HP Spectre 13

Hot
HP Spectre 13

HP Spectre 13

Το λεπτότερο laptop στον κόσμο.

Η HP είναι έτοιμη να κοντράρει την Apple στα ίσα, με το νέο laptop που κυκλοφόρησε. 

Τα τελευταία χρόνια η Apple έχει καταφέρει να πάρει το μονοπώλιο στα επαγγελματικά laptops. Η σειρά MacBook Air, Pro και MacBook 2015 της εταιρείας είναι πλέον συνώνυμη με τους απαιτητικούς επαγγελματίες που θέλουν ένα ελαφρύ, γρήγορο, ισχυρό και με αυτονομία laptop. Μέσα στο 2015 πολλοί ανταγωνιστές προσπάθησαν να αποσπάσουν μερίδιο από την Apple, παρουσιάζοντας εξίσου ελαφριά και λεπτά laptops. Κανένα όμως δεν συγκρίνεται με το HP Spectre 13, την νέα πρόταση της HP που μπορεί να “κοιτάξει στα μάτια” τα MacBook.

Το νεοανακοινωθέν Spectre 13 (πάχος 10,4 χιλιοστά) είναι κατά τρία σχεδόν χιλιοστά πιο λεπτό από το MacBook (2015) της Apple (πάχος 13,2 χιλιοστά), καθιστώντας το ως το λεπτότερο laptop του κόσμου. Παρόλο που το μέγεθος του θεωρητικά δεν του επιτρέπει να έχει ισχυρά χαρακτηριστικά, η HP κατάφερε να συνδυάσει τα δύο και να διαθέσει στο καταναλωτικό ένα πολύ ελκυστικό και αξιόλογο προϊόν.

Αναλυτικά, το HP Spectre 13 έχει οθόνη 13,3 ιντσών ανάλυσης 1920x1080 pixels. Το εσωτερικό του καθορίζεται από την έκδοση που θα αγοράσετε εσείς. Το βασικό μοντέλο έχει αποθηκευτικό χώρο 256 GB (πιθανόν SSD) και μνήμη RAM 8 GB. Όσον αφορά τον επεξεργαστή, η HP παραδέχτηκε πως σε τόσο λεπτά laptops η καλύτερη λύση είναι ο Intel Core M, εκείνος δηλαδή που συναντάμε και στο MacBook. Όμως, η εταιρεία προτίμησε να ακούσει τους πελάτες της, πράγμα που σημαίνει πως μπορείτε να διαλέξετε μεταξύ των Intel Core i5 και i7. Η HP ισχυρίζεται πως έχει λύσει το ζήτημα της υπερθέρμανσης με δύο ανεμιστηράκια και έναν θερμικό σωλήνα που απομακρύνει την θερμότητα από την CPU, μιας και ένας τόσο ισχυρός επεξεργαστής είναι δύσκολο να λειτουργεί ομαλά σε τόσο μικρό χώρο. 

Από εκεί και πέρα, η μπαταρία του Spectre 13 μπορεί να αντέξει έως και 9,5 ώρες μακριά από την πρίζα και τον φορτιστή, ο οποίος συνδέεται με το laptop μέσω θύρας USB Type-C. Το Spectre έχει τρεις Type-C θύρες,  δύο εκ των οποίων υποστηρίζουν σύνδεση Thunderbolt, ενώ υπάρχει και είσοδος 3.5 mm για headphone jack. Να σημειωθεί πως μέσα στο κουτί του Spectre, η HP προσφέρει και έναν αντάπτορα μετατροπής Type-C σε κανονικό USB. 

Η τιμή του νέου laptop της HP αρχίζει από 1170 δολάρια και οι προ-παραγγελίες ξεκινούν από τις 25 Απριλίου. Σίγουρα το Spectre 13 είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής των MacBooks μέχρι σήμερα, αλλά η πορεία του στην αγορά το επόμενο διάστημα θα δείξει αν καταφέρει να κλέψει την αίγλη των laptops της Apple.

Διαβάστε για το νέο 9,7’ iPad Pro. Πως σας φαίνεται το HP Spectre 13; Θα δίνατε τόσα χρήματα για ένα Windows laptop που δεν είναι ισχυρό στον τομέα του gaming; Συζητήστε για αυτό και γενικά για τα προϊόντα της HP στο αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Blood Prince (Level 30) 06/04/2016 16:05
Ενδιαφέρουσα είδηση.
#2 +1 Blood Prince (Level 30) 06/04/2016 18:19
Σε μένα πάντως το Laptop μου χωρίς ρεύμα αντέχει μέχρι 2 ώρες,είναι πολλές οι 9,5 ώρες.
#3 +1 geololj (Level 28) 06/04/2016 19:18
Πανέμορφο και αρκετά δυνατό.
#4 +1 Blood Prince (Level 30) 07/04/2016 11:53
Εγώ πάντως με τα ίδια χρήματα θα προτιμούσα κάποιο gaming laptop στο οποίο φυσικά θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και office.

Το μόνο θετικό που βρίσκω στο συγκεκριμένο είναι η αντοχή της μπαταρίας.Τώρα το γεγονός πως είναι λεπτό και ελαφρύ και το δικό μου που είναι για όλες τις χρήσεις είναι αρκετά ελαφρύ,οπότε πιο ελαφρύ δεν μου λέει κάτι.
Notification