WoW Tokens: Αγορά gold στο World of Warcraft

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
3
WoW Tokens: Αγορά gold στο World of Warcraft

WoW Tokens: Αγορά gold στο World of Warcraft

Δυνατότητα μετατροπής του gold σε πραγματικά χρήματα. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 19/12/14] Η Blizzard ρώτησε μέσω του Battle.net τους παίκτες της για το αν επιθυμούν ή όχι να νομιμοποιηθεί το gold selling στο World of Warcraft. Η οποιαδήποτε πώληση θα ισοδυναμεί αντίστοιχα με την απόκτηση subscription (με μια ποσότητα gold), κάτι που σημαίνει ότι θα δοθεί η δυνατότητα "εξαγοράς" συνδρομής με in-game συννάλαγμα για κάποιους χωρίς πραγματικό κόστος.

Προς το παρόν το gold selling γνωρίζουμε ότι απαγορεύεται, αν και η παραπάνω τακτική που σκέφτεται η Blizzard ισχύει ήδη σε EVE Online και Wildstar. Η σκέψη της Blizzard είναι ότι οι παλιοί παίκτες θα χρησιμοποιήσουν το gold τους κι οι νεότεροι που δεν θα έχουν χρόνο να παίξουν θα το αποκτήσουν με πραγματικά χρήματα πιο γρήγορα.

Με αυτή τη μέθοδο η αμερικάνικη εταιρεία σκέφτεται προφανώς να βγάλει τα gold selling sites "εκτός παιχνιδιού", με τίμημα ασφαλώς αντιδράσεις από μια μερίδα χρηστών.

[UPDATE: 3/3/15] Η Blizzard θα επιτρέψει σε λίγες ημέρες την δυνατότητα να ανταλλάξετε game time με gold και το αντίστροφο!

Το σύστημα θα ονομάζεται "WoW token" και με αυτό θα αγοράζετε game time πληρώνοντας με gold. Θα αγοράζετε ένα WoW Token με πραγματικά χρήματα το οποίο θα αντιστοιχεί σε game time 30 ημερών. Μετά θα μπορείτε να το πουλήσετε στο Auction House μέσα στο παιχνίδι για gold. Οπότε όποιος βετεράνος παίκτης έχει απόθεμα σε gold, απλά το αγοράζει και επεκτείνει την συνδρομή του.

Κάπως έτσι η Blizzard θα φέρει κοντά της τους παίκτες που καταφεύγουν σε παράνομες εταιρείες για να αγοράσουν gold. Νομιμοποιεί δηλαδή το gold selling και επιτρέπει το παίξιμο του World of Warcraft δωρεάν, εφόσον κάποιος το παίζει καθημερινά και βγάζει gold! "Pay to play" λοιπόν, ακριβώς όπως και στο Wildstar!

Η αλλαγή αυτή θα μπει στο επόμενο patch. Δείτε εδώ ένα F.A.Q.

[UPDATE 2: 20/4/15] Σε λίγες ώρες ξεκινάει η λειτουργία των WoW Tokens και συγκεκριμένα στις 21/4 και ώρα Ελλάδας 19:00 όπως ανακοίνωσε η Blizzard.

Θα μπορείτε να αγοράσετε κάθε WoW Token για 20 ευρώ στο in-game shop ή για δημοπρασία η οποία θα ξεκινάει από τα 35.000 gold. Για να αποτραπεί το gold selling, στις συναλλαγές παικτών, αξίζει να σημειωθεί ότι θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε μέχρι 10 αγοραπωλησίες WoW Token σε 30 ημέρες, αν και το όριο αυτό ενδέχεται να αλλάξει στο μέλλον.

Το Play to Pay μοντέλο εφαρμόζεται και στο World of Warcraft μετά από μια ολόκληρη δεκαετία.

[UPDATE 3: 7/2/17 - Μετατροπή gold σε χρήματα] Η Blizzard πλέον σας επιτρέπει να ξοδέψετε ingame gold για να λάβετε χρήματα.

Μετά την εισαγωγή των Tokens, η Blizzard προχωράει το συγκεκριμένο σύστημα ένα βήμα παραπέρα. Από σήμερα, μπορείτε να ανταλλάξετε τα Tokens σας (τα οποία αγοράσατε μέσω του auction house με gold) για χρήματα, τα οποία θα προστεθούν στον λογαριασμό σας στο Battle.net. Αυτό σας επιτρέπει ουσιαστικά να αγοράσετε για παράδειγμα Loot Boxes στο Overwatch, πακέτα καρτών στο Hearthstone, χαρακτήρες και skins στο Heroes of the Storm ή ακόμα και όλοκληρα games της Blizzard!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους αμερικάνικους servers ένα Token κοστίζει 57.000-63.600 gold και περίπου το διπλάσιο ποσό στους ευρωπαϊκούς servers. Από ότι καταλαβαίνετε, θα χρειαστεί να επιδοθείτε σε... ανελέητο grinding αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε το νέο σύστημα με τα Tokens.

Διαβάστε το review του World of Warcraft: Warlords of Draenor από την Χριστιάνα Θάνου και συζητήστε περισσότερα στο σχετικό topic του forum μας.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 donkrueger (Level 13) 20/12/2014 10:46
Η αρχη του κακου;; ;-)
#2 +2 Ras A GhuLz (Level 2) 31/12/2014 15:35
xronia twra ginontai agoropwlhseies siga les kai tous epianan :P
#3 +1 Scorcher (Level 21) 03/03/2015 12:29
Πολύ καλή κίνηση. Ούτως ή άλλως η αγορά gametime και gold γίνεται από εξωτερικόυς παράγοντες χρόνια τώρα. Η Blizzard απλά λέει "γιατί να τα τσεπώνουν τα φράγκα οι άλλοι και όχι εμείς "
#4 +1 stelios1312 (Level 2) 03/03/2015 13:10
Αν και η άποψη "Ναι, αλλά τώρα η λεφτάδες θα βγάζουν πολλά gold" θα πέσει σίγουρα στο τραπέζι (Λες και πριν δεν μπορούσαν να αγοράσουν gold από κάποιο 3ο site, huh :-* ) πιστεύω πως είναι μια ωραία κίνηση από την μεριά της Blizzard. Έχω ασχοληθεί ελάχιστα με το WoW, αλλά έχω παίξει μπόλικα MMO-RPG και ξέρω πολύ καλά πως υπάρχουν φάσεις που έχεις πολλά gold και δεν ξέρεις τι να τα κάνεις, οπότε τι πιο ωραίο από ένα παιχνίδι με συνδρομή, το οποίο σε αφήνει να την αγοράζεις από άλλους παίκτες με αυτά τα in-game φράγκα;

Σίγουρα, δεν διαφωνώ πως αυτό ίσως φέρει προβλήματα. Ίσως κάποιοι αγοράζουν φθηνά τις συνδρομές βγάζοντας πολλά gold και στην συνέχεια να τα πουλάνε για κέρδος.
Όπως και να 'χει, δεν νομίζω πως τα προβλήματα που -ίσως- δημιουργήσει δεν μπορούν να ξεπεραστούν.
#5 Unmaker (Level 2) 21/04/2015 00:47
Αν και έχω σταματήσει το WoW μόλις ο πρώτος μου char πάτησε τα 100 (είχα ξενερώσει γενικά και με την αναμονή που υπήρχε στις αρχές) θα ήταν καλή ιδέα, αφού κάνουν την ίδια κίνηση που υπάρχει στο EvE ήδη (PLEX), να μην τα κάνουν soulbound για να μπορεί να γίνει ότι γίνεται και στο EvE. Εκεί τα PLEX δίνονται και ως ένδειξη εμπιστοσύνης σε guilds, σε ομαδικές αποστολές και γενικά ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Τώρα σε τι τομείς μπορεί να εφαρμοστεί στο WoW δεν μπορώ να φανταστώ. Από Raids έως και Arena boosts ίσως. Να μπορείς να το κάνεις με λίγα λόγια trade σε άλλον παίκτη εκτός από το Auction House.
#6 Foufoutos (Level 2) 21/04/2015 14:32
Για αυτούς που παίζουμε ακόμα μετά από τόσα χρόνια αξίζει αυτή η κίνηση και δεν ευνοεί μόνο αυτούς που πουλάγανε/αγορά ζανε gold.
#7 Krumper (Level 1) 21/04/2015 23:01
Η αλήθεια είναι πως με το νέο expansion (Warlords of Dreanor) τα ingame λεφτά δεν έχουν και τόση σημασία. Από την στιγμή που μπαίνεις on μέχρι την στιγμή που θα πας off βγάζεις gold με τον έναν η τον άλλον τρόπο. Για εμένα, όπως και για πολλούς άλλους που χτύπησαν το gold cap, τα in-game token για αγορά game time είναι μια σωστή κίνηση από την Blizz. Επιπλέον πολλές ήταν και περιπτώσεις Scamming, για την πώληση fake game time.
Εν κατακλείδι, είναι Win- Win situation.
:-)
#8 Alextrazos (Level 1) 08/02/2017 17:07
να κανω μια ερωτηση θελω να αρχισω wow μπορειτε να μου πειτε τι πρεπει να κανω?παρακαλω απαντηση
Notification