πόλη, μια περιοχή στο δάσος και ατμοσφαιρικές τοποθεσίες την νύχτα και υπό βροχή. Εντύπωση προκαλεί και το weapon customization system που θα σας επιτρέπει να παραμετροποιήσετε τον οπλισμό σας ανάλογα με τις ανάγκες σας.


[UPDATE 2: 21/4/16 - Gameplay από την alpha και customization στα όπλα]
Η Battlestate Games έδωσε στη δημοσιότητα δύο νέα βίντεο, στα οποία παρουσιάζεται περισσότερο gameplay από την alpha του υποσχόμενου Escape from Tarkov, καθώς και το weapon customization που θα σας επιτρέπει να παραμετροποιήσετε λεπτομερώς κάθε μέρος των όπλων. Επίσης, όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα στην gallery του άρθρου, το MMOFPS Survival της Battlestate Games θα υποστηρίζει μεταξύ άλλων και πολλαπλές οθόνες (multi-monitor setup).

[UPDATE 3: 19/5/16 - Μιάμισης ώρας gameplay] Η Battlestate Games έπαιξε χθες live το Escape from Tarkov και μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βίντεο με το χορταστικό gameplay μιάμισης ώρας παρακάτω. Στο βίντεο η εταιρεία ανάπτυξης παρουσιάζει μεταξύ άλλων το handling των όπλων, τα character loadouts, τον εξοπλισμό, τους μηχανισμούς μάχης και λίγη εξερεύνηση στα περιβάλλοντα του παιχνιδιού.


[UPDATE 4: 6/6/16 - Ημερομηνία για την Alpha]
Η Battlestate Games ανακοίνωσε ότι η alpha του Escape from Tarkov θα ξεκινήσει στις 4 Αυγούστου 2016. Ταυτόχρονα, δήλωσε ότι έως τότε θα γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις. Για να πάρετε μέρος στην alpha, καταχωρήστε το mail σας στο επίσημο site του παιχνιδιού.

[UPDATE 5: 2/8/16 - Συμμετοχή στην Alpha] H Battlestate έδωσε στην δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με το δικαίωμα συμμετοχής και το περιεχόμενο της Alpha.

Σύμφωνα με ανακοίνωση η εταιρεία ανάπτυξης θέλει να συμπεριλάβει όσα περισσότερα άτομα γίνεται στην Alpha του παιχνιδιού. Παρ' όλα αυτά αυτό θα καθοριστεί κατά μεγάλο ποσοστό ανάλογα με το edition του Escape from Tarkov που έχετε κάνει pre-order. Οι κάτοχοι του Edge of Darkness Edition θα μπουν σίγουρα στην Alpha, ακόμα και αν κάνουν pre-order κατά την διάρκεια διεξαγωγής της Alpha. Οι κάτοχοι του Prepare for Escape Edition θα έχουν 50% πιθανότητα να αποκτήσουν πρόσβαση, ενώ οι κάτοχοι του Left Behind 25% πιθανότητα. 

Η Alpha έκδοση θα περιέχει δύο τοποθεσίες, ένα Faction, buying και selling σύστημα καθώς και πρόσβαση στον in-game trader. Δείτε την πλήρη λίστα με τις πληροφορίες για την Alpha εδώ.

Το Escape from Tarkov αναμένεται να κυκλοφορήσει για PC και Mac μέσα στο 2016. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν θα διατεθεί και στις κονσόλες.

Συζητήστε για το Escape from Tarkov στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +3 Salina (Level 18) 12/11/2015 17:07
wow δείχνει πολύ καλό!!
#2 +1 yiannis 12/11/2015 17:42
Εντυπωσιακό! .. 2:07 .. they had a moment there! :P
#3 +2 DestroyerGR (Level 18) 12/11/2015 20:52
Νομίζω το Arma χρειάζεται έναν αντάξιο ανταγωνιστή μπας και αρχίζουμε να βλέπουμε αξιοπρεπής τίτλους στον τομέα των ρεαλιστικών shooter
#4 +1 the_prophet1987 (Level 22) 13/11/2015 10:31
Quoting DestroyerGR:
Νομίζω το Arma χρειάζεται έναν αντάξιο ανταγωνιστή μπας και αρχίζουμε να βλέπουμε αξιοπρεπής τίτλους στον τομέα των ρεαλιστικών shooter


Ναι συμφωνώ Νικόλα γιατί μέχρι τώρα πάιζει μόνο του σε αυτή τη κατηγορία.Ναι μεν είναι αξιπρεπές για εμάς τους παλιούς και σέβομαι τη B.I. επειδή επιμένει να κρατάει ένα ιδιαίτερο είδος ζωντανό.Κι ας είμαι ο πρώτος που τους τα χώνει όταν κάνουν μ@λ@κι@,με αγάπη πάντα :P .Όμως χρειάζεται ανταγωνισμός για να γίνουν κι αυτοί καλύτεροι.
#5 +1 supermario644ever (Level 20) 15/11/2015 20:53
Πολύ καλό και ενδιαφέρων δείχνει
#6 +2 geololj (Level 28) 26/11/2015 00:41
Δίνει πόνο το gameplay βίντεο! Πέτυχα και το main music theme του παιχνιδιού στο YouTube:
#7 +1 apo208 (Level 9) 26/11/2015 01:03
Για κάποιο λόγο οτιδήποτε έχει να κάνει με Ρωσία μπαίνει wishlist! Πραγματικά φαίνεται απίστευτο! Ας ελπίσουμε να παίξουμε τη Beta!!!
#8 the_prophet1987 (Level 22) 26/11/2015 16:00
Quoting geololj:
Δίνει πόνο το gameplay βίντεο! Πέτυχα και το main music theme του παιχνιδιού στο YouTube:
http://www.youtube.com/watch?v=xECVQV1EhMk


Κλασική Ρώσικη μαυρίλα τη βλέπεις παντού STALKER,METRO κλπ.Ίσως έτσι να είναι όντως ως λαός μίζεροι,όμως τα παιχνίδια τους δε μου βγάζουν καθόλου μιζέρια.Αυτό που βγάζουν αντίθετα είναι ένα συναίσθημα σαν ερημιά,εγκατάλε ιψη,απομόνωση όχι όμως χωρίς ελπίδα όπως κάνουν πολλοί αμερικάνοι σε παρόμοιους post apocalyptic τίτλους.
#9 +1 Myrmidon (Level 21) 26/11/2015 17:00
Θα το δω οποσδήποτε όταν βγει. Είμαι λάτρης των STALKER έχοντας στη συλλογή μου όλη τη σειρά. Έχω και το METRO. To Escape from Tarkov με κέρδισε από τα πρώτα frames του παραπάνω βίντεο.
#10 +3 Myrmidon (Level 21) 26/11/2015 17:04
Θα το δω οποσδήποτε όταν βγει. Είμαι λάτρης των STALKER έχοντας στη συλλογή μου όλη τη σειρά.Οι Ρωσοι και οι Ουκρανοι έχουν βγάλει καλά παιχνιδια Έχω επισης και το METRO. Tα Ανατολικοευρωπα ίκα παιχνίδια αποτελούν για μένα άμμεση αγορά.To Escape from Tarkov με κέρδισε από τα πρώτα frames του παραπάνω βίντεο.
#11 +2 the_prophet1987 (Level 22) 26/11/2015 22:14
Ναι κι εγώ στηρίζω αυτές τις χώρες και Ευρωπαίους developers γενικότερα.
#12 +1 Mystique (Level 23) 26/11/2015 23:10
Οτι βγαζουν οι φιλοι μας οι ανατολικοευρωπα ιοι πρεπει να στηριζεται απο ολους. Μην δινουμε τοση δυναμη στην απεναντι οχθη γιατι always στις κρισιμες συγκυριες πανε με τους εχθρους μας. ;-)
#13 +2 Blood King (Level 25) 27/11/2015 00:51
Πολύ ενδιαφέρον το βρίσκω και θα το έχω υπόψη μου όταν κυκλοφορήσει για αγορά.
#14 NICKGENERALGR (Level 10) 30/11/2015 22:20
ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΑ
#15 +1 supermario644ever (Level 20) 09/12/2015 21:41
Πολύ ρεαλιστικό και ενδιαφέρον
#16 +1 Geromikis (Level 7) 08/01/2016 15:12
Αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι, μου άρεσε πολύ που μπορείς να ανεβάσεις skills, να craftάρεις και γενικότερα να έχεις πολλές επιλογές σχετικά με το παιχνίδι, το περιβάλλον και τους αντιπάλους! Αν κατάλαβα καλά κάνεις και συμμαχίες με εχθρούς αν φανεί ότι αυτό είναι χρήσιμο, ή σε προδίδουν κλπ για να σωθούν; Ουσιαστικά εξερεύνηση και δραπέτευση απο την πόλη και μάχη για την επιβίωση με δικές σου επιλογές και ανάγκες; Καλόοο!
#17 +1 Geromikis (Level 7) 08/01/2016 15:24
Quoting the_prophet1987:
Quoting geololj:
Δίνει πόνο το gameplay βίντεο! Πέτυχα και το main music theme του παιχνιδιού στο YouTube:
http://www.youtube.com/watch?v=xECVQV1EhMk


Κλασική Ρώσικη μαυρίλα τη βλέπεις παντού STALKER,METRO κλπ.Ίσως έτσι να είναι όντως ως λαός μίζεροι,όμως τα παιχνίδια τους δε μου βγάζουν καθόλου μιζέρια.Αυτό που βγάζουν αντίθετα είναι ένα συναίσθημα σαν ερημιά,εγκατάλειψη,απομόνωση όχι όμως χωρίς ελπίδα όπως κάνουν πολλοί αμερικάνοι σε παρόμοιους post apocalyptic τίτλους.


Εγώ θα πρόσθετα σε όσα είπες και ίσως λίγο άγχος και "φόβο" και συμφωνώ με το κλασική ρώσικη μαυρίλα, ειλικρινά σε πίανει η ψυχή σου με αυτά τα παιχνίδια. Μίζεροι δεν ξέρω αν είναι σαν λαός, αλλά τα παιχνίδια τους είναι αρκετά dark και ας μπορεί να έχουν καλό τέλος (δεν γνωρίζω, εχω παιξει το Metro αλλα δεν το έχω τερματίσει) π.χ σαν να περνας απο χίλια κακά για να φτάσεις στην σωτηρία, αλλά σοβαρά νιώθεις ότι τα περνάς όλα αυτά στο gameplay, οπότε ίσως λιγάκι αυτή η ρεαλιστικότητα, σε ανατριχιάζει, σε φρικάρει που λενε
#18 +1 Efane (Level 24) 21/04/2016 19:25
Αρκετά καλό το βίντεο. Θέλω να το παίξω για να πω γνώμη. Τα stalker μου άρεσαν σε αντίθεση με τα metro που τα βρήκα βαρετά.
#19 +1 ashbringer (Level 25) 22/04/2016 08:00
Φαίνεται πολύ προσεγμένο και το customization του οπλισμού είναι πραγματικά εκπληκτικό.Θα το τιμήσω οπωσδηποτε.
#20 Stergios Mitrakis (Level 7) 25/05/2016 22:39
πολύ καλό φαίνεται...δυνα τό.... !!!!!!!!!
#21 +1 Shikabane_Hime7 (Level 29) 02/08/2016 12:41
Quoting the_prophet1987:
Quoting geololj:
Δίνει πόνο το gameplay βίντεο! Πέτυχα και το main music theme του παιχνιδιού στο YouTube:
http://www.youtube.com/watch?v=xECVQV1EhMk


Κλασική Ρώσικη μαυρίλα τη βλέπεις παντού STALKER,METRO κλπ.Ίσως έτσι να είναι όντως ως λαός μίζεροι,όμως τα παιχνίδια τους δε μου βγάζουν καθόλου μιζέρια.Αυτό που βγάζουν αντίθετα είναι ένα συναίσθημα σαν ερημιά,εγκατάλειψη,απομόνωση όχι όμως χωρίς ελπίδα όπως κάνουν πολλοί αμερικάνοι σε παρόμοιους post apocalyptic τίτλους.

Δεν νομίζω πως παίζει ρόλο το πως είναι σαν λαός αλλά το setup των παιχνιδιών. Δηλαδή ένα παιχνίδι που διαδραματίζεται σε κόσμο κατεστραμμένο από πυρηνικά, λογικό δεν είναι να έχει βαριά ατμόσφαιρα;