O αντιπρόεδρος της Samsung καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση

Hot
Μαρίνος Τζώτζης

Μαρίνος Τζώτζης  

Πιθανότατα παίζει Total War, μην ενοχλείτε..
 
0.0 ()
1
O αντιπρόεδρος της Samsung καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση

O αντιπρόεδρος της Samsung καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση

Για διαφθορά και δωροδοκία.

O Λι Τζάε-Γιονγκ, αντιπρόεδρος και κληρονόμος της Samsung καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση για κατηγορίες που αφορούσαν διαφθορά και ψευδορκία.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο Λι Τζάε-Γιονγκ, γιος του προέδρου της Samsung, δωροδόκησε με το ποσό των 40 εκατομμυρίων δολαρίων (33,8 εκατομμύρια ευρώ) την πρώην πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκουν-χιέ, με αντάλλαγμα πολιτικές χάρες.  Ο Λι, που αρνείται μέχρι στιγμής τις κατηγορίες και βρίσκεται υπό κράτηση από τον Φεβρουάριο, έχει υποβάλλει έφεση για την αναστολή της φυλάκισής του, με τον δικηγόρο του να δηλώνει βέβαιος για την ανατροπή της καταδίκης του. Οι εισαγγελείς είχαν μάλιστα ζητήσει και ποινή φυλάκισης 12 ετών αρχικά για τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο που οδήγησε στην αποπομπή της Παρκ Γκουν-χιέ από την προεδρία της χώρας. Να σημειωθεί πως η ποινή φυλάκισης των πέντε χρόνων είναι από τις μεγαλύτερες που έχει δοθεί σε επιχειρηματία στην Νότια Κορέα, ενώ βάσει της νομοθεσίας της χώρας δεν μπορούν να ανασταλούν οι καταδίκες για περισσότερα από τρία χρόνια φυλάκιση.

Σύμφωνα πάλι με το δικαστήριο, η οικονομική στήριξη που πρόσφερε η Samsung στην έμπιστη φίλη της προέδρου Πάρκ, Τσόι Σουν-σιλ, εμπίπτει στην κατηγορία της δωροδοκίας συμπεριλαμβανομένων και 6,4 εκατομμυρίων δολαρίων (5,4 εκατομμύρια ευρώ) που κέρδισε χορηγώντας την καριέρα της κόρης της Τσόι στην ιππασία. Για αυτές τις συνεισφορές η Samsung δέχθηκε τη στήριξη της νοτιοκορεάτικης κυβέρνησης για την αμφιλεγόμενη συγχώνευση δύο θυγατρικών της το 2005, κάτι που ενίσχυσε τη θέση του Λι στον όμιλο.

Δείτε επίσης τη μήνυση της ZeniMax στην Samsung και συζήτήστε για την καταδίκη του αντιπρόεδρου και κληρονόμου της Samsung σε αυτό το forum topic

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 26/08/2017 09:42
Και πολύ καλά του έκαναν με βάση τα στοιχεία που έχουν μέχρι τώρα.
Notification