ESA: "Δεν υπάρχει όρος gaming διαταραχή"

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
2
ESA: "Δεν υπάρχει όρος gaming διαταραχή"

ESA: "Δεν υπάρχει όρος gaming διαταραχή"

Η Εμπορική Ένωση ζητάει από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να ανακαλέσει.

Όπως σας ενημερώσαμε από τον Δεκέμβριο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πρόσθεσε από φέτος τον όρο Gaming διαταραχή στο βιβλίο ασθενειών του, λέγοντας ότι έχει επιπτώσεις στην υγεία.

Πριν από μερικές ώρες, ο ESA (Entertainment Software Association), η Εμπορική Ένωση της βιομηχανίας των video games που έχει έδρα την Αμερική, έδρασε ως όφειλε. Με δελτίο τύπου της τίθεται ενάντια στην απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η ανακοίνωση μέσω του δελτίου τύπου έχει ως εξής:
"Όπως οι οπαδοί του αθλητισμού και οι καταναλωτές κάθε μορφής ψυχαγωγίας, οι gamers έχουν πάθος και αφοσιώνουν τον χρόνο τους. Έχοντας "αιχμαλωτήσει" τους gamers για πάνω από τέσσερις δεκαετίες, σήμερα πάνω από 2 δισεκατομμύρια κόσμος ανά τον κόσμο απολαμβάνει το να παίζει video games.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας γνωρίζει ότι η κοινή λογική και η αντικειμενική έρευνα έχει αποδείξει ότι τα video games δεν είναι εθιστικά. Το να μπαίνει μια "ταμπέλα" στα games επίσημα, τα τιτλοποιεί απερίσκεπτα ως σοβαρές ασθένειες ψυχικής υγείας, όπως η κατάθλιψη ή η κοινωνική διαταραχή, τα οποία χρίζουν αντιμετώπισης και πλήρης προσοχής της ιατρικής κοινότητας. Συστήνουμε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να ανακαλέσει".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελική σύνταξη του βιβλίου ασθενειών δεν έχει οριστικοποιηθεί για το 2018. Αυτό θα γίνει στα μέσα της χρονιάς και μένει να δούμε τι θα απαντήσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και αν θα εμείνει στην απόφασή του. Θυμίζουμε, όπως και στο αρχικό άρθρο, ότι ο όρος gaming διαταραχή δεν έχει ακόμη αποδειχθεί επίσημα, σύμφωνα με έρευνες, ότι όντως επιδρά στην ψυχική υγεία του ατόμου.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +3 aims (Level 20) 03/01/2018 17:26
Τι αλλη παπατζα θα σκεφτουν οι αλμπανηδες για να ρουφανε χρημα απο τον κοσμο?
σε λιγο θα πλασάρουν ως "διαταραχη" ακομα και το να πινεις νερο!
για να γεμιζουν οι τσεπες τους!
#2 +3 ashbringer (Level 25) 04/01/2018 08:27
Το μόνο σίγουρο είναι ότι στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
#3 +3 Shikabane_Hime7 (Level 29) 04/01/2018 09:08
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει γίνει...Παγκόσμ ιος Περίγελος καθώς δεν έχουν παρουσιάσει καμία έρευνα που να βασίζεται σε σοβαρά στοιχεία. Προλαβαίνουν να ανακαλέσουν και να σωθούν από το να γίνουν τελείως ρεντίκολο.
#4 +1 Efane (Level 24) 04/01/2018 18:21
Αυτοί που σκέφτηκαν τον... "Όρο" θέλουν ορό στον εγκέφαλο!
Θα πέσει μεγάλη γιούχα στα μέσα της χρονιάς.