Super Mario Maker: H Nintendo διαγράφει levels

Hot
Super Mario Maker: H Nintendo διαγράφει levels

Super Mario Maker: H Nintendo διαγράφει levels

Λόγω "χαμηλής δημοτικότητας".

Με την κυκλοφορία του Super Mario Maker, η Nintendo σας είχε προειδοποιήσει πως τα levels που δημιουργείτε μπορούν να "κατέβουν" από τους servers για διάφορους λόγους, ένας εκ των οποίων είναι ότι μπορεί κάποιο επίπεδο να μην είναι "δημοφιλές". Μάλιστα η Nintendo έχει κρατήσει την θέση της όσoν αφορά την προειδοποίηση προχωρώντας σε διαγραφές διαφόρων levels χρηστών, κάτι που έχει εκνευρίσει το community του Super Mario Maker (σ.σ. δείτε το σχετικό θέμα στο Reddit), αφού δεν είναι ξεκάθαρο το τι εννοεί η εταιρεία με τον όρο "δημοφιλές".

Οι αρχικοί όροι χρήσης της εταιρείας όσων αφορά στο upload επιπέδων λένε πως: "Μετά από κάποια χρονική περίοδο, επίπεδα με χαμηλή δημοτικότητα θα διαγράφονται αυτόματα από τον server. Η Nintendo διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει ανεβασμένα levels και σχετικά δεδομένα, είτε ως έχουν είτε με αλλαγές, για διαφημιστικούς και μη σκοπούς χωρίς καμία αποζημίωση στον uploader". Αν και ο όρος "χαμηλή δημοτικότητα" δεν εξηγείται επακριβώς κάπου, είναι λογικό να θεωρήσουμε πως η Nintendo αναφέρεται στο πόσες φορές έχει παιχτεί κάποιο επίπεδο, πόσες φορές άλλοι χρήστες έχουν καταφέρει να το ολοκληρώσουν και πόσα αστεράκια βαθμολογία έχει λάβει.

Είναι λογικό επίσης η Nintendo να σας ενθαρρύνει να δημιουργείτε levels που άλλοι χρήστες θα απολαμβάνουν, οπότε όσο σκληρό και αν ακούγεται το να διαγράφει μη δημοφιλή επίπεδα, στέλνει κάποιο μήνυμα στους δημιουργούς ώστε να καλυτερεύουν τις δημιουργίες τους. Παρ’όλα αυτά, το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι δημιουργοί είναι πως αν κάποιο επίπεδο διαγραφεί από τον server το ίδιο αρχείο δεν μπορεί να ξανανέβει ακόμα κι αν γίνουν αλλαγές μέσα στην πίστα! Ένας δημιουργός αναγκάστηκε να τραβήξει φωτογραφίες από κάθε σημείο του level του για να το ξαναφτιάξει στην ουσία όλο από την αρχή χρησιμοποιώντας άλλο slot για να το ξανανεβάσει.

Από την άλλη υπάρχουν και σοβαροί λόγοι για τους οποίους κάποια επίπεδα διαγράφονται. Αν για παράδειγμα κάποιος έφτιαχνε ένα επίπεδο που εκμεταλλευόταν κάποιο glitch του Super Mario Maker, η Nintendo θα το απαγόρευε. Το ίδιο ισχύει και με δημιουργούς που "ζητιανεύουν" καλές βαθμολογίες από τους τίτλους των επιπέδων τους. Η Nintendo σε προηγούμενο patch που κυκλοφόρησε αναφέρει πως: "πλέον οι χρήστες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λέξεις Like, Yeah! και το σύμβολο του άστρου στα ονόματα των επιπέδων τους". Κάποιος χρήστης ρώτησε την Nintendo για αυτές τις αλλαγές στο επίσημο φόρουμ υποστήριξης, αλλά η απάντηση που πήρε ήταν απλά να απευθυνθεί στην γραμμή υποστήριξης καταναλωτών.

Εν κατακλείδι, το πρόβλημα είναι η έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ Nintendo και χρηστών. Αν η Nintendo θεωρεί πως πρέπει να έχει αυστηρούς κανόνες όσον αφορά το ανέβασμα επιπέδων από χρήστες καλά κάνει. Από την άλλη όμως πρέπει να ενημερώνει τους δημιουργούς ώστε να ξέρουν και οι ίδιοι με τι έχουν να κάνουν.

Διαβάστε το review του Super Mario Maker από τον Μάνο Γρυπάρη και συζητήστε για τις διαγραφές επιπέδων από την Nintendo στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Nido (Level 6) 24/01/2016 20:27
Προσωπικά θεωρώ ότι αυτή η απόφαση είναι κατά ένα μέρος σωστή, αν θέλει η nintendo να αποφύγει την μανιέρα του happy wheels, όπου βλέπεις συνέχεια τα ίδια και τα ίδια levels με τους δημιουργούς να σπαμάρουν συνέχεια "rate 5" και άλλα τέτοια παρεμφερή. Ίσως ήθελε καλύτερη εφαρμογή, αλλά πιστεύω πως είναι ένα μισό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.
#2 Purified Water (Level 17) 24/01/2016 22:54
Τι κακό είναι αυτό να διαγράφουν ότι έφτιαξαν μετά από τόσο κόπο οι κακόμοιροι παίκτες δεν μου αρέσει καθόλου η κίνηση της nintendo :sad:
#3 DestroyerGR (Level 18) 25/01/2016 12:33
Αυτή η κίνηση είναι απλά χαζή.Ακόμα και στο Battleblock Theater όπου υπάρχουν player created levels είτε είναι δημοφιλή είτε όχι παραμένουν.Και μιλάμε για Indie εδώ που να πάρει..ναι ξέρω ότι είναι στο steam workshop αλλά και πάλι απ τη στιγμή που θες να προσφέρεις τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργούν πρέπει και να τη διατηρείς.Έτσι κι αλλιώς όλοι ξέρουμε ότι στο internet οτιδήποτε μπορεί να αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα από τη μια μέρα στην άλλη.